#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΟΤΑΝ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ... ΚΚΕ!

ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Άμωμος και άσπιλος βγήκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (τρόπος του λέγειν) Γιάννης Στουρνάρας από την ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2012, ως υπουργός Οικονομικών, γύρω από το πολύκροτο σκάνδαλο Siemens. Έναν συμβιβασμό που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον δύο δισ ευρώ, όπως αποφάνθηκε με πόρισμά της η ίδια η Βουλή.


Χριστούγεννα: Ο «αριστερός» παγετώνας…

Στα φετινά Χριστούγεννα ζούμε την ΚΟΛΑΣΗ της «αριστερής» κυβέρνησης.
Η ΦΡΙΚΗ δίχως τέλος διαιωνίζεται με την ΑΠΑΤΗ των «αριστερών» διαχειριστών-ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…
Και με τη συναινετική στήριξη όλων των κομμάτων του δωσίλογου νεοφιλελευθερισμού: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ- Λεβέντης…

Η χριστουγεννιάτικη, συναινετική τους ΠΡΑΞΗ: Η υπερψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης!!!


Η ιστορία ενός βασανιστή χωροφύλακα Μητροπολίτη

Ποιός είναι τελικά ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων: σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.
 
Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων στα 75 του παραμένει αειθαλής καθώς ταξιδεύει διαρκώς ακόμη και για τα εγκαίνια πλοίων φίλων του εφοπλιστών από την Κίνα έως τη Λατινική Αμερική. Ο Αμβρόσιος, όμως, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της φασιστικής ακροδεξιάς, πάλευε με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο.

Έθνος, πατριδα, τάξη...


Του Δημήτρη Καζάκη  [21 Νοε. 2013...]
To σύγχρονο έθνος που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες των λαών εναντίον της τυραννίας τον 18ο και 19ο αιώνα, αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το ιστορικό λίκνο των κοινωνικών τάξεων. Δεν μπορούν να υπάρξουν τάξεις χωρίς τόπο, χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα. Γι' αυτό και οι μετανάστες δεν έχουν ταξικό προσδιορισμό, είναι ξεριζωμένοι πληθυσμοί που μετακινούνται με τους δουλικούς όρους που επιβάλουν οι αγορές και το κεφάλαιο. Είναι δουλοπάροικοι του κεφαλαίου κι όχι εργάτες.

Οι εργάτες συγκροτούν τάξη μόνο και εφόσον διεκδικούν την πανεθνική ενότητά τους μέσα από τον αγώνα τους για κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατία, διεκδικώντας δηλαδή την πολιτική ηγεμονία στο ήδη συγκροτημένο έθνος τους, το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν ασκεί κυριαρχία σ' έναν συγκεκριμένο τόπο όπου έχει καταγραφεί η ιστορική διαδρομή των αγώνων ενός λαού για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του. Διαφορετικά δεν γίνεται.

Το σόφισμα του «ήξεραν τι ψηφίζουν….»

του Διονύση Ελευθεράτου
«Θα σας γδάρουν σαν λαγούς και θα ανεμίζουν τα τομάρια σας στους ‘Podemos’». Αυτή η προειδοποί-ηση, όπως αποκαλύφθηκε, των Σόιμπλε και Τόμσεν μεταφέρθηκε στον Αλ. Τσίπρα, την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ όδευε ακάθεκτος προς την κυβερνητική εξουσία. Επιβεβαιώνει τη σκληρή πραγματικότητα το πρόσφατο εξευτελιστικό «καψώνι», στο οποίο υπέβαλαν οι δανειστές την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβάλλοντας την μέχρι νεωτέρας απόσυρση του πολυδιαφημισμένου νομοσχεδίου με μέτρα του «παράλληλου προγράμματος»: Το «γδάρσιμο» της 13ης Ιουλίου ήταν απλώς η αρχή. Η διαπόμπευση των ηττημένων θα είναι διαρκής και αμείλικτη, ώστε ο παραδειγματισμός να «λάμψει» σε όλη την Ευρώπη.

Εικάζουμε πάντως ότι θα προκαλεί στον Σόιμπλε είτε γέλιο είτε κάποιον αμήχανο εκνευρισμό (στη δεύτερη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επαίρεται πως παίρνει μια μικρή «ρεβάνς»), ο…ανάλαφρος τρόπος με τον οποίον οι πολιτικά «γδαρμένοι» εξηγούν τι συμβαίνει, στην ίδια τους τη χώρα… 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΞΙ ΝΗΠΙΑ ΓΙΑ...


Κυβερνήσεις υπάλληλοι πολυεθνικών

Από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις είναι υπάλληλοι των "επενδυτών" και των funds  Η Αριστερά αλώνει την Ελλάδα με μνημονιακούς παράνομους νόμους.
της Μαρίας Τσολακίδη
Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε η αριστερή κυβέρνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια παγκοσμίως στον τουριστικό κλάδο. Ενέκρινε την εκμετάλλευση 2,350 στρεμμάτων στην Κοιλάδα Ερμιονίδας τα οποία θα γίνουν μπετόν και γήπεδα γκολφ αποκλειστικής περιουσίας της Dolfin Capital Investrors. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε και έτσι το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε επί της πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου ως "Στρατηγικές Επενδύσεις", εδραιώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά σήμερα εκτελείται επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.

Η επένδυση που περιλαμβάνει γκολφ, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τουριστικές κατοικίες, θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνολική έκταση 2.350 στρεμμάτων η οποία χωρίζεται: Στην πρώτη ζώνη....

...μαστιγώστε τραπεζίτες!


ΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.. ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ..

Πολύ συζήτηση για το συμφωνο συμβίωσης. Ομως τελικά σ΄αυτό τον όρθιο πίθηκο που έμαθε να μιλάει και να σκέφτεται, υποτίθεται, το πρόβλημα δεν είναι ποιοι έχουν το δικαίωμα να συμβιώνουν μαζί και ποιοι όχι, αλλά ποιοι έχουν λίγη τσίπα ακόμα πάνω τους καιποιοι είναι περιπτώσεις μη αναστρέψιμες...
Δεν μου καίγεται καρφί ποιος είναι ετερο και ποιος ομο...Ειλικρινά. Δεν μου καίγεται καρφί πως το κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Ο διαχωρισμός στα δικά μου μάτια είναι κάπως έτσι.

Η φιλανθρωπία που... δαγκώνει!

Χρήστος Κάτσικας
Όπως σημειώνει ο Μακιαβέλι στο βιβλίο του «O ηγεμόνας», το καλό πρέπει να το κάνεις με δόσεις για να σε θυμούνται και να σ' ευγνωμονούν.

Το κακό πρέπει να το κάνεις αποφασιστικά, γρήγορα και δραστικά.

Έτσι κάπως σκέφτηκε η τηλεοπτική φιλανθρωπία, μέρες που είναι, και βάλθηκε να παρουσιαστεί με τη λεοντή του κοινωνικού παρηγορητή. Αυτό άλλωστε γινόταν ανέκαθεν.

Οι ισχυροί με το ένα χέρι μοίραζαν τη φτώχεια, το θάνατο και το περιθώριο και με τ' άλλο πρόσωπο, σαν Ιανός, εμφανίζονταν να αγαθοεργούν και να απαλύνουν τα κοινωνικά τραύματα.

Η ματαίωση και προδοσία ελπίδων το 2015


Καμπορογαμόσαυρος ο αμμώδης


Ποιοι μας δουλεύουν σήμερα, και χθες και κάθε ημέρα που πέρασε του 2015; Μα οι ίδιοι, αυτοί που μας δουλεύουν τα τελευταία πολλά, πάρα πολλά χρόνια.
Η καταπληκτική ράτσα-θα ήθελα να ήταν μόνο ελληνική αλλά δυστυχώς είναι παγκόσμια ράτσα-των πολιτικών!
Όλες οι ράτσες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν καθαρόαιμες -και άρα ακριβότερες.Των ευγενών ζώων τα χαρακτηριστικά τα γνωρίζουμε όλοι, ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά της νέας ράτσας...

Α ρε παπαδαριό ένας Χριστός που σας χρειάζεται...

Άκουσα (δεν ξέρω αν αληθεύει γιατί ευτυχώς εδώ στο χωριό που ζω δεν συνέβη κάτι τέτοιο) ότι σήμερα 12 με 12:30 θα χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στις εκκλησίες της χώρας για διαμαρτυρία στο σύμφωνο συμβίωσης...

Οι καμπάνες της εκκλησίας που δεν χτύπησαν πένθιμα για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και για την υποδούλωση του λαού της...

Οι καμπάνες της εκκλησίας που δεν χτύπησαν πένθιμα για την εξαθλίωση των παιδιών μας και για τις λυποθυμίες στα σχολεία από πείνα...


Τα κοράκια πυλώνες της Οικονομίας

του Γιάννη Λαζάρου
Η νέα εποχή που ήρθε έφερε μαζί της εκτός από τους υπηρέτες της και νέες συνθήκες επιβίωσης ή μάλλον μια καινούρια οικονομία που την γράφουν από την αρχή και διαδίδεται από τους υποτακτικούς της Ε.Ε.

Αν μέχρι σήμερα γνωρίζατε την παραγωγή γενικά ως μέσο κίνησης της οικονομίας για το κέρδος εργαζόμενων και εργοδοτών, ξεχάστε το. Στη νέα εποχή δεν υπάρχει παραγωγή οιασδήποτε μορφής, πρωτογενής, δευτερογενής κ.λπ. Υπάρχει μόνο το κέρδος που απομυζά η καθεστηκυία τάξη από τους υποτελείς αρπάζοντας όποια περιουσία τους απέμεινε.