#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Η κλιμάκωση του παγκόσμιου πολέμου όπως τον έχει κηρύξει η Δύση...

Του Δημήτρη Καζάκη
Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν όσο ποτέ άλλοτε. Η Τουρκία κατέρριψε σκόπιμα Ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24 πάνω από Συριακό έδαφος, επικαλούμενη παραβίαση για 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα του εθνικού της εναέριου χώρου. Αν αυτό συνιστά casus beli για την τουρκική αεράμυνα, τότε τι πρέπει να κάνει η ελληνική αεράμυνα για τις εκατοντάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από την τουρκική πολεμική αεροπορία;

Η Ελλάδα θα είχε κάθε δικαίωμα εμπλοκής και κατάρριψης των περισσοτέρων μαχητικών της Τουρκίας λόγω των συστηματικών και προκλητικών παραβιάσεων του εθνικού της εναέριου χώρου.

έτσι μπράβο...

"Βάλε ένα κιπά κι εσύ (έστω αναδρομικά), μπορεί έτσι να παραμείνεις πρωθυπουργός!"

 Στοχασμός-Πολιτική
 

Το τρίτο μνημόνιο και η απάντηση των εργαζομένων

του Γεράσιμου Αραβανή
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τους «εταίρους» το τρίτο μνημόνιο, το ψήφισε στη βουλή μαζί με το σύνολο των αστικών και φιλοευρωπαϊκών κομμάτων - Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ποτάμι- οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και τις κέρδισε και τώρα ήρθε ο λογαριασμός για το λαό και τα δύσκολα για την κυβέρνηση.
Άρχισε η συζήτηση κατά δόσεις και η ψήφιση των προαπαιτούμενων και η εφαρμογή τους στη ζωή.

Το πρώτο κύμα των προαπαιτούμενων ήταν και τα λιγότερο επώδυνα. Και όμως η αναταραχή στην κυβέρνηση και η δυσαρέσκεια στο λαό ήταν σημαντική.
Ετοιμάζεται και θα κατατεθεί το δεύτερο κύμα μέτρων πολύ πιο επώδυνο. Θα περιλαμβάνει τις μεγάλες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό και γενικότερο στο ασφαλιστικό, την περικοπή των συντάξεων, τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών κ.ά.

Γοργοπόταμος


Κι ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα...

Γοργοπόταμος: Το στρατηγικό σχέδιο του Άρη

Τη νύχτα της 25ης προς 26 Νοεμβρίου, πριν από 73 χρόνια, γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Η σημασία της αντιστασιακής αυτής ενέργειας στην εξέλιξη του πολέμου αλλά και στο φρόνημα των λαών που δίναν τη μάχη κατά του φασισμού, είναι λίγο πολύ γνωστή.

Στεκόμαστε σήμερα σε κάποιες λιγότερο γνωστές αλλά χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που αντλούμε από το σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Δημητρίου –καπετάν Νικηφόρου: «Αντάρτης στα βουνά της Ρούμελης».

Βόμβες οι «τρομοκράτες» γκιλοτίνες ο Κατρούγκαλος

ΕΚΑΣ τέλος - ενιαίος φορέας ασφάλισης
 
Γιάννης Λαζάρου
Ενώ όλα τα ΜΜΕ στρέφουν την προσοχή των Ελλήνων στα "τρομοκρατικά" χτυπήματα και τις βόμβες, στην Ελλάδα τα πραγματικά θύματα της τρομοκρατίας των εκλεγμένων συνεχίζουν να σκοτώνουν χωρίς αντίσταση από κανέναν.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το ΕΚΑΣ και να προστατέψει από τις περικοπές τις χαμηλές συντάξεις, με εξαίρεση τις πρόωρες, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου πρόθεση αν βάλεις εντολή της ΕΕ θα είναι η πραγματική είδηση.

Συμβολαιακή γεωργία: πεδίον τραπεζικής δόξης λαμπρόν

 Ενδιαφέρον: η στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας 
αποτελεί προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς (!)

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και δυο χρόνια περίπου για την τραπεζική συμβολαιακή γεωργία (και κτηνοτροφία). Πρωταγωνιστής σ’ αυτό το καινούργιο χρηματοπιστωτικό παιχνίδι αναδεικνύεται η τράπεζα Πειραιώς. Ήταν ένα αναμενόμενο βήμα για τον Μιχάλη Σάλλα, αφού πρώτα καρπώθηκε το κερδοφόρο κομμάτι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Ήδη, σ’ αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν καμμιά δεκαπενταριά χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι και καμμιά εκατονπενηνταριά συνεταιρισμοί κι επιχειρήσεις εμπορίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε ολόκληρη την χώρα ενώ τα συνολικά κονδύλια πίστωσης που έχουν χορηγηθεί αγγίζουν το μισό δισ. ευρώ.

Παραστατικός, όπως πάντα, ο Latuff...