#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Καταπέλτης ο Δ.Καζάκης στο Blue Sky στις 18 Δεκ 2015


Προκλητικά «Ρίχτερ» για τη Μάχη της Κρήτης

Παναγιώτης Γεωργιάδης, Εφημερίδα των Συντακτών 11.12.2014
«Μας κατηγόρησαν ότι ελάβαμεν μέρος εις τας επιχειρήσεις της καταλήψεως παρά  τους διεθνείς κανόνας του πολέμου και επομένως έπρεπε να χυθή αίμα προς αντεκδίκησιν….  Και ποιος εδίδαξεν τους χωρικούς Κρήτας  τους παλιονόμους σας, τους οποίους σεις κατά πάσαν  στιγμήν και δια παν συμφέρον σας παραβιάζετε και καταπατείτε με τα  παλιοπάπουτσά σας;  Άλλωστε ευρισκόμεθα εις εμπόλεμον κατάστασιν και είχαμεν  γενικήν επιστράτευσιν.»
Από το Ημερολόγιον του 16ετούς Λούλη Παναγιωτάκη τυφεκισθέντος εις Αγιάν τον Αύγουστον του 1944. «Έκθεσις  Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη».


ΕΛΛΑΔΑ 2016: ΑΝΑΓΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ
Μπαίνουμε στο 2016. Τον προηγούμενο χρόνο είχαμε πολύ λίγες (θετικές) μικροαλλαγές αλλά όχι βέβαια στην Αλλαγή. Ο Αλ. Τσίπρας νίκησε στις εκλογές του Γενάρη 2015 και προσπάθησε (στην αρχή) να περιορίσει τις αντιλαϊκές συνέπειες του νεοφιλελεύθερου Μνημονίου. Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι φίλοι τους πίεζαν και απειλούσαν (Γενάρης – Ιούνης 2015).
Τελικά, ο Τσίπρας «έσπασε» τον Ιούλη του 2015 και έκανε βαρύτατο συμβιβασμό με την ευρωπαϊκή αντίδραση. Δέχτηκε να υπογράψει το 3ο μνημόνιο. Η «αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ» κράτησε 6 μήνες.
Να θυμηθούμε ότι η μικροαστική ριζοσπαστική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ κράτησε 4 χρόνια (Οκτώβρης 1981 – Οκτώβρης 1985). Τον Οκτώβρη 1985 ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε έναν μεγάλο συμβιβασμό και αποδέχτηκε την δυτική (σοσιαλδημοκρατική) γραμμή για την Ελλάδα, καθώς και την συνέχιση και βάθαιμα της εξάρτησης.

Το Γράμμο πήρα για γυναίκα μου ...

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αναμφιβόλως, από τα πιο ωραία δημοτικά μας τραγούδια.
Προσωπικά, με στιγμάτισε μια νύχτα Πρωτοχρονιάς, όταν, σε ταβέρνα λίγο έξω από τη Φλώρινα, το τραγούδησαν σλαβομακεδόνες-ισσες πολιτικοί πρόσφυγες -μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ-, που είχαν πάρει ολιγοήμερη άδεια να έρθουν στον τόπο τους. Ήταν συγκλονιστική η διασκευή:


O Αδόλφος Σόιμπλε και η Ίλσα Μέρκελ έχουν κυριεύει την Ευρώπη

Γράφει ο mitsos175
Είναι οπωσδήποτε εξοργιστική, προκλητική, ψευδής κι ανήθικη. Αλλά απολύτως αναμενόμενη κάθε προσπάθεια των ναζί που επανήλθαν στην εξουσία μέσω της ΕΕ, να αντιστρέψουν την Ιστορία, να ξεπλύνουν τα απάνθρωπα σαδιστικά εγκλήματα των δολοφόνων παππούδων τους, ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματά τους.

O Αδόλφος Σόιμπλε και η Ίλσα Μέρκελ έχουν κυριεύει την Ευρώπη. "Η αντίσταση θα έχει αντίποινα". Αυτό δεν είναι το σλόγκαν κάθε τρομοκρατικής δικτατορίας; Αυτό έκαναν το 40 αυτό κάνουν και τώρα αλλά με άλλα μέσα. Αν και οι ναζί δεν έχουν μπέσα, σε εκτελούν έτσι κι αλλιώς.


Έκθεση κόλαφος: Δικαστές και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα

Του Νίκου Ρούσση
Στρασβούργο,
Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.

Όποιος βλέπει «απολογίες» στα λόγια του Ρωμανού προφανώς απολογείται στ’ αφεντικά του…

Της Κατερίνας Δήμα
Πριν δυο μέρες έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο για το Νίκο Ρωμανό με τον τίτλο: «Ρέκβιεμ και… Απολογία» που σχολίαζε το κείμενο του Ρωμανού   «Ρέκβιεμ για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή».
Παρ’ όλο που το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 3 του μήνα και ο Δεκέμβρης κοντεύει να τελειώσει, το θέμα του παραμένει διαχρονικό, γιατί δεν είναι ο Ρωμανός, ή ο όποιος Ρωμανός, που αποφασίζει να περάσει στην άλλη μεριά, να πάρει την απόφαση της μετωπικής σύγκρουσης με το σύστημα, να αποποιηθεί τις φόρμες που θα παρείχαν ασυλία στην αστική του καταβολή, να παροπλίσει την προνομιακή μεταχείριση που εξαγοράζει η «ταξική σιωπή» απέναντι στα εγκλήματα της πλουτοκρατίας,  ώστε αυτός ο κόσμος να διατηρεί το παραμορφωμένο του σχήμα.


CDU: «Grexit ορισμενου χρονου η καλυτερη λυση»


Ειρήνη Αναστασοπούλου / dpa - dw.com
Προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγάλη έφοδο στα τελευταία ισχνά εναπομείναντα εισοδήματα. Το ασφαλιστικό θα ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη κάτω από το βάρος μιας νέας απειλής που αρχίζει να διακινείται εξυπηρετώντας την επικοινωνιακή διαχείριση της καρατόμησης των ήδη καρατομημένων συντάξεων. Της απειλής του Grexit. Έπεται η μεγάλη έφοδος με τα «κόκκινα δάνεια», ο εξανδραποδισμός της αγροτικής παραγωγής κ.ο.κ. Παράλληλα απαιτούν τον απόλυτο έλεγχο στη διαχείριση, βλέπε ξεπούλημα, του συνόλου της δημόσιας περιουσίας άμεσα.

Χιόνι

του Simple Man 
Εσύ είσαι έτοιμος; Θα αποδείξει το μικρό ποσοστό του λαού που δεν βρίσκει αποκούμπι σε κόμματα και ιδεολογίες ότι μπορεί να ορθωθεί στις διαφορετικές ημέρες που θα έρθουν; Είναι έτοιμες οι ψυχές μας για το γδάρσιμο των ευαισθησιών από πάνω τους τούτες εδώ τις μέρες που διανύουμε και να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει απέναντι στην ολική καταστροφή που έρχεται; Διότι ακόμη το τέλος δεν έχει έρθει. Άλλο ο ήχος από τα ποδοβολητά στον δρόμο κι άλλο το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού σου που το θεωρείς ακόμη κάστρο απροσπέλαστο. Τον εχθρό δεν μπορείς να τον αποφύγεις όταν έχει χαράξει επί χάρτου την τέλεια επίθεση εναντίον σου. Όταν έχει όλα τα όπλα να σε πολεμήσει. 

Τσίπρας-Καμμένος-Λεβέντης σε ένα σκίτσο που τα λέει όλα !

Τρελο-Γιάννης
 

Ο Δ. Καζάκης στον Prisma 91.6 - 30/12/2015 (ηχητικό)

Ο οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης μιλά στον PRISMA FM 91.6. 


Χα! Χα! Χα! «Χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές

Διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών!

Με την εν λόγω διάταξη, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος,  οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Προδομένος την 5η Ιουλίου

Πάει κάμποσος καιρός που δεν έχω τι να πω. Δηλαδή δεν είναι ότι δεν μιλάω, απλά οι λέξεις που χρησιμοποιώ στερούνται ουσίας τις περισσότερες φορές. Είναι εκφράσεις κενές, κούφιες, όπως ο αέρας ο κοπανιστός, είναι όπως τα φύλλα που τα παίρνει ο άνεμος πέρα, σαν τα χιόνια που έρχονται κι ύστερα από λίγο λιώνουν και χάνονται και δεν αφήνουν τίποτα πίσω τους παρά μόνο κρύες εντυπώσεις. Γι’ αυτό προτιμώ πλέον τη σιωπή, παρά να εκτίθεμαι απέναντι στους άλλους με λόγια μεγάλα και τρανά, κόβω μαχαίρι την κουβέντα ειδικά όταν αυτή πάει σε υποσχέσεις κι όνειρα και βήματα που τάχα θα σχίσουν τον ορίζοντα και θα αλλάξουν την πορεία όλου του κόσμου.
Κι οι γύρω μου το ίδιο κάνουν.

Διαγραφή

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τους Ευρωπαίους πολιτικούς που, ευρισκόμενοι στην έμμισθη υπηρεσία του τοκογλυφικού κεφαλαίου, απαγόρευσαν στην Ελλάδα το 2010 να χρεοκοπήσει – μεταβιβάζοντας το ρίσκο των κερδοσκόπων στους δικούς τους Πολίτες.
«Φαντασθείτε πως ο γείτονας σας παίρνει από την τράπεζα του, η οποία τυχαίνει να είναι και η δική σας, το ένα δάνειο μετά το άλλο – καταναλώνοντας τα χρήματα για πολλά χρόνια σε διάφορα ψώνια, αγοράζοντας διαμέρισμα, ένα ακριβό αυτοκίνητο κοκ. Αντίθετα, εσείς αποταμιεύεται ένα μέρος του εισοδήματος σας, για το οποίο εργάζεστε σκληρά, χωρίς να παίρνετε κανένα δάνειο από την τράπεζα.

Αν έρθουν για τα κάλαντα... μην ανοίξετε!


Πόσο προστατεύεται η πρώτη κατοικία;

 Του Παύλου Δερμενάκη*
Με αφορμή άρθρο του Στάθη Σχινά που εκθειάζει την κυβερνητική πολιτική για τα κόκκινα δάνεια

Με άρθρο του ο κ. Στάθης Σχινάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομικός αρθρογράφος διατυπώνει κάποιες «επιθετικές» απόψεις σε σχέση με την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη. Κρίνουμε σκόπιμο να δοθούν κάποιες απαντήσεις στο εν λόγω άρθρο, καθώς έχει αναπαραχθεί «κατά κόρον» σε ενημερωτικά sites, blogs και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να «αποδειχθεί» ότι τελικά με την τροποποίηση του νόμου δεν άλλαξε και κάτι. Αντίθετα, προστατεύεται πλέον η πρώτη κατοικία της οποίας η προστασία ήταν σε αμφισβήτηση με τον ισχύοντα, ώς τώρα, νόμο του Δεκεμβρίου 2013.


Η χρονιά που το «ευρωπαϊκό όνειρο» επιτέλους κατέρρευσε

του Jerome Roos
 Μετάφραση – Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαβουδάκης
Το 2015 δεν ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την «Ευρώπη» -τουλάχιστον όχι για την ιδέα μιας φιλελεύθερης και ενιαίας ηπείρου η οποία στις μεταπολεμικές δεκαετίες έχει προσωποποιηθεί στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πίεση τους για «μια όλο και στενότερη ένωση» ώστε «να εξαλειφθούν οι φραγμοί που διαιρούν την Ευρώπη».
Έχοντας πληγεί από το καθεστώς μιας διαρκούς κρίσης, χωλαίνοντας από ένα εξουθενωτικό «δημοκρατικό έλλειμμα» και αντιμετωπίζοντας το δυνατό φάντασμα μιας αντιδραστικής δεξιάς που επανακάμπτει, πολλοί από τους φιλόδοξους στόχους που κάποτε περιέβαλλαν το ευρωπαϊκό εγχείρημα δίνουν τώρα τη θέση τους στους δαίμονες του παρελθόντος. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο εθνικισμός βρίσκονται σε άνοδο, ενώ οι αποκλίσεις μεταξύ των λαών εντείνονται με ταχύ ρυθμό.

«Εκσυγχρονίζεται» η καταστολή κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων

«Οποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών». Αυτό προβλέπει το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα, συμπληρώνοντας ότι «αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μηνών».

Πρόκειται για μια διάταξη που αποσκοπεί στο χτύπημα καταλήψεων συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων και μπλόκων στους δρόμους.

Ερχεται, λοιπόν, ο… μεγάλος δημοκράτης Νίκος Παρασκευόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, να εκσυγχρονίσει αυτή τη διάταξη. Πώς; Αυστηροποιώντας την και κάνοντάς την πιο σαφή και πιο ευρεία.


Επάγγελμα πρώην κομμουνιστής …

-Τι επαγγέλλεστε; –
-Είμαι πρώην κομμουνιστής. – 
-Μμμμ… πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και τι μπορείτε να κάνετε για μας; – 
-Ό,τι ακριβώς χρειάζεστε κι έχετε ανάγκη. Δηλαδή μπορώ τα πάντα για σας. Γιατί αν χάσετε την εξουσία σας… Είμαι ό,τι πιο χρήσιμο μπορείτε να φαντασθείτε! Μιλάω αριστερά κοιτάζοντας δεξιά. Είμαι επαναστάτης βροντερός στα λόγια, που οφείλω να πω πως μου έμαθαν καλά να χειρίζομαι, ενώ στην πράξη κάνω ό,τι πρέπει για να φρενάρω τη συνείδηση. Βαρέθηκα ξέρετε τις επαναστάσεις, τις εξεγέρσεις και τους χαζούς ηρωισμούς. Δεν αντέχω άλλες φασαρίες και ξεσηκωμούς. Ζητάω κοινωνική ειρήνη, συνεργασία όλων με όλους για το …κοινό μας καλό.

Η κοινωνία επαναστήνει αξίες και σχέσεις

Του Γιάννη Μακριδάκη
Σήμερα κατέβηκα μια σύντομη βόλτα στην πόλη και ήταν η πρώτη φορά κατά τα τελευταία 5 χρόνια, που γύρισα στο χωριό ευχαριστημένος. Πολύ ευχαριστημένος μπορώ να πω.

Η διάθεση ανασυγκρότησης, αξιολόγησης, αυτοκριτικής, επανεκτίμησης και επανεκκίνησης, που αναπόφευκτα έρχεται στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του έτους, μας κάνει όλους πιο γλυκούς, πιο ανθρώπινους.
Επίσης οι εκπεφρασμένες ξεκάθαρες απόψεις και η απόλυτη προσήλωση στις αξίες και όχι στην ευτέλεια, είναι στάση ζωής που αποδεικνύεται πολύτιμη κρησάρα, η οποία προφυλάσσει από τις άσκοπες και ψυχοφθόρες συναναστροφές.