#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση Ένωσης των Δικαίων σχετικά με την επίσκεψη Ομπάμα

Και η ιστορία επαναλαμβάνεται…
Ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται στην χώρα μας, 20 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη ενός εν ενεργεία Αμερικανού Προέδρου, αυτή του Μπιλ Κλίντον.
Με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα, σπεύδουμε να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση την σημερινή εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της σταθερής ιμπεριαλιστικής πολιτικής που ακολουθούν έως και σήμερα οι ΗΠΑ αποτελούν η επέμβαση του ΝΑΤΟ στον πόλεμο σε Συρία και Λιβύη. Τα αποτελέσματα είναι, πλέον, ορατά σε όλους, διαμελισμός χωρών, λεηλασία του εθνικού τους πλούτου, χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες.
Νέοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από αυτή την ξαφνική επίσκεψη σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια, πέρα από αυτή της χρήσης των βάσεων του θανάτου. Οι κίνδυνοι αυτοί εντείνονται και από το γεγονός ότι ο Ομπάμα θα ευλογήσει την τυχοδιωκτική εξωτερική πολίτικη της κυβέρνησης, δηλαδή τον άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος. Η βίαιη αλλαγή των συνόρων που επιχειρείται αυτή τη στιγμή στην Μέση Ανατολή, δηλαδή στη »γειτονιά» μας, εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι γι’ αυτή τη κατάσταση.
Ο Ομπάμα δεν έρχεται να στηρίξει τον ελληνικό λαό που υποφέρει κάτω από το δυσβάσταχτο χρέος, όπως ισχυρίζεται η φιλοαμερικανική – φιλονατοική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έρχεται για να προσφέρει το τυράκι μιας πιο γρήγορης διευθέτησης του χρέους (που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την διαγραφή), το οποίο θα αποτελεί τον μοχλό πίεσης για επιτάχυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Έρχεται αποκλειστικά και μόνο για να στηρίξει το ΔΝΤ και όχι τον λαό. Έπειτα από την επίσκεψη του στην χώρα μας, θα κατευθυνθεί στο έτερο “αφεντικό” μας, την Άνγκελα Μέρκελ, ώστε να παζαρέψουν το μέλλον της χώρας μας. Μνημονιακές κυβερνήσεις και ντόπια ολιγαρχία έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας σε μια πρωτοφανή υποτέλεια, μετατρέποντας την σε έρμαιο των ορέξεων ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ.
Τέλος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την αμερικανική »βοήθεια» στην Ελλάδα, που είχε σαν αποτέλεσμα τη δικτατορία και την τραγωδία της Κύπρου. Ο λαός δεν ξεχνάει ότι τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα. Η επιδίωξη τους για φιλοαμερικανοποίηση του ελληνικού λαού δεν θα πιάσει τόπο. Η παραχάραξη της ιστορίας και η προσπάθεια μέρους αυτής να περάσει στη λήθη, θα μας βρει απέναντι.
Μέγιστη πρόκληση σηματοδοτεί η επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα τις ημέρες που θα γιορτάζεται το πολυτεχνείο, η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Σε καμία περίπτωση, να μην επιτρέψουμε να κυματίζουν οι αμερικάνικες σημαίες στους δρόμους της Αθήνας. Να απαντήσουμε όπως επιβάλλεται οργανώνοντας ένα μεγάλο και ενιαίο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η εθνική ανεξαρτησία και η απαγκίστρωση από τα δεσμά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ, αποτελούν τον απαραίτητο πυλώνα διεκδικήσεων για μια ανάπτυξη από τον λαό για τον λαό.
ΈΞΩ ο Ομπάμα από τη χώρα.
ΈΞΩ η Ελλάδα από το πόλεμό στη Μέση Ανατολή.
ΈΞΩ το κουαρτέτο από τη χώρα μας.
ΈΞΩ από κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό.
ΝΙΚΗ στον συριακό λαό και στις δυνάμεις που αντιστέκονται στους αμερικανονατοίκους φονιάδες και τους συμμάχους τους.

Ένωση των Δικαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου