#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ 17:30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται στην χώρα μας, 20 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη ενός εν ενεργεία Αμερικανού Προέδρου, αυτή του Μπιλ Κλίντον.
Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, σπεύδουμε να υπενθυμίσουμε την σημερινή εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της σταθερής ιμπεριαλιστικής πολιτικής που ακολουθούν έως και σήμερα αποτελούν η επέμβαση σε Συρία, Λιβύη και Ουκρανία. Τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά σε όλους, διαμελισμός και διάλυση χωρών, λεηλασία του εθνικού τους πλούτου, εθνική καταπίεση, ανάδειξη φασιστικών καθεστώτων, χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες.
Νέοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από αυτή την ξαφνική επίσκεψη σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Οι κίνδυνοι αυτοί εντείνονται και από το γεγονός ότι ο Ομπάμα θα ευλογήσει την τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή τον άξονα Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος. Η βίαιη αλλαγή των συνόρων που επιχειρείται αυτή τη στιγμή στην Μέση Ανατολή, δηλαδή στη γειτονιά μας, εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι γι’ αυτή τη κατάσταση.
Ο Ομπάμα δεν έρχεται να στηρίξει τον ελληνικό λαό που υποφέρει κάτω από το δυσβάσταχτο χρέος όπως ισχυρίζεται η φιλοαμερικανική – φιλονατοική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έρχεται για να προσφέρει το «τυράκι» μιας πιο γρήγορης διευθέτησης του χρέους (που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την διαγραφή), το οποίο θα αποτελεί τον μοχλό πίεσης για επιτάχυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Έρχεται αποκλειστικά και μόνο για να στηρίξει το ΔΝΤ κι όχι τον λαό. Έπειτα από την επίσκεψη του στην χώρα μας θα κατευθυνθεί στο έτερο “αφεντικό” μας, την Άνγκελα Μέρκελ, για να παζαρέψουν το μέλλον της χώρας . Μνημονιακές κυβερνήσεις και ντόπια ολιγαρχία έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας σε μια πρωτοφανή υποτέλεια μετατρέποντας την σε έρμαιο των ορέξεων ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την αμερικανική «βοήθεια» στην Ελλάδα που είχε σαν αποτέλεσμα τη χούντα και την τραγωδία της Κύπρου. Ο λαός δεν ξεχνάει ότι τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα. Η επιδίωξή τους για φιλοαμερικανοποίηση του ελληνικού λαού δεν θα περάσει. Η παραχάραξη της ιστορίας και η προσπάθεια μέρους αυτής να περάσει στη λήθη θα μας βρει απέναντι.
Είναι μέγιστη πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης και των ΗΠΑ ότι η επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα πραγματοποιείται στο τριήμερο του πολυτεχνείου, πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Να απαντήσουμε όπως επιβάλλεται οργανώνοντας ένα μεγάλο και ενιαίο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
ΈΞΩ ο Ομπάμα απ’ τη χώρα.
ΈΞΩ η Ελλάδα απ’ το πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
ΈΞΩ το κουαρτέτο απ’ τη χώρα μας.
ΝΙΚΗ στον Συριακό λαό και στις δυνάμεις που αντιστέκονται στο ΝΑΤΟ.

Υπογράφουν οι κάτωθι συλλογικότητες:
Δρόμος Ανοιχτός
Συλλογικότητα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας
Σεισάχθεια
Ένωση των Δικαίων


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου