#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Μόνο η αλήθεια της εξουσίας επιτρέπεται

  Ειδομένη: Χωρίς ανεξάρτητους μάρτυρες μπορεί να έχουν συμβεί τα πάντα
 
Είναι η πρώτη φορά που η δημοσιογραφία χτυπιέται τόσο φασιστικά από την εξουσία στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Η απομάκρυνση των φωτορεπόρτερς από την ελληνική αστυνομία μετά από εντολή της κυβέρνησης στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων  από την Ειδομένη προς το εσωτερικό της χώρας είναι πρωτοφανές γεγονός. Είναι, διότι δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε σε ελληνικό έδαφος παρόμοιο περιστατικό. Δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε και δεν έχουμε το δικαίωμα με εντολή της κυβέρνησης να μάθουμε από ανεξάρτητους μάρτυρες τι ακριβώς έγινε και πώς έγινε. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε να καλυφθεί δημοσιογραφικά πολιτική της απόφαση που λαμβάνει χώρα σε δημόσιο ελληνικό χώρο. Κεκλεισμένων θυρών πράξεις εξουσίας, μόνο πράξεις που δεν συνάδουν με την δημοκρατία είναι.

Ο μεγάλος τελικός

του Βασίλη Βιλιάρδου

Οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει ότι, θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη της χώρας τους – με τα περιουσιακά τους στοιχεία ή με τις καταθέσεις τους, αφού προηγηθεί η λεπτομερής καταγραφή τους, εντός και εκτός της χώρας

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κρίνουμε, πόσο μάλλον να κατηγορήσουμε κανέναν με σαφήνεια – θα ήταν άλλωστε ανεύθυνο, αφού δεν έχουμε προσωπική γνώση όλων των γεγονότων που έχουν μεσολαβήσει, δεν είμαστε δηλαδή παρόντες. Επίσης δεν γνωρίζουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να «πιεσθούν», ενδεχομένως εκβιαστικά, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – ή τις «μυστικές συμφωνίες» που έχουν υπογραφεί, από το ξεκίνημα της κρίσης μέχρι σήμερα.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-ΤΑ ΜΑΤ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ!

 Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομακρύνουν τους μετανάστες
Έχει αποκλειστεί η περιοχή σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, με δυνάμεις των ΜΑΤ, να απομακρύνουν τους μετανάστες. Νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή.
Υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά των μεταναστών, με άγνωστο μέχρι στιγμής τον προορισμό τους.

Οι ΗΠΑ η Τουρκία και οι Σεΐχηδες είναι τα αφεντικά του ISIS

Γράφει ο mitsos175.

Η Δαμασκός καταδικάζει την ολοφάνερη επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ σε στρατόπεδο των ενόπλων δυνάμεών της καθώς και σε χωρίο αμάχων και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί μια επανάληψη ενός τέτοιου περιστατικού.
«Η Συρία καταδικάζει απερίφραστα την ολοφάνερη επίθεση των δυνάμεων του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ. Συνιστά κατάφορη παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ».


Γ. Πετράκος: "Δεν θα μπορέσω να καταλάβω γιατί είναι κακό να κλέβει κάποιος τις τράπεζες"

  Με επιστολή του που δημοσιεύεται στο indymedia ο Γιώργος Πετρακάκος που αυτοχαρακτηρίζεται «ικανός ληστής» διατυπώνει μια απορία που έχει: «εγώ δε θα μπορέσω να καταλάβω γιατί είναι κακό να κλέβει κάποιος τις τράπεζες που είναι υπεύθυνες για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Δεν έχω πειράξει ποτέ μου ιδιώτη, δεν έχω κλέψει ποτέ μου φτωχό, και οι ληστείες στις οποίες συμμετείχα ήτανε πάντα έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην ανοίξει ρουθούνι πολίτη ή αστυνομικού».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «Εκτιμώ τους αναρχικούς, σέβομαι τον αγώνα τους, τους θεωρώ το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας και πιστεύω ότι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους. Όμως δεν ασχολούμαι με την πολιτική, διάλεξα το δικό μου μοναχικό δρόμο ενώ η μοναδική μου σχέση με επαναστατικές οργανώσεις είναι πως όπως όλοι οι άνθρωποι χαίρομαι όταν κάνουν κάποιο χτύπημα».

Ένας παλιάνθρωπος είναι ο κ. Μουζάλας. Ένα χορτάτο βολεμένο ανθρωπάκι που κυνηγάει εξαθλιωμένους

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αυτός ο άνθρωπος, εκτός από αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι και γιατρός. Υπήρξε, μάλιστα, ιδρυτικό μέλος των "Γιατρών του Κόσμου". Κατά συνέπεια, όλο και κάποια ευαισθησία θα περίμενε κάποιος. Μάταια...
Θα "καθαρίσει" την Ειδομένη, δήλωσε αυτός ο κύριος.


Τα ανοιχτά σύνορα της Σένγκεν πλουτίζουν την Γερμανία

Χαράτσι μέσω δορυφόρου στους αυτοκινητοδρόμους - Η Deutsche Telekom επενδύει στην επιχείρηση "διόδια" με πρώτη χώρα την Γερμανία
 
Θεοδοσία Μπατάλα
Η γερμανική εταιρεία Toll Collect GmbH είναι κοινοπραξία μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler-Chrysler, και συγκεκριμένα του τμήματος Daimler Financial Services, της Deutsche Telekom [1] και της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης δρόμων με διόδια Cofiroute. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος Public Private Partnership, δηλαδή Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η Toll Collect δημιούργησε με ανάθεση και κατ’ εντολή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το παγκοσμίως πρώτο βασισμένο σε δορυφόρους σύστημα διοδίων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ, ΣΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ  
ΠΛΗΡΗΣ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ    
Με πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη (8/12) μαζικές διαμαρτυρίες για το μέγα σκάνδαλο της λεγόμενης “ανακεφαλαιοποίησης” των τραπεζών.  
Συγκεκριμένα, μέλη και φίλοι της ΛΑ.Ε αλλά και ενεργοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το ΥΠΟΙΚ, οδός Νίκης, καταγγέλλοντας τη συγκλονιστική ληστεία, άνω των 40 δις, του δημοσίου αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και μικροομολογιούχων των τραπεζών.
Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για το γεγονός ότι ως αποτέλεσμα αυτής της ληστείας, οι τράπεζες πέρασαν σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια, αλλά και στη διαχείριση του ΤΧΣ, το οποίο ελέγχουν οι πιστωτές.

Δυστυχώς...παραδοθήκαμε

Οι Έλληνες είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι για την Ε.Ε και τις ΗΠΑ - Το πείραμα "Ευρωστρατός" ξεκινά στην Ελλάδα και το σιγοντάρουν όλοι οι φιλοευρωπαϊστές
 
Ξενοφώντας Ερμείδης
Από την βοήθεια της Frontex στις δράσεις του ελληνικού λιμενικού περάσαμε στην δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Επειδή όμως η Ε.Ε εδώ και χρόνια στρώνει τον δρόμο για έναν Ευρωστρατό, παράλληλα με την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής δημιουργεί και την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή.
Η Κομισιόν όχι μόνο έκανε δεκτό το αίτημα του γαλλογερμανικού άξονα για παρέμβαση της Frontex χωρίς να έχει γίνει αίτημα για βοήθεια από το κράτος-μέλος, αλλά δημιουργεί το νέο υπερόπλο της Ε.Ε που θα έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στα εδάφη όλων των κρατών-μελών και να κινητοποιεί ομάδες άμεσης δράσης με δική της ευθύνη.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παραιτηθεί από τις αξιώσεις έναντι της Γερμανίας


Για τις γερμανικές οφειλές και το δημόσιο χρέος μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

«Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που απορρέει από την περίοδο του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής Κατοχής, είναι μεγαλύτερο από το φερόμενο χρέος της Ελλάδας προς τους πιστωτές της.
Ωστόσο η Γερμανία αρνείται πεισματικά να πληρώσει τα οφειλόμενα, ενώ σταυρώνει την Ελλάδα και το λαό της απαιτώντας υποταγή και αποπληρωμή ενός παράνομου μη βιώσιμου χρέους», διαπίστωσε η τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως κεντρική ομιλήτρια στο διεθνές Συνέδριο «The Politics of Memory Victimization, Violence and Contested Narratives of the Past», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου 2015.


Τζίμης Πανούσης: Τραγουδοποιός, συγγραφέας, συλλέκτης γυναικείων οργασμών

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους, ζει στο Ψυχικό.
 Πιστεύει ότι φτάνει κανείς στον Θεό μέσα από τον ταυτόχρονο οργασμό. 
 
"... Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων είναι πληρωμένοι δωσίλογοι. Τους κρεμάω στην παράσταση, αφού δεν τους κρεμάνε, όπως θα έπρεπε, στο Σύνταγμα. Για να δώσω ένα παράδειγμα, βιάζουν ένα κοριτσάκι ένας Πασοκτζής κι ένας Νεοδημοκράτης και γύρω-γύρω ένας ΚΚΕ και ένας ΣΥΡΙΖΑ τον παίζουν, αλλά καταγγέλλουν κιόλας. Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που να αξίζει. Κι εγώ να ασχοληθώ, το ίδιο θα γίνω. Είναι το σύστημα τέτοιο. Δεν κάνει ο άνθρωπος την καρέκλα, η καρέκλα κάνει τον άνθρωπο. ..."