#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτο ξύλο! Αστυνομικός των ΜΑΤ σέρνεται και τρώει της χρονιάς του από τους αγρότες στην Κομοτηνή!

 Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...


 (Ξύπνα μαλάκα Έλληνα, εσένα σε αφανίζουν με μεσιτικές εντολές στους πολιτικούς σου, "αριστερών" και δεξιών)! Η αναδιάρθωση του αυστριακού χρέους: το χρονικό μιας αθόρυβης πτώχευσης εντός ευρωζώνης… Ιαν. 20

Σίσσυ Μπάρα
Μετά τις δηλώσεις Νταϊσελμπλουμ σχετικά με την αξιόλογιση του ελληνικού προγ/τος, ο χρονικός ορίζοντας της οποίας παραμένει άπροσδιόριστος, η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση/επιμύκηνση του ελληνικού χρέους παίρνει νέα παράταση. Η έκβαση αυτης της συζήτησης θα εξαρτηθεί αναγκαστικά απο τα αποτελεσματα της αξιολογισης, τη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εκείνη τη περίοδο και τη διεθνη πολιτική και οικονομική συγκυρία. Παρά τη πλούσια φιλολογία περί τεχνοκρατικών δεδομένων αξιολογισης και οικονομικών επιδόσεων των χρεωμένων κρατών, η πολύ πρόσφατη ευρωπαίκή εμπειρία έδειξε ότι τα κριτήρια με βάση τα οποία καθορίζεται τελικά η οικονομική μεταχείρηση των χρεωμένων κρατών απο τους δανειστές τους, είναι κυρίως πολιτικά. Υπό αυτη την έννοια αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση της Αυστρίας.

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ
Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πορεία με τα τρακτέρ από τα σημεία προσυγκέντρωσης, τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ανατολή, προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, με προορισμό την Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως υποστηρίζουν, το προωθούμενο ασφαλιστικό θα βάλει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα και πιστεύουν ότι με τον αγώνα τους δεν θα περάσει.  
Στην προσυγκέντρωση στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη βρέθηκε, στις 10:30, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και δήλωσε ότι μαζί με τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες, «θα μπλοκάρουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης».  

ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ! ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ και στο «κουαρτέτο» να τους αφανίσουν οικονομικά και κοινωνικά με τα εξοντωτικά μέτρα για το ασφαλιστικό, την υπερφορολόγηση και τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές της ασφυκτικής λιτότητας που οδηγούν απαγορευτικά ύψη το κόστος παραγωγής, δηλώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κλιμακώνοντας από σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, τις κινητοποιήσεις τους. Ο παναγροτικός συναγερμός δημιουργεί ένα επιπλέον σημαντικό εμπόδιο στην προώθηση και υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων - «λαιμητόμο». Η προοπτική συμπόρευσης του κόσμου της Περιφέρειας σε ένα κοινό αγώνα με τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες των πόλεων, δείχνει ικανή να επιφέρει τις ζητούμενες για τις συλλογικές διεκδικήσεις πολιτικές ανατροπές.
Από σήμερα αναμένεται να στηθούν περισσότερα από 30 μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός των μπλόκων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μπούκαραν στο Κοινοβούλιο οι Μολδαβοί! - Μαζικές διαδηλώσεις σε μια ακυβέρνητη χώρα

 Γιώργος Βασιλείου
Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, όταν πλήθος κόσμου εισέβαλε στο κτίριο του Κοινοβουλίου της χώρας.
Σύμφωνα με το Russia Today, οι νομοθέτες της χώρας ενέκριναν το διορισμό ενός φιλο-ευρωπαίου πολιτικού στη θέση του πρωθυπουργού.

Κατρουγκαλιές ή ουαί τοις ασφαλισμένοις

Οι πάλαι ποτέ αντιμνημονιακοί, που θα καταργούσαν με ένα νόμο και σε ένα άρθρο τα μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς τους νόμους, για να δείξουν πόσο διαφορετικοί είναι από τους προκατόχους τους, έρχονται, με την πρόταση Κατρούγκαλου, να εμβαθύνουν την εφαρμογή ενός από τους πλέον θεμελιώδεις νόμους που συνόδευαν το 1ο Μνημόνιο. Πρόκειται για το νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3863/2010). Μεταξύ των άλλων, ο νόμος αυτός προβλέπει ότι το ποσό των συντάξεων θα υπολογίζεται βάσει του μέσου όρου όλων των χρόνων «ασφαλισμένης» δουλειάς, αντί της τελευταίας πενταετίας, όπως ίσχυε πιο πριν, ενώ παράλληλα μειώνει μεσοσταθμικά τους συντελεστές αναπλήρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν μεταβατικές ρυθμίσεις που επιβάλλουν την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τα χρόνια εργασίας μετά την 01/01/2011.