#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

27 Δεκέμβρη του 1947 δημοσιεύεται ο AN 509

Η ολοκλήρωση του αντικομμουνιστικού – αντιλαϊκού κράτους
Τη νύχτα των Χριστουγέννων και μέχρι το πρωί της 26ης του Δεκέμβρη του ’47, η Αστυνομία εξαπέλυσε ένα άγριο πογκρόμ εναντίον των κομμουνιστών και των ΕΑΜιτών στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα προάστια. Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, συνελήφθησαν 550 άτομα, ενώ ο κεντρώος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Κ. Ρέντης, κάλεσε τους κομμουνιστές να ξεκαθαρίσουν, αν είναι με το επίσημο κράτος ή με τους αντάρτες 2. «Οι συλλήψεις αυτές – γράφει ο Αλ. Ζαούσης 3 – ήταν η πρώτη απάντηση στην αναγγελία της Κυβερνήσεως του Μάρκου. Θ” ακολουθούσαν και άλλες εκατοντάδες ή και χιλιάδες».

"Πως σε λένε"

Γράφει ο mitsos175
"Τις εντυπώσεις έκλεψε ένα αγοράκι από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για να πει τα παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας μοίραζε δώρα στα παιδιά, ένα αγοράκι τον ρώτησε: «Εσένα πώς σε λένε;» με τον πρωθυπουργό να του απαντά: «Αλέξη».

Τι γλυκό! Και πόσο έξυπνο! Γιατί το παιδάκι είδε κάποιον να μοιράζει δώρα κι ίσως μπερδεύτηκε. Σίγουρα όμως άκουσε, πως ο Πρωθυπουργός, που του είπαν ότι θα πάνε να του πουν τα κάλαντα, δεν δίνει, παίρνει. Είχε κάποτε υποσχεθεί "δώρο" στους συνταξιούχους αλλά αθέτησε την υπόσχεσή του. Όπως όλα τα άλλα "σχήματα λόγου" που έταζε για να πάρει ψήφο.Οι νεοφιλελεύθεροι ‘πυλώνες’ δεν σώζουν την ευρωζώνη


Χρειάζεται νέα ‘αρχιτεκτονική’ με όρους λαών και εργαζόμενων
του Γιάννη Τόλιου, διδάκτωρα οικονομικών
Η νέα οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, συγκλόνισε μεταξύ άλλων το οικοδόμημα της «Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης» (ΟΝΕ), που από τις αρχές 2000 είχε δημιουργήσει την «ευρωζώνη» και το ευρώ. Η κρίση αποκάλυψε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις αντιφάσεις του μηχανισμού λειτουργίας της ΟΝΕ (Σύμφωνο Σταθερότητας και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας [ΕΚΤ]), καθώς και τους δυσμενείς όρους συμμετοχής των αδύναμων οικονομιών στο «ενιαίο νόμισμα» και την απουσία πολιτικής βούλησης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ (Επιτροπής και Συμβουλίου) να λάβουν μέτρα άμβλυνσης της κρίσης έστω και με όρους «αντι-κυκλικής πολιτικής». Η ένταξη των περιφερειακών οικονομιών στην ΟΝΕ δεν έγινε με όρους «πραγματικής» αλλά «ονομαστικής» («τυπικής») σύγκλισης, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας και ενδεχομένως άλλων χωρών, εφαρμόστηκαν πρακτικές «δημιουργικής λογιστικής», με αλλοίωση στατιστικών στοιχείων και εμφάνιση πλαστής εικόνας ελλειμμάτων και δημόσιου χρέους. Στην πράξη, η ένταξη των περιφερειακών χωρών στο ευρώ, έγινε με υψηλές συναλλαγματικές ισοτιμίες στο όνομα του χαμηλού πληθωρισμού και του «σκληρού» ευρώ που απαιτούσε η Γερμανία, στην προσπάθεια της να γίνει το «ενιαίο νόμισμα» διεθνές αποθεματικό νόμισμα.

TTIP: Μετασχηματίζοντας την κοινωνία - γιγαντοεταιρεία


Απ’ ότι φαίνεται, βρισκόμαστε στον τελικό δρόμο για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ με επίκεντρο το εμπόριο. Η TTIP (Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ), αποτελεί τη συνέχεια προηγούμενων εμπορικών συμφωνιών που έχουν συναφθεί σε προγενέστερους χρόνους μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ και άλλων χωρών. Αυτό, όμως, που την κάνει να ξεχωρίζει επικίνδυνα είναι ότι δεν αποτελεί απλά μια ακόμη διακρατική, με την ευρεία έννοια, συμφωνία, αλλά θέτει νέους κανόνες σε νομικό και διακρατικό επίπεδο, όπου όλη την εξουσία και τυπικά την κατέχουν και τη νέμονται οι πολύ μεγάλες και ισχυρές πολυεθνικές εταιρίες
Την ίδια περίοδο, συντονισμένα, τρέχουν και άλλες εμπορικές διαπραγματεύσεις για συμφωνίες μεταξύ διαφόρων χωρών και ενώσεων κρατών, όπως η CETA (Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά), η TiSA (Εμπορική Σχέση για την Συμφωνία Υπηρεσιών, μεταξύ πολυάριθμων μερών) και η TPP (Διηπειρωτική Εταιρική Σχέση, μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και διαφόρων ασιατικών χωρών).


Απόπειρα χερσαίας εισβολής της Τουρκίας στη Συρία!

 Οι Κούρδοι πέταξαν έξω με τις κλωτσιές τους Τούρκους


 
Στρατής Μαζίδης
Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε σε συριακό έδαφος και επιχείρησε να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα χωριό στη Ροτζάβα όπου το κουρδικό στοιχείο υπερτερεί.
Ωστόσο όπως ενημερώνουν και οι επίλεκτες γυναικείες δυνάμεις της YPG, οι κάτοικοι στάθηκαν εμπόδιο και τους πέταξαν έξω από τη Ροτζάβα αλλά οι τούρκοι στρατιώτες δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν!


Ξεπουλάνε δημόσια περιουσία πριν την πρωτοχρονιά και έβαλαν τον Ψυχάρη να το προαναγείλει

Και ξεπουλάνε πριν φύγει ο χρόνος και βάζουν αυτοί που θα μάχονταν με τα διαπλεκόμενα, τα ίδια τα διαπλεκόμενα για να προετοιμάσουν το πόπολο, όπως βλέπετε στο σημερινό πρωτοσέλιδο του "Βήματος", του Ψυχάρη. Και δεν είναι φήμη αφού παρακάτω γινόμαστε πιο αναλυτικοί από το "Βήμα" και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τι ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, στις 29 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (ΚΣΔΑΔΠ) με σκοπό να τακτοποιηθούν διάφορες εκκρεμότητες που αφορούν 10 ιδιωτικοποιήσεις και κάτι επιπλέον!

Πώς οι «αγορές» τζογάρουν και με το θάνατο

Ομόλογα με αντικείμενο στοιχηματισμού το… προσδόκιμο ζωής των ηλικιωμένων  Επενδυτές-όρνεα σε μια αγορά με προοπτικές πολλών δισεκατομμυρίων

 Tου Χρήστου Πραμαντιώτη
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα συμβόλαια θανάτου, πρακτική που σχετίζεται με τον υπόκοσμο και με χρηματικές συναλλαγές με σκοπό την επ’ αμοιβή δολοφονία ανθρώπων από πληρωμένους εκτελεστές. Παλιά πρακτική, μαφιόζικη, γνωστή και στην Ελλάδα βεβαίως.

Ήρθε όμως, τις προηγούμενες μέρες, η Eλληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να εισαγάγει στις έννοιες που μέχρι τώρα ξέραμε, άλλη μία: τα… ομόλογα θανάτου που έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά. Μιλάμε για κανονικά ομόλογα, που αγοράζονται, πωλούνται, αποτελούν ένα μακάβριο αντικείμενο επένδυσης και υπόσχονται… υψηλό ρίσκο αλλά και υψηλές αποδόσεις. Τζογάρουν με τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου, ποντάρουν στον θάνατό του και κερδοσκοπούν από το… μοιραίο. Τι πιο ταιριαστό θα μπορούσε κανείς να φανταστεί για έναν κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να γίνουν αντικείμενο στοιχηματισμού.