#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Λαός περήφανος – Νοικοκύρης στον τόπο του!

Η κατοχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την ίδια Μνημονιακή πολιτική, η οποία έχει περιγραφεί πολιτικά με σαφήνεια από το Μνημόνιο Ι του 2010, επιδιώκει να πετάξει στον γκρεμό τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός έχοντας στην πλάτη του μια βαριά ιστορική κληρονομιά αγώνων για κοινωνική ελευθερία και λαϊκή ανεξαρτησία μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταθεί εμπόδιο στο σχέδιο αποικιοποίησης της Ελλάδας. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να ξεμπερδέψουν με τον ελληνικό λαό και αδιαφορούν για το πως θα επιβιώσει και πως θα αναπαραχθεί.
Επιδιώκουν τη μετατροπή της Ελλάδας από μια αστικοδημοκρατική χώρα με εργατικές κατακτήσεις και δημοκρατικά δικαιώματα σε μια τριτοκοσμική νεοφιλελεύθερη αποικία την οποία θα κατέχουν ανά γεωγραφική περιοχή και αναπτυξιακό τομέα κράτη-δανειστές καθώς και επιχειρηματικοί κολοσσοί. Η νεοφιλελεύθερη αποικιοποίηση της Ελλάδας και η κατοχή της από άλλα κράτη και εταιρείες γίνεται στο όνομα ενός τοκογλυφικού χρέους-απάτη το οποίο με μια σειρά κόλπα έχει μεταφερθεί στο σύνολό του σε κράτη της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εφαρμογή των Μνημονίων θα έχουμε κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής πρόνοιας, τη μετατροπή του λαού σε άτομα-δούλους και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ολοκληρωτικής διακυβέρνησης που θα αντιστοιχεί στις νέες συνθήκες δουλοαποικίας. Τα τελευταία 6 χρόνια των Μνημονίων με τις δανειακές τους συμβάσεις βιώνουμε ένα μοντέλο χουντικής αντισυνταγματικής διακυβέρνησης η οποία δεν αλλάζει ανεξάρτητα εκλογών και κυβερνήσεων. Η πραγματικότητα είναι ότι από το 2010 πραγματοποιείται μια ραγδαία αλλαγή στην ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας με μια επέλαση του καπιταλισμού στη νεοφιλελεύθερη και αποικιακή του μορφή που αυτό σημαίνει διεύρυνση των ταξικών ανισοτήτων, προλεταριοποίηση του πληθυσμού και διάλυση των μεσοστρωμάτων. Η κατοχική χούντα των Μνημονιακών κυβερνήσεων υλοποιεί αυτό το σχέδιο που εκπορεύεται από τα κυρίαρχα κράτη της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Η επιτυχία των κυρίαρχων συμφερόντων της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι ότι κατάφεραν με τη χαφιέδικη, δουλεμπορική και ιμπεριαλιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν ένα κύμα απογοήτευσης και πεσιμισμού στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό, αυτή την περίοδο της αριστερής παρωδίας, έχουν πέσει με τα μούτρα ΕΕ & ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα-οικόπεδο όπως αυτοί γουστάρουν στα γεωπολιτικά τους παιχνίδια που ωφελούν τα συμφέροντά τους και όχι τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Σε καμιά άλλη περίοδο δεν θα είχε εγκατασταθεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και δεν θα είχε γίνει τόσο χυδαία εκμετάλλευση των μεταναστών για γεωπολιτικά παιχνίδια στη Μέση Ανατολή.
Μια ΝΑΤΟϊκή ιμπεριαλιστική αριστερά, προσκυνημένη στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, αποφασισμένη να βγάλει φράγκα με οποιοδήποτε τρόπο, εμπορεύεται αριστερές ιδέες και αγωνιστές που πέθαναν περήφανοι στα εκτελεστικά αποσπάσματα ενώ έδωσαν λαϊκές μάχες στον καιρό τους. Αυτή η χαφιέδικη αριστερά, που δεν περιορίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμπεριλαμβάνει τα συγκοινωνούντα δοχεία του, χωρίς προσχήματα υπερασπίζει άμεσα ή έμμεσα τη διάλυση χωρών όπως της Λιβύης και του Ιράκ και ανοιχτά υπερασπίζεται την αντίστοιχη διάλυση της Συρίας.
Ταυτόχρονα αυτή η δουλεμπορική αριστερά κυνικά δηλώνει ότι όποιος μετανάστης έχει αρκετά χρήματα πρέπει να του ανοιχτούν οι πόρτες της «καλής κοινωνίας» ενώ όποιος μετανάστης δεν έχει τίποτα να του ανοιχτούν οι πόρτες των «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» για δουλεία μέχρι θανάτου. Αυτή είναι η αριστερά του νεοφιλελευθερισμού που δεν θέλει οι λαοί να είναι νοικοκύρηδες στον τόπο τους, θέλει μονάδες-δούλους στις αναπτυξιακές γαλέρες του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, θέλει ανθρώπους να πεινούν και να ικετεύουν για συσσίτιο τις ΜΚΟ και τη διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι ιεραρχία της εκκλησίας. Αυτή η αριστερά αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου φασισμού, που την πολιτική του βιώνουμε σήμερα, στην Ελλάδα των Μνημονίων και των προεκτάσεών τους.
Ο κυνισμός, ο αμοραλισμός και η χυδαιότητα του Τσίπρα, ο οποίος ενώ προδίδει, ξεπουλάει και οδηγεί στον θάνατο τον ελληνικό λαό, ταυτόχρονα γελάει, αποτελεί το αποκορύφωμα του νεοφιλελευθερισμού δηλαδή του σύγχρονου φασισμού. Ενώ υπογράφουν σύμφωνα δουλείας, δεσμεύοντας τον ελληνικό λαό για γενεές γενεών, χρησιμοποιούν τραμπούκικες και φασιστικές μεθόδους εναντίων των λαϊκών στρωμάτων, χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιούς» όσους διαμαρτύρονται.
Σοσιαλτραμπούκοι και σοσιαλφασίστες, άξιοι συνεχιστές του αυριανισμού, οι Συριζαίοι μαζί με εξωκοινοβουλευτικούς λακέδες τους τα παίζουν όλα για όλα για να παραμείνουν στις καρέκλες τους, για να αρπάξουν ότι μπορούν. Υπογράφουν τα πάντα, προδίδουν τον λαό και υπερασπίζονται ξένα και ντόπια συμφέροντα εναντίον του. Ταυτόχρονα αυτό το τσούρμο από γελοίες καρικατούρες, βγάζει τα απωθημένα του, ως κομπλεξάρες και σκουπίδια του καπιταλισμού που είναι, εξυπηρετώντας μια χαρά τους επικυρίαρχους της ΕΕ που επιδιώκουν μέσα από αυτό το συρφετό των απατεώνων και αρχιψευταράδων να γελοιοποιήσουν κάθε κινηματική αγωνιστική δραστηριότητα στις χώρες της Ευρώπης. Άξιος ο μισθός τους – ανάξιοι όλοι αυτοί, όλο και πιο λίγοι, που τους υποστηρίζουν για ένα χαρτζιλίκωμα σε θεσούλες του κρατικού μηχανισμού και στις πολλές εκατοντάδες, κατευθυνόμενες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δήθεν «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ).
Από εδώ και στο εξής όσοι επιδιώκουμε να ανατραπεί αυτή η σχεδιασμένη κατάσταση και να πάρουμε άλλη πορεία, κοινωνικής ελευθερίας και λαϊκής ανεξαρτησίας, πρέπει να αναλογιστούμε τι δεν πήγε καλά αυτά τα χρόνια. Βασικό να κατανοήσουμε ότι οι διακρατικές συμφωνίες δεν αλλάζουν με εκλογές και ανώδυνα. Οι διακρατικές συμφωνίες ανατρέπονται με παρατεταμένους και πειθαρχημένους λαϊκούς αγώνες και θυσίες, δεν ανατρέπονται με ανακοινώσεις και παιχνιδάκια μικροαστών σε δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητών και στους τραλαλά φοιτητικούς συλλόγους, ούτε πολύ περισσότερο ανατρέπονται στο κατοχικό κοινοβούλιο ραγιάδων και δωσίλογων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλοπέρασή τους. Οι διακρατικές συμφωνίες δεν ανατρέπονται με απεργίες που οργανώνονται με τέτοιο τρόπο, από κρυφογκεσταπίτες, για να αποτύχουν και να φέρουν απογοήτευση στους εργαζόμενους. Όσοι δεν λένε αυτές τις αλήθειες και κάθε τόσο ψάχνουν για ψήφους ανάθεσης είναι κατ’ επάγγελμα απατεώνες και καθόλου ηλίθιοι. Παίζουν αυτό το παιχνίδι για να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντά τους και τις εξαρτήσεις που έχουν από το σύστημα συμφερόντων, κυρίως της ΕΕ και των ΗΠΑ, που υπάρχει πίσω από τα Μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις.
Η ανάγκη ενός ατσαλένιου λαϊκού κινήματος που θα οργανωθεί στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας είναι απαραίτητη. Όμως οι συνεργασίες και οι συμμαχίες μας πρέπει να καθοριστούν από τα ίδια τα προβλήματα και τις προτεινόμενες άμεσες λύσεις τους και όχι από το τι θέση έχει ο κάθε ένας για το π.χ. α΄ ή β΄ ιστορικό ζήτημα. Η παλιά κατεύθυνση προς τον λαό των επαναστατών της Ρωσίας του 19ου αιώνα ξαναεπανέρχεται στο προσκήνιο μιας και μόνο μέσα από τον λαό θα δημιουργηθούν καταστάσεις οργάνωσης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής. Έφτασε ο καιρός να ξεπεράσουμε τις ταμπέλες, που τις περισσότερες φορές είναι υποκειμενικές, περνώντας σε μετωπικές λαϊκές δράσεις για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων όσο πιο σύντομα γίνεται. Τέρμα με τα πρακτοράκια που χαρτζιλικώνονται για να παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια, τέρμα με τους φαφλατάδες που συνειδητά αποπροσανατολίζουν, τέρμα με τους πεμπτοφαλαγγίτες οι οποίοι υποστηρίζουν τους μεν για μην έρθουν δήθεν οι χειρότεροι ενώ στην ουσία και οι μεν και οι δε ακολουθούν την ίδια πολιτική. Έφτασε ο καιρός συγκρότησης γνήσιων λαϊκών κινημάτων που ξέρουμε τον διπλανό μας γιατί ζει απλά δίπλα μας και έχει τα ίδια προβλήματα με εμάς.
Η επανάσταση στη σημερινή συγκυρία της Ελλάδας αποτελεί μια αναγκαιότητα για την επιβίωση του λαού. Οι μεταρρυθμίσεις όταν εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα είναι κάτι που πρέπει να αποτελούν άμεσο στόχο των λαϊκών κινημάτων. Στην σημερινή συγκυρία μεταρρύθμιση και επανάσταση ταυτίζονται. Σήμερα δεν μπορεί να γίνει καμιά μεταρρύθμιση χωρίς επανάσταση. Η υλοποίηση του συνθήματος ΨΩΜΙ – ΝΕΡΟ – ΣΤΕΓΗ – ΥΓΕΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι επανάσταση. Η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και η διάλυση της ΕΕ είναι επανάσταση. Η εκδίωξη του ΔΝΤ και των ΗΠΑ από την Ελλάδα είναι επανάσταση. Η μονομερής διαγραφή του κρατικού ελληνικού τοκογλυφικού χρέους-απάτη είναι επανάσταση. Η σεισάχθεια στα λαϊκά νοικοκυριά είναι επανάσταση. Η τιμωρία των μνημονιακών κυβερνήσεων και των λακέδων τους είναι επανάσταση. Ένα επαναστατικό αντιαποικιακό πρόγραμμα, με ένα λαϊκό κίνημα που θα το επιβάλλει, μπορεί να αποτελέσει σήμερα τη βάση του ταξικού αντικαπιταλιστικού αγώνα, την ουσία της λαϊκής επανάστασης!

Διάλυση της ΕΕ – Έξω το ΔΝΤ & το ΝΑΤΟ – Διαγραφή του χρέους

Φόλα στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Ιούνης 2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου