#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Θα πετσοκόψουν άμεσα και τις καταβαλλόμενες συντάξεις

Το βασικό προπαγανδιστικό όπλο της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει σαν… ανώδυνο το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα, είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και πως οι επιπτώσεις του νέου συστήματος θα αφορούν μόνο τις συντάξεις που θα δοθούν από τώρα και μετά. 

Αφήνοντας στην άκρη την κομπίνα με την «προσωπική διαφορά», που υποτίθεται ότι θα δοθεί σε κάθε παλιό συνταξιούχο, μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξής του με το νέο σύστημα, στεκόμαστε σ’ αυτά που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο (Ν. 4336/2015, ΦΕΚ 94Α/14.8.2015). Διαβάζουμε λοιπόν για το ασφαλιστικό σύστημα: «Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν πλήρως τις υφιστάμενες μεταρρυθμίσεις και επίσης θα προβούν με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης της τάξης του ¼% του ΑΕΠ το 2015 και της τάξης του 1% του ΑΕΠ έως το 2016». 

Κομμουνιστές χωρίς επανάσταση

Μια θέση για το σύγχρονο επαναστατικό υποκείμενο

του Δημήτρη Μπελαντή
1. Η μαρξική θεωρία για την εργατική τάξη ως επαναστατικό υποκείμενο
Στον κλασικό μαρξισμό, η θεωρία του επαναστατικού υποκειμένου στον καπιταλισμό στηρίζεται σε μια παραδοχή ιδιαιτερότητας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής (ΚΤΠ) σε σχέση με τους προκαπιταλιστικούς κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Η ιδιαιτερότητα ή ιδιομορφία του ΚΤΠ έγκειται στονσυμβολαιακό οικονομικό/μη εξωοικονομικό καταναγκασμό της εργατικής τάξης ως της βασικής κυριαρχούμενης και εκμεταλλευόμενης τάξης ως προς την πώληση της εργατικής της δύναμης και την απόσπαση υπεραξίας/πλεονάσματος από αυτήν.

η Ελληνική εκκλησία έχει 3 νέους δεσποτάδες !


“Εθνική κυριαρχία”, προσφυγικό και άλλα… ευρωκουραφέξαλα


 
 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 
Χτες στις ακτές του Αιγαίου, απέναντι από τη Λέσβο, τα κύματα ξέβρασαν 34 ακόμα νεκρούς…
    Πριν από λίγες μέρες, με αφορμή το προσφυγικό, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Σόιμπλε, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», δήλωσε:
«(…) η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα Συνθήκη του Σένγκεν και κατά συνέπεια παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο (…) στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα εδώ στη Γερμανία.

Ο ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχοποιούν τα κοινωνικά κινήματα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
 

Αν...

 W.H.Auden
Αν αλήθεια θέλουμε να ζήσουμε,καλύτερα ν'αρχίσουμε τώρα αμέσως.

Αν δεν το θέλουμε,δεν πειράζει,αλλά καλύτερα ν'αρχίσουμε να πεθαίνουμε.

http://lysippos-mustang.blogspot.gr/


 
 

Η ελπίδα έρχεται, με το λαχείο

κίτσο του Δημήτρη Δημαρέλου
Tου Κωνσταντίνου Πουλή
Το λαχείο συνιστά κατ’  ουσίαν έναν φόρο που επιβάλλεται σε κακόμοιρους, ματαιόδοξους αφελείς. Το γεγονός ότι ο κόσμος μας βρίθει τέτοιων αφελών δεν σημαίνει ότι καλώς ο καθένας εξαπατά όποιον προσφέρεται για εξαπάτηση. Αντιθέτως, θα έπρεπε ο κυρίαρχος να προστατεύει τους αφελείς.
Treatise of Taxes and Contributions (1662), Sir William Petty
Η ελπίδα είναι παράλογη, και δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική εκδήλωση του παραλογισμού της ελπίδας από το λαχείο. Τα στατιστικά είναι συντριπτικά και πασίγνωστα: μία στα εβδομήντα εκατομμύρια για το κρατικό ή, όπως έχει πει κάποιος, οι πιθανότητες είναι ίδιες με το να σε χτυπήσει κεραυνός την ίδια στιγμή που σε τρώει καρχαρίας.

ΦΑΠα φιλολαϊκής πολιτικής

Έριξαν τις τιμές στα ρετιρέ και το μάρμαρο θα το πληρώσουν τα υπόγεια
Αναδρομικοί φόροι γιατί έτσι γουστάρουν

Φοβερές εκπλήξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση που αυτοδιαφημίζεται ως προστάτης των λαϊκών στρωμάτων. Μέχρι και 10% πάνω θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για να ισοσκελιστούν με τις εμπορικές σε περιοχές όπως στο Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια, τη Μάνδρα, τη Φυλή, το Αιγάλεω, τον Ασπρόπυργο, το Καματερό διότι σε αυτές τις συνοικίες οι εμπορικές αξίες παραμένουν σε υψηλότερο επίπεδο από τις αντικειμενικές.
Δεν θα γλυτώσουν από την λαϊκή στήριξη της "αριστερής" κυβέρνησης ούτε οι παραδοσιακά λαϊκές συνοικίες όπως η Δραπετσώνα, η Νίκαια, το Πέραμα και το Κερατσίνι. 

Μαρία Δημητριάδη: Όλα τα χρόνια που έλειπα


Αγρότες: Ερχόμαστε (video)

«Να μείνουν στην Αθήνα μέχρι να τελειώσουν την κοινοβουλευτική τους θητεία», όσοι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίσουν τα μέτρα εξόντωσης της αγροτιάς και το ασφαλιστικό, προειδοποιούν οι αγρότες της Φθιώτιδας. Τέλος της εβδομάδας αποφασίζουν σε σύσκεψη στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη. «Ζεσταίνουμε τις μηχανές και φουλάρουμε πετρέλαια» λένε χαρακτηριστικά κι είναι έτοιμοι να κατεβούν στους δρόμους.

Μαρία Δημητριάδη - Οι Γερόντοι


Μάρτυρας κατηγορίας, το Αιγαίο!

του Κώστα Γιαννιώτη*
Σ` αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου, που την ονομάζουν Ελλάδα, σ’ αυτόν το μυτερό βράχο του χάρτη, που βουτά προκλητικά στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, τραγουδήθηκαν θρύλοι και μύθοι, ιστορήθηκαν ηρωισμοί, που απ` αυτούς γεννήθηκε η παράδοσή μας, το ΕΙΝΑΙ μας.
 Ζυμώθηκε αυτός ο λαός με την αισθαντικότητα, την ευαισθησία, την τρυφερότητα, το εύκολο γέλιο αλλά και το εύκολο δάκρυ. Βαθύτερο και πιο συμπαγές γνώρισμά του, η αγάπη για τη ζωή και τον Άνθρωπο! Η αγάπη για το ατλάζι του ουρανού που σκεπάζει αυτόν τον τόπο και τη μοσχοβολιά της Άνοιξης, που την ερωτεύεται καθετί που ανασαίνει.


Σ' ευχαριστούμε Μαρία


Τότε που δούλευε κανονικά τα αιγοπρόβατα των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος και έχτιζε στην πλάτη τους την καριέρα του...


Δολοφονούν εν ψυχρώ γυναίκες αγωνίστριες στο Κουρδιστάν οι Τούρκοι

 Τα γράφουν ακόμη και οι εφημερίδες τους. 
Οι τρεις απ΄ αυτές ήταν γνωστές ακτιβίστριες και δολοφονήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς στην πόλη Σιλόπι, της επαρχίας Σιρνάκ.
Είναι η Σεβέ Ντεμίρ, μέλος του κουρδικού κόμματος ΒDP, η Πακιζέ Ναγίρ, μέλος του λαϊκού συμβουλίου του Σιλόπι και η Φάτμα Ουγιάρ, μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Γυναικών.


Η ΕΡΤ επέβαλλε…τη σιωπή εργαζομένων της στα social media


Πηγή: Mediatvnews
Η φράση που χρησιμοποίησε ο Πάνος Χρυσοστόμου, συντονιστής ως χθές του “Τρίτου” Προγράμματος της ΕΡΑ στην επιστολή παραίτησής του πως “όλα δείχνουν πως και συνολικά αυτή δεν είναι η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε και ονειρευόμασταν”, επιβεβαιώνεται δυστυχώς από την καθημερινότητα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ετοιμάζεται για παράδειγμα το κόψιμο της πρωινης εκπομπής ή μάλλον η “απόσυρση” των δυο παρουσιαστών της “Πρωινής ενημέρωσης” Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά με πρόσχημα την εναλλαγή προσώπων μπροστά στην κάμερα. Προφανώς μόνο των προσώπων που δεν συμμορφώνονται με τις εντολές. Γιατί η εν λόγω εκπομπή είναι η μόνη που διαφοροποείται στην ατζέντα προβολής της επικαιρότητας.

Carlos Latuff > για τους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας

Το Ιράν με τις βάσεις του θανάτου, που διαθέτει, απειλεί την "πολιτισμένη" δύση!


6/1/2009 - έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη...


Κώστας Βιδάλης...

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βιδάλης, δολοφονήθηκε στη Θεσσαλία το 1946. Εργαζόταν στον Ριζοσπάστη και ήταν αποφασισμένος να αποκαλύψει τα εγκλήματα των ληστοσυμμοριτών στη Θεσσαλία. Οι συνεργάτες του και ο ίδιος ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, του απαγόρευσαν να πάει. “Είναι επικίνδυνο”, τον προειδοποιούσαν, “Μην πας, θα σε χάσουμε”. Για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους ήταν αρκετό να περιμένουν στην Αθήνα για να ακούσουν νέα απ’ τη Θεσσαλία, αλλά όχι και για αυτόν. Αγνόησε τις προειδοποιήσεις, γιατί αρνούνταν να μείνει πίσω, μακριά απ’ τα γεγονότα....

Η Καθημερινή Προπαγάνδα

Γράφει ο mitsos175
Τι είναι η προπαγάνδα των τοκογλύφων; Είναι μια μικρή αλήθεια, ένα γεγονός, που διαστρεβλώνεται από μεγάλα ψέματα. Σήμερα, αφού πάρουμε βαθιά αναπνοή, ανοίξουμε τα παράθυρα να φύγει η μπόχα, θα δούμε ένα άρθρο, το οποίο φαινομενικά δεν κάνει προπαγάνδα. Φαινομενικά, στην ουσία όμως λέει τα πιο προκλητικά και αισχρά ψεύδη.
Τίτλος, «Κίνητρα για επιστροφή των καταθέσεων από τα… στρώματα» (!) Από τον τίτλο φαίνεται το ψέμα: «Λεφτά υπάρχουν» είναι στα στρώματα!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ


Όπου κι αν ψάξουμε στη μελλοντική μνήμη Νίκο Τεμπονέρα θα είσαι στήριγμα να ακουμπήσουμε το βλέμμα

κι ας πέρασαν 25 χρόνια από κείνο το χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη του ’91.
Από το βράδυ που οι παρακρατικοί λοστοί έβαλαν σημάδι τη ζωή και τη γνώση.
25 χρόνια πέρασαν από το βράδυ που ο αγωνιστής δάσκαλος Νίκος Τεμπονέρας πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του την υπεράσπιση των μαθητών του, των νέων παιδιών, για να υπάρχει ελπίδα.

Ούτε RIP «ούτε καλό παράδεισο»

Πηγή: Γιάννης Ανδρουλιδάκης -left.gr
Χρειαζόμαστε έναν κόσμο χωρίς Μάκηδες, δηλαδή έναν κόσμο χωρίς αφεντικά που χρειάζονται τον Μάκη για να κάνουν αυτά τη δουλειά τους με σοβαρότητα, γιατί αν δεν υπάρχει τσίρκο δεν υπάρχουν ούτε κλόουν ούτε ελέφαντες.

 Ο Μάκης Ψωμιάδης, που πέθανε σήμερα, είχε υπάρξει διάφορα πράγματα στη ζωή του.

Βασανιστής επί χούντας, διακεκριμένος κυρίως κατά τις ημέρες του Πολυτεχνείου, όταν εμφανίστηκε στην ΕΑΤ/ ΕΣΑ ντυμένος παπάς και έβγαζε τα νύχια των συλληφθέντων.

Κατώτατη σύνταξη να πάρουν η κυβέρνηση και η πολιτική της

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Γραφείο Τύπου
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στα πλαίσια του 3ου μνημονίου παρουσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί ένα νεοφιλελεύθερο τερατούργημα που καταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση.

Ταυτόχρονα, μειώνει κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, προσθέτει αβάσταχτα βάρη στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, χτυπάει ακόμα περισσότερο τα τμήματα εκείνα που έχουν ήδη νοιώσει την ανεργία, την ελαστική και μαύρη εργασία. Και αυτό το νομοσχέδιο είναι η «αφετηρία» της κωμωδίας που λέγεται διαπραγμάτευση.


Σοβιετικό γραμματόσημο προς τιμή του Μανώλη Γλέζου

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αυτό είναι το σοβιετικό γραμματόσημο προς τιμή του Μανώλη Γλέζου που αναφέρθηκε ως δείγμα αριβισμού του, προσδίδοντας χαρακτηριστική άγνοια της ιστορίας, που εκδηλώνεται και με ασέβεια προς τους μεγάλους αγώνες του παρελθόντος.

Το γραμματόσημο εκδόθηκε το 1959, όταν ο Γλέζος, σύμβολο της πανευρωπαϊκής αντιφασιστικής Αντίστασης, καταδικάστηκε για μια ακόμη φορά από στρατοδικείο σκοπιμότητας, αμέσως μετά τον εκλογικό θρίαμβο της ΕΔΑ το 1958. Με το γραμματόσημο αυτό η ΕΣΣΔ έστελνε μήνυμα ενάντια στις συνεχιζόμενες διώξεις των αγωνιστών της Αντίστασης στην Ελλάδα.