#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Παραδίδουν άνευ όρων και αμετάκλητα τα σύνορα της χώρας με τις πλάτες όλων των κομμάτων

 
Στις 17 Δεκεμβρίου η Ελλάδα καλείται να απεμπολίσει άνευ όρων και αμετάκλητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην φύλαξη των συνόρων της. Πρόκειται για μια "μίνι" Σύνοδος Κορυφής με θέμα της η ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία στο προσφυγικό και η ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ (δηλαδή των πρώην ελληνικών συνόρων) θα αναλάβει ειδικό σώμα Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Η ανάπτυξη αυτών των νέων σωμάτων που θα λειτουργούν παντελώς αυτόνομα από τα κράτη μέλη (δηλαδή την Ελλάδα) και θα υπακούν μόνο στις εντολές των Βρυξελλών, θα γίνει σε συνεργασία με τις αντιστοιχες δυνάμεις της Τουρκίας.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Νεομνημονιακή αλητεία

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει από την προσωπική της σελίδα στο facebook η πρώην πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Συγκεκριμένα γράφει:

Παραβίαση σήμερα αξημέρωτα γραφείου μου κ γραφείων Επ. Αλήθειας στη Βουλή κ αλλαγή κλειδαριών. Οι θρασύδειλοι Βούτσης-Αθανασίου κρύβονται.

Ο Φρούραρχος της Βουλής δηλώνει άγνοια, η Ασφάλεια του κτιρίου παραπέμπει στις υπό τους Βούτση - Αθανασίου υπηρεσίες. Νεομνημονιακή αλητεία.


Απάντηση στον Μπλε Φίλο

Δράττομαι της ευκαιρίας από την απάντηση των αστυνομικών μέσω της σελίδας τους στο facebook για να δείξω και εγώ την ευαισθησία μου (χωρίς κόστος). Γιατί βέβαια ο χρόνος και η σκέψη που θα χρησιμοποιήσω, το συναίσθημα αδικίας που με πνίγει και με κάνει να τρέμω από τα νεύρα μου δεν είναι κόστος. 
Κόστος είναι αν ο αστυνομικός – «μπλε φίλος» έδειχνε την ευαισθησία του οπότε προτίμησε να μην την δείξει (γιατί βέβαια την διαθέτει, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να προσπεράσει το εμπόδιο της αναφοράς, που θα έπρεπε να κάνει στην υπηρεσία του).

Η δίκη των Τρικάλων ως «μεταστατικό καρκίνωμα» της υπόθεσης Κούνεβα

Εργολάβοι καθαριότητας - Όταν η βία συναντά τη φίμωση της ελευθεροτυπίας

Στο «μαγικό κόσμο» της ελεύθερης αγοράς συναντά κανείς κάθε λογής περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας, καταστολής και αμφισβήτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ειδικά στο κλάδο της καθαριότητας που κυριαρχεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, όπου δουλεύουν κυρίως αβοήθητες γυναίκες, μετανάστριες και μη, τα πράγματα είναι τόσο σκληρά που δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους.
Βέβαια διάφοροι δημοσιολόγοι τα περιστατικά της εργοδοτικής βίας και εκφοβισμού  τα ονοματίζουν μεμονωμένα περιστατικά ή παραφωνίες του συστήματος που καμία σχέση δεν έχουν με την λεγόμενη «υγιή επιχειρηματικότητα».

Το colpo grosso με τα βοσκοτόπια

Επιταχύνουν τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού και ιδιωτικοποίησης δασών και δασικών εκτάσεων

Πολύ πριν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις «βοσκήσιμες γαίες», οι σύμβουλοί του ήδη είχαν συντάξει τις «Προδιαγραφές Σύνταξης Οριστικών Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης». Επίσης, δόθηκε εντολή στους συμβούλους και σε μεγαλοστελέχη του υπουργείου να φροντίσουν να μη διαρρεύσει, γιατί οι διατάξεις τους ξεπερνούν κατά πολύ το νομοσχέδιο. Όταν ζητιέται αυτό το έγγραφο, απαντούν ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο! Σ’ εμάς απάντησαν ότι αυτό το έγγραφο δεν υπάρχει.

ΜΕ ΤΗΝ ''ΑΡΙΣΤΕΡΑ''...ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κυβέρνηση και έτσι θα γίνουν όλοι οι Έλληνες σαν τους …αρχαίους Σπαρτιάτες! Ούτε που θα μας νοιάζει που θα ψοφάμε από το κρύο, καθώς ο Τσίπρας αποφάσισε να πετσοκόψει ακόμη και το επίδομα θέρμανσης, ο αθεόφοβος! Στο μισό (!) το μείωσε το επίδομα θέρμανσης. Στην Αθήνα π.χ. πέρυσι μπορούσε ένα ζευγάρι να πάρει το μέγιστο επίδομα θέρμανσης 336 ευρώ, φέτος όμως θα πάρει μόνο 200 ευρώ. Θα το πληρώσει μάλιστα το χειμώνα και θα το πάρει αρχές …Ιουλίου!!!

ΟΧΙ στην εκποίηση του δημοσίου πλούτου και της χώρας


Να τι σημαίνει ξεπούλημα και μάλιστα ολκής

 
Υπεγράφη η παραχώρηση των 14 περιφερειακών κρατικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της Fraport και του Ομίλου Κοπελούζου. Το αντίτιμο της παραχώρησης ανέρχεται σε 1,23 δις ευρώ. Φυσικά, το αντίτιμο θα πάει κατευθείαν στους δανειστές.
Τα αεροδρόμια που ξεπουλιούνται στην ηπειρωτική χώρα είναι του Ακτίου (PVK), της Καβάλας (KVA) και της Θεσσαλονίκης (SKG). Τα υπόλοιπα 11 αεροδρόμια βρίσκονται σε νησιά και είναι της Κέρκυρας (CFU), των Χανίων/ Κρήτης (CHQ), της Κεφαλονιάς (EFL), της Κω (KGS), της Μυτιλήνης (MJT), της Μυκόνου (JMK), της Ρόδου (RHO), της Σάμου (KGS), της Σαντορίνης (JTR), της Σκιάθου (JSI) και της Ζακύνθου(ZTH).