#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Συλλαλητήρια και κράξιμο στον εργοπατέρα Γ. Παναγόπουλο (3 βίντεο)

Αυτό που αρχικά πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τα ΜΜΕ μπροστά στις εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις δεν ποντάρουν στο χαρτί του «κοινωνικού αυτοματισμού». Αυτό προκύπτει από τα βίντεο που παραθέτουμε από τα δελτία ειδήσεων του Σκάι, Μεγκα, Αλφα. Δεν ακούσαμε να μας μιλάνε για «ρετιρέ», και «συντεχνίες» που με τις κινητοποιήσεις τους φέρνουν «οικονομικό πλήγμα στην χώρα» και τα σχετικά. Εύκολα εξηγήσιμο αυτό. Υπάρχει το παρασκηνιακό παζάρι για το μοίρασμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τα δελτία ειδήσεων έχουν φτάσει στο ναδίρ της αξιοπιστίας τους.


Στο πρώτο βίντεο παρακολουθούμε, αγρότες να μας λένε ότι οδηγήθηκαν στους δρόμους γιατί τα βάρβαρα εξοντωτικά μέτρα του 3ου Μνημονίου που μαζί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ τους οδηγούν στον αφανισμό.

Οι ξωμάχοι της γης που εγκατέλειψαν τα χωράφια τους και έχουν βγει στους δρόμους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο, μας λένε ότι η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει την ολοκληρωτική καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20%.

 Σε αναβρασμό και όλη η κοινωνία ή μάλλον όσοι εξακολουθούν ακόμα να έχουν την «πολυτέλεια» της εργασίας. Σε ένα δυναμικό και μαζικό σημερινό συλλαλητήριο, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, εκπαιδευτικοί γιατροί, διατράνωσαν την απόφασή τους να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μια οδοντίατρος περιγράφει χαρακτηριστικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους επιστήμονες: «Είμαι εναλακτικά στο να πάρω ένα γάιδαρο και ναπάω στο χωριό μου στην Μάνη, ή να προσπαθήσω να διατηρήσω το ιατρείο μου ζωντανό. Με αυτό το ασφαλιστικό ο γάιδαρος στην Μάνη είναι μονόδρομος».
Στο μαχητικό αυτό συλλαλητήριο δεν έλειψαν τα συνθήματα που έχουμε ακούσει στο παρελθόν όπως «Μια νύχτα μαγική που είναι κοντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», τα οποία συμπληρώθηκαν με ποιο ευφάνταστα: «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες. Ανοίξτε τις πύλες να φύγουν οι ξεφτίλες.
Μοτοπορεία πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ σε κινητοποίηση βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ, μαζί με τους ναυτεργάτες.   
Παραλειπόμενο του σημερινού συλλαλητηρίου και οι αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο εργατοπατέρας Γ. Παναγόπουλος που πέρα απ’ τις λεκτικές αποδοκιμασίες –τον χαρακτήρισαν «αλήτη» με το σύνθημα «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, ήρθε η ώρα των εργατών» να επικρατεί όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του- εισέπραξε κέρματα και καφέδες δεχόμενος και την «επίσκεψη» στο κεφάλι του ενός πλακάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου