#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ''ΕΑΜ'', ΧΩΡΙΣ ''ΛΙΒΑΝΟΥΣ'' ΚΑΙ ''ΒΑΡΚΙΖΕΣ''

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ
Σε πολιτική εκδήλωση της Αριστερής Ανασύνθεσης, που πραγματοποιείται 15-16 Απρίλη, στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, μίλησαν την Παρασκευή το βράδυ (15/4) για την Αριστερά ο Παν. Λαφαζάνης, ο Παν. Σωτήρης, ο Θέμης Τζίμας και ο Αλ. Αλαβάνος.  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, έκανε, στο περιθώριο της εκδήλωσης, δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.  
Την εκτίμηση ότι ''η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μνημονίων,θα πάρει πολύ σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το ξεπούλημα της χώρας που θα εκτελέσουν τον τόπο και τον ελληνικό λαό'', διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.
Ερωτηθείς σχετικά, υπογράμμισε ότι ''πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες'', επισημαίνοντας «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κανένα πρόβλημα».
Πρόσθεσε δε, ότι ''χρειάζεται πράγματι προσφυγή στις κάλπες, όχι για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης''. Αντίθετα, όπως, επισήμανε με έμφαση, ''πρέπει να φύγουν και οι δύο και η Ελλάδα να απαλλαγεί από το μνημονιακό μπλοκ, από όλους τους μνημονιακούς και τα μνημονιακά κόμματα''.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ''ΕΑΜ''    
Εξάλλου, στην ομιλία του ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι:  
''η σημερινή μνημονιακή τάξη πραγμάτων δεν είναι καθόλου μονόδρομος αλλά καταστροφή.  
Αυτήν ώρα για να ανασάνει η Ελλάδα χρειάζεται να δώσουμε μάχη σε τρία αλληλένδετα μέτωπα.  
Ένα μέτωπο εθνικό, για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας, η οποία βρίσκεται υπό ''κατοχή'' και κάτω από τη μπότα μιας φρικτής νεοαποικιακής κηδεμονίας.  
Ένα μέτωπο δημοκρατικό, για μια βαθιά και ουσιαστική δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία στον τόπο, ενάντια στην σκληρή ευρωδικτατορία και μνημονιακή χούντα, τις οποίες βιώνουμε σήμερα.  
Ένα μέτωπο κυρίως κοινωνικό και ταξικό, με την πιο ευρεία έννοια, που θα έχει ανεξαρτησιακό και δημοκρατικό περιεχόμενο και θα στρέφεται ενάντια στην εγχώρια και ξένη κεφαλαιακή ολιγαρχία, που λεηλατούν τη χώρα και καταληστεύουν το λαό.''  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, συνέχισε τονίζοντας ότι ''επειδή πρωτίστως οφείλουμε να διεξάγουμε αυτόν τον τριμέτωπο αγώνα, θα υπογράμμιζα ότι, τηρουμένων, φυσικά, των αναλογιών, η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα και πρώτα απ' όλα ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ, με πολύ πιο βαθιά και ουσιαστική, τώρα, την κοινωνική και ταξική του διάσταση, για μια νέα εθνική και δημοκρατική πορεία. Για την ανεξαρτησιακή, δημοκρατική, παραγωγική και δίκαιη επανεθεμελίωση και αναγέννηση της χώρας μας με τους εργαζόμενους και το λαό μας πρωταγωνιστές και στην εξουσία.''  
Η Ελλάδα, συνέχισε ο Παναγ. Λαφαζάνης ''χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο Εθνικό (κοινωνικοταξικό) Απελευθερωτικό Μέτωπο, προσηλωμένο με συνέπεια στους στόχους του, χωρίς να το ακολουθήσουν συμφωνίες τύπου ''Λιβάνου'' και ''Βάρκιζας'' και χωρίς τις ταπεινωτικές συνθηκολογήσεις τύπου Τσίπρα.  
Η σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά οφείλει να πρωτοστατήσει, με το πλέον ευρύ και ανοικτό πνεύμα, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο ιστορικό και αγωνιστικό κοινωνικό μπλοκ, που θα συνδυάζει την μεγαλύτερη δυνατή πλατύτητα στις πολιτικές, εργατικές, λαϊκές και κοινωνικές του συμμαχίες με την πιο ακλόνητη και ασυνθηκολόγητη συνέπεια στην επίτευξη των στόχων του.  
Ελάχιστοι προγραμματικοί στόχοι αυτού του νέου πλατιού και νικηφόρου πολιτικοκοινωνικού μπλοκ μπορεί να είναι:  
- Η ακύρωση των μνημονίων  και των αποικιακών δανειακών συμβάσεων που τα συνοδεύουν.
- Η διαγραφή του δημόσιου χρέους και η γενναία ''σεισάχθεια'' στα ιδιωτικά χρέη, τα οποία οδηγούν στην απόγνωση και την αυτοκτονία όλο και περισσότερους πολίτες.  
- Η εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των τραπεζών για ένα νέο αποκλειστικά αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο τους.  
- Το σταμάτημα των ιδιωτικοποίησεων, η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερ - Ταμείου για τη δημόσια περιουσία. Η επαναφορά στο δημόσιο των επιχειρήσεων που ξεπουλήθηκαν και η δημόσια ιδιοκτησία, ανασυγκρότηση και κοινωνικός έλεγχος των στρατηγικών επιχειρήσεων της οικονομίας.
- Ένα δίκαιο, απλό και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα με αφορολόγητο στα 12.000 ανά φυσικό πρόσωπο και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.  
- Η επαναφορά όλων των εργατικών κατακτήσεων και πρώτα απ' όλα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.  
- Η στήριξη και ενίσχυσή μισθών, συντάξεων και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.  
- Η διαμόρφωση μιας νέας ανεξάρτητης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και πολυδιάστατων διεθνών οικονομικών σχέσεων με την εγκατάλειψη του ''ευρωκεντρισμού'' και την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ  
- Η αποχώρηση από την ευρωζώνη, η σύγκρουση με την αντιδραστική και ολοκληρωτική ΕΕ και η συκγρότηση εθνικού νομίσματος, ως προϋπόθεση μιας νέας δημοκρατικής αντιμνημονιακής πορείας, πράγμα που συνεπάγεται μια νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και την εφαρμογή μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής, η οποία θα διαμορφώνεται στη βάση των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής οικονομίας, θα έχει πρωτίστως αναπτυξιακό χαρακτήρα και χαρακτήρα διεύρυνσης των θέσεων εργασίας και θα αποσκοπεί στην ισχυρή χρηματοδότηση για επενδύσεις, με πολύ χαμηλά, έως μηδενικά, επιτόκια, του ελληνικού δημοσίου και της ελληνικής οικονομίας και των νοικοκυριών .''
Σάββατο 16 Απριλίου 2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου