#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Εμπρός για το λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής!


Στον δρόμο του Διεθνισμού δηλαδή στον αγώνα των Λαών να γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους! Να τελειώνουμε με την παγκοσμιοποίηση του νεοφιλελευθερισμού συγκροτώντας στην Ελλάδα λαϊκό πόλεμο ενάντια στην ΕΕ και τους λακέδες της!
…οι ΗΠΑ και οι δωσίλογοι των Αθηνών, όσο δεν υπάρχει λαϊκό κίνημα αντίστοιχο με τις ανάγκες της περιόδου, δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνουν τα εξωκοινοβουλευτικά συστημικά ΜΚΟ σούργελα της αριστεράς που τα ελέγχουν μια χαρά και μόνο το γέλωτα προκαλούν στον λαό. Επομένως η συγκρότηση λαϊκού κινήματος θα καθοριστεί από τη συμμετοχή του ίδιου του λαού και σε καμιά περίπτωση από τους κάθε είδους νταβάδες, δηλαδή από τους δουλεμπόρους των μεταναστών μέχρι τους γενίτσαρους των Βρυξελών!


Στην Ελλάδα του 2017 ή θα είσαι με την ΕΕ και το χρέος που αυτή σου κατασκεύασε με τις κατοχικές και χουντικές παρεμβάσεις της από το 2010 ή θα είσαι με την ανεξαρτησία και ελευθερία του ελληνικού λαού. Αυτό το πραγματικό δίλλημα από εδώ και στο εξής θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Η ίδια η ανάγκη του λαού για επιβίωση, δηλαδή οι ίδιοι οι άνθρωποι που συγκροτούν τον λαό, να μπορούν να ζουν στον τόπο τους χωρίς να απειλούνται από γενοκτονία, θα καθορίσει όλες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το ίδιο το διεθνές κοινωνικό περιβάλλον, παρόλες τις διαφοροποιήσεις του από χώρα σε χώρα, προσανατολίζεται σε μια ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Ο τρόπος λειτουργίας της ΕΕ αποτελεί τον κατεξοχήν εκφραστή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Η παγκοσμιοποίηση με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της, οι οποίοι πολλές φορές παίρνουν παραπλανητικούς τίτλους όπως «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ), προωθεί την αποδόμηση των λαών καθώς και κάθε αυτόνομης συλλογικής δραστηριότητας.
Δεν μπορούμε στην Ελλάδα να περιμένουμε μια εύκολη έξοδο από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και σεισάχθεια στα λαϊκά νοικοκυριά. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό σκληρή κατοχή και η άρχουσα τάξη της είναι μια κατά φαντασία αστική τάξη η οποία σέρνεται πίσω από τα γεγονότα ως πιστό σκυλί του διευθυντηρίου της ΕΕ. Το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Γαλλίας και της Ιταλίας που πρόκειται να ακολουθήσουν δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα των Μνημονίων. Δεν βρισκόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία για να μπορεί να πραγματοποιηθεί αστικό δημοψήφισμα και να υλοποιηθεί έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα υπό κατοχή στην οποία το αίτημα αστικού δημοψηφίσματος δεν έχει κανένα νόημα μιας και μόνο με λαϊκή κινητοποίηση και σύγκρουση θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να αποδεσμευτεί από την ευρωφασιστική ΕΕ.
Δημοψήφισμα στην Ελλάδα πρέπει να γίνει μετά από αντί-ΕΕ λαϊκή επανάσταση. Πρώτα η αντί-ΕΕ λαϊκή επανάσταση θα σαρώσει τα παρασιτικά στρώματα που ταΐζονται από την ΕΕ μεταξύ των οποίων και τις παρακρατικές ΜΚΟ και μετά θα επιβεβαιώσει την πράξη της με ένα δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός θα αποφασίσει την ανεξάρτητη πορεία του έξω από τη φυλακή της ΕΕ και τα δεινά που αυτή δημιούργησε. Προφανώς το δημοψήφισμα δεν θα έχει ερώτηση μέσα ή έξω από την ΕΕ όπως θα γίνει σε χώρες που έχουν εθνική ανεξαρτησία – αστική δημοκρατία. Το έξω από την ΕΕ στην Ελλάδα της κατοχικής χούντας του Μνημονίου θα το αποφασίσει η λαϊκή επανάσταση με τις θυσίες της και τον αγώνα της. Οποιοδήποτε δημοψήφισμα γίνει μετά την αντι-ΕΕ λαϊκή επανάσταση θα έχει σχέση με την ελεύθερη πορεία του ανεξάρτητου πλέον ελληνικού λαού λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η πορεία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης της ΕΕ έχει αποκλειστεί ακόμα και ως ερώτημα.
Όσοι περιμένουν το ντόπιο Κεφάλαιο στην Ελλάδα να βάλει φρένο στην παγκοσμιοποίηση και στο διευθυντήριο της ΕΕ είναι βαθιά νυχτωμένοι. Στην Ελλάδα η άρχουσα τάξη εδώ και δεκαετίες δεν είχε διαθέσεις να αλλάξει τις σχέσεις εξάρτησης από άλλες εθνικές αστικές τάξεις. Πολύ περισσότερο από το 2010 που εφαρμόζεται το διακρατικό Μνημόνιο που σημαίνει συμβιβασμός του ντόπιου κεφαλαίου στην ολοκληρωτική κατοχή της Ελλάδας από το διευθυντήριο των Βρυξελών. Η κατοχική άρχουσα τάξη στην Ελλάδα έχει συμβιβαστεί και απλά περιμένει να πάρει το ποσοστό της ως διαχειρίστρια δωσιλογική ομάδα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από τα Μνημόνια. Η Ελλάδα των Μνημονίων χωρίς λαϊκή επανάσταση θα είναι η τελευταία χώρα που θα μείνει στην ΕΕ ως δορυφόρος της Γερμανίας. Το ντόπιο Κεφάλαιο έχει τέτοια χαρακτηριστικά υποτέλειας τα οποία δεν είναι τωρινά. Από την περίοδο μιας άλλης κατοχικής χούντας, των συνταγματαρχών του 1967-1974, το ΠΑΚ είχε διακρίνει με εύστοχο τρόπο τα ειδικά χαρακτηριστικά της ελληνικής άρχουσας τάξης αλλά και των ορίων που πρέπει να θέσει το λαϊκό κίνημα για να έχει προοπτική νίκης. Σε ανακοίνωσή του το 1972 το ΠΑΚ μεταξύ άλλων έγραφε:
«Η μετατροπή της Ελλάδας σε φρούριο του ΝΑΤΟ και σε ξέφραγο αμπέλι για το δυτικό μονοπωλιακό κεφάλαιο πρέπει να τοποθετηθούνε στα γενικότερα ιστορικά πλαίσια αποικιοποίησης της νότιας Ευρώπης. Κι’ αυτή η τοποθέτηση απαιτεί να δούμε το Ελληνικό απελευθερωτικό κίνημα στα πλαίσια του αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα των χωρών της Μεσογείου. Ένας τέτοιος αγώνας – την περίοδο που διανύουμε – είναι σε παγκόσμια κλίμακα αγώνας ταξικός, αγώνας των τάξεων (της εργατικής τάξης, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών) που αποτελούνε το αντικείμενο και τον στόχο της εκμετάλλευσης του ξένου κεφαλαίου στα πλαίσια νέο-αποικιακών καθεστώτων. Το ντόπιο κεφάλαιο – σ’ όλες τις περιπτώσεις, μα ιδιαίτερα στην Ελλάδα – είναι κομπραδορικό, παρασιτικό και εξαρτημένο. Δεν έχει ούτε την πρόθεση, ούτε την δυνατότητα να αναμετρηθεί με το ξένο κεφάλαιο. Και απαιτεί αυτή η διαπίστωση να εννοήσουμε μια για πάντα ότι ο εθνικοαπελευθερωτικός μας αγώνας δεν μπορεί να βρη συμμάχους ανάμεσα σ’ αυτούς που εκφράζουν το ντόπιο κεφάλαιο. Γι’ αυτό «ενότητες» που στηρίζονται στην ελπίδα συμμετοχής των εκπροσώπων του ντόπιου κεφαλαίου είναι καταδικασμένες ιστορικά σε πλήρη αποτυχία. Εκτός εάν, βέβαια, η «ενότητα» είναι μανδύας για την διαστροφή του χαρακτήρα του αγώνα, για τη μετατροπή του από εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα σε σχήμα ουσιαστικής αποδοχής της αποικιοποίησης της πατρίδας μας».
Παρόλα αυτά σήμερα επικρατεί μια σχεδιασμένη σύγχυση η οποία έχει να κάνει από την μια τι καθεστώς έχουμε και από την άλλη με ποιον τρόπο μπορούμε να το ανατρέψουμε. Το καθεστώς των Μνημονίων το μεγαλύτερο τμήμα της μεταπολιτευτικής αριστεράς δεν το χαρακτηρίζει ως κατοχική χούντα! Μερικοί δε, όταν χρησιμοποιούν τον όρο χούντα το βάζουν σε εισαγωγικά!! Εντός και εκτός εισαγωγικών όλοι αυτοί οι «αριστεροί» είναι βαθιά συστημικοί: Δελαστίκ, Στάθης, Μπογιόπουλος και τα κόμματά τους, δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν κανέναν. Αποτελούν ουρά του συστήματος, μια μετάλλαξη της ηττημένης παλιάς αριστεράς, η οποία σήμερα επαναπαύεται ως τσόντα του εκάστοτε κατεστημένου.
Στο παρελθόν η αριστερά καθοριζόταν σε σχέση με τις θέσεις της πάνω στα πραγματικά και άμεσα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Ο αριστερός προσδιοριζόταν ως τέτοιος ανάλογα με το τι στάση θα κρατούσε στην καθημερινή ταξική πάλη, στα δικαστήρια, στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Σήμερα τα αριστερά κωλοβούτια της εξουσίας θέλουν να προσδιοριστούν ως αριστεροί σε σχέση με τη θέση τους για το α΄ ή β΄ ιστορικό ζήτημα! Στην πράξη αριστερά δεν υφίσταται στην Ελλάδα μιας και έχει ενσωματωθεί στο σύστημα εξουσίας χωρίς να έχει καμία διάθεση για αγώνες και θυσίες. Οι ψευδοπροφήτες Παΐσιοι της αριστεράς από τα εκλογικά τμήματα εκστασιαζόμενοι κραυγάζουν για δομική κρίση του καπιταλισμού η οποία είναι αξεπέραστη και μας φέρνουν και ιστορικά παραδείγματα για να τεκμηριώσουν την άποψή τους! Στην πραγματικότητα η δομική κρίση είναι στη συστημική αριστερά τους, ενώ ο καπιταλισμός παραμένει ακλόνητος ιδιαίτερα στην Ελλάδα: με κατοχή, χούντα και συσσώρευση του πλούτου και της ιδιοκτησίας σε όλο και λιγότερα χέρια. Όλοι αυτοί οι ψευδοπροφήτες της αριστεράς, βολεμένοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει, περιμένουν να πάρουν ψήφους από την κομματική, εκλογική, ιδεολογική και ηθική κατάρρευση του Σύριζα. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι μαζί με τον Σύριζα καταρρέουν και αυτοί θα αρχίσουν να ουρλιάζουν ενάντια στον λαό. Τότε είναι που οριστικά θα πέσουν οι μάσκες για τους επαναστάτες της φακής που ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Δεκέμβρης 2016
Υ.Γ. Με εντολές των Αμερικάνων γκάνγκστερ η κυβέρνηση των Τσιπροκαμένων απαγόρευσε τις διαδηλώσεις και γενικότερα την κίνηση πολιτών στις περιοχές που θα πέρναγε ο φονιάς Ομπάμα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Αθήνα. Αυτό που φοβήθηκαν οι Αμερικάνοι πράκτορες και τα ελληνικά τσιράκια τους, και θέλησαν πάση θυσία να αποφύγουν, ήταν μια λαϊκή ενέργεια ένοπλης βίας που θα ολοκλήρωνε το έργο του ήρωα Αλέκου Παναγούλη, στα πρόσωπα της σημερινής κατοχικής χούντας των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεών τους. Η προετοιμασία του ελληνικού λαού για λαϊκό ταξικό αγώνα ενάντια στην κατοχική χούντα και η κλιμάκωση αυτού του αγώνα ακόμα και σε λαϊκό πόλεμο, με προοπτική τη λευτεριά και ανεξαρτησία του ελληνικού λαού, έχει σαμποταριστεί από την πέμπτη φάλαγγα, η οποία εμφανίζεται κυρίως με αριστερή μάσκα και με τις πλάτες και το χρήμα των αφεντικών της προβοκάρει αυτή την προοπτική. Σε καμιά περίπτωση οι ΗΠΑ και οι δωσίλογοι των Αθηνών, όσο δεν υπάρχει λαϊκό κίνημα αντίστοιχο με τις ανάγκες της περιόδου, δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνουν τα εξωκοινοβουλευτικά συστημικά ΜΚΟ σούργελα της αριστεράς που τα ελέγχουν μια χαρά και μόνο το γέλωτα προκαλούν στον λαό. Επομένως η συγκρότηση λαϊκού κινήματος θα καθοριστεί από τη συμμετοχή του ίδιου του λαού και σε καμιά περίπτωση από τους κάθε είδους νταβάδες, δηλαδή από τους δουλεμπόρους των μεταναστών μέχρι τους γενίτσαρους των Βρυξελών!

Φόλα στους βασιβουζούκους της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και τους παρακρατικούς των ΜΚΟ! Καυτή πίσσα και πούπουλα σε κάθε Συριζαίο κρυφό και φανερό! Τιμή για πάντα στον Αλέκο Παναγούλη και σε όλους τους αγωνιστές που ταυτίζονται με τα λαϊκά συμφέροντα και υπηρετούν τον Λαό!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου