#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Δ. Καζάκης, Γ. Μπιτάκου, Θ. Συμβουλόπουλος, Γ. Αθανασιάδης "ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ" του e-roi.gr - 04/01/2016


Τι είναι ένας επαναστατημένος άνθρωπος;


23/02/2014

Ένας άνθρωπος πού λέει όχι. Αρνιέται αλλά δεν παραιτείται: είναι ακόμα κι αυτός πού λέει ναι από την πρώτη του κίνηση. "Ένας σκλάβος πού σ' όλη του τη ζωή δεχόταν διαταγές ξαφνικά κρίνει μια νέα εντολή απαράδεκτη. Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτού του «όχι»; Σημαίνει, λόγου χάρη, «ή υπόθεση τραβάει μακριά», «μέχρι εκεί και μη παρέκει», «το παρακάνετε» κι ακόμα «υπάρχει ένα όριο πού δε θα ξεπεράσετε». Με λίγα λόγια αυτό το όχι επιβεβαιώνει την παρουσία ενός ορίου.

Νεοφεουδαλισμός, το άκρων άωτον του καζινοκαπιταλισμού

Πέτρος Αργυρίου
Η υπόθεση είναι αναντίρρητη: Η ανισοκατανομή του πλούτου τα τελευταία χρόνια αυξάνεται.
Μόλις το 1% του παγκοσμίου πληθυσμού κατέχει πλέον το 48% του παγκοσμίου πλούτου.
Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη σήμερα κατέχουν όσο συνολικά οι 3.5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι του πλανήτη.
Τι στο διάολο έχει συμβεί;
Η «παγκοσμιοποίηση» αύξησε τον παγκόσμιο πλούτο. Και σταδιακά αύξησε την ανισοκατανομή του καθώς το όπλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο νεοφιλελευθερισμός, απομάκρυνε ανεπιθύμητα κρατικά εμπόδια όπως κρατικούς ελέγχους, εποπτεία και περιοριστικούς νόμους και ρυθμίσεις.
Αυτή η διαδικασία είχε μια εσωτερική εναρκτήρια στιγμή:

Όταν ο Υποδιοικητής Μάρκος «έπαψε να υφίσταται»…

Δείτε ένα παλαιότερο αφιέρωμα της Ελεύθερης ΕΡΤ , στους Ζαπατίστας και τον Υποδιοικητή Μάρκος,με ανάλυση του Άγγελου Γουνόπουλου.Στην παρουσίαση της εκπομπής Zona Rosa, είναι ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΑΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΚΥΡΙΩΝ Κ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΜΑΖΙ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ»  
Με άλλοθι και ντεκόρ τις συναντήσεις του «υπαλληλίσκου» του κουαρτέτου Γ. Κατρούγκαλου με τους αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι εξέφρασαν τις «διαφωνίες» τους με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για το ξεκίνημα της χαριστικής βολής στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις.
Με τις κυβερνητικές προτάσεις σφάζονται στην κυριολεξία οι επικουρικές συντάξεις στο σύνολο τους, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και όσοι θα βγουν στη σύνταξη από 1/1/2016 και μετά.

Αλλάζει το γεωπολιτικό χάρτη η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Στρατηγικής σημασίας ανατροπές απειλούνται το νέο χρόνο αν η τιμή του πετρελαίου συνεχίσει την καθοδική της πορεία. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα που παραθέτουμε (από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg) η τιμή του πετρελαίου κινείται σταθερά κάτω των 40 δολαρίων το βαρέλι τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, συνεχίζοντας μια τάση που ξεκίνησε το δεύτερο μισό του 2014.

Συγκρίνοντας δε την πιο πρόσφατη τιμή του, στις 21 Δεκεμβρίου 2015 (36,55 δολάρια το βαρέλι), με το ανώτερο σημείο που είχε φτάσει τον Ιούνιο του 2014, στα 115 δολάρια, η πτώση που έχει καταγραφεί φτάνει το 70%! Να σημειωθεί ωστόσο πως στα ίδια επίπεδα των 36 δολ. το βαρέλι είχε φτάσει το πετρέλαιο πάλι το 2004.
Μιλώντας για τους επόμενους μήνες, έχει σημασία πώς όλες οι προβλέψεις υπογραμμίζουν ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συνεχισθεί. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν δύο οικονομικής φύσης εξελίξεις και μία πολιτική. Στο οικονομικό επίπεδο θεωρείται σίγουρο πώς ΗΠΑ και ΕΕ θα άρουν τους περιορισμούς που είχαν θέσει στις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου, ανταμείβοντας έτσι το Ιράν για τη συμμόρφωσή του.

Περνάει ο καιρός κι ο χρόνος μετράει ανάποδα...

 Θραξ Αναρμόδιος
Πέρασε καιρός.
Αλλά θέλω να πω έναν λόγο. Νομίζω ότι αφορά τους εξουσιαστές. Εδώ και έξω από δω. Αλλά και τους αντι-εξουσιαστές. Κι έχει να κάνει με το σε τι κατάσταση είναι τώρα ο Έλληνας.

Χάλια είναι. Το γνωρίζουμε όλοι. Είναι φοβισμένος και μουδιασμένος. Ζαρωμένος στη γωνία του. Είναι νικημένος για άλλη μια φορά.

Τον Έλληνα τον νίκησαν οι εχθροί του. Τον νίκησαν και οι «φίλοι» του. Οι ίδιοι οι «πρόμαχοί» του. Που εκείνος με τα χεράκια του τους όρισε προμάχους. Οι πρόμαχοί του τον πούλησαν για δούλο. Στεγνά. «Πέντε κρίκοι ένα τάληρο».


Δες ποιος προεδρεύει στο "Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" του OHE, για να καταλάβεις τη "νέα τάξη"...


Έχουμε πόλεμο! Το πρόγραμμα των πλειστηριασμών που ξεκινάνε την Τετάρτη 13 Γενάρη, αναλυτικά σε όλα τα Ειρηνοδικεία


 Τα ρέστα τους δίνουν Probank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.                         Όλοι στα Ειρηνοδικεία να τους αποτρέψουμε!


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Οι εκλογές αυτές δεν έγιναν για να απομακρυνθούν οι διαφωνούντες με την υποταγή στους Δανειστές από τονΣΥΡΙΖΑ (όπως σχεδόν άφησε να εννοηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και νόμιζε και η ηγεσία της ΛΑΕ, η τελευταία γιατί έχει ως συναισθηματικό-διανοητικό της ορίζοντα και αποφασιστικό κριτήριο τον κλειστό «κόσμο» του «Κόμματος», της «Αριστεράς», αλλά και είναι υπερβαλλόντως προσανατολισμένη στην αναπαραγωγή του μηχανισμού που διαθέτει).
Αυτό ήταν ασφαλώς μία από τις επιδιώξεις, αλλά δευτερεύουσα. Οι εκλογές έγιναν κυρίως για να νομιμοποιηθεί πολιτικά το πραξικόπημα που συνιστούσε και συνιστά η ανατροπή της συντριπτικής λαϊκής ετυμηγορίας της 5ης Ιουλίου, δηλαδή η απόρριψητου καθεστώτος μνημονιακής καταστροφής και υποδούλωσης.

Κοντογιώργης: Πολιτικό σύστημα φαυλοκρατίας-κομματοκρατίας

Το 2015 αποδείχθηκε ως χειρότερη χρονιά για την όποια αυταπάτη ελπίδας είχε ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών πως το καθεστώς της φαυλοκρατίας και κομματοκρατίας θα αλλάξει.
Έτσι αποτιμά τη χρονιά που φεύγει ο πανεπιστημιακός στον Τομέα των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στοχαστής Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.
Όπως είπε, «η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε με απόλυτο τρόπο πως δεν έχει καμία διαφορά από το κομματικό σύστημα της Δεξιάς ή του Κέντρου, πολλές φορές μάλιστα και με χειρότερο τρόπο, αφού τελικά ο βασικός άξονας είναι και πάλι η νομή της εξουσίας και η διατήρηση ενός φαύλου, κομμματοκρατούμενου συστήματος που καταδυναστεύει δεκαετίες τώρα όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας».

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό καλεί η Λαϊκή Ενότητα

Οι μειώσεις συντάξεων «οδηγούν πλέον σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τις οικογένειές τους», αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, σε δήλωσή του σχετικά με τις σημερινές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό, και τονίζει: «Ο λαός και η νεολαία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να αποτρέψουν τον νέο αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα και να προωθήσουν τη μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή που σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία».


Όταν το κράτος χρησιμοποιεί βια


Απο το facebook

φέρτε πίσω τα κλεμμένα


Απο το facebook

Στις 9μμ παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου στο radiobubble

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ στο RADIOBUBBLE. Σήμερα Δευτέρα 4/1 παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου: Η εργατική τάξη στην Ελλάδα (από την πρώτη συγκρότηση στους ταξικούς αγώνες του μεσοπολέμου).

Σήμερα Δευτέρα και ώρα 9 με 10, από την διαδικτυακή συχνότητα του radiobubble, η ομάδα των ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ συζητά με τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΕΞΑΤΟ για την πρόσφατη επανέκδοση του βιβλίου του "Η εργατική τάξη στην Ελλάδα (από την πρώτη συγκρότηση στους ταξικούς αγώνες του μεσοπολέμου)".

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ«Ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι παρά νόμιμη ληστεία»

«Το ότι η Μεσόγειος έχει γίνει ένας μαζικός τάφος είναι ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους, είτε ζουν στις ακτές της είτε στη βόρεια Ευρώπη» 
 υπερτονίζει ο Ελμαρ Αλτφάτερ

Του Τάσου Τσακίρογλου
Ο Ελμαρ Αλτφάτερ θεωρεί αναγκαία την αλλαγή του παρόντος συστήματος καπιταλιστικής συσσώρευσης, το οποίο χαρακτηρίζει εφιαλτικό για το μέλλον της ανθρωπότητας. Υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και λέει ότι η ιδιωτικοποίησή τους υπονομεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών.
Τέλος, υποστηρίζει ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.