#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Η γενική απεργία έδειξε ότι η απάντηση στους Μνημονιακούς είναι η ενότητα στη δράση μας!

Η γενική απεργία αποτέλεσε ένα μεγάλο σταθμό για ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις σε προοδευτική, αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Η απάντηση είναι η ενότητα στη δράση! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας χαιρετίζει τους χιλιάδες Λαρισαίους και Λαρισαίες που με πρωτοφανή συμμετοχή συμμετείχαν στην γενική απεργία και στις συγκλονιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην πόλη μας.
Τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους εμπόρους και επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία και τους αγρότες που είναι βδομάδες στους δρόμους και μετέφεραν προσωρινά τα κέντρα αγώνα τους από τα μπλόκα στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Όλους αυτούς που με την παρουσία τους διατράνωσαν βροντερά την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της καταστροφικής πορείας για τον λαό και την πατρίδα μας. Είναι κάτι παραπάνω από ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και η αρχή για νέους, ενωτικούς, ταξικούς αγώνες. Η μαζική συμμετοχή στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις έδωσε στον απεργιακό αγώνα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης αγωνιστικής, κοινωνικής συμμαχίας, η οποία αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η εντυπωσιακή συμμετοχή στην απεργία και οι συγκλονιστικές συγκεντρώσεις και πορείες εξουδετέρωσαν τις κυβερνητικές προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα και πήραν το χαρακτήρα πολιτικού, κινηματικού και κοινωνικού σεισμού ενάντια στην πολιτική της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και ενάντια στην υποκρισία της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΚΕΝΤΡΩΟΙ) και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που αφού ψήφισαν και υποστήριξαν με κάθε τρόπο το δολοφονικό 3ο μνημόνιο, τώρα, φόρεσαν το φιλολαϊκό, τάχα, προσωπείο τους. Η κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στον δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα για την μη εφαρμογή των δολοφονικών μνημονιακών μέτρων και την ανατροπή της μνημονιακής δουλείας, την ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, που καταπατούνται βάναυσα, και την επαναφορά της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε. Η συνέχιση αυτού του αγώνα με συνέπεια, με νέες κάθε φορά μορφές, με αιτήματα που θα εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, η απόκρουση των προσπαθειών του μνημονιακού μετώπου, εσωτερικού και εξωτερικού, να τον συντρίψει καινα τον εκφυλίσει με την τρομοκρατία, τον φόβο, την κούραση και τα ψευτοδιλήμματα, να τον διασπάσει, στρέφοντας τον έναν εναντίον του άλλου ή προσφέροντας ψίχουλα, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του. Κεντρική πάντως προϋπόθεση επιτυχίας αποτελεί η συνειδητοποίηση πως κανένας μόνος του δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας ενάντια στο μέτωπο τρόϊκας και μνημονιακού πολιτικού συστήματος, και μόνο η συγκρότηση ενός πλατιού, ενιαίου κοινωνικού μετώπου της μισθωτής εργασίας με τη μικρομεσαία αγροτιά, τα μικρομεσαία επαγγελματικά στρώματα των πόλων, τους άνεργους και τη νεολαία, και ενός πολιτικού μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για τη νικηφόρα κατάληξη αυτού του δύσκολου αλλά όμορφου και αναγκαίου αγώνα, ώστε οι εξελίξεις να έχουν ανατρεπτικό και προοδευτικό περιεχόμενο και κατεύθυνση. Η Λαϊκή Ενότητα θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την επίτευξη αυτών των στόχων.

http://papaioannou-giannis.net/2016/02/06/190590/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου