#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες: Ιδιωτικά κέρδη, με τα δικά μας λεφτά….

 ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λεκανοπέδιο της Αττικής, είναι μια χαρισματική τοποθεσία, που η φύση, της τα έδωσε όλα, χωρίς καμιά τσιγκουνιά. Στο χώρο αυτό, σε διαφορετικά σημεία, υπάρχουν δύο ¨φιλέτα γης¨, για τα οποία επανειλημμένα έχω αναφερθεί μέσα από τον πάντα φιλόξενο «Ημεροδρόμο».

Το ένα βρίσκεται στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και είναι το πρώην ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο στεγάζονταν και άλλα Ολυμπιακά Αθλήματα. Το άλλο, στο Δήμο της Αθήνας, είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σε αυτούς τους δύο χώρους, κάνουν κουμάντο (υποτίθεται) τα ερασιτεχνικά τμήματα των δύο μεγάλων συλλόγων.

Δυστυχώς όμως, στην ουσία κάνουν ότι θέλουν τα ¨αφεντικά¨ των ΠΑΕ οι κ. κ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης.

Οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ), ως γνωστό δεν είναι αθλητικά σωματεία, δεν παράγουν αθλητισμό. Είναι ιδιωτικές εμπορικές επιχειρήσεις που ανήκουν στους μετόχους τους.

Από την άποψη αυτή, η απόφαση να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των γηπέδων των δύο ομάδων από την Περιφέρεια, δηλαδή με λεφτά των φορολογουμένων, είναι πολλαπλώς απαράδεκτη. Είναι σα να κτίζει το κράτος, με δικά μου και δικά σας λεφτά, τα εργοστάσια, τα οποία θα παραδίδει κατόπιν στους βιομήχανους προς εκμετάλλευση. Είναι σαν να ναυπηγεί, με τα δικά μας λεφτά, πλοία, που θα παραδίδει μετά προς εκμετάλλευση στους εφοπλιστές…

Η απόφαση αυτή, είχε παρθεί από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό. Στη συνέχεια, μετά τον υπολογισμό των πολιτικών «κερδών», η απόφαση υιοθετήθηκε και από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, υπό την Σοφία Δούρου, που ενέγραψε τα 30 εκατομμύρια (για την κατασκευή των γηπέδων) στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Θυμίζουμε ότι τόσο η κ. Δούρου, ως υποψήφια Περιφερειάρχης, όσο και το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν απορρίψει και καταγγείλει την απόφαση Σγουρού.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της λεγόμενης ¨Εθνικής Αστέγων¨ και της ΑΕΚ ( καθόλου τυχαία η επιλογή ).

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Μιλώντας ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και πόσο σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή (σ.σ. εδώ γελάνε ) και ελπίζω, ότι με το νέο έτος θα μπει η χώρα σε τροχιά ανόδου». Σε συζήτηση δε, που είχε με παλαίμαχους της ΑΕΚ, τους δια βεβαίωσε, ότι «το γήπεδο θα γίνει, θα βγει η άδεια και θα προχωρήσουμε»…

Εκείνο που δεν έμαθα είναι ποιος θα βάλει τα λεφτά, ο κ. Φλαμπουράρης, η το Δημόσιο δηλαδή, εγώ και εσείς;

Αν τα βάλει ο υπουργός Επικρατείας, ούτε σε μένα, ούτε σε εσάς πέφτει λόγος , παρά το γεγονός, ότι ο χώρος θα μετατραπεί σε ιδιωτική επιχείρηση. Αν όμως τα χρήματα θα τα βάλει η Περιφέρεια, θα πρόκειται περί σκανδάλου πρώτου μεγέθους.

Όταν, εκτός των άλλων, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν οργανωμένοι χώροι για Πολιτισμό και Αθλητισμό για τα παιδιά μας.

Έτσι, οδεύουμε στην επανάληψη αυτού που έγινε με το Στάδιο Καραϊσκάκη, από το οποίο πέταξαν έξω δεκάδες Σωματεία, χιλιάδες αθλητές και τα σχολεία του Πειραιά, για να κάνει γήπεδο η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σε μια χώρα που ο πληθυσμός της , στην πλειοψηφία του, αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, όλα αυτά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα σκάνδαλο, είναι έγκλημα…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου