#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

H Παγκόσμια Κρίση βαθαίνει


Πέτρος Αργυρίου
 Στις 25 Οκτωβρίου ανακοίνωσα το τέλος εποχής, ρωτώντας πρώτα την τρέχουσα ιστορία.
Το αιτιολόγησα ως εξής: «Ένας νέος ιστορικός κύκλος ανοίγει, πάλι φαύλος, γεμάτος από τα τραύματα της προηγούμενης περιόδου όπου τα συμπτώματα θα γίνουν αιτίες.»
Τέσσερα μεγάλα συμβάντα έχουν έκτοτε συμβεί που αλλάζουν το ρουν της ιστορίας επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση μου: 1)Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, 2)η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, 3)η αλλαγή των κανόνων του ΔΝΤ για στάση πληρωμών στην περίπτωση της Ουκρανίας ως ένα ακόμη οικονομικό όπλο κατά της Ρωσίας και 4) η κατάρρευση του Λατινοαμερικανικού μπλοκ με την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα να πέφτουν ξανά στα νύχια του νεοφιλελευθερισμού και προφανώς της Αμερικής με τη Βενεζουέλα να έχει πέσει θύμα του πολέμου των τιμών του πετρελαίου από τους Σαουδάραβες, ενός πολέμου που ανέχτηκαν οι ΗΠΑ για λόγους που ήδη έχουμε περιγράψει.

Ο Ν. Δήμου στο πλευρό του γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ

Του Γιώργου Αλεξάτου
Ένας συνεπής νεοφιλελεύθερος δεν μπορεί παρά να καταδικάζει οτιδήποτε σχετίζεται με λαϊκή αντίσταση. Ακόμη κι αν η αντίσταση αυτή αφορά στην εθνική ανεξαρτησία ενός λαού.

Πώς να μην ταχθεί στο πλευρό του γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ ο Νίκος Δήμου, στην απόπειρα ιστορικής αναθεώρησης της Μάχης της Κρήτης, για την οποία ο πρώτος αναφέρει ότι οι γερμανοί εισβολείς τη διεξήγαγαν "δίκαια και ιπποτικά";
Για να συνεχίσει, με διάφορες ανάλογες αθλιότητες, με αποκορύφωμα την αναφορά στην ένοπλη αντίσταση του αντάρτικου της Κρήτης:

Θεσσαλονίκη: πορεία καταγγελίας της επέμβασης στην Ειδομένη


Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας για την καταγγελία της κυβερνητικής επέμβασης στην Ειδομένη. Παρόλο που η πορεία καλέστηκε με την γνωστή λογική της "άμεσης απάντησης", ένα σημαντικό κομμάτι κόσμου βρήκε μια ευκαιρία έκφρασης της αγανάκτησης του. Με μπλοκ συμμετείχαν κατά σειρά ο αναρχικός χώρος, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΟΚΔΕ.

Ανθρωπιστική κρίση και υγεία: Τα μνημόνια σε αριθμούς!

Βαθύτατα τραύματα έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην ελληνική κοινωνία με τους δείκτες υγείας να βρίσκονται πλέον στο κατώτατο σημείο.
Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Ανθρωπιστική κρίση και υγεία» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, φάνηκε ξεκάθαρα η Ελλάδα ζει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της.
Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα έξι παιδιά ζει σε συνθήκης στέρησης στην Ελλάδα ενώ βάσει έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες, όπου η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Οι «επενδυτές» έφτασαν στην Ισπανία

Αμερικανικό funt αγόρασε "κόκκινα δάνεια" αντί 675 εκατ. ευρώ 
Έτοιμοι να κάνουν έφοδο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη
 
Η αρχή με τις ξένες επενδύσεις που θα "αναπτύξουν" τις χώρες του Νότου έγινε στην Ισπανία. Περίμεναν την αλλαγή του πτωχευτικού νόμου που υπερψήφισε η κυβέρνηση Ραχόι με τον οποίο οι ισπανικές εταιρίες που διαχειριζόνταν τα "κόκκινα δάνεια" των Ισπανών πετώντας τους στον δρόμο, αναδιαρθρώνονται και ξεπουλάνε τα "κλοπιμαία" τους σε τρίτο επενδυτή.  

Ξεκάθαρα οι υπεύθυνοι της πρώτης εταιρείας που εισέρχεται σε ευρωπαϊκό έδαφος για τα "κόκκινα δάνεια" δηλώνουν ότι άρχισαν να γίνονται τα πρώτα βήματα και σε άλλα κράτη εκτός της Ισπανίας στα οποία οι επενδυτές θα βρουν τεράστιες ευκαιρίες.

Κυβέρνηση έτοιμη για όλα

του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Τα μηνύματα που δίνουν με κάθε τρόπο οι δανειστές, ένας από τους βασικούς εν Ελλάδι εκφραστές τους ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και οι κατευθείαν εκπρόσωποι του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου είναι σαφή: Το πολιτικό σύστημα με «διακομματικό», όσο και ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να είναι εγγυητής της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονίων τόσο στο σήμερα όσο και στα επόμενα χρόνια. Η απαίτηση αυτή εκφράζεται με μία λέξη: Συναίνεση. Κι από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προσπαθεί αμέσως να προσαρμοστεί σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να διατηρήσει την δυνατότητα άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας χωρίς άλλους συνεταίρους. Προς το παρόν τουλάχιστον…

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ: "ΣΟΚ" ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Σοκ»! Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες στη Γαλλία μετά την επικράτηση της ακροδεξιάς στις περιφερειακές εκλογές. Με τον ίδιο τρόπο περιγράφουν τα συναισθήματά τους για το γαλλικό εκλογικό αποτέλεσμα και αρκετοί στην Ελλάδα.
Δεν ξέρουμε τι είναι εκείνο που πραγματικά «σοκάρει» όσους συνηθίζουν να «πέφτουν από τα σύννεφα». Υποψιαζόμαστε ότι σημαντικό λόγο θα πρέπει να παίζει το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι παριστάνουν ακριβώς αυτό: Ότι ζουν, μονίμως, στα σύννεφα.
Εμάς εκείνο που μας σοκάρει (πλέον όλο και λιγότερο είναι η αλήθεια) είναι η υποκρισία των «σοκαρισμένων». Εξηγούμαστε:
Παρατήρηση πρώτη: