#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Προσδεθείτε!

του Βασίλη Βιλιάρδου
«Στην πολιτική, οπότε και στην ιστορία, δεν υπάρχουν συμπτώσεις – ενώ οι μάζες είτε δεν κρίνουν καθόλου, είτε κρίνουν λανθασμένα» (G. le Bon)
Πολύ κακό το ξεκίνημα του 2016 – με ένα σμήνος μαύρων κύκνων στον ορίζοντα. Μετά την αιμοβόρα εκτέλεση των 47 ανθρώπων από τη Σαουδική Αραβία, κλιμακώθηκε η αντιπαράθεση Σιιτών (Ιράν) και Σουνιτών (Σ. Αραβία), την οποία επεδίωκαν άλλωστε οι Η.Π.Α. – οπότε εκτοξεύθηκε η τιμή του πετρελαίου, παρά το ότι όλες οι δεξαμενές του πλανήτη είναι γεμάτες.
Κατά πολλούς, ο απώτερος στόχος της μαζικής δολοφονίας ήταν η άνοδος της τιμής του πετρελαίου – χωρίς την οποία οι χώρες παραγωγής, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλες ζημίες.

Κούβα: 4% ανάπτυξη, παρά το εμπάργκο!

Διάβαζα λίγο νωρίτερα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr με τίτλο «Θέλετε να γίνουμε Κούβα;«, το οποίο γράφτηκε επ’ ευκαιρία τής συμπλήρωσης 57 χρόνων από εκείνη την ιστορική πρωτοχρονιά τού 1959, τότε που ο Τσε με τους άντρες του μπήκαν στην Αβάνα κι έβαλαν ταφόπλακα στο διεφθαρμένο καθεστώς τού Φουλχένσιο Μπατίστα. Προς στιγμήν σκέφτηκα να το αναδημοσιεύσω (μαζί με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που περιέχει) αλλά δεν μου πήγαινε καλά ν’ αρχίσω την χρονιά με αντιγραφή. Έτσι, αποφάσισα να παραθέσω απλώς τον σχετικό διασύνδεσμο (θεωρώντας αυτονόητο ότι θα τον επισκεφθείτε) και να ασχοληθώ με κάτι άλλο κουβανικό, το οποίο μάλλον δεν θα διαβάσετε αλλού. Πάμε, λοιπόν, μια βόλτα ως την Αβάνα.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η ανατροπή που μας άφησε ο παλιός χρόνος ολοκληρώνοντας τη θητεία του ήταν ότι η Ρωσία διεκδικεί ρόλο σε πλανητικό επίπεδο, όπως η ΕΣΣΔ, επεμβαίνοντας στο Μεσανατολικό. Αν η Ρωσία σταθεροποιήσει τη νικηφόρα επέμβασή της στη Μ. Ανατολή επιβάλλοντας λύση συμβατή με τα συμφέροντα της, οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον η μοναδική Υπερδύναμη και ο Κόσμος θα γίνει πολυπολικός. Η ανάδυση περιφερειακών Δυνάμεων, όπως η Κίνα και, ως τώρα, η Ρωσία, περιπλέκει αλλά δεν ανατρέπει την απόλυτη, αν και όχι ανεξέλεγκτη, υπεροχή των ΗΠΑ. Αν, όμως, χάσουν την απόλυτη κυριαρχία τους στην κομβική περιοχή της Μ. Ανατολής, θα είναι η αρχή του τέλους της μονοκρατορίας τους. Εντός του 2016 θα δοθεί επαρκώς σαφής απάντηση.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ "ΣΚΛΗΡΗ" ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΌσο και αν ακούγεται παράξενο, η χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, έχει την πιο πλούσια αναλογικά ολιγαρχία στο κόσμο.

Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών, υπάρχουν 576 Ελληνες που διαθέτουν συνολικά περιουσία 88 δισ. δολαρίων. Αυτοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων έκαστος. Μεταξύ αυτών των Ελλήνων, στις σχετικές λίστες των Wealth-X και UBS, συμπεριλαμβάνονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν μαζί περιουσία 18 δισ. Δολαρίων. 

Δ. Καζάκης με τον Λιάτσο στις 5 Ιαν 2016


Οσο θα έχουμε μνημόνια, ευρώ και έλεγχο από τα έξω οι συντάξεις θα μειώνονται συνεχώς

 Sofias Lampiki:
"Για να το κάνουμε λιανά.
Οι δανειστές απαιτούν μείωση και κόψιμο συντάξεων και ΕΚΑΣ επειδή αποτελούν μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ.
Όμως το ΑΕΠ καταποντίστηκε με τα μέτρα που πήραν οι προηγούμενοι και συνεχίζουν αυτοί με το Μνημόνιο 3.
Τα αποτελέσματα του Μνημόνιου 3 θα είναι να πέσει κι άλλο το ΑΕΠ.
Έτσι και πάλι οι συντάξεις του θα αποτελούν μέγα μέρος του και θα πρέπει να κοπούν πάλι σε έναν ατέρμονο κύκλο προς το βόθρο."

Μιλάμε ΧΡΩΣΤΑΕΙ πολύ ΑΙΜΑ!

Πόσο μάλλον όταν αυτός που χρωστάει, είναι και κάπηλος και ιερόσυλος, χρησιμοποιώντας το όνομα της Αριστεράς...
Μιλάμε ΧΡΩΣΤΑΕΙ πολύ ΑΙΜΑ... Μα πάρα πολύ...
 

Λαϊκή κατακραυγή κατά της Εφημερίδας των Συντακτών μετά τον λίβελο της κατά του Μανώλη Γλέζου

Με αφορμή το ποίημα του Μανώλη Γλέζου στη κηδεία του Στ.Στεφάνου, ΕΔΩ η εφ.των Συντακτών δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Υβρις και Χειραψία ... ΕΔΩ
Το άρθρο ανέβηκε και στην σελίδα της εφημερίδας στο facebook για να ακολουθήσουν σχόλια από τους αναγνώστες ... αξίζει να ρίξετε μια ματιά...

Διαπλοκή: Δάνειο-μαμούθ από Εθνική σε Μπόμπολα

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει κηρύξει «ανένδοτο» στα συστημικά ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί επικοινωνιακά την οργή της κοινής γνώμης, ωστόσο φαίνεται ότι ορισμένοι εξαιρούνται από το περιβόητο «τρίγωνο της αμαρτίας, που είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες», όπως εύγλωττα το είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο λόγος για τον εκδοτικό οργανισμό «Πήγασο» του κ. Μπόμπολα, ο οποίος, παρά τις δικαστικές έρευνες για τα δάνεια στα media, φαίνεται ότι προχωρά ολοταχώς στην αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του από δανειακές συμβάσεις μέσα στις γιορτές και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη κορυφαίου συνεργάτη του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.

Ενημέρωση για το Κουρδιστάν και την Τουρκία προς τον Ελληνικό Λαό

_Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν, η οποία έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού αποτελεί μία κατατοπιστική σκιαγράφηση του κουρδικού ριζοσπαστικού κινήματος καθώς και των τελευταίων γεγονότων στην περιοχή της νοτιοανατολικής τουρκικής επικράτειας._

Ο κουρδικός λαός αντιστέκεται εδώ και διακόσια χρόνια για να ζήσει ελεύθερα όπως ο κάθε λαός. Αυτή η μακρόχρονη αντίσταση συνεχίζεται στα τέσσερα κομμάτια παρά τις απώλειες. Μπορεί σήμερα αυτή η ελευθερία να επιτευχθεί σε έναν βαθμό στο νότιο Κουρδιστάν και τη Ροζάβα αλλά αυτό δεν αρκεί για όλο το Κουρδιστάν. Εμείς θα σας δώσουμε πληροφορίες για το Μπακουρί Κουρδιστάν που βρίσκεται στην γεωγραφική περιοχή της Τουρκίας.

Συντάξεις: “Οι υποσχέσεις αξίζουν όσο αξίζουν εκείνοι που τις δίνουν”…

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο  πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων».
    Υποψιαζόμαστε ότι εδώ κάποιος δεν ξέρει να μετράει.
Εξηγούμαστε:
    α) Από 1/7/2015 (ν. 4334/2015) η κύρια σύνταξη μειώθηκε 2% μέσω της αύξησης των κρατήσεων «υπέρ υγείας». Αυτή ήταν η 12η μείωσημετά τις 11 της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
    β) Από 1/9/2015 εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης που επιφέρει μειώσεις κύριας σύνταξης επιπλέον κατά 2-3%. Αυτή ήταν η 14η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα είναι kinky sex

Γράφει ο mitsos175
Τώρα δέσαμε! "Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις" μας λένε οι υπουργοί. "Είναι κόκκινη γραμμή"! Α στο διάολο, κι εγώ νόμιζα πως είναι ροζ καλτσοδέτα, από αυτές που βάζουν στις "διαπραγματεύσεις" για να ανέβει η λίμπιντο των τοκογλύφων. Όταν φυσικά λέμε "διαπραγματεύσεις" εννοούμε ένα ακόμα "σχήμα λόγου". Στην πραγματικότητα είναι kinky sex, αλλά ακόμα δεν μπορούν να πουν στις ειδήσεις τι ακριβώς κάνουν, γιατί θα ακουστεί το "μπιπ" της λογοκρισίας.
Υπάρχουν δυο κύριοι λόγοι που ακούγονται τόσες φήμες για το Ασφαλιστικό, τη μείωση των συντάξεων κοκ. Ο πρώτος λόγος φυσικά είναι ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί ξέρουν. Απλά περιμένουν τις εντολές των τοκογλύφων. Τόσο χάλια. Ο άλλος λόγος είναι να δημιουργήσουν σύγχυση, ώστε μετά να πουν "πετύχαμε"! Αν περιμένεις μείωση πχ 50% και σου κάνουν 40%, θεωρούν ότι θα σου έρθει πιο "μαλακά". Επικοινωνιακές κουταμάρες.