#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

O γητευτής γιδιών!

Εκτός από το σκίσιμο των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους... θα έκανε και τα εξής απλά:

Αμερικάνος Πρεζοναύτης

Γράφει ο mitsos175
Έχουμε απόψε για σας μια αποκλειστική συνέντευξη με έναν από τους Αμερικάνους Πρεζοναύτες που έπιασαν στα πράσα οι Ιρανοί καθώς παραβίασαν τα χωρικά τους ύδατα. Ο πρεζοναύτης, δέχτηκε να μας μιλήσει αλλά για ευνόητους λόγους θα κρατήσει την ανωνυμία του. Ας τον πούμε λοιπόν Τζον. Έλα Τζον κάτσε.

- Ευχαριστώ και εσάς και τους Ιρανούς που μας βοήθησαν.

Σκεπτικοί οι Έλληνες για το ευρώ, αλλά όχι αποφασιστικοί

Τέλος αυταπατών και αναζήτηση διεξόδου

του Βασίλη Ξυδιά
Πέφτει το ευρώ στην εκτίμηση των Ελλήνων; Τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρη δυσαρέσκεια, η οποία όμως δεν φτάνει να μετατραπεί σε εξίσου σαφή απόρριψη του σημερινού νομισματικού στάτους. Προφανώς διότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο θα είχε νόημα σε συνδυασμό με ανάλογες πολιτικές προϋποθέσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης, τις οποίες και δεν βλέπει. Ας δούμε, όμως, τι λένε τρεις πρόσφατες έρευνες*.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύθηκε στο Βήμα της περασμένης Κυριακής (3/1/2016), το 55,2% θεωρεί ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε από την υιοθέτηση του ευρώ (32,8% ζημιώθηκε και 22,4% μάλλον ζημιώθηκε), ενώ το 42,2% απαντά ότι η χώρα ωφελήθηκε από το ευρώ (22% ωφελήθηκε και 20,2% μάλλον ωφελήθηκε) και δεν απάντησε το 2,6%.

Σύγχρονη δικτατορία

Του Γιάννη Μακριδάκη
Τα δίδακτρα θα μπουν στα δημόσια σχολεία διότι ο καταναλωτικός καπιταλισμός δεν έχει άλλα περιθώρια ζωής από το να φάει όλες του τις σάρκες. Όχι μόνο θα μπουν λοιπόν αλλά πιθανότατα θα ενταχθούν και στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, από τον οποίον εξαιρέθηκαν τα δίδακτρα των ιδιωτικών.

Η επόμενη φυσικά κίνηση θα είναι κάθε σχολείο να πληρώνει τους δασκάλους και τους καθηγητές του και όσα σχολεία δεν είναι ανταγωνιστικά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις να κλείνουν.
Μήπως σας φαίνεται υπερβολικό το σενάριο;

Μπογιόπουλος- Μητσοτάκης Μια συζήτηση πριν ένα χρόνο, επίκαιρη όσο ποτέ

Με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανασύραμε ένα παλιότερο βίντεο. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός», λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, με καλεσμένους τον Αλέξη Μητρόπουλο, τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βουλευτή της ΝΔ. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, έχουμε την παρέμβαση του Νίκου Μπογιόπουλου και τις ερωτήσεις του προς τους δυο καλεσμένους.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα και μάλιστα το ελάχιστο…

Tι είναι η κοινωνική ασφάλιση; Eίναι μήπως κάποιο προνόμιο των εργαζόμενων ή είναι απλά η δυνατότητά τους να επιβιώνουν όταν δεν μπορούν να εργαστούν, είτε γιατί έκλεισαν τον παραγωγικό τους κύκλο είτε γιατί αρρώστησαν, είτε γιατί έγιναν ανίκανοι για δουλειά (συνήθως εξαιτίας εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας); Kαι πρέπει αυτό το δικαίωμα να το θεωρούμε παραχώρηση από τ’ αφεντικά και το κράτος; Mην τρελαθούμε εντελώς.

ΛΑΕ: Τσίπρας και Στουρνάρας έχουν γίνει συνένοχα «συνεταιράκια»

Με νέα επίθεση, στον Γιάννη Στουρνάρα και την κυβέρνηση, απάντησε η Λαϊκή Ενότητα στο «καρφί» κυβερνητικού στελέχους αναφορικά με το σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

Ανακοίνωση του κόμματος κάνει λόγο για χονδροειδή ψέμματα και συκοφαντίες, οι οποίες δεν θα σώσουν μία κυβέρνηση καταστροφής, ενώ καταλήγει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Στουρνάρας έχουν εξελιχθεί σε «πολιτικά συνένοχα ''συνεταιράκια''».


Το βρετανικό μεγαλείο και ο φόρος της κρεβατοκάμαρας

 Στέλιος Ελληνιάδης
Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των μητροπολιτικών καπιταλιστικών καθεστώτων είναι η κυριαρχία τους στον τομέα της επικοινωνίας. Η ικανότητά τους αφενός να κάνουν το μαύρο άσπρο και αφετέρου να καταφέρνουν να προβάλλουν τη βιτρίνα τους, αποκρύβοντας, υποβαθμίζοντας ή δικαιολογώντας τις αρνητικές πτυχές τους, οι οποίες συχνά είναι σημαντικότερες από τις θετικές. Σήμερα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συντελείται μια πολύ σοβαρή ανακατανομή πλούτου υπέρ των πλουσίων. Γι’ αυτό, περιορίζεται το κοινωνικό κράτος το οποίο, διαθέτοντας ένα μέρος του παραγόμενου πλούτου, διασφάλιζε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής για την πλειονότητα των ανθρώπων και συρρικνώνεται η δημοκρατία για να αποτραπούν ή να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις. Αυτά είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του σύγχρονου καπιταλισμού που αποκαλείται «νεοφιλελεύθερος».

Η Eldorado είναι Θεσμός

Τους βόλεψε η παρανομία για να βάλουν λουκέτο
Θεσμικός επενδυτής εναντίον μιας χώρας
 
Μπορεί η καναδική Eldorado να ήρθε με φόρα στην Αθήνα πουλώντας απειλές και τσαμπουκάδες  στην ελληνική νομοθεσία και στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που ορθώς είναι αυστηρότατοι και που παραβιάστηκαν κατάφωρα από την εν λόγω επενδυτική εταιρεία, αλλά απ' ό,τι δείχνουν τα στοιχεία τα λουκέτα και η ημιαργία στα ορυχεία χρυσού ανά τον κόσμο οφείλεται στην πτώση τιμής του χρυσού και όχι στο ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν αμείλικτες όσον αφορά την νομοθεσία.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Περί αξιών και πολέμων


Του Ευτύχη Μπιτσάκη
Αἱ ἀλώπεκες φωλεοὺς ἔχουσιν καὶ τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ κατασκηνώσεις, ὁ δὲ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἔχει ποῦ τὴν κεφαλὴν κλίνῃ
Η τραγωδία στο Αιγαίο συνεχίζεται. Καθημερινά μετράμε τους πνιγμένους: άντρες, γυναίκες και παιδιά. Στην άμμο ξεβρασμένα πτώματα παιδιών, θυμίζουν πτώματα πνιγμένων ζώων. Όσοι γλίτωσαν από τον πνιγμό, βαδίζουν τώρα κάτω από τη βροχή, κοιμούνται άστεγοι κάτω από τον εχθρικό ουρανό, οδοιπορούν πεισματικά, νηστικοί και βρεγμένοι, προς τη νέα Γη της Επαγγελίας. Ποια γη; Τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του Βορρά. Άφησαν τη γη τους και τα σπίτια τους. Τους συγγενείς και τους φίλους. Ελπίδα; «Να φτιάξουν μια νέα ζωή»! Πού και πώς; Και τι συναντούν; Συρματοπλέγματα και κλειστά σύνορα. Την παγωνιά των κρατών και την όποια αλληλεγγύη των ανθρώπων. Και προπαντός των Ελλήνων.