#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Νίκη στον αγώνα των λαών για ανεξαρτησία!

Η αστική εκδοχή της ψήφου σε αποικιακές συνθήκες δεν μπορεί να υφίσταται. Είναι επομένως γελοίο να συγκρίνει κανείς τη Μεγάλη Βρετανία και το αστικό δημοψήφισμα του Brexit με οποιαδήποτε ψηφοφορία στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο με τη σαπουνόφουσκα της επιλογής μεταξύ Μνημονίου Γιουνκέρ – Τσίπρα (ΝΑΙ) ή Μνημονίου Τσίπρα – Γιουνκέρ (ΟΧΙ). Η Μεγάλη Βρετανία υλοποιεί βήμα – βήμα και με σχέδιο την απόφαση του Brexit, ερχόμενη σε ρήξη με την ακροδεξιά ΕΕ, παίρνοντας στροφή προς την αστική δημοκρατία.
Όσοι στην Ελλάδα για το Brexit παπαγάλιζαν την επιχειρηματολογία του διευθυντηρίου των Βρυξελών περί «επανάληψης δημοψηφίσματος», «κωλοτούμπας», «το μετάνιωσαν», «θα γίνει όπως στην Ελλάδα», «το ΟΧΙ θα γίνει ΝΑΙ» κτλ, ήδη το έχουν βουλώσει. Αυτή η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα από τα γκεμπελικά ΜΜΕ της Ελλάδας ενάντια στους λαούς της Μεγάλης Βρετανίας και υπέρ του γερμανικού ιμπεριαλισμού της ΕΕ δεν είχε κανέναν προφανή στόχο μιας και πολύ γρήγορα θα κατέρρεε από την πραγματικότητα. Το γαύγισμα της ευρωφασιστικής δημοσιογραφίας μας δείχνει τον πανικό τους, μας δείχνει ότι αισθάνονται κοντά και τη δική τους κατάρρευση.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι εθνικά ανεξάρτητη χώρα που η αστική της τάξη σέβεται τις αποφάσεις των αστικών δημοψηφισμάτων. Όπως προϋπόθεση της ύπαρξης σοσιαλισμού σε μια χώρα είναι η λαϊκή ανεξαρτησία έτσι αντίστοιχα προϋπόθεση της ύπαρξης αστικής δημοκρατίας είναι η εθνική ανεξαρτησία. Με απλά λόγια η Μεγάλη Βρετανία έδωσε ένα μαθηματάκι αστικής πολιτικής στους κάθε ιδεολογικής απόχρωσης μπετόβλακες της Ελλάδας. Στον γερμανικό ιμπεριαλισμό δεν δόθηκε απλά ένα μαθηματάκι. Με το Brexit δόθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στον γερμανικό ιμπεριαλισμό αλλά και στο ίδιο το οικοδόμημα της ΕΕ. Η ανακοπή της πορείας της ΕΕ και της γερμανικής κυριαρχίας στο εσωτερικό της πιθανά να επιταχύνει ελπιδοφόρες εξελίξεις διάλυσης της ΕΕ. Οι ευρωπαϊκοί λαοί που καταδυναστεύονται στο εσωτερικό της ΕΕ δεν έχουν παρά να αρπάξουν την ευκαιρία αξιοποιώντας το Brexit συγκροτώντας κινήματα λαϊκής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης.
Ένα άλλο γεγονός μεγάλης σημασίας είχαμε τον περασμένο μήνα που έρχεται και αυτό να προστεθεί στο πρόβλημα που έχει η επεκτατική νεοφιλελεύθερη πολιτική ΗΠΑ και ΕΕ. Η επιδιωκόμενη πορτοκαλί στρατιωτική χούντα «Made in USA» στην Τουρκία την 15η προς 16η Ιουλίου ανακόπηκε από τον λαό, ο οποίος δεν φοβήθηκε τα τανκς και τα όπλα των ξενοκίνητων στρατιωτικών. Ανεξάρτητα ποιοί κάλεσαν τον τουρκικό λαό να κατέβει στον δρόμο η πραγματικότητα είναι ότι από την αποφασιστικότητα, το θάρρος και το αίμα του τουρκικού λαού ανακόπηκε η αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα. Δόθηκε ένα μάθημα πολιτικής για τη διαδικασία αποτροπής πραξικοπήματος, που μεταδόθηκε ζωντανά από τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα, μερικά από τα οποία (ειδικά η ΕΡΤ) χυδαία ευθυγραμμίστηκαν με την πολιτική τακτική του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος άμεσα έκλεισε το μάτι του προς τη στρατιωτική χούντα. Ο πόλεμος της προπαγάνδας από πολλά δυτικά ΜΜΕ είχε τον Ερντογάν να ζητά άσυλο στη Δύση, τον λαό να κατεβαίνει στον δρόμο δήθεν να υποστηρίξει το πραξικόπημα ενώ καμία δυτική κυβέρνηση εκτός των ΗΠΑ δεν πήρε θέση έως ότου ξεκαθαρίστηκε η κατάσταση.
Οι εμπνευστές του πραξικοπήματος «αλλά Λιβύη» επεδίωξαν να επαναλάβουν τη διαδικασία ανατροπής του Καντάφι προφανώς για να διαμελίσουν την Τουρκία οδηγώντας την σε εμφύλιο πόλεμο. Είναι προφανές ότι η επικράτηση της ξενοκίνητης στρατιωτικής χούντας δεν θα είχε σταθερότητα ακόμα και αν εκτελούσαν τον Ερντογάν και συλλάμβαναν όλη την κυβέρνησή του. Ένας παρατεταμένος εμφύλιος θα επικρατούσε οδηγώντας σε κατακερματισμό την Τουρκία εξυπηρετώντας τους ιμπεριαλιστές της Δύσης και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Αυτό το σχέδιο δεν έχει αποτραπεί οριστικά αλλά το επόμενο διάστημα είναι σχεδόν βέβαιο θα επαναληφθεί ίσως με άλλον τρόπο. Όλα δείχνουν ότι η ευρύτερη περιοχή Τουρκίας – Ελλάδας θα γίνει πεδίο έντονης δραστηριότητας των ιμπεριαλιστών το επόμενο διάστημα χωρίς να αποκλείεται ένας παρατεταμένος πόλεμος, όπως παλιά, με πολλαπλάσια θύματα και καταστροφές από τον σημερινό αργό θάνατο.
Για τους ραγιάδες κάθε απόχρωσης, στην Ελλάδα φαντάζει ωραίο να γίνουν όλοι οι λαοί σαν και τον ελληνικό ή ακόμα καλύτερα να έρθουν σε χειρότερη θέση. Με αυτή του τη στάση ο κάθε είδους ραγιάς στην Ελλάδα δικαιολογεί τον ραγιαδισμό του και χαίρεται για τα παθήματα του κάθε γειτονικού λαού. Ταυτόχρονα, ψυχολογικά, δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι γειτονικοί λαοί στέκονται περήφανοι και αποφασισμένοι μπροστά σε πολυβόλα, δίνουν τη ζωή τους για να αποτρέψουν μια ξενοκίνητη στρατιωτική χούντα και τελικά με το δέος που προκαλεί η μάζα αφοπλίζουν τον στρατό που αρχικά έδειχνε κυρίαρχος. Αυτός ήταν και ο λόγος που ψυχολογικά «έπιασαν» σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού τα σενάρια που έλεγαν ότι ήταν έργο της ίδιας της κυβέρνησης της Τουρκίας το πραξικόπημα για να περάσει μέτρα που θα την ισχυροποιούσαν. Αυτά τα σενάρια ναι μεν «έπιασαν» σε ένα στραπατσαρισμένο ελληνικό λαό αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήταν αθώοι οι εμπνευστές τους. Με μια πρόχειρη ματιά αυτά τα σενάρια στην Ελλάδα τα αναπαρήγαγαν και κέντρα τα οποία θέλουν τους λαούς υποταγμένους και άβουλους καθώς επίσης και κέντρα που ακολουθούν μια σταθερή «αντιτουρκική» πολιτική με τον μανδύα του πατριωτικού. Αυτό που θα πρέπει να επικροτούμε είναι ο κάθε λαός να είναι περήφανος και νοικοκύρης στον τόπο του. Όσο πιο κοντά γεωγραφικά είναι οι λαοί τόσα περισσότερα πράγματα τους ενώνουν παρά τους χωρίζουν. Ο ελληνικός, τουρκικός, κουρδικός και κάθε άλλος λαός πρέπει να αγωνίζεται για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, απαραίτητες προϋποθέσεις για ειρήνη, ευημερία και πρόοδο.
Στην κατεχόμενη Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει κανένα ίχνος ανεξαρτησίας και δημοκρατίας μιας και όλα αποφασίζονται από το διευθυντήριο των Βρυξελών. Δεν μπορούν να το παραδεχτούν αυτό οι κάθε είδους πολιτικοί απατεώνες όλων των κομμάτων. Η αρκετά κουτσουρεμένη αστική δημοκρατία της Τουρκίας είναι σαφώς ανώτερη από τη χούντα των Βρυξελών στην Ελλάδα των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεών τους. Ένας από τους λόγους αυτής της κατάστασης είναι γιατί εδώ έχουμε «επαναστάτες της φακής». Όταν ήρθε το Μνημόνιο στην Ελλάδα οι κάθε είδους «επαναστάτες της φακής» κινήθηκαν με σχέδιο διασπαστικά και δεν ενώθηκαν με τον λαό, ο οποίος από ένστικτο ήταν έτοιμος για σύγκρουση και ανατροπή του επιβαλλόμενου Μνημονιακού καθεστώτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο παραδοσιακά κόμματα της μεταπολιτευτικής αριστεράς στην Ελλάδα. Το μεν ΚΚΕ για να μην ενωθεί με τον λαό το έβαλε στα λόγια τέρμα αριστερά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, μεθόδευσε τη δρομολογημένη από τα πριν νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά στροφή του, απομακρυνόμενος τόσο πολύ από τις προσδοκίες του λαού που «ξεχάστηκαν» όλες οι προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις.
Την ίδια στιγμή οι βουλευτές στην Ελλάδα δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι είναι μαριονέτες και απλοί δωσίλογοι οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το ολοκληρωτικό σύστημα της ΕΕ για να δημιουργείται η εικόνα ότι έχουμε κάποιο είδος αστικής δημοκρατίας. Οι δωσίλογοι πολιτικοί κάθε απόχρωσης στην Ελλάδα υπερασπίζονται μόνο στα λόγια την ιδέα της δημοκρατίας και τα δικαιώματα των πολιτών. Στην πράξη η κατοχική χούντα στην Ελλάδα στηρίζεται στη δουλικότητα και μοιρολατρία του κατακερματισμένου ελληνικού λαού, ο οποίος νοιώθει αδύναμος μπροστά στην ακραία νεοφιλελεύθερη φασιστική επίθεση που δέχεται από το διευθυντήριο της ΕΕ.
Ο ελληνικός λαός σήμερα έχει γίνει άβουλο κουφάρι. Σχεδόν όλοι γκρινιάζουν γιατί δεν γίνεται τίποτα, αλλά όλοι σχεδόν παραδέχονται ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα! Ο καθένας στον μικρόκοσμό του ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους ενώ η άποψη που κυριαρχεί είναι ας κοιτάξει ο καθένας την «πάρτυ» του και την επιβίωσή του ακόμα και γλείφοντας εκεί που έφτυνε. Οι αναλύσεις επί αναλύσεων δίνουν και παίρνουν ενώ οι περισσότεροι καταλήγουν ότι χρειάζεται ένας μεσσίας για να μας σώσει. Από τις προφητείες της μεταφυσικής των θρησκειών που έρχεται ο σωτήρας από τον ουρανό μέχρι και σενάρια για γέλια και για κλάματα όπου σωτήρες βαπτίζονται «φιλικά» κράτη που θα έρθουν να σώσουν τους Έλληνες και θα διαγράψουν τα χρέη τους. Οι χειρότεροι όμως όλων είναι οι κουτοπόνηροι πεμπτοφαλαγγίτες που για να δικαιολογήσουν τον «παρτακισμό» και ραγιαδισμό τους, τις φοβίες τους και τη σκατοψυχία τους, δεν διστάζουν να πιάνουν στα βρωμοστόματά τους, λαϊκούς αγώνες του παρελθόντος.
Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχει αναδειχθεί η μέθοδος που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πολιτική εξουσία, με τους πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες της, όταν αυτή θέλει να υλοποιήσει πολιτικές που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του λαού. Ο Δ. Γληνός είχε γράψει στην ιστορική διακήρυξη του ΕΑΜ (1942) τα εξής: «Όταν αφήσεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει». Σε μια άλλη περίπτωση που αφορά τη στρατιωτική κατοχική χούντα της επταετίας 1967-1974 το ΠΑΚ (1972) ανακοίνωσε τα εξής: «Στον σημερινό αγώνα του λαού μας, η ηγεσία της επίσημης αριστεράς αρνείται τον χαρακτηρισμό της χουντικής δικτατορίας σαν “κατοχής”, όπως αρνείται πως ο χαρακτήρας αυτού του αγώνα είναι “εθνικοαπελευθερωτικός”. Χαρακτηρίζει στην πράξη, αν όχι πάντα στα ντοκουμέντα της, τις δυναμικές πράξεις σαν πράξεις “μικροαστικού οππορτουνισμού”. Ταυτίζει τον αγώνα του λαού μας με διεκδικήσεις “ημερομισθίων” και “τιμών αγροτικών προϊόντων”. Αποδέχεται, στα πλαίσια του «μίνιμουμ» προγράμματος, έστω προσωρινά, την ουσία του συστήματος κατοχής της πατρίδας μας απ’ τους πράκτορες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Δημιουργεί ελπίδες για “εξελικτικές” πορείες – όταν θα πρέπει να γνωρίζει πως μόνο η επαναστατική αναμέτρηση με τις δυνάμεις κατοχής προσφέρει, την ελπίδα της λαϊκής νίκης». Σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά με τις τακτικές που χρησιμοποιεί η πολιτική εξουσία χρησιμοποιώντας τους πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες της ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Ήττα και ανατροπή της ευρωφασιστικής κατοχής στην Ελλάδα!

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Αύγουστος 2016

σεισαχθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου