#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015


ΔΙΟΓΕΝΗΣ...


Η χώρα των Σαμουράι

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες της Ιαπωνίας για να ξεφύγει από την ύφεση και την κατάρρευση, τεκμηριώνουν πόσο δύσκολο είναι για ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, να επανέλθει σε ανάπτυξη – χωρίς την οποία είναι αναπόφευκτη η καταστροφή
.«Ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, συνεχίζεται η μαζική φυγή κεφαλαίων, επιχειρήσεων και ανθρωπίνου δυναμικού – όταν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωζώνης τυπώνουν μυστικά χρήματα» (ΒΒ).

Ανάλυση

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

via GIPHY

Achtung, Achtung!

Φωτ. Αρχείο Κ. Μεγαλοκονόμου, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. 1950. Μουσείο Μπενάκη.

 Άκις Ξενάκις
Έρχονται πολλές συλλήψεις τα Χριστούγεννα. Οι «αρπαχτές» με τα κάλαντα τέλος. Η φοροδιαφυγή θα χτυπιέται χωρίς καμία διάκριση. –  
«Όλοι μαζί τα φάγαμε», «Όλοι μαζί χρωστάμε», «Όλοι φοροδιαφεύγουμε».
Είτε Καστανάδες, είτε πλανόδιοι οργανοπαίκτες, είτε γιαγιάδες στις λαϊκές και τα παζάρια, αλλά και τα παιδιά που ζητιανεύουνε στα φανάρια και οι μεγάλες  εποχιακές αρπαχτές με τα κάλαντα θα αντιμετωπίσουν την αμείλικτη ρομφαία του κράτους.
Τα σαΐνια των διωκτικών αρχών θα πολεμούν τη φοροδιαφυγή κάθε μέρα παντού,  εκεί όπου την συναντούν. Στους δρόμους και τα πανηγύρια.  Στα μεγάλα σαλόνια και τις offsore άλλωστε δεν μπορούν να μπουν «τα σαΐνια» …

Η σιωπή της οργής δεν μας ταιριάζει....έχουμε πόλεμο!!


Τελικά η σιωπή στην παρούσα κατάσταση δεν είναι χρυσός. είναι οργή που όσο συσσωρεύεται μου ανεβάζει πίεση και δεδομένων των συνθηκών- με το ΕΣΥ στα κάγκελα και τις τσέπες άδειες- δεν με παίρνει.

Αυτό το διάστημα της αφωνίας, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, ακούγοντας και διαβάζοντας τα κάθε λογής πενάκια και προσπαθώντας να ξεχωρίσω τις πένες, να δω ένα αμυδρό φως στο βαθύ σκοτάδι της ευρωπαϊκής μας Ελλάδας έβγαλα ένα και μόνο συμπέρασμα.

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!

Σύμφωνο Συμβίωσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ


Σε συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου την Παρασκευή το βράδυ, όπως αναμενόταν άλλωστε, καθώς το πλαίσιο είναι το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι τον Αύγουστο. Το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων αναμένεται να ψηφιστεί από την βουλή μέχρι την Τρίτη, έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (τον Δεκέμβριο η Ελλάδα καταβάλλει στο ΔΝΤ 1,2 δις. ευρώ). Όλα δουλεύουν ρολόι, λοιπόν; Όλα και πρώτα απ’ όλα το δούλεμα της κυβέρνησης προς τον κόσμο.

13 Δεκέμβρη του 1943: «Η τραγωδία των Καλαβρύτων – Οι Ούννοι κολυμπάν στο αίμα»

Ενα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σαν σήμερα στις 13 Δεκέμβρη του 1943 γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας.  Εμεινέ στην ιστορία σαν το "Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων".

Στην έκτακτη έκδοσή του για τη σφαγή, στις 24 Δεκέμβρη του 1943, ο «Ριζοσπάστης» στο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η τραγωδία των Καλαβρύτων – Οι Ούννοι κολυμπάν στο αίμα», γράφει:

«Στα Καλάβρυτα ξετυλίχτηκε μια φρικαλέα πράξη από την πιο φοβερή τραγωδία που έζησε η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη.
Ορδές των Ούννων έκαναν επιδρομή και μπήκαν στα Καλάβρυτα που ο πληθυσμός είχε αδειάσει και αποσύρθηκε ολόκληρος στα βουνά. Οι άνανδροι Ούννοι, βαρβαρότεροι και απ” τις άγριες φυλές της ζούγκλας, κάλεσαν τον πληθυσμό να ξαναγυρίσει στα Καλάβρυτα με την υπόσχεση ότι δεν είχε να πειραχτεί κανένας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς τα κατοικίδια του Σόιμπλε, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

του Δημήτρη Καζάκη
«Ακόμα και ο Σόιμπλε είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνεργάζεται με τους θεσμούς με πολύ πιο εποικο-δομητικό τρόπο», λέει ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην Guardian (10/12). Δεν γνωρίζω αν έπειτα από μια τέτοια δήλωση νομιμοφροσύνης εισέπραξε ζαχαρίτσα, όπως συνηθίζουν να επιβραβεύουν οι πρώσσοι άρχοντες τα κατοικίδιά τους όταν δείχνουν με τόσο προφανή τρόπο την υποταγή τους.

Αν όχι είναι κρίμα. Για μια ζαχαρίτσα ζει και αναπνέει η φάρα του κ. Τσακαλώτου.