#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Η ελπίδα έρχεται… με λαϊκή εξέγερση ενάντια στην ευρωφασιστική ΕΕ!

Πέρασε ένα έτος από το χαφιεδοτσιπρέικο φιάσκο του 62% ΟΧΙ και του 38% ΝΑΙ. Έξαλλοι στην Ελλάδα οι πανηγυρισμοί εκείνη την «μεγάλη» και «ιστορική» μέρα. Τις προηγούμενες μέρες 52% υπέρ του Brexit και 48% κατά. Πανηγυρισμοί με μέτρο στην Μεγάλη Βρετανία ενώ ταυτόχρονα πολιτικός σεισμός στο νεοφιλελεύθερο φασιστικό οικοδόμημα της ΕΕ. Η Μεγάλη Βρετανία υλοποιεί την απόφαση του αστικού δημοψηφίσματος βήμα – βήμα και με σχέδιο. Αρκετός κόσμος στην Ελλάδα παίρνει μαθήματα αστικής πολιτικής από την Μεγάλη Βρετανία. Ο πολιτικός και οικονομικός πόλεμος μεταξύ του διευθυντηρίου των Βρυξελών και της Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε. Στην Ελλάδα οι δημοσιογραφικοί κοπρίτες, με την ΕΡΤ στην πρώτη γραμμή, γαβγίζουν ταυτιζόμενοι με το διευθυντήριο της ΕΕ.
Η 23η Ιουνίου 2016 πιθανά να αποτελέσει στο μέλλον ημερομηνία σταθμό για την ανεξαρτησία των λαών της Ευρώπης ενώ το χαφιεδοτσιπρέικο φιάσκο απλά θα μας θυμίζει πως γίνεται στην Ελλάδα η κομματική πολιτική για τις καρέκλες.

Την επόμενη φορά για να μην βγούμε να πανηγυρίζουμε σαν χαϊβάνια για μια σχεδιασμένη ήττα η οποία βαπτίζεται νίκη καλό είναι να παραδεχτούμε τα αυτονόητα. Η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη χώρα αλλά χώρα υπό πολιτική και οικονομική κατοχή. Έχει καταλυθεί η αστική της δημοκρατία και το Σύνταγμά της έχει γίνει κουρελόχαρτο με ευθύνη των νεοφιλελεύθερων ευρωφασιστικών θεσμών της ΕΕ. Κανένα αποτέλεσμα εκλογικής διαδικασίας δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν είναι έξω από τα σφιχτά πλαίσια κατοχής που καθορίζει το διευθυντήριο της ΕΕ που εδρεύει στις Βρυξέλες. Η σημερινή κατοχή της Ελλάδας εκφράζεται μέσα από τα διακρατικά Μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις. Κανένας κατακτητής δεν φεύγει οικειοθελώς και με εκλογικές διαδικασίες. Είναι φανερό ότι το διευθυντήριο των Βρυξελών δηλαδή ο γερμανικός ιμπεριαλισμός αποφασίζουν τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα. Ο χρόνος της κατοχής θα εξαρτηθεί από την πολιτική και οργανωτική υποδομή της λαϊκής αντίστασης ενάντια στους κατακτητές και προφανώς από τον συσχετισμό δυνάμεων που θα δημιουργήσει αυτή η αντιπαράθεση.
Επομένως όλοι όσοι ζητάνε ψήφους στην Ελλάδα για να σκίσουν Μνημόνια είναι πολιτικοί απατεώνες και καθόλου ηλίθιοι. Από την αρχή των Μνημονίων με ενορχηστρωμένο τρόπο δήθεν αντιπολιτευόμενες ομάδες και κόμματα προσπαθούσαν να πείσουν τον λαό ότι έχουμε αστική δημοκρατία, το Σύνταγμα λειτουργεί και δεν έχουμε πολιτική και οικονομική κατοχή. Λέτε να είχαν αυταπάτες ή να ήταν αφελείς και να προπαγάνδιζαν με μανία ότι το Μνημόνιο και οι δανειακές τους συμβάσεις είναι απλά… ένας ακόμη καπιταλιστικός νόμος; Όχι. Ήταν και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από το διευθυντήριο των Βρυξελών δηλαδή τους νεοφιλελεύθερους φασίστες της ΕΕ και του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Οι ίδιες οι αγορές, τους πληρώνουν και τους γλεντάνε για να λένε μεγάλα λόγια ότι δήθεν θα χορέψουν τις αγορές! Η ίδια η ΕΕ έχει κατασκευάσει και ενισχύσει τέτοια «αντιπολίτευση» στην Ελλάδα με την οποία δεν κινδυνεύει. Δεν κινδυνεύει το Μνημονιακό καθεστώς στην Ελλάδα όταν οι μαυραγορίτες χαρακτηρίζονται ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γερμανοτσολιάδες χαρακτηρίζονται καπιταλιστές, οι δολοφόνοι του ελληνικού λαού χαρακτηρίζονται πολιτικοί και η χούντα της ΕΕ χαρακτηρίζεται αστική δημοκρατία.

Τα γεγονότα τρέχουν. Μετά το Brexit αλλάζει ριζικά το κλίμα στο εσωτερικό της ΕΕ. Τίθεται πλέον ανοιχτά και με μαζικούς όρους σε αρκετές χώρες το ζήτημα της αποχώρησής τους από την ΕΕ. Στην Ελλάδα θα έπρεπε με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες να έχει γίνει καθολικό με λαϊκούς όρους το αίτημα της αποχώρησης από την ΕΕ με άρνηση του χρέους και των δανειακών συμβάσεων των Μνημονίων. Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Παρατηρούμε μια υπονόμευση του αιτήματος της λαϊκής ανεξαρτησίας με διάλυση της ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Πρακτικά η υπονόμευση της συγκρότησης ενός θαρραλέου λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, το οποίο θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει τις συνθήκες κατοχής και γενοκτονίας του λαού που προέρχονται κυρίως από την ΕΕ, γίνεται με τους εξής τρόπους:
1. Διασπαστική δράση με διάφορες προφάσεις. Ενώ σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ενότητα στην κοινωνική βάση για την ανατροπή διακρατικών συμβάσεων οι οποίες δεσμεύουν τον λαό για δεκάδες δεκαετίες με κάθε ευκαιρία πρακτοράκια διοχετεύουν την «οργή τους» απέναντι στην ίδια τη συγκρότηση του λαού σε κίνημα ανατροπής. Η λαϊκή οργή πρέπει να αντιμετωπίσει με κάθε μέσο κάθε ένα σκουπίδι της «εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης» που δρα διαλυτικά στη δημιουργία λαϊκού μετώπου ανατροπής του Μνημονιακού κατοχικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από το διευθυντήριο της ΕΕ.
2. Αποπροσανατολισμός από την κεντρική θεματολογία με στόχο τη σύγχυση. Αποτελεί τακτική του νεοφιλελεύθερου διευθυντηρίου της ΕΕ να κατευθύνει και να χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες ατόμων με τον αποπροσανατολιστικό τίτλο «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ). Αυτές οι πρωτοβουλίες μισθοφόρων, από το νεοφιλελεύθερο σκουπιδαριό των Βρυξελών, μπορεί να κρύβεται πίσω από παραπλανητικά συνθήματα όπως: «για τα ανθρώπινα δικαιώματα», «για την προστασία της φύσης», «αντιρατσισμός – αντισεξισμός», «χωρίς σύνορα», «για τα δικαιώματα των ζώων» και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει. Όλες μαζί αυτές οι θεματικές πρωτοβουλίες με μεθοδικότητα προπαγανδίζουν το αφήγημά τους από μια σειρά ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Ενώ η κάθε πρωτοβουλία έχει διαφορετικό θέμα «κινητοποίησης» όλες μαζί έχουν κοινά συστημικά χαρακτηριστικά και προσανατολίζουν προς τον νεοφιλελευθερισμό φασισμό της ΕΕ. Το πόσο λακέδες του γερμανικού ιμπεριαλισμού είναι οι περισσότερες ΜΚΟ το είδαμε τις προηγούμενες μέρες, που για τη φυλετική, ρατσιστική και χυδαία φράση «βρωμοέλληνες», του ευρωφασίστα συνεργάτη του Σόιμπλε και της Μέρκελ, καμία δήθεν αντιρατσιστική οργάνωση δεν έβγαλε καταγγελία. Μέχρι και ΜΚΟ ίδρυμα με τίτλο «Ρόζα Λούξεμπουργκ»!!! χρησιμοποιεί ο γερμανικός ιμπεριαλισμός με μπροστάρη την ευρωφασιστική γερμανική αριστερά. Δεν έχουν τσίπρα πάνω τους οι σκυλάνθρωποι του νεοφιλελεύθερου φασισμού.
3. Επιδίωξη ατέρμονων συζητήσεων αλλά όχι αποφάσεων για να βαρεθεί ο κόσμος. Όπου συσπειρώνεται αυθόρμητα ο κόσμος που πλήττεται από τα Μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις μια σειρά φυτευτών πρακτόρων εμφανίζεται για να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση αποφάσεων για δράσεις. «Ηρεμία» – «όχι βία» αποτελούν τα κεντρικά συνθήματα των περισσοτέρων φυτευτών. Ο ίδιος αυτός συρφετός χαφιέδων εκμεταλλεύεται την ανεκτικότητα και τον ρομαντισμό του κόσμου που κατά διαστήματα συσπειρώνεται για δράσεις. Με σχέδιο οι φυτευτοί κωλυσιεργούν διαδικασίες λήψης αποφάσεων με στόχο να κάνουν να πιστέψει ο κόσμος ότι δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις με συλλογικές διαδικασίες βάσης με αποτέλεσμα να επέλθει η απογοήτευση και να κυριαρχήσει η άποψη ότι δεν γίνεται τίποτα.
4. Οργάνωση κινητοποιήσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να ηττηθούν και να φέρουν απογοήτευση. Ιδιαίτερα αυτό παρουσιάζεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες οργανώνονται με σχέδιο ήττας για να περάσει στη συνείδηση των εργαζομένων ότι είναι μάταιος ο αγώνας. Διάσπαρτες απεργίες της μιας δυο μέρες αποδεχόμενες το κατοχικό καθεστώς των Μνημονίων. Κινητοποιήσεις για να μην περάσουν μέτρα χωρίς να γίνεται αντιπαράθεση με τα ίδια τα Μνημόνια, τις δανειακές τους συμβάσεις και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες τις περισσότερες φορές γίνονται με μοναδικό λόγο τη δημιουργία κλίματος για την μια ή την άλλη παράταξη – κόμμα για συγκέντρωση ψήφων στις συνδικαλιστικές και εθνικές εκλογές.
5. Εκλογολαγνεία – Αποθέωση της ανάθεσης. Εδώ απλά επαναλαμβάνουμε ότι ο μεγάλος ζήλος των κατακτητών είναι να περάσουν την εικόνα ότι στην Ελλάδα λειτουργεί αστική δημοκρατία και οι πολίτες – ψηφοφόροι αποδέχονται την πολιτική των Μνημονίων. Ενιαία όλα μαζί τα κόμματα που συμμετέχουν στο εκλογικό πανηγύρι αποτελούν μαριονέτες του διευθυντηρίου των Βρυξελών αναπαράγοντας την αντίληψη ότι με ανάθεση μπορούν να λυθούν τα προβλήματα του λαού. Όμως το κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα, τα τελευταία Μνημονιακά χρόνια, δεν μπορεί να λυθεί με κοινοβουλευτικούς σωτήρες όταν αυτοί οι ίδιοι αποτελούν μέρος του προβλήματος. Το κοινοβούλιο και οι μαριονέτες του αποτελούν πολιτικό τρομοκρατικό όργανο επιβολής του Μνημονιακού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από το 2010. Το κοινοβούλιο στην Ελλάδα δεν είναι ένα τυπικό αστικό κοινοβούλιο αλλά ένα κατοχικό κοινοβούλιο ευρωχαφιέδων.
6. Ανέφικτοι άμεσοι στόχοι στην υπηρεσία διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης. Τίθονται σκόπιμα ανέφικτοι ασαφείς στόχοι, που δεν έχουν σχέση με τις άμεσες ανάγκες του λαού, από πολιτικές οργανώσεις και κόμματα που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες. Με αυτό το πέταμα της μπάλας στην εξέδρα βρίσκουν δικαιολογία για την αδράνειά τους. Στη συνέχεια ρίχνουν τις ευθύνες στον λαό που δεν ακολουθεί σε αυτό που οι ίδιοι προτείνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κλίκα που εκμεταλλεύεται τα σύμβολα και την ιστορία του ΚΚΕ η οποία προτείνει η Ελλάδα να βγει από την ΕΕ με προϋποθέσεις την κατάργηση των τάξεων και του κράτους, με τον λαό στην εξουσία και κομμουνιστική παραγωγή και οικονομία. Αφού έχει ως άμεσο στόχο αυτό το αναρχικό κομμουνιστικό πρόγραμμα το ΚΚΕ ας δώσει το παράδειγμα και ας ξεκινήσει την ένοπλη οργάνωση των Σοβιέτ, τη διάλυση του κόμματος μέσα σε αυτά και τη συγκρότηση των λαϊκών δικαστηρίων για την τιμωρία των εχθρών της επανάστασης. Ειδάλλως δικαιούμαστε να χαρακτηρίζουμε την παραπάνω κλίκα ως γκεσταπίτες της ΕΕ με μαρξιστική – λενινιστική ακόμα και αναρχική μάσκα

Πίσω χαφιεδοτσιπρέοι – Εμπρός λαέ!

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Ιούλης 2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου