#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

«Καλός ναζί είναι ο νεκρός ναζί»

Ναντέζντα Κένιτς: η 20χρονη πολιτοφύλακας 
του Ντονμπάς 

Σας παρουσιάζουμε τμήματα της συνέντευξης που παραχώρησε η 20χρονη Ναντέζντα Κένιτς, πολιτοφύλακας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, στον Αλεξέι Άλμπου (στέλεχος της ουκρανικής αριστερής οργάνωσης Μποροτμπά). 
Η Ναντέζντα είναι γέννημα θρέμμα της εργατούπολης Ποπάσναγια του Λουγκάνσκ.

2016: ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

ΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Ε.Ε.
ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ 2015 ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Το 2015 ήταν μια χρονιά δραματικών εξελίξεων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάβδα. Εκείνο που τη σφράγισε ήταν η μετατροπή, με κάποια χρονική υστέρηση, της οικονομικής κρίσης σε πολιτική κρίση στις χώρες της περιφέρειας. Ο κύκλος που άνοιξε με τα κινήματα των πλατειών και των Αγανακτισμένων οδήγησε στην ανάδειξη της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, τον Ιανουάριο του 2015, στην Ελλάδα και, πιο πρόσφατα, σε κλονισμό του αστικού, δικομματικού συστήματος σε Πορτογαλία και Ισπανία. Οι πολύ πυκνές ανατροπές του τελευταίου εξάμηνου διαμηνύουν ότι ο κύκλος αυτός φτάνει στο τέλος του, αφήνοντας σαν κληρονομιά, εκτός από την πικρή γεύση των προδομένων ελπίδων, μια πολύ πλούσια πολιτική πείρα, πολύτιμη για τον καινούργιο κύκλο των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του επόμενου διαστήματος.  

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων τους είπαν οι Επτανήσιοι

Με θετικό πρόσημο, στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ολοκληρώθηκε το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που έλαβε χώρα, το τελευταίο 20ημερο, στα Ιόνια Νησιά
Βάσει των αποτελεσμάτων ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εκ των οποίων “ΝΑΙ” στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος ψήφισαν 4.887, ποσοστό 76,05% και “ΟΧΙ” ψήφισαν 1.539 πολίτες, ποσοστό 23,95%.

Ο Ντικ

Γιάννης Λαζάρου 
Ο Ντικ ήταν ένα πλάσμα που αγάπησε πολύ αλλά μισήθηκε πιο πολύ. Ο Ντικ έζησε πραγματικά ελεύθερος και ίσως γι' αυτό να μισήθηκε μέχρι θανάτου. Η ζωή του απλή όπως όλων των χαρισματικών πλασμάτων που είναι ικανά να θυσιάσουν εφήμερα και υλικά για την συντροφικότητα. 
Ο Φοίβος Τσέκερης που έζησε για αρκετό καιρό μαζί του έγραψε για την απλή αλλά γεμάτη ζωή του και μας κάνει γνωστή μια περίοδο που αν οποιοδήποτε πλάσμα είχε διαφορετική άποψη από την εξουσία βίωνε το μίσος και τελικά τον θάνατο. 

Eυτυχώς έχουμε ευρώ κι είμαστε "ευρωπαίοι"...

 Μ. Βέρμπερ: «Δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας» 
στο Αιγαίο!
Ζητήματα κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό και τη φύλαξη των συνόρων θέτει εμμέσως πλην σαφώς ο Μάνφρεντ Βέμπερ επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ισχυρίζεται ότι «στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα εδώ στη Γερμανία. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας» και προσθέτει πως «όταν μια χώρα μέλος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πια σε υποχρεώσεις, που με τη θέλησή της ανέλαβε, τότε η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να... αναλάβει τα ηνία».