#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Ζήτω η Αντίσταση του Συριακού Λαού!

       OXI στη σιωνιστική, ιμπεριαλιστική, φασιστική επίθεση εναντίον της Συρίας

Μια χούφτα ιστοσελίδες του διαδικτύου συστηματικά τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν τον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περίπτωση της Συρίας. Ο πενταετής πόλεμος που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιδιώχθηκε και πυροδοτήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές δυτικές δυνάμεις για να διαλύσουν την Συρία και να πραγματοποιηθεί πλιάτσικο στην ευρύτερη περιοχή. Η περίπτωση της Λιβύης και του Ιράκ αποτελούν πρόσφατα παραδείγματα διάλυσης χωρών από τον Νατοϊκό δυτικό ιμπεριαλισμό.

Τα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα όπως επίσης και τα συστημικά ραδιόφωνα και εφημερίδες έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία. Σε ότι αφορά τη Συρία, η κυρίαρχη παραπληροφόρηση υλοποιείται από την ΕΡΤ, η οποία συστηματικά προωθεί τη σκοπιά του Αμερικανικού και Γερμανικού ιμπεριαλισμού. Την γερμανοτσολιάδικη πολιτική της ΕΡΤ συναγωνίζονται δύο καθημερινά μυξομάντιλα του ΣΥΡΙΖΑ: Η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η «Αυγή».

Παρόλα αυτά, υπάρχουν εκδότες που διακρίνουν το χάσιμο κάθε επαφής με το αναγνωστικό κοινό, και φαίνεται ότι «κάνουν προσπάθειες» να επανακτήσουν στοιχεία «αξιοπιστίας», ώστε να μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους ως κατευθυντήριες δυνάμεις της κοινής γνώμης, προς όφελος του συστήματος. Με τίτλο «Βραχυκύκλωμα των ΗΠΑ στη Συρία» δημοσιεύθηκε άρθρο του Γιώργου Καπόπουλου στη «Free Sunday» στις 2 Οκτωβρίου 2016 (σ. 6) που γράφει τα εξής:

«Τι συμβαίνει στη Συρία στο πεδίο της μάχης; Η απάντηση είναι απλή: Στο Χαλέπι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η σημαντικότερη μάχη του πεντάχρονου πολέμου, με την επικράτηση του Άσαντ και των συμμάχων του Ρώσων, Ιρανών και φιλοϊρανών Σιιτών του Ιράκ να είναι θέμα χρόνου.

Ποιοι είναι οι αντίπαλοι του καθεστώτος της Δαμασκού στο Χαλέπι και όχι μόνο; Με τη σχεδόν ανύπαρκτη μετριοπαθή αντιπολίτευση να είναι περισσότερο άλλοθι για τη Δύση, ο αντίπαλος του Άσαντ και των συμμάχων του δεν είναι άλλος από την Αλ-Νούσρα, το Συριακό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα που πρόσφατα άλλαξε όνομα για ευνόητους λόγους. Αν συντριβεί η Αλ-Νούσρα, με εξαίρεση τη ΒΑ Συρία που ελέγχεται από τους Κούρδους αντάρτες, το καθεστώς Άσαντ, δίχως υπερβολή, θα έχει κερδίσει θέση υπεροχής, μια πραγματικότητα που θα φανεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα επακολουθήσει. (…)

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και δύσκολα διαχειρίσιμη σε επικοινωνιακό επίπεδο για τις ΗΠΑ: Στη Συρία είσαι ή με τον Άσαντ ή με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και την Αλ-Νούσρα, με τη μετριοπαθή αντιπολίτευση να είναι απλώς ένα άλλοθι αδράνειας.»

05-10-2016

Νίκη στα όπλα της Λαϊκής Αντίστασης στη Συρία!

Άντε να μαθαίνουμε ποιοι «εργάζονται» για τον Σόρος…

Το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ… θα μας πει γιατί υποστηρίζει τους μισθοφόρους-φονιάδες του λαού της Συρίας;
Και καλά αυτός κάνει τον Γερμανό… οι σύντροφοί του δεν αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν εξηγήσεις;

Βοηθήστε να διαδώσουμε την αλήθεια για το Χαλέπι και τους Υπερασπιστές του, το νέο Στάλινγκραντ της Ανθρωπότητας! (Defenders of Aleppo)

Βοηθήστε να διαδώσουμε την αλήθεια για το Χαλέπι και τους Υπερασπιστές του, το νέο Στάλινγκραντ της Ανθρωπότητας! (Defenders of Aleppo)

Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας

Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Για σχεδόν πέντε χρόνια οι παγκόσμιες δυνάμεις διάγουν έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον της Συρίας.
Εξοπλίζουν τις “ισλαμικές” μισθοφορικές οργανώσεις και, με στρατιωτικούς συμβούλους, εκπαιδεύουν στην Τουρκία και την Ιορδανία τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων. Συγχρόνως, η Σαουδική Αραβία και άλλες μοναρχίες του Κόλπου, όπως συνέβη στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του΄70, διαθέτουν δισεκατομμύρια δολαρίων για τη στρατολόγηση κι εξοπλισμό των δυνάμεων του “ισλαμικού κράτους” (Isis) και της Al Nusra (Αλ Κάιντα).
Σε όλα τα παραπάνω, σ’ αυτή τη διεθνή τρομοκρατία, ο λαός της Συρίας αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.
Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τεράστια, γιατί συμμετέχουν σ’ αυτόν τον βρώμικο πόλεμο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε εμπάργκο στη Συρία το 2011. Σκοπός του εμπάργκο ήταν να παραλύσει η οικονομία της χώρας και να ωθήσουν το λαό στην εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης, με όχημα την “αραβική άνοιξη”. Η ανθρωπιστική κρίση και η οικονομική ζημιά που υπέστη η χώρα και ο λαός της, ονομάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση “μέτρο για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας”. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, σε συνεργασία και συντονισμό με τις ΗΠΑ:
 • πάγωσαν-δέσμευσαν τους λογαριασμούς καταθέσεων Σύρων πολιτών κι επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ώστε να στραγγαλίσουν την οικονομία
 • απαγόρευσαν εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία, αλλά και οποιουδήποτε προϊόντος της χώρας κι οικονομικής συναλλαγής, απαγορεύοντας έτσι την εισαγωγή στη χώρα αγαθών κοινής ωφέλειας, όπως φάρμακα, παιδικές τροφές, ανταλλακτικά αγροτικών, ιατρικών και βιομηχανικών μηχανημάτων
 • απαγόρευσαν τις εξαγωγές στη Συρία για προϊόντα κι εργαλεία που σχετίζονται με τη διαβίωση του λαού, όπως θερμαντικά έλαια, υλικά κι ανταλλακτικά για την επεξεργασία πετρελαίου, υγροποίησης αερίου καύσης, με στόχο την πλήρη εξόντωση του λαού ώστε να εξεγερθεί
  Χωρίς βενζίνη και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια η γεωργική παραγωγή, αλλά και η βιομηχανία τροφίμων, οι βιοτεχνίες κι η βιομηχανία αποτελούν γεγονότα πλήρους παράλυσης και καταστροφής.
Η οικονομία της Συρίας οδηγήθηκε στην καταστροφή. Ο πληθωρισμός στα ύψη, οι τιμές των τροφίμων διπλασιάστηκαν. Βέβαια οι πωλήσεις όπλων στους τζιχαντιστές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις (στην πρώτη θέση η Γαλλία) αποφέρουν τεράστια κέρδη και τα χρήματα προσφέρουν τα μοναρχικά δικτατορικά αραβικά καθεστώτα. Οι τρομοκράτες αποκεφαλίζουν με τη συμπαράσταση των “πολιτισμένων” δυτικών.
Ο λαός της Συρίας ζει μια τραγική κατάσταση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σύρος πολίτης ζει μια τραγική κατάσταση. Τα παιδιά, οι γυναίκες κι οι γέροντες είναι τα περισσότερα θύματα αυτού του “εκδημοκρατισμού”.
H επιβολή πείνας σε έναν λαό είναι έγκλημα.
Το εμπάργκο απέναντι στη Συρία, ισοδυναμεί με άδικο πόλεμο κι είναι απάνθρωπη ενέργεια.
Το εμπάργκο τροφοδοτεί την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών κι ο λαός της Συρίας πληρώνει με αίμα την ανεξαρτησία του:
 • 220.000 νεκροί
 • 1.000.000 τραυματίες κι ακρωτηριασμένοι
 • Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει κονδύλια, χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων, για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που η ίδια δημιούργησε και συντηρεί.
Σημειώνουμε ότι η Συρία είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή, όπου:
– Λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία… Η βουλή δεν διορίζεται από τον μονάρχη, όπως συμβαίνει στα μοναρχικά σκοταδιστικά αραβικά καθεστώτα
– Τα κομμουνιστικά κι αριστερά πολιτικά κόμματα είναι νόμιμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση…
– Η ανεξιθρησκεία είναι κατοχυρωμένη Συνταγματικά…
– Επίσης η Παιδεία είναι δημόσια και παρέχεται δωρεάν, όπως και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη…
Η Ελλάδα, παραδοσιακή φίλη και σύμμαχος της Συρίας, δεν περιορίστηκε στα παραπάνω. Αδιαφορώντας για τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αδελφικές σχέσεις με τη Συρία:
 • Τον Δεκέμβρη του 2012, για τον “εκδημοκρατισμό” της Συρίας διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα κι έφτασε στο επαίσχυντο μέτρο της ΑΠΕΛΑΣΗΣ της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού τους “εξεγερμένους” αντικαθεστωτικούς!
 • Συμμετέχει στο μηχανισμό τρομοκρατίας και πολέμου, με την επωνυμία “Φίλοι της Συρίας”. Δηλαδή στις χώρες εκείνες που “εργάζονται” για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Άσαντ. Και μάλιστα συνεργάζεται σ’ αυτό τον “οργανισμό” με το προτεκτοράτο του Κοσσόβου, το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, τα Σκόπια με την ονομασία Μακεδονία… Κατάργησε ακόμη και την Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Συρίας της Ελληνικής Βουλής, όταν αντικείμενο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα…
Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι η κυβέρνηση Τσίπρα, μπροστά στα κελεύσματα του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ανέλαβαν τις ιστορικές τους ευθύνες κι έβλαψαν την πατρίδα μας: Παράβλεψαν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συρίας. Την προσφορά της Συρίας στον αντιδικτατορικό αγώνα, τη σθεναρή στάση της απέναντι στην Τουρκία τον Μάρτη του ΄87, τις ελληνικές επιχειρήσεις που είχαν προνομιακή θέση στον κατασκευαστικό τομέα και θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας, τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, τους πλέον των 2 εκατομμυρίων Ελληνορθοδόξων που προστατεύει η Συρία ανά τους αιώνες…
Ήρθε η ώρα μια ελληνική κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες και να προχωρήσει στην Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία και την Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας. Επιπροσθέτως να θέσει ενώπιον των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ειρήνευση της περιοχής.
Η συνέχιση και διατήρηση του απάνθρωπου εμπάργκο και η συνέχιση της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων, σημαίνει: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!
* Υπογράφουμε (hellassyria@gmail.com) και διαδίδουμε, για την Ειρήνη, το λαό της Συρίας, την Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
 • Το κοινοποιούμε:
  1. Πρόεδρο Δημοκρατίας
  2. Πρωθυπουργό
  3. Πρόεδρο Βουλής
  4. Πολιτικά κόμματα
  5. Βουλευτές
  6. Φορείς Αυτοδιοίκησης
  7. Οργανώσεις
  8. Φίλους…

Προκαλούν οι ΗΠΑ στη Συρία… Ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη…

Από το «PRESS-GR«
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
Οι ΗΠΑ χάνουν το τρένο για βοήθεια κι εφοδιασμό των «μετριοπαθών εξεγερμένων» στη Συρία…
Ο εκνευρισμός των ΗΠΑ από την ήττα των τζιχαντιστών στο Χαλέπι τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο των κινήσεων στην περιοχή….
Η Samantha Power, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αρνήθηκε την έκδοση καταδίκης των τζιχαντιστών που βομβάρδισαν με όλμους τη Ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό. Η άρνηση των ΗΠΑ να καταδικάσουν τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, συνοδεύτηκε με την πιο γελοία δήλωση που έγινε ποτέ στα διπλωματικά χρονικά, αφού με σαφήνεια υποστηρίζει το «ισλαμικό κράτος» των αποκεφαλιστών: «Εκείνο που κάνει και εξυπηρετεί η Ρωσία [στη Συρία] δεν είναι αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας. Είναι βαρβαρότητες«.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά πως η «αραβική άνοιξη made in USA» δεν μπόρεσε να ρίξει τα τείχη της Δαμασκού, του λαού των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου…
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά πως η Ρωσική υπεροπλία τους επιτρέπει απλώς κραυγές, που ουσιαστικά στοχεύουν να…
κρατούν μαντρωμένους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση…
 
Στη Λαοδίκεια, ή Πάραλος, τη σημερινή Λαττάκεια, μπορούν πλέον να θαυμάζουν το πιο τέλειο αντιπυραυλικό σύστημα του πλανήτη με τους S-400…
 
 Στην Ταρτούς οι φονικοί S-300, μαζί οι Tomahawk κι οι Cruisε ρωσικής κατασκευής…
 
 Στο Χαλέπι αστράφτουν οι S-200…
Σε όλη την επικράτεια της Συριακής γης, η Εθνική ομοψυχία κι η λαϊκή υποστήριξη στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (σοσιαλιστών, κομμουνιστών, πατριωτικών δυνάμεων) και η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων… Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι εναντίον των μισθοφόρων-δολοφόνων, για την Πατρίδα…
 
 
Το βέτο της Samantha Power στον ΟΗΕ κι η συστράτευση στην ψήφο των ΗΠΑ, της Αγγλίας και του νεοναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, για να μην εκδοθεί καταδίκη των τζιχαντιστών, δεν αλλάζει τίποτα…
Η ήττα των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους στη Συρία… είναι αναπόφευκτη. Γι’ αυτό ενεργοποίησαν και το όπλο προπαγάνδας κι ενεργοποίησης των «αριστερίστικων» οργανώσεων, των ελεγχόμενων ΜΚΟ από τη Cia, όλα τα ΜΜΕ, με δήθεν «ανθρωπιστικό» ενδιαφέρον για την τύχη των δολοφόνων τζιχαντιστών (AΠΟΚΑΛΥΨΗ! Οι Μυστικές Υπηρεσίες της δύσης οργανώνουν συγκεντρώσεις για την «αιματοχυσία» στο Χαλέπι!)…
Χθες, ο πρόεδρος Bashar Al Assad, ο φόβος και τρόμος των σιωνιστών, σε συνέντευξή του στο Teheran Foreign Policy Studies Quarterly, ήταν σαφής: «Το μέλλον της Συρίας θα αλλάξει τον χάρτη του κόσμου… Η νίκη της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας, θα φέρει μια παγκόσμια διάδοση ιδεών για Εθνική Ανεξαρτησία, για Ανεξάρτητη Ανάπτυξη κι αυτό τρέμει περισσότερο η Δύση«.

Πουλημένα τομάρια… δωσίλογοι… Αυτούς ποιος τους προστατεύει;

Χθες στην Αδούλωτη κι Αδέσποτη Δαμασκό… η γιορτή των μαθητών του Ελληνορθόδοξου Λυκείου και Γυμνασίου… τα απολυτήρια για τη Σχολική χρονιά έτος 2015-2016…
Μισούν τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου… που ξεπερνούν τα 2.000.000 εκατομμύρια…
Τους μισούν ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος, γιατί δεν καλούν τους…
πολίτες να γίνουν «πρόσφυγες», να έρθουν Ελλάδα και να κάνουν μπίζνες οι «φιλάνθρωποι», οι έμισθοι «αντιρατσιστές», οι ΜΚΟ του Σόρος και Σια…
Τους μισούν τα πολιτικά κόμματα της αρπαχτής και της υποδούλωσης στο 4ο Ράιχ…
Αυτοί, όμως, φυλάνε Θερμοπύλες…
…και τους προστατεύει ο «αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ», οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά, οι Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες!

To μεγαλείο της δημοσιογραφικής πορνείας…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου