#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο αποκεφαλιστής (δεξιά) είναι της χώρας σύμβολο για την "πολιτισμένη" δύση!
Μεταξύ άλλων, η πρώτη χώρα σε αγορές όπλων από τον σοσιαΛΗΣΤΗ πλασιέ εμπόρων όπλων Ολάντ... με τα οποία προμηθεύει τους αποκεφαλιστές (αριστερά), που θέλουν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία!

30% υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα

Στο Κυριακάτικο Βήμα (3/1/16) δημοσιεύεται δημοσκόπηση της K. Research που παρουσιάζει το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% υπέρ του εθνικού νομίσματος.
Συγκεκριμένα:
60,8% προτείνει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
28,9% ζητάει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα
10,3% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Τα ποσοστά υπέρ του εθνικού νομίσματος είναι εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς:

α). Την αφηνιασμένη, συστηματική, διαρκή και τρομοκρατική πλύση εγκεφάλου, από τα πολιτικά και δημοσιογραφικά ιερατεία, υπέρ του ευρώ…


2016 θα είναι...οι ώρες μας

Τελειώνουν με αριστερό πρόσημο όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων  Ετοιμάζουν τη νέα κοινωνική τάξη των φτωχών πριν το Μνημόνιο 4

Το 2016 θα είναι η αρχή του τέλους της εποχής της ελπίδας. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι για την πραγματοποίηση όλων των μνημονιακών υποχρεώσεων των τριών μνημονιακών συμβάσεων το πρώτο εξάμηνο του 2016 και να ετοιμάζονται για ένα νέο μνημόνιο που θα έρθει ως "σωτηρία" αφού για πολλοστή φορά ο λογαριασμός δεν θα βγαίνει.
Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε την παλιά τακτική της Άνοιξης του 2015 και στην πρώτη συνέντευξή του για το 2016 δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα τηρήσει το πρόγραμμα αλλά δεν θα δεχθεί αδικίες από τους δανειστές. Οι λεονταρισμοί είναι ένα παιχνίδι του νηπίου της πολιτικής αλλά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή απλά προετοιμάζει τους Έλληνες ότι οι αδικίες είναι το μόνο σίγουρο που θα δουν στην από εδώ και πέρα ζωή τους.

Η απάντηση της Ζωής στον Παυλόπουλο


O ΠτΔ Παυλόπουλος συνεχάρη τον ΠτΒ Βούτση που "ξαναέφτιαξε τη Βουλή όπως την ξέρανε". Αναμένονται κ συγχαρητήρια Σαμαρά-Βενιζέλου σε @atsipras.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:
Η "Βουλή όπως την ξέρανε" ψηφίζει οργιωδώς μνημόνια-κατεπείγοντα, θάβει σκάνδαλα, ξεπλένει υπόλογους, κόβει συντάξεις, επιβάλλει φόρους.
Τιμή μου που η ΙΣΤ´ βουλευτική περίοδος δεν θύμιζε σε τίποτε τη "Βουλή που ξέρανε". Ο λαός θα φροντίσει "αυτά που ξέρανε" να τα ξεχάσουν.
Γιατί λαός, κοινωνία, νεολαία δεν θέλουν τη "Βουλή που ξέρατε", του "ναι σε όλα", των ντροπολογιών, των εξυπηρετήσεων, της αδιαφάνειας.


Δ.Καζάκης στον E-ROI την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2016


Αφού άφησαν τον Στουρνάρα και τον γλείφουν τώρα, αυτός δίνει διαταγές


         Κάλεσμα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις 
     και στην Βουλή να τις ψηφίσει, απευθύνει ο Γιάννης Στουρνάρας.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει ότι «Μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά επαναφέροντας στη μνήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015. Επανάληψης αυτής της εμπειρίας εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους που δύσκολα θα τους αντέξει αυτή τη φορά η ελληνική οικονομία».


«Τα λουλούδια ανθίζουν ακόμα και στους βάλτους»1

 Η Τουρκική «Δημοκρατία», ο ολοκληρωτισμός του ΑΚΡ και η χαοτική Μ. Ανατολή

Του Τεμέλ Ντεμιρέρ*
«Πατρίς καημένη! Δεν τολμά κι αυτή να εξετάση πώς είναι. Ως μητέρα μας να μη την θεωρώμεν αλλά ως τάφον μας, — αφού ποτέ μειδίαμα δεν βλέπεις
παρά ‘ς τα χείλη των νεκρών, — αφού τα μοιρολόγια
και οι κλαυθμοί κ’ οι οδυρμοί ξεσχίζουν τον αέρα κι ακούοντ’ ακατάπαυστα, πλην δεν παρατηρούνται, —
αφού κατήντησε συρμός ο σπαραγμός της λύπης! Οι άνθρωποι μαραίνονται ταχύτερ’ από τ’ άνθη και τους πλακώνει θάνατος, πριν τους πλακώση αρρώστια!»2

Δεν φταίνε τα παιδιά

Γράφει ο Οικοδόμος //
 Ο μοναδικός λόγος που παρακολούθησα (ένα μικρό μέρος) το χριστουγεννιάτικο “Hot Seat” («τηλεπαιχνίδι γνώσεων» του ΣΚΑЇ με τον Γ. Ζουγανέλη), είναι επειδή οι παίκτες ήταν παιδιά· μαθητές της τελευταίας τάξης του γυμνασίου ή –το πιθανότερο- λυκείου. Απογοήτευση. Και να ’ταν μονάχα αυτή η αφορμή…
Η παρουσία τους ήταν αποκαρδιωτική. Πρόλαβα να μετρήσω περίπου δέκα ερωτήσεις από αυτές που τους έγιναν. Γνώριζαν να απαντήσουν σε μια (με σιγουριά) άντε δυο (με βοήθεια).