#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Το μανιφέστο της χαμένης γενιάς

Σερένα Νομικού 
Η κατάσταση στην Ευρώπη θυμίζει τη Μεγάλη Ύφεση του 1929, όπου οι νέοι σαπίζουν και σκουριάζουν σε μία θέση αναμονής, δεν έχουν προοπτικές, δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια και κρύβονται στους γονείς τους. 

«Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία. Εμείς οι Ευρωπαίοι θα τα καταφέρουμε με το προσφυγικό. Εμείς οι Ευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την οικονομική κρίση. Εμείς οι νέοι είμαστε η Ευρώπη». 

Το Άβατον του Μπουρδελιστάν

Με την πολιτική κατεύθυνση που πήρε το θέμα του "ξυλοδαρμού" του πολυκομματικού βουλευτή, Οικονόμου, δύο είναι τα σενάρια που έγιναν εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια: Ή ο πολυκομματικός Οικονόμου είναι ο Terminator που τον βαράνε δέκα και χαλάει μόνο η φράντζα στο μαλλί του ή αυτοί που τον "έδειραν" συμμετείχαν στο σχέδιο στρατικοποίησης περιοχών, σημείων ή γειτονιών της Ελλάδας που είναι ικανές να ασκούν αντίσταση από εδώ και στο εξής σε ό,τι γίνεται κατοχικός νόμος του κράτους. 
Τα σώματα ασφαλείας της χώρας την τελευταία εβδομάδα βγάζουν ανακοινωθέντα αποκτώντας φωνή για πολιτικά, οικονομικά, θεσμικά και κοινωνικά θέματα που γίνονται στην Ελλάδα.

Η ΒΙΟΜΕ νίκησε και συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς αφεντικά!

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, μετά το πέρας της διαδικασίας όπου ο εκπρόσωπος του σωματείου ενημερώνει τον αλληλέγγυο κόσμο και στη συνέχεια ξεσπούν πανηγυρικά συνθήματα

“ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!

ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αποκαλυπτικά για την - απολύτως προβλέψιμη - χρεωκοπία της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων είναι τα στοι­χεία του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.  
Παρά τη φορολογική καταιγίδα, τα δημόσια έσοδα εμφανίζουν υστέρηση 1 δισ. ευρώ, καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων εξαερώνει και τα τελευταία σταγονίδια της φοροδοτικής τους ικανότητας. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός εμφανίζει πλα­σματικό πλεόνασμα 4,34 δισ., προς ικανοποίηση των κ.κ. Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Σία, χάρη στον ακρωτηριασμό των δαπανών κατά 3 δισ., συμπεριλαμβανομένης της μείω­σης των δημοσίων επενδύσεων κατά 734 εκατομμύρια.  

Ο τρόπος «ενημέρωσης» για την Μέση Ανατολή από τα ΜΜΕ: το σύνδρομο Τομ και Τζέρι

Eπιμέλεια:  Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Σε αντίθεση με άλλα διεθνή θέματα, η σύγκρουση του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους αποτελεί το αντικείμενο πολυάριθμων άρθρων, θεμάτων και ρεπορτάζ. Το πρόβλημα της κάλυψης από τα ΜΜΕ αυτής της σύγκρουσης δεν είναι συνεπώς ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Η αποκρυπτογράφηση του συγκεκριμένου τρόπου κάλυψης μας κάνει να διακρίνουμε τρεις σημαντικές τάσεις που χαρακτηρίζουν τις πληροφορίες σχετικά με την Μέση Ανατολή, όπως μας τις «πασσάρουν» τα κατεστημένα μίντια.

«Επίσκεψη» από άτομα της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της «Τειρεσίας ΑΕ»

Λίγο μετά της 9 χθες το πρωί τα γραφεία της «Τειρεσίας ΑΕ», στο Μαρούσι, δέχτηκαν «επίσκεψη» από 15 περίπου άτομα της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

 Ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν από το κτήριο και με το παρακάτω κείμενο που δημοσίευσαν στο indymedia αιτιολόγησαν την ενέργεια τους. (Δημοσιογραφικές πληροφορίες   αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ εφτά άτομα)
Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να "επισκεφτούμε" τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι.


Μας έχουνε ζαλίσει, των καναλιών τα κνώδαλα κι ούλοι οι παπαγάλοι

Γράφει ο mitsos175
Από το βράδυ ως το πρωί κι απ' το πρωί στο βράδυ μας τα 'χουν κάνει τούμπανο, μας έχουνε ζαλίσει, των καναλιών τα κνώδαλα κι ούλοι οι παπαγάλοι. Πως κάποιος καταχέρισε το βουλευτή Οικονόμου.

"Τι να 'ταν άραγε αυτός; Σίγουρα οργανωμένος όπου με σχέδιο πήγαινε τ' όνομα να ρωτήσει"! Να την καταδικάσουμε την πράξη μας διατάζουν κι ότι οι κηφήνες της βουλής πολύ βαριά το πήραν.


Στα 170 δισεκατ. ευρώ το κόστος της "φυγής εγκεφάλων"...


 του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Οι περίπου 400.000 Έλληνες επιστήμονες και πτυχιούχοι που έρριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους τα έξι τελευταία χρόνια εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν και σοβαρή κεφαλαιακή απώλεια

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) και από εταιρείες συμβούλων στην αναζήτηση αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, κάθε μορφωμένος Έλληνας που μεταναστεύει σε ηλικία 25-30 ετών, ανάλογα με τις σπουδές του έχει κοστίσει στην οικογένειά του κατά μέσον όρο από 300.000 ευρώ και πάνω.


Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος...


ΩΠΑ... Στις ΗΠΑ αγοράστηκε ένα από τα όπλα του μακελειού στο Παρίσι !

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σε ρεπορτάζ του Associated Press, ότι ένα από τα όπλα του μακελειού στο κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, είχε αγοραστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, νομιμότατα, στο πλαίσιο της γνωστής χαλαρότητας που επιδεικνύουν στη χώρα στο ζήτημα της οπλοκατοχής, παρότι την έχουν πληρώσει με εκατόμβες αθώων πολιτών-θυμάτων.

Πρόκειται για τυφέκιο Kalashnikov AK-47, ελαφρά τροποποιημένο, το οποίο παρήχθη στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα από το εργοστάσιο της Zastava στο Κραγκούγιεβατς στην κεντρική Σερβία… Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για M92 Zastava που πωλείται φθηνότερα από 500 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Παίρνουν το σπίτι ανέργων Βολιωτών για οφειλή 625,54 ευρώ

 Το σπίτι της κινδυνεύει να χάσει μία οικογένεια ανέργων από το Βόλο, μετά από αναγκαστική κατάσχεση περιουσίας στην οποία προχώρησε η Εφορία για οφειλή ύψους 625,54 ευρώ. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας καταγγέλλει, σε όλους τους εργαζόμενους, την κοινοποίηση, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2015, από δικαστικό επιμελητή του Βόλου, έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, σε οικογένεια άνεργων εργατών, για οφειλές στην ΔΟΥ Βόλου. Οι οποίοι παρά το ότι είναι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας.


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Η υποκρισία, η απάτη και τα αδιέξοδα του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν φθάσει σε τέτοιο βαθμό σήψης ώστε μια χαζοχαρούμενη τηλεοπτική εκπομπή να χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής παρέμβασης και κυβερνητικής προπαγάνδας. Ο λόγος για την εκπομπή με το "αριστερό" εκατομμυριούχο διασκεδαστή που παίζει το ρόλο που συμφέρει στα αφεντικά του για να εκτονώνει και να αποκοιμίζει τον κόσμο, συμβάλλοντας στην ένταση της κοκορομαχίας του δικομματισμού.