#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Ο αφελληνισμός και ο απύθμενος εξευτελισμός του Έλληνα

Του Δαμιανού Βασιλειάδη*
Έως τώρα θεωρούσα τους κυβερνήτες μας λίγο ως πολύ μαθητευόμενους μάγους και χρήσιμους ηλίθιους. Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, γιατί υλοποιούν όλα τα στρατηγικά σχέδια των «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας». Τελικά ο ιμπεριαλισμός αυτών των «φίλων», στην νέα αποικία που λέγεται Ελλάδα, ταυτίζεται απόλυτα με τον «ιμπεριαλιστικό διεθνισμό τους» που τον εφαρμόζουν συνειδητά. Προσπαθούν να καταστρέψουν το τελευταίο ανάχωμα του Ελληνισμού που είναι ο πολιτισμός των Ελλήνων. Δεν είναι λοιπόν χρήσιμοι ηλίθιοι. Καθόλου ηλίθιοι,  γιατί ξέρουν τι κάνουν. Οπότε ηλιθίως μεν πράττουν, αλλά ξέρουν τι πράττουν και το κάνουν συνειδητά. «Βλάπτουν κι οι τρεις τους την Συρία το ίδιο», όπως λέει μεταφορικά ο Κ. Καβάφης στο ποίημα του «Ας φρόντιζαν».
Ανέκαθεν διατύπωνα την άποψη ότι βιώνουμε την μεγαλύτερη και πρωτοφανή παρακμιακή πορεία από συστάσεως του ελληνικού κράτους σε όλα τα επίπεδα: Ηθικά, πνευματικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και κυρίως πολιτισμικά, αλλά αυτό που συμβαίνει πια στον πολιτισμό μας ξεπερνά κάθε φαντασία κατάπτωσης και σήψης. Και δυστυχώς όλα αυτά γίνονται σταδιακά και προγραμματισμένα για την μετάλλαξη του Έλληνα, σε Ανθέλληνα με την ενεργητική συναίνεσή του, όπως λέει ο Αντόνιο Γκράμσι. Και όλα αυτά γίνονται μέσω του παγκοσμιοποιημένου πολυπολιτισμού.
Γι’ αυτό τόνιζα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε σε διατεταγμένη υπηρεσία για να δημιουργήσει ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ μία ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ, πολυεθνική, πολυφυλετική, πολυθρησκευτική χώρα με ανοιχτά σύνορα. Αυτό όμως που πράττει αυτή η κυβέρνηση για την καταστροφή του Ελληνισμού, εξευτελίζοντας ίσως το μόνο μας απομείναν όπλο που διαθέτουμε, δηλαδή τον πολιτισμό, ούτε ο Κώστας Σημίτης ούτε ο Γιώργος (Τζέφρυ) Παπανδρέου θα το φανταζόταν ποτέ. Η «πρώτη φορά Αριστερά» θα είναι η τελευταία στην Ελλάδα. Ξευτέλισαν οι κυβερνώντες που κοινωνικά είναι καπιταλιστές και απλώς κολλάνε την ταμπέλα του αριστερού, κάθε έννοια της αριστεράς. 
Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.Ελ. ανέδειξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ για να υλοποιήσουν τον οικονομικό, εθνικό και πολιτιστικό εξευτελισμό και στραγγαλισμό της Ελλάδας. Τόσο ο ιμπεριαλισμός και οι στόχοι του όσο και η πολιτική της κυβέρνησης αυτής ταυτίζονται σε όλα τα οικονομικά, εθνικά και πολιτιστικά θέματα.
Το πιο καθοριστικό ωστόσο είναι ο πολιτισμικός ιμπεριαλισμός, που εφαρμόζουν με τον ψευτοδιεθνισμό που εφαρμόζουν, αλλοιώνοντας την συνείδηση των Ελλήνων. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Είναι όλα σχεδιασμένα στο παρασκήνιο. Το πρόγραμμα του ιμπεριαλισμού των εγχώριων και εξωχώριων κέντρων στόχο έχουν να μεταλλάξουν αυτό το έθνος σε ένα παγκοσμιοποιημένο πολυπολιτισμικό αχταρμά, έρμαιο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. χρησιμοποιούνται ως χρήσιμοι ηλίθιοι για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Τώρα έρχεται σταδιακά μετά τον Νίκο Φίλη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς να χτυπήσει με τον ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ του μπαλτά την ίδια την ταυτότητα και ιδιοπροσωπία του Έλληνα.
Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις αυτού του κυρίου και τις πολυπολιτισμικές αντιλήψεις που θέλει και με την μορφή της τέχνης να περάσει στην ελληνική κοινωνία: Η επίθεση κατά του Ελληνισμού είναι συνολική και αφορά όλους τους τομείς ύπαρξης των Ελλήνων. Θα πρέπει να καταστραφούν όλα τα ιερά και όσια αυτής της χώρας, για να αλλάξουν ό,τι θυμίζει Έλληνες και Ελληνισμό: Επιτέλους πρέπει να οι Έλληνες να αντιδράσουν και να μην φοβηθούν την ιδεολογική τρομοκρατία όλων αυτών των υπηρετών των ξένων συμφερόντων, που τρομοκρατούν τον Έλληνα για να μην αντιδράσει, ως εθνικιστή, ρατσιστή, σοβινιστή, Ελληναρά κ.λπ. Σε μένα τουλάχιστον αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία δεν περνά. Οι ίδιοι είναι ρατσιστές του χειρίστου είδους, γιατί προσπαθούν να αφανίσουν ένα έθνος με όλα τα μέσα, αλλά τελικά και με το χειρότερο όπλο, που είναι η εξάλειψη του ελληνισμού, ως πανανθρώπινη αξία, μεταβάλλοντάς μας σε ζώα, για να γίνουμε στην κυριολεξία της λέξης πλήρως υποταγμένα υποζύγια της Νέας Τάξης.
Προκαλώ όλους αυτούς τους Ανθέλληνες να μου απαντήσουν, όμως όχι ανώνυμα. Ας απαντήσουν επωνύμως, αν έχουν τα κότσια, για να ξεσκεπάσαμε επιτέλους το ποιόν τους. Ξεπέρασαν την ανοχή μας. Φτάνει πια ο εξευτελισμός του Έλληνα!
Δείτε τι σκέφτονται για μας χωρίς εμάς. Όμως εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε. Όλους αυτούς που καταστρέφουν την πατρίδα μας πρέπει να τους στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας!
Ο Jan Fabre αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ 10/02 18:56
«Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που θα επιμελούμαι το Φεστιβάλ ελπίζω να χτίσω γέφυρες και να αναπτύξω τον διάλογο. Ελπίζω να το καταστήσω αντιπροσωπευτικό της πολυπολιτισμικής κοινωνίας μέσα στην οποία βρίσκεται» δήλωσε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Α Fabre, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απηύθυνε πρόσκληση στον Βέλγο καλλιτέχνη να αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (πρώην Ελληνικό Φεστιβάλ, Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) για τα έτη 2016 - 2019. Ο Fabre θα είναι υπεύθυνος για τις καλλιτεχνικές επιλογές, και επομένως για την επιλογή των καλλιτεχνών και την ανάπτυξη των θεματικών και των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.
Με δεδομένο ότι ο Fabre είναι ενεργός ως εικαστικός, θεατρικός δημιουργός, παραστατικός καλλιτέχνης, χορογράφος και συγγραφέας, οι τομείς αυτοί θα αντανακλώνται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Υπό την εποπτεία του, η επιμέλεια θα κατανέμεται μεταξύ της ομάδας του ως εξής: Προγραμματισμός Λογοτεχνίας και Ιδεών: Sigrid Bousset, Νέων Καλλιτεχνών Θεάτρου και Χορού: Edith Cassiers, Εικαστικών Τεχνών: Bart De Baere και Κατερίνα Κοσκινά, Παραστατικών Τεχνών: Joanna De Vos και…».
*Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Αθήνα, 1.4.2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου