#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Το πλαίσιο – πρόταση που κατέθεσε η Ένωση των Δικαίων στη Διεεξοδο για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 20ης Οκτώβρη

Χίλια μπράβο στους συντρόφους της Ένωσης των Δικαίων
Εν όψει της ψευδοαντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης της 20ής Οχτώβρη

Το πλαίσιο – πρόταση που κατέθεσε η Ένωση των Δικαίων στη Διεεξοδο για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 20ης Οκτώβρη:
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συριακού λαού ενάντια στην επέμβαση του αμερικανονατοικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, ενάντια στα δολοφονικά μορφώματα που δημιούργησε και χρηματοδότησε, ενάντια στα σύμμαχα καθεστώτα του. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ήττα του αμερικανονατοικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του στη Συρία , παλεύουμε να ηττηθεί το σχέδιο τους για την Νέα μέση ανατολή που στοχεύει  στον απόλυτο έλεγχο της περιοχής και ταυτόχρονα την πλήρη αναδιάταξη της περιοχής , καθώς και την ανατροπή κυβερνήσεων, διάλυση χωρών και κρατών . Η ήττα τους στη Συρία είναι η πρώτη προϋπόθεση για μια πραγματική ειρήνη στη περιοχή και όχι για μια »ειρήνη» με το πιστόλι στο κρόταφο , ώστε να λυθούν τα περίπλοκα εθνικά ζητήματα προς όφελος των λαών και όχι με βάση τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Η συνθήκη αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να σταματήσει ο ξεριζωμός ανθρώπων και κατ’ επέκταση η προσφυγιά.
Απαιτούμε:

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις, να πάψει κάθε οικονομική στήριξη προς την επέμβαση .
-Άμεση αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, με την επιστροφή της Πρεσβείας στην χώρα μας.
-Να σταματήσει ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι τους στη περιοχή. Απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών συμβούλων, των πρακτόρων και των μισθοφόρων που έχουν τοποθετήσει στην χώρα οι ΗΠΑ και οι χώρες επιρροής τους.
-Άμεση δημοσιότητα του επίσημου καταλόγου με τις καταγεγραμμένες ΜΚΟ με θέμα το μεταναστευτικό που δρουν στην χώρα μας, καθώς και όλες τις πηγές χρηματοδότησής τους και στην συνέχεια να ακολουθήσει η απομάκρυνσή τους.
-Το κράτος να αναλάβει αποκλειστικά την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων. Να γίνει ιατρικός έλεγχος σε όλους τους πρόσφυγες, να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.
-Σίτιση αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες με ανοιχτές δομές και έλεγχο. Όχι στην γκετοποίηση τους.
-Να απευθυνθεί η κυβέρνηση στις συριακές αρχές ή σε αρχές άλλων χωρών και να ζητήσει να σταλούν εκπαιδευτικοί, ώστε να ενταχτούν ομαλά τα προσφυγόπουλα στη εκπαιδευτική διαδικασία της χώρας. Το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί και πρέπει να καθορίσει συγκεκριμένες θέσεις γι αυτό το ζήτημα με κριτήριο το καλό όλων των παιδιών, ντόπιων και προσφύγων.
-Ενημέρωση στους Πρόσφυγες για τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή την χώρα τους και κοινή διεκδίκηση του τέλους της Ιμπεριαλιστικής Επέμβασης.
-Ενημέρωση για τα σχέδια εκμετάλλευσής τους από τις Ανεπτυγμένες Δυτικές χώρες. Κάτω η αντιμεταναστευτική-αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ. Λέμε όχι στην συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας.

Δείτε και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου