#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

κατσαπλιάδες που φορούν γραβάτα


Απο το facebook

«Ανθρώπινο κρέας μυρίζει»...

Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews
Πως θέλετε τη «συναίνεση»; Διατίθεται από τον κ. Τσίπρα με τη μορφή της «συνεννόησης». Κυκλοφορεί στην εκδοχή της «συνεργασίας» όπως τη διατύπωνε (προεκλογικά) η Ν.Δ. Διακινείται σε συσκευασία «οικουμενικής κυβέρνησης» από τον κ. Λεβέντη, σε αμπαλάζ «κυβέρνησης Εθνικής Ελλάδος» από το Ποτάμι, ή στην πιο ντροπαλή εκδοχή της «προγραμματικής συμφωνίας», στην οποία αναφέρονται αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 11/04 ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ136 «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ» ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ


Η λίστα περιλαμβάνει 136 «μεμονωμένα» περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, που οδήγησαν πολίτες στο νεκροτομείο…μαζί με κάποιες «παρεξηγήσεις». Απ’τη δολοφονία του Αλέξανδρου κυκλοφόρησαν διάφορες λίστες με παρόμοια περιστατικά, συγκεντρώθηκαν όλες μαζί, διασταυρώθηκαν με αρχεία εφημερίδων, διορθώθηκαν, και εμπλουτίστηκαν. χρησιμοποιήθηκαν κυρίως οι σελίδες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, enet & ΙΟΣ, και περιφερειακών εφημερίδων.

Ασφαλώς και δεν είναι πλήρης. Αυτά απλά έχουν γίνει γνωστά, μας διαφεύγουν αρκετά, και κυρίως οι θάνατοι που έχουν γίνει στα σύνορα, στη θάλασσα και στις φυλακές. ας προσθέσει-παρατηρήσει κάποιος από κάτω για να διορθωθεί εκ νέου.

Ας αρχίσουμε:

ΟΛOI/EΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12, 2μμ

7 χρόνια πριν η σφαίρα αστυνομικού που έκοψε το νήμα της ζωής του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου πυροδότησε μια κοινωνική και πολιτική έκρηξη χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Η νεολαία εξεγέρθηκε γιατί είδε σε αυτή τη δολοφονική σφαίρα συμπυκνωμένη όλη τη νεοφιλελεύθερη βία απέναντι στην κοινωνία. Το σύνθημα «Στις Τράπεζες λεφτά – στη νεολαία σφαίρες» συγκλόνισε μια Ελλάδα που ήδη είχε μπει σε μια βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Ο Δεκέμβρης του 2008 έγινε  το προανάκρουσμα των μεγάλων συγκρούσεων που θα σφραγίσουν για τα επόμενα χρόνια την ελληνική κοινωνία.  

ΜΚΟ ή μηχανισμοί μυστικών υπηρεσιών;

Σοβαρές καταγγελίες

Οι σοβαρές καταγγελίες για τη δράση των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Μυτιλήνη πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Υγειονομικοί φορείς, οργανώσεις, κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους πως διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών. Η παρέλαση των ΜΚΟ στη Μυτιλήνη έχει ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη μέρα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν; Π;vς λειτουργούν; Ποιος χρηματοδοτεί τη δράση τους;

«Συμμορία ληστών - οικογένειας Ερντογάν» ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου

Στοιχεία για βρώμικες μπίζνες στη συριακή κρίση, που εκθέτουν Ερντογάν - Τουρκία, έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα. 

 Η ομάδα ανώτερων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας παρουσίασε συντριπτικά στοιχεία για τις δοσοληψίες της τουρκικής ανώτατης εξουσίας με τους κορυφαίους εκπροσώπους του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους». Πηγή: AP 

«Στην περιοχή των συνόρων Ιράκ – Συρίας - Τουρκίας δρά η ενιαία συμμορία ληστών και εκπροσώπων της τουρκικής ελίτ, του Ερντογάν και της οικογένειάς του...Εχουμε κατ΄επανάληψη τονίσει πόσο επικίνδυνο είναι να παίζει κανείς με τους τρομοκράτες». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον υφυπουργό Αμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, ο οποίος μαζί με ομάδα ανώτερων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της αντικατασκοπείας παρουσίασε συντριπτικά στοιχεία για τις δοσοληψίες της τουρκικής ανώτατης εξουσίας με τους κορυφαίους εκπροσώπους του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» (οργανώσεις ISIS και «Αλ Νούσρα»).

Ρωσία: Ευθύνες και στην Ελλάδα για την κατάρριψη του SU-24

Συμμετέχουμε στον πόλεμο της Συρίας; – Διάλεξε στρατόπεδο η κυβέρνηση Τσίπρα στον πόλεμο των ανταγωνισμών και του αίματος στη Μέση Ανατολή; Στοιχειοθετείται η εμπλοκή μας στην κατάρριψη του Ρωσικού SU-24; Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καταθέτει με τεκμηρίωση της δική της προσέγγιση. Εκτιμούμε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. 

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Η αποκάλυψη που γίνεται από το globalresearch και αναδημοσιεύεται από το onalert.gr σχετικά με τους όρους και τις άγνωστες παραμέτρους της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με διαταγή της κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρή.

Τα ερωτήματα του Δεκέμβρη είναι ανοιχτά – Αυθόρμητο, βία και επανάσταση

 Παναγιώτης Μαυροειδής 
Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, ο 15άχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός μετά από πυροβολισμό ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ξαφνικά, σα να έπιασε φωτιά σε ένα κάμπο γεμάτο ξηρασία αλλά και κατάφορτο με συσσωρευμένο καύσιμο υλικό, μια νεολαιίστικη έκρηξη συγκλόνισε την Ελλάδα από άκρη ως άκρη. Οι λέξεις οργή, εξέγερση, θυμός, κράτος, επανάσταση, μπήκαν ξανά στη συζήτηση. Τα πράγματα έφτασαν στο παραπέντε της κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και αυτό παρά το γεγονός ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα επίσημα συνδικάτα, είδαν τα εξεγερτικά γεγονότα με εχθρότητα ή -στην καλύτερη περίπτωση- με επιφύλαξη και φόβο για «το ανεξέλεγκτο και αδιέξοδο της βίας».

6 Δεκέμβρη 1944:Οι ορδές των πουλημένων προδοτών συνεχίζουν τις σφαγές. Ο λαός της Αθήνας απαντάει με τα όπλα

Η ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
  
Σκληρά, δραματικά, ξετυλίγονται τα γεγονότα γύρω από τη ζωή και τη λευτεριά της μαρτυρικής μας πατρίδας. Ό δολοφόνος Παπανδρέου τρομαγμένος από τις κατάρες και τη φοβερή οργή του λαού της Αθήνας υπόβαλε προχθές παραίτηση. Αφού πρώτα παραιτήθηκαν ο ένας κοντά στον άλλον οι υπουργοί του, άρχισε ζύμωση για καινούρια κυβέρνηση. Μα ο κ. Λήπερ δίνει εντολή στον Παπανδρέου να παραμείνει πρωθυπουργός και αξιώνει από τα κόμματα να υποστηρίξουν τον Παπανδρέου. Ό Σκόμπυ πάει στο Σοφούλη και του ζητεί να γίνει αντιπρόεδρος για να στηρίξει τον αιματοβαμμένο Παπανδρέου.

ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ..


Κάθησα στο παγκάκι της μικρής πλατείας και την άραξα. Τέντωσα τα πόδια και κοίταξα ψηλά αυτό τον χειμωνιάτικο ουρανό και χαμογέλασα. Οι κόποι μιας ζωής που είχαν στόχο να μην φτάσω πουθενα ένοιωθαν επί τέλους δικαιωμένοι. Δεν με μπορείτε να με εκβιάσετε. Ο πατέρας μου όταν ήμουν παιδί, αυτό μου είχε δώσει σαν συμβουλή κι ευχή. Να φέρεις τη ζωή σου έτσι ώστε να μην μπορεί να σε εκβιάσει κανείς...

Κάτω από το $1 το βαρέλι η Ελπίδα στην Ελλάδα

Του Κώστα Εφήμερου
Η σημερινή κοινωνία είναι για τους πεσιμιστές -τους ευλογημένους- σύμφωνα με τον Alexander Pope, επειδή αυτοί είναι και οι μόνοι που δεν ελπίζουν σε τίποτα. Όλοι οι υπόλοιποι την ελπίδα την χρησιμοποιούσαμε ως καύσιμο για να βγάλουμε και την επόμενη ημέρα. Και στην Ελλάδα η τιμή της έχει πέσει επικίνδυνα.
Αν σκέφτεστε σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ίσως ήδη να θεωρείτε ότι ο τίτλος είναι εσφαλμένος γιατί ο νόμος της αγοράς υπαγορεύει πως η τιμή πέφτει όταν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από ότι ζήτηση. Σωστό, αλλά ο ισχυρισμός μου «στέκεται» και καπιταλιστικά: η τιμή πέφτει επίσης όταν το προϊόν είναι ποιοτικά στον πάτο της κλίμακας.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο έφηβος που έγινε σύμβολο…

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του από σφαίρα αστυνομικού και παρά τις συστηματικές προσπάθειες να στιγματιστεί στη συλλογική μνήμη ως ταραχοποιός, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχει γίνει το σύμβολο αντίστασης στην αστυνομική βία κι αυθαιρεσία. Ο δράστης ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο ενώ ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης που ήταν παρών στη δολοφονία, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για συνέργεια. 

Δεκάδες δισ. τρώνε οι τράπεζες

του Γιώργου Δελαστίκ
Φρικιαστικό είναι το οικονομικό έγκλημα που είχε θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει πάρει χαμπάρι λόγω της άκρας του τάφου σιωπής των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά έχουν πήξει από διαφημίσεις τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και καλύφθηκε συνειδητά από ένα εκπληκτικό πέπλο σιωπής.