#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Άγνωστες αλήθειες για τη δράση των τζιχαντιστών στη Συρία


Παιδιά – στρατιώτες με μισθό 100 δολάρια
πολεμούν κατά του Συριακού Στρατού
Έρευνα των: Leith Fadel για την ιστοσελίδα Al-Masdar News, Mohanad Hage Ali για την ιστοσελίδα Al-Arabiya και Charles Paul Freund για τo ιστολόγιο Reason 

Διάφορες ομάδες τζιχαντιστών, οι οποίες μάχονται εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, στρατολογούν στις τάξεις τους όλο και περισσότερα παιδιά, καθώς ο πόλεμος σαρώνει και καταστρέφει τη χώρα για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Στο παράρτημα της Αλ-Κάιντα στη Συρία, την Τζαμπάτ αλ-Νούσρα, η οποία εγκαταστάθηκε στη χώρα τον Ιανουάριο του 2012, η στρατολόγηση παιδιών έχει γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική. Μάλιστα, η πρακτική αυτή έχει επεκταθεί και οργανωθεί ακόμη καλύτερα μετά την εμφάνιση του “Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας” (ISIS) το 2013.

Οι δύο αυτές άκρως συντηρητικές ομάδες δημιούργησαν στρατόπεδα εκπαίδευσης ειδικά για παιδιά, όπου μέσω της κατάλληλης πλύσης εγκεφάλου και γαλούχησης, τους ενσταλάζουν την ιδεολογία του “Τακφίρ”.
Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, “Τακφίρ” (Αραβικά: تكفير Takfir) ονομάζεται η πρακτική του αφορισμού, σε περίπτωση που ένας μουσουλμάνος καταγγέλλει έναν άλλο ως “καφίρ” (μη πιστό). Η πράξη που οδηγεί σε “Τακφίρ” ονομάζεται “μουκαφίρ”. Μια αβάσιμη κατηγορία που οδηγεί σε Τακφίρ είναι αυστηρά απαγορευμένη πράξη. “Τακφίρι” (Αραβικά: تكفيري takfiri) αποκαλείται ο Σουνίτης μουσουλμάνος που κατηγορεί έναν άλλο μουσουλμάνο για αποστασία. Η ίδια η μομφή ονομάζεται “Τακφίρ”, όπως και ο αφορισμός.  Η γαλούχηση των νεοσύλλεκτων παιδιών γίνεται κυρίως με σκοπό να γίνουν πολεμιστές για το “τζιχάντ” (“ιερό πόλεμο”) και βομβιστές αυτοκτονίας.
Η διαδικασία της στρατολόγησης και εκπαίδευσης επιταχύνθηκε σημαντικά αφού η ομάδα Τζαϊς αλ-Φάτεχ, υπό την ηγεσία του μετώπου αλ-Νούσρα, κατέλαβε την βορειοδυτική πόλη Ιντλίμπ τον Μάιο του 2015.
Οι αναλυτές δείχνουν τον διαβόητο Σαουδάραβα κληρικό Αμπντάλα αλ-Μουχεσίνι ως “ανάδοχο” στην όλη υπόθεση της στράτευσης παιδιών στα κατεχόμενα από μισθοφόρους τζιχαντιστές εδάφη της Συρίας, ειδικά στο Ιντλίμπ.
Το 2013, ο αλ-Μουχεσίνι ξεκίνησε μια ευρείας κλίμακας εκστρατεία στρατολόγησης στο Ιντλίμπ (η οποία αργότερα επεκτάθηκε στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού), και δημιούργησε ένα στρατόπεδο νεοσυλλέκτων, που ονομάστηκε “οι Κλητοί της Τζιχάντ”).
Προπαγανδιστικά φυλλάδια και αυτοκόλλητα που προωθούν την “καταπολέμηση των απίστων” έχουν αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την εκστρατεία.
Κάποιοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιμάμη αλ-Μουχεσίνι αριθμούν περίπου στα 1.000. Μερικά, μάλιστα, ήλθαν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που στήθηκαν κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Κάθε παιδί αμείβεται με 100 δολάρια μηνιαίο μισθό.
Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχώς επικεντρώνονται στην στρατολόγηση παιδιών από ομάδες που διεθνώς χαρακτηρίζονται ως “τρομοκρατικές ομάδες”, τα ίδια αυτά μέσα αγνοούν παντελώς ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά, τα οποία στρατολογούνται από “μετριοπαθείς αντάρτες” σε όλη την επικράτεια της Συρίας.
Όσο για την δράση αυτών των παιδιών, αναφέρουμε ενδεικτικά ένα ακραίο μεν, αλλά πραγματικό περιστατικό. Στην πόλη της κεντρικής Συρίας Χομς, ένα παιδί που πολεμούσε στο πλευρό ένοπλων μισθοφόρων κινηματογραφήθηκε τη στιγμή που αποκεφάλιζε έναν αιχμάλωτο αξιωματικό του Συριακού Στρατού, τον Δεκέμβριο του 2012:
Επίσης, μερικά πιο πρόσφατα πλάνα από τις δράσεις της Τζαϊς αλ-Ισλάμ, η οποία στηρίζεται από τους Σαουδάραβες, δείχνουν παιδιά από την ηλικία των 13 ετών να πολεμούν εναντίον ανδρών του Συριακού Στρατού στην περιοχή της Ανατολικής Γκούτα.
Δείτε το εκτεταμένο ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού Channel 4 σχετικά με την στρατολόγηση παιδιών από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Εδώ θα πληροφορηθούμε, μεταξύ άλλων, ότι η στρατολόγηση γίνεται από την ηλικία των 8 ετών:


Η Συρία εποικίζεται συστηματικά από χιλιάδες Ουιγούρους Τούρκους τζιχαντιστές και γίνεται παράδεισος διανομής ακινήτων σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Φυσικά, η διαδρομή τους περνάει πρώτα μέσα από την Τουρκία…

Ο πόλεμος στη Συρία, κατά έναν τραγικό τρόπο, έχει ενισχύσει την “τουριστική βιομηχανία” στη χώρα, καθιστώντας την έναν από τους καλύτερους προορισμούς για ξένους τζιχαντιστές και τις οικογένειές τους από όλο τον κόσμο.
Την περασμένη Τρίτη, μια ομάδα τζιχαντιστών μισθοφόρων από την Κίνα, γνωστή με την ονομασία “Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν”, δημοσίευσε φωτογραφίες από θρησκευτικούς εορτασμούς κατά την διάρκεια των “διακοπών” τους στην ενδοχώρα της Συρίας. Οι φωτογραφίες αυτές αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες που διατηρούν οι τζιχαντιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι τζιχαντιστές γιόρτασαν στη Συρία  πριν από λίγες μέρες την τετραήμερη γιορτή “Έιντ αλ-Αντά”, ή “Γιορτή της Θυσίας” των μουσουλμάνων («Κουρμπάν Μπαϊράμ» στα τούρκικα), προς τιμή της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το πρωτότοκο γιο του Ισμαήλ (πατέρα όλων των αραβικών εθνοτήτων) για τον Αλλάχ.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής και σύμφωνα με τις παραδόσεις, μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο θυσιάζουν ζώα (βόδια, αρνιά και πρόβατα) τα οποία νωρίτερα έχουν ευλογηθεί από τον μουλά. Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία. Ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς, ένα άλλο για συγγενείς και το τρίτο μένει στο σπίτι. Αυτό θέλει η παράδοση. Στις μέρες μας, ωστόσο, η σφαγή-θυσία γίνεται από επαγγελματίες στα σφαγεία.
Οι τζιχαντιστές μισθοφόροι, που απεικονίζονται μακριά από το πεδίο της μάχης, γιορτάζουν το “Έιντ αλ-Αντά” με τις οικογένειές τους, που έχουν μετακομίσει στη Συρία, μέσω Τουρκίας, από την Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων Τούρκων στο Σινγιάνγκ της Κίνας.
Όπως ισχύει και στην περίπτωση του ISIS (Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και Αλ-Σαμ / Συρίας), πολλοί ξένοι που συμμετέχουν στον πόλεμο στο πλευρό των διάφορων φατριών των ισλαμιστών, έχουν μετακινήσει τις οικογένειές τους στη Συρία, ενώ υποβοηθούν τις φατρίες αυτές στον πόλεμο εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Για την θυσία τους στο πεδίο της μάχης, αυτοί οι ξένοι τζιχαντιστές επιβραβεύθηκαν με την παραχώρηση συριακής γης (!) στις οικογένειές τους, κυρίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Λατάκια.
Τι γυρεύουν οι Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας στη Συρία;  
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες που πολεμούν στη Συρία: πάνω από εκατό, σύμφωνα με τους “αρχιτέκτονες” του τρέχοντος σχεδίου εκεχειρίας. Μια από τις πιο ασυνήθιστες φατρίες είναι οι Ουιγούροι, μια μουσουλμανική μειονότητα από την Κίνα.
Μερικοί πιστεύουν ότι οι Ουιγούροι είναι το κρυφό “χέρι” κάποιας ξένης δύναμης. Όποια και αν είναι τα κίνητρά τους, όλα δείχνουν ότι αντικαθιστούν τον πληθυσμό των εκτοπισμένων από το μακροχρόνιο και αιματηρό πόλεμο σε ορισμένες επαρχίες.
Οι Σύριοι διαπίστωσαν φέτος έκπληκτοι ότι ο αριθμός των Ουιγούρων ανάμεσά τους αυξήθηκε δραματικά τους τελευταίους δέκα μήνες. Οι νέες αφίξεις διαφέρουν κατά πολύ από παλαιότερες, που αφορούσαν έναν κατά πολύ μικρότερο αριθμό Ουιγούρων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν συνδεδεμένοι με το μέτωπο αλ-Νούσρα της αλ-Κάιντα, και έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις στρατιωτικές επιτυχίες του Μετώπου αλ-Νούσρα, με βαρύ κόστος όσον αφορά στις απώλειες. Στο άρθρο του Al-Arabiya  υπογραμμίζεται ότι οι Σύριοι άμαχοι φοβούνται λιγότερο τους Ουιγούρους μισθοφόρους από τις κανονικές δυνάμεις της συμμορίας των ισλαμιστών, επειδή οι Ουιγούροι δεν εισβάλλουν σε συριακά σπίτια για να ληστέψουν τους κατοίκους ή να τους επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (Σαρία).
Λέγεται ότι χιλιάδες Ουιγούροι ζουν στην πόλη Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας σήμερα, με αποτέλεσμα να μιλάμε για κανονικό εποικισμό, αφού εκτός από το ότι είναι πάρα πολλοί, φροντίζουν να φέρνουν τις οικογένειές τους για να εγκατασταθούν και αυτές μόνιμα στη χώρα. Μερικοί από αυτούς παραδέχονται σε ξένους ανταποκριτές ότι είχαν από την αρχή αποφασίσει να ταξιδέψουν στη Συρία με σκοπό να εγκατασταθούν με όλη την οικογένειά τους μόνιμα στο Ιντλίμπ, πριν πουλήσουν τα σπίτια τους στην Κίνα ή κατά μήκος των συνόρων Αφγανιστάν-Πακιστάν, για να κάνουν το επικίνδυνο και πολύ ακριβό ταξίδι τους.
Οι Ουιγούροι έποικοι στηρίζονται οικονομικά από το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν, την “θυγατρική” του Μετώπου αλ-Νούσρα, που προσέλαβε πολλούς προηγούμενους νεοαφιχθέντες Ουιγούρους ως μαχητές.
Οι Ουιγούροι εντοπίζονται σε μεγάλους αριθμούς σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ, ανάμεσα στις οποίες είναι η στρατηγικής σημασίας πόλεις Τζίσερ αλ-Σογκούρ και Αριχά, αλλά και στα υψίπεδα του Τζαμπάλ αλ-Zαγουίγια”, αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα του δορυφορικού Al-Arabiya. “Έχουν εγκατασταθεί με τις οικογένειές τους στις ερημωμένες κωμοπόλεις των Αλαουιτών, κοντά στην Τζίσερ αλ-Σογκούρ”, πληροφόρησε τον ανταποκριτή της ιστοσελίδας ένας ντόπιος δημοσιογράφος.
Κάποια προπαγανδιστικά βίντεο από τον Οκτώβριο του 2015 υποτίθεται ότι δείχνουν Ουιγούρους σε μάχες στην πεδιάδα του αλ-Γκαμπ, κοντά στην πόλη Χάμα της δυτικής Συρίας. Επίσης, στο Τζιμπ αλ-Αχμάρ, κοντά στην Λατάκεια, άλλο προπαγανδιστικό υλικό παρουσιάζει ένα τεθωρακισμένο και αντιαρματικούς πυραύλους Tow, αμερικανικής κατασκευής”.
Τρεις θεωρίες έχουν διατυπωθεί σχετικά με την μετανάστευση των Ουιγούρων στη Συρία και είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους:
Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία (και μάλλον την πιο απίθανη), η Κίνα, η οποία έχει ένα πολυτάραχο παρελθόν όσον αφορά στις σχέσεις της με τη μειονότητα των Ουιγούρων, τους οδηγεί εσκεμμένα στη Συρία για να απαλλαγεί από αυτούς, ενώ παράλληλα υποστηρίζει μια συστηματική εκστρατεία εκ μέρους του Πακιστάν εναντίον μιας μειονότητας Ουιγούρων κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.
Η δεύτερη θεωρία θέλει τους Ουιγούρους να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την μετακίνηση τακτικών κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων στο θέατρο του πολέμου. Ένα Σύριος δημοσιογράφος δήλωσε στο Al Arabiya ότι ορισμένες “περιφερειακές και διεθνείς κοινότητες” επιθυμούν και επιδιώκουν να παραταθεί ο πόλεμος στη Συρία και έχουν στείλει τους Ουιγούρους ως ενισχύσεις για την αλ-Κάιντα για τον σκοπό αυτό.
Η τρίτη και επικρατέστερη θεωρία διατυπώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, όταν η ιστοσελίδα Reason τόνισε σε άρθρο της ότι η συριακή κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται σε αυτήν έχουν μια κάπως διαφορετική εξήγηση για την μετανάστευση των Ουιγούρων. Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν παλιούς εθνοτικούς δεσμούς με τους Ουιγούρους, τους χρησιμοποιούν προκειμένου να εκτοπίσουν συστηματικά τον συριακό πληθυσμό. Καθώς εκατομμύρια Σύριοι εγκαταλείπουν την ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα τους, οι Ουιγούροι ουσιαστικά μετακομίζουν στα εγκαταλελειμένα σπίτια των γηγενών, εποικίζοντας έτσι την βόρεια Συρία με έναν πληθυσμό πολύ πιο φιλικά διακείμενο προς την Τουρκία.
Τα συριακά ΜΜΕ παρουσιάζουν τους Ουιγούρους ως τουρκική πέμπτη φάλαγγα εναντίον των Ρώσων, αλλά και ως συγκεκαλυμμένες τουρκικές ενισχύσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.
(Φωτογραφία από διαφημιστικό βίντεο για την προβολή του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν)
Και αφού μιλάμε για την Μέση Ανατολή, το άρθρο της ιστοσελίδας Reason σημειώνει επίσης ότι υπάρχει μια θεωρία συνωμοσίας που χρωματίζει τους Ουιγούρους ως όργανα του Ισραήλ.
Πρόκειται για σχέδιο των σιωνιστών των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ολόκληρη η περιοχή είναι υπό ανασύσταση. Το σχέδιο είναι σαφές και είναι γραμμένο στην Τορά και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών”, τόνισε στο Reason o Αιγύπτιος καθηγητής Azza Heikal, ενώ ένας ομοεθνής του δημοσιογράφος συμπλήρωσε την δήλωση του καθηγητή, λέγοντας ότι ο λαός της Συρίας είχαν εξαπατηθεί με το να μεταναστεύει συνεχώς από την εμπόλεμη ζώνη προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι Σιωνιστές να κατορθώσουν να προωθήσουν τον εποικισμό των εγκαταλελειμένων περιοχών της Συρίας με Ουιγούρους.
Τέλος, η βρετανική UK Express αναφέρει μια ενδιαφέρουσα δήλωση του Li Shaoxian, αντιπροέδρου μιας επιτροπής εμπειρογνομώνων, η οποία συνεργάζεται με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας. Ο Κινέζος εμπειρογνώμονας θεωρεί ότι “οι νεοσύλλεκτοι Ουιγούροι στην υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους αριθμούν αρκετές χιλιάδες” και ανησυχεί για την πιθανότητα ότι μπορεί κάποια μέρα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με στρατιωτική εκπαίδευση που “θα αποτελέσει μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια της χώρας καταγωγής τους”.
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου