#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΟΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


71 χρόνια απο το πογκρόμ ενάντια στους ανάπηρους πολέμου της Αλβανίας


Μια από τις πιο εφιαλτικές εγκληματικές ενέργειες των δωσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας διαπράχτηκε σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου 1943. Εκατοντάδες ταγματαλήτες εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν χιλιάδες ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41, και οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα είχαν ενταχθεί στο ΕΑΜ.

Οι ένοπλοι δωσίλογοι μετέφεραν τους ανάπηρους ήρωες στις φυλακές της πρωτεύουσας και στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, και την επόμενη μέρα εκτέλεσαν 283 απ' αυτούς.

Νιουτάουν: Αντανάκλαση του κράτους δολοφόνου


Άρης Χατζηστεφάνου  ΠΡΙΝ 30/12/2012
Τα πραγματικά αίτια της μαζικής δολοφονίας 28 παιδιών στο Νιούτον του Κονέκτικατ φαίνεται ότι προσπαθούν να ενταφιάσουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τις σωρούς των αθώων θυμάτων. Η ομιλία του αμερικανού προέδρου, διανθισμένη με αναφορές στο Θεό ο οποίος «κάλεσε τα παιδιά κοντά του», θα μπορούσε να είχε εκφωνηθεί από πολλούς ηγέτες υποανάπτυκτων θρησκευτικών καθεστώτων. Η παρουσίαση όμως του φαινομένου σαν ένα είδος φυσικής καταστροφής είναι όχι μόνο προσβλητική για τα θύματα αλλά και επικίνδυνη για ολόκληρη την αμερικανική κοινωνία.

Οταν σφίγγουν το χέρι, από την χορωδία του Κόκκινου Στρατού!Η αφόρητη έλξη της υπακοής


Οι μονόδρομοι είναι ασφυκτικοί. Ωστόσο η σηματοδότηση είναι απλή, οι κανόνες εύληπτοι, με μόνο προαπαιτούμενο, τον αμελητέο βαθμό ελεύθερης σκέψης και δράσης. Μήπως το 3ο μνημόνιο, το κάθε μνημόνιο βίαιης προσαρμογής είναι μια κάποια λύση ; Ίσως η ενδεδειγμένη λύση για να δικαιολογηθεί η μαζική αδράνεια, η μαζική απραξία και η συνθηκολόγηση ; Είναι τελικά η δύναμη του συστήματος τόσο ακατανίκητη, που οι στρατιές πειθήνιων ατομικοτήτων που κατασκευάζει, να βολεύονται στον ρόλο που τους διανέμεται, χωρίς ουσιαστικές αντιρρήσεις ;
Ο εργαζόμενος μαθαίνει να διεκπεραιώνει πειθήνια το οκτάωρο, δεκάωρο ή δωδεκάωρό του, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, ο άνεργος εκπαιδεύεται να περιφέρεται άσκοπα στους διαδρόμους των ΜΚΟ και να θεωρεί επιπρόσθετο προσόν την δωρεάν εργασία, ο συνταξιούχος μαθαίνει να σιωπά και να φοβάται, αφού ακόμη μπορεί να επιβιώνει με τον ελάχιστο μισθό του, η νεολαία εθίζεται στο να αναγνωρίζει στην μοναξιά του ατομικισμού το μόνο οικείο τρόπο κοινωνικοποίησης, ενώ η ενσωμάτωση και η υποταγή, καλύπτουν κάθε ισχνή γωνιά ελευθερίας.

Αυτός που θα σου παίρνει το σπίτι θα καθορίζει και την αξία του

Η αξία του ακινήτου δεν θα καθορίζεται από ανεξάρτητους εκτιμητές
 -όπως αρχικά προβλεπόταν- αλλά με βάση οδηγίες της Τραπέζης της Ελλάδος 

Γιάννης Λαζάρου

Την τελευταία στιγμή άλλα μια έκπληξη επιφύλασσε ο υπουργός Σταθάκης σε οτι αφορά τους πλειστηριασμούς και τις τιμές ακινήτων. Ενώ αρχικά την αξία του ακινήτου θα την καθόριζε ανεξάρτητος εκτιμητής, τώρα σύμφωνα με τις εντολές που πήρε ο Σταθάκης, θα την καθορίζει η Τράπεζα.
Το ερώτημα δεν είναι το πόσο χαμηλά θα ρίξουν τις τιμές αλλά αν τελικά θα υπάρχουν τιμές, διότι οι παμφάγες τράπεζες αφού θα καθορίζουν τα πάντα δεν θα είναι διατεθειμένες να βγάλουν το οποιοδήποτε χρήμα από τα ταμεία τους.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΕΧΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ» ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ «ΕΠΙΛΥΣΗ» ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΏΝ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 του Βασίλη Μακρίδη
Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 από πύραυλο τύπου αέρος-αέρος, που εκτοξεύτηκε από τουρκικά μαχητικά F-16, ήταν ένα γεγονός που σημάδεψε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς έφερε για πρώτη φορά σε άμεση αντιπαράθεση δύο γεωπολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή, έχουν εντελώς αντίθετα μεταξύ τους συμφέροντα, όμως μέχρι τώρα δεν είχαν αντιπαραβάλει άμεσα μεταξύ τους τις ένοπλες δυνάμεις τους.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ: «ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ISIS»

Εγώ, πατέρας ενός θύματος, δεν θα πάω στο Invalides

Η κόρη μου σκοτώθηκε στο Μπατακλάν στις 13 Νοεμβρίου. Ήταν 17 χρονών.

Δεν θα παρευρεθώ στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στις 10.30 στο Invalides, γιατί θεωρώ ότι το κράτος και οι τελευταίοι ηγέτες του φέρουν τεράστια ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη.
Μια καταστροφική πολιτική έχει εφαρμοστεί από την Γαλλία στην Μέση Ανατολή εδώ και πολλά χρόνια. Ο Σαρκοζί συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση του καθεστώτος του Καντάφι στέλνοντας γαλλικά στρατεύματα στην Λιβύη, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγόρευαν κάθε παρέμβαση στο συγκεκριμένο έδαφος. Επιπλέον, αποδεικνύεται από πολλές πηγές της εποχής ότι είχε δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις Ειδικές Δυνάμεις και αυτές είχαν δραστηριοποιηθεί στα εδάφη αυτά. Η Λιβύη δεν ήταν εχθρός της Γαλλίας, ο Σαρκοζί υποδέχτηκε τον Καντάφι με τις τιμές ενός αρχηγού κράτους- τελικά, όμως, από τότε αυτή η χώρα μετατράπηκε σε έναν χαοτικός εφιάλτης όπου ελεύθερα κυκλοφορούν στρατεύματα και μαχητές.

Μήπως πριν πάρουμε την Πόλη, να πάρουμε πρώτα την Ελλάδα;


Με αφορμή την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, φούντωσαν πάλι οι προφητείες και οι μύθοι που θέλουν τους Έλληνες να παίρνουν την Κωνσταντινούπολη, αφού θα ξεμαρμαρώσει ο άγγελος τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και αυτός θα μπει στην Πόλη και θα πάει καροτσάκι 15 εκατομμύρια Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.

Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρουν οι Έλληνες την Πόλη. Όποιος θέλει να πάρει την Πόλη, να πάει να την πάρει.

«Αχρεωστήτως»!


 Κάλι Καρά
Το χρηματικό βοήθημα τοκετού (ύψους 900 ευρώ για μια κύηση, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση), μια κατάκτηση κάτω από την πίεση του εργατικού ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, καταργήθηκε στην πράξη από τον Αύγουστο του 2012. Με Υπουργική Απόφαση, το δικαιούνται μόνο γυναίκες, που γεννούν εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, δηλαδή στο σπίτι τους (!), παρακάμπτοντας τους φανερούς κινδύνους που προκύπτουν από μια τέτοια πρακτική, καθώς είναι γνωστό ότι στο σπίτι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τυχόν επιπλοκές ή άλλοι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία του παιδιού και της μητέρας.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Η κυβέρνηση είναι πλέον στην αγκαλιά της διαπλοκής και της διαφθοράς" (Βίντεο)


Καταπέλτης ενάντια στην κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε σημερινή τηλεοπτική της παρουσία.
Δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο. Από το ότι δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών μέχρι το πρόσφατο γεύμα μεταξύ Τσίπρα, Δραγασάκη και Στουρνάρα.

Μιλώντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις η πρώην πρόεδρος της βουλής εκτίμησε ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι «πλέον στην αγκαλιά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Του ίδιου συστήματος που ξέπλυνε τους τραπεζίτες για τα οργιώδη δάνεια που έδιναν που έδιναν στα κόμματα».

Αν το καλοσκεφτείς, στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός έχει οικοδομηθεί

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αν το καλοσκεφτείς, στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός έχει οικοδομηθεί κι ανοίγουμε πανιά για τον κομμουνισμό:

- Οι τράπεζες είναι πλέον κοινωνικοποιημένες, με μέτοχο όλο τον λαό που πληρώνει για τη λειτουργία τους. Επιπλέον, τείνουν προς κατάργηση, λόγω έλλειψης καταθέσεων, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζεται και το χρήμα και η αγορά.

Όλη η αλήθεια για το ελληνικό χρέος, από πρώην στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά (βίντεο)


Στο βίντεο, που ακολουθεί, ο Οικονομολόγος, Σπύρος Λαβδιώτης, πρώην αναλυτής χρηματοοικονομικών θεμάτων στην Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, εκτός του ότι αποτυπώνει με απλά λόγια την αλήθεια σχετικά με το ελληνικό χρέος, αποκαλύπτει συγχρόνως και το πλέγμα απάτης, που έχουν εξυφάνει γύρω από την Ελλάδα οι αποικιοκράτες τοκογλύφοι, σε συνεργασία με το εγχώριο δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό.

Εν κατακλείδι, ως μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση για το ελληνικό πρόβλημα προτάσσει τη μονομερή διαγραφή του χρέους συνολικά.