#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ (BINTEO)

Συνεχίστηκε στη δεύτερη εκπομπή του «Δούρειου Ίππου», το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου 2016, στο Blue Sky TV, η αποκάλυψη χωρίς λογοκρισία όλων όσων οδήγησαν την πατρίδα μας στην υποδούλωση και το μαρασμό.

Παρών ο γ.γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) και οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης καθώς και ο οικονομολόγος και κορυφαίος χρηματιστής Δημήτρης Καρούσος που συνέγραψε μεταξύ άλλων, το 400.000 κοινοποιήσεων άρθρο «Η άγνωστη δύναμη που κατέχετε και δεν το ξέρετε». Ο κ.Καρούσος διαπρέπει στο εξωτερικό, γνωρίζοντας το σύστημα απο μέσα και επέστρεψε στην Ελλάδα για να αφυπνίσει με τις γνώσεις του τους Έλληνες και να συνδράμει κι αυτός στο αναγκαίο «επόμενο βήμα» του λαού μας που είναι «να διώξει, επιτέλους, τον φόβο».


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον πλάκα (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Γράφει ο Καρτέσιος   
Καλά τα γέλια και οι ειρωνείες με την «αριστεροσύνη» της κυβέρνησης και με τις υποσχέσεις Τσίπρα, όμως πλέον τα περιθώρια τελειώνουν. Ως πότε θα γελάμε με το «ρε τους μαλάκες, πώς την πατήσαμε έτσι και τους πιστέψαμε;». Εντάξει, είμαστε μαλάκες και τους πιστέψαμε την πρώτη φορά. Τη δεύτερη, όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν συνειδητά και δικαίως το Μαξίμου διαμηνύει σε κάθε τόνο «ήξεραν τι ψήφιζαν».

Και πολλοί από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη, καλά κάνουν και τον υπερασπίζονται σήμερα. Αυτό πιστεύουν, αυτό κάνουν. Το θέμα είναι τι κάνουμε οι υπόλοιποι. Χρόνος άλλος δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ χόρεψε τον χορό της Σαλώμης και πέταξε πλέον και το έβδομο πέπλο του.


Νέα αθλιότητα του Τσιπροφρουρού Βαξεβάνη. Ανέβασε άρθρο -θεωρίας 2 άκρων- που ταυτίζει Λαφαζάνη με Δεξιά

Αυτό είναι άρθρο από το Κουτί της Πανδώρας, που ανέβηκε πριν λίγο, με τον τίτλο... «Σύμπραξη δεξιάς-λαφαζανισμού για να πέσει η αριστερή κυβέρνηση»

Ας αρχίσουμε τον σχολιασμό ότι ο στόχος δήθεν του "κακού" Λαφαζάνη είναι η αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα..... Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση που εφαρμόζει δεξιά, νεοφιλελεύθερα μνημόνια. Σταματήστε κύριοι του Μαξίμου να ξεφτιλίζετε την έννοια της "Αριστεράς"!


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


14/7/2015
8/1/2016

 

Ιδιωτική γη όλη η Ελλάδα

  Ιδιωτικά δάση και ιδιωτικές αγροτικές εκτάσεις όλη η ελληνική γη 
  Σκοτώνουν τους αγρότες για να φτιάξουν επιχειρηματίες
Το μεγάλο πανηγύρι ξεπουλήματος της ελληνικής δημόσιας γεωργικής και δασικής γης ξεκινά. Η κυβέρνηση μην μπορώντας να βρει νέο τρόπο ξεπουλήματος της ελληνικής γης βρήκε τον πιο φιλολαϊκό. Εκχωρεί 670,000 στρέμματα δημόσιων αγροτικών εκτάσεων και 75,000 στρέμματα δασικών εκτάσεων προς αγρότες και κτηνοτρόφους που θα τα εκμεταλλεύονται αντί μακροχρόνιας μίσθωσης.

Την ίδια ώρα που οι νόμοι για το ασφαλιστικό και αγροτικό είναι έτοιμοι να τελειώσουν διά παντός τους αγρότες και κτηνοτρόφους η κυβέρνηση θεωρεί ότι την λύση στην ανεργία και στην πρωτογενή παραγωγή θα είναι αγρότες που δεν θα εκμεταλλεύονται την δική τους γη αλλά την νοικιασμένη γη.

Ο μύθος της ελεύθερης επιλογής

Ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση της Τρόικας, όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, ενώ ο Κυριάκος για την εφαρμογή τους – η ουτοπία της Δημοκρατίας και της ελεύθερης αγοράς

 του Ιάκωβου Ιωάννου
Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου – ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων – ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους.
Τα συμπεράσματα μου αυτά βασίζονται στο χαρακτήρα, στις πεποιθήσεις, στα κόμματα που εκπροσωπούν και στα δείγματα γραφής των δύο νεαρών ηγετών – εκ των οποίων ο ένας είναι ακόμη υποψήφιος για την αρχηγία του δικού του, έχοντας αντιμέτωπο το στρατόπεδο του ιδρυτή του κόμματος, το οποίο δεν συμπαθεί την πολιτική του καταγωγή.

Οι ΜΚΟ και οι αντιδραστικοί σκοποί τους


 
Πέρα από όλα τα άλλα, οι ΜΚΟ λειτουργούν και ως ένας μοχλός προώθησης της απλήρωτης εργασίας και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών

Στην πρώτη επίσημη καταγραφή τους, οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ) ανευρέθησαν 422 σε όλη τη χώρα.
Αυτές είναι τυπικά μη κερδοσκοπικές εταιρείες, έχουν όμως και μισθοδοτούν 4.000 υπαλλήλους, ένα νούμερο πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα δηλαδή.
Το θέμα είναι πού βρίσκουν τα λεφτά. Τα έσοδά τους προέρχονται:
7% από εισφορές μελών, 18% από ευρωπαϊκά προγράμματα, 27% από κρατικές επιχορηγήσεις (σκεφτείτε, δηλαδή, να ήταν και κυβερνητικές!), 45% από ιδιώτες χορηγούς, από καπιταλιστές δηλαδή.

Οι πηγές χρηματοδότησής τους, αστικό κράτος και κεφάλαιο, είναι σαφώς δηλωτικές του σκοπού ύπαρξής τους.


Στρατιώτης των Ανθρώπων

της Κατερίνας Γκαράνη
Ξέπλυναν γρήγορα-γρήγορα τα μυαλά και τα αίματα του Τεμπονέρα από το προαύλιο του 3ου Λυκείου Πατρών, έστειλαν για λίγο καιρό στην φυλακή τον εκτελεστή-αχυράνθρωπο Καλαμπόκα και η υπόθεση έκλεισε όπως έκλεισε ερμητικά  το φέρετρο του 38χρονου καθηγητή υπερασπιστή μιας ολόκληρης γενιάς. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν κάθισε ποτέ κανείς κυβερνητικός και το έγκλημα έμεινε χωρίς τιμωρία. Μάλιστα η δήθεν τιμωρία του Καλαμπόκα ήταν ο διορισμός του στην Εθνική Τράπεζα ως καθαρός και ελεύθερος πολίτης. 
Η δολοφονία πέρασε ως ακραίο περιστατικό μεταξύ οργισμένων πολιτών που ήθελαν την παύση των καταλήψεων και καταληψιών συνεπικουρημένων από πολίτες και καθηγητές της τότε αντιπολίτευσης.

Bραβείο Νόμπελ; Όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω!


Πηγή: Θανάσης Αλεξίου* - "Ατέχνως"
Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης επιχειρούν να μαγαρίσουν και να βγάλουν στην αγορά αρχέτυπες χειρονομίες ανθρωπιάς, μεταξύ άλλων και εκείνη των γιαγιάδων της Συκαμνιάς Λέσβου που αγκάλιασαν τους κατατρεγμένους και τους κυνηγημένους. Απώτερος στόχος η εσωτερίκευση από τους ανθρώπους της ηθικής της αγοράς. Κάνουμε κάτι, προσφέρουμε κάτι, εφόσον έχει υλική ανταπόδοση και «ηθική» αμοιβή. Εξάλλου αυτό είναι «επιλέξιμο», όπως εννοιολογείται στην αργκό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κάθε ενέργεια (ατομική ή ομαδική) που οφείλει να συγκλίνει με την φιλοσοφία της αγοράς για να χρηματοδοτηθεί.

Οργιο βίας των ΜΑΤ κατά του ΠΑΜΕ (Βίντεο)

Ξεσάλωσαν οι ένστολοι πραιτοριανοί του συστήματος –με κυβερνητική εντολή φυσικά- αυτή την φορά απέναντι στα μέλη του ΠΑΜΕ που κινητοποιήθηκαν σήμερα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Τις βαρβαρότητες των δυνάμεων καταστολής της παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει στην ιστοσελίδα 902 απ’ όπου και αντιγράφουμε:


Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του κτιρίου της εφορίας Καλαμάτας

Τηρώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων η εφορία Καλαμάτας στόλισε τους τοίχους της με αρκετές χρωματιστές μπάλες. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να υποδεχτεί όσους προσήλθαν τις ημέρες των εορτών για να ακουμπήσουν τον οβολό τους.
Μάλιστα, στην είσοδο του κτιρίου η εφορία προνόησε να υπάρχει και ένα μήνυμα, ώστε να βάζει στο γιορτινό κλίμα όσους την επισκέπτονταν.

Ο επίλογος της τραγωδίας

Χειρότερο από το να μη γνωρίζει μία χώρα την ιστορία της και τα λάθη που έκανε, είναι η άγνοια του τι έχει ή τι θα χάσει – αποτελεί δε το άκρον άωτο της ανοησίας να καίει περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρις €, έναντι δανείων 300 δις €

του Βασίλη Βιλιάρδου
«Οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής επιτυχίας της Γερμανίας είναι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, η μικρή άνοδος των τιμών των ακινήτων, καθώς επίσης η επέκταση της γερμανικής βιομηχανίας στην Ανατολική Ευρώπη. Τα δύο πρώτα κατέστησαν εφικτή τη στασιμότητα των μισθών των Γερμανών εργαζομένων μετά το 2000 – αφού μόνο για την παιδεία η Γερμανία δαπανά 1% του ΑΕΠ λιγότερα από τη Γαλλία, ενώ τα ακίνητα στη Γερμανία κοστίζουν τρεις φορές χαμηλότερα σε σχέση με τη Γαλλία.

Η πραγματική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών

του Γιώργου Δελαστίκ
Δραματική, παρά την ανακεφαλαιοποίησή τους, παραμένει η κατάσταση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας μας – της Εθνικής, της Πειραιώς, της Alpha και της Eurobank. Έχουν γίνει τρελά πράγματα. Πρώτα πρώτα, για να ξαναπάρουν οι ιδιώτες σε εξευτελιστικές τιμές τις τέσσερις αυτές τράπεζες (σκεφτείτε, κατά την ανακεφαλαιοποίηση η τιμή κάθε μετοχής της Eurobank ήταν 1… λεπτό του ευρώ, της Εθνικής 2 λεπτά, της Alpha Bank 4 λεπτά και της Πειραιώς 3 δέκατα του λεπτού!) εκδόθηκε κυριολεκτικά άπειρος αριθμός μετοχών.
Πόσες ακριβώς; Κρατήστε την ανάσα σας: 9.147.151.527 μετοχές της Εθνικής (ναι, περίπου 9,15 δισεκατομμύρια μετοχές της Εθνικής, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος!) και 8.733.183.280 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς συν 2.185.998.765 μετοχές της Eurobank και 1.536.881.200 μετοχές της Alpha Bank! Συνολικά δηλαδή… 21.603.214.782 μετοχές – ναι, μιλάμε για 21,6 δισεκατομμύρια τραπεζικές μετοχές για τέσσερις ελληνικές τράπεζες!

Ο Δ.Καζάκης στον Maximum 93.6 FM με τον Δ.Κολιό

Δημήτρης Καζάκης:
Μας ετοιμάζουν για διπλό νόμισμα. Από 120 δις βραχυχρόνιο χρέος που άφησε ο Σαμαράς, έφθασε τα 750 δις.


Τηλεφωνική επικοινωνία του οικονομολόγου και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. στο Maximum FM 93.6 (Αλεξανδρούπολη), στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού ''Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε. Τρίτη, 5 Ιανουαρίου ‎2016