#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

"Killing Is My Business... and Business Is Good"

Γράφει ο mitsos175
Σκύλα ή Χάρυβδη; Λυπάμαι τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ. Οι αμερικάνικές εκλογές είναι μια απάτη, όπου οι πολυεθνικές προωθούν τους υποψηφίους τους. Παντού η αστική δημοπρασία έχει τα χάλια της, (γιατί δημοκρατία δεν είναι σίγουρα) αλλά στις ΗΠΑ το "τερματίζουν".
Οι αμερικάνοι υποψήφιοι καυχώνται για τα εκατομμύρια που μαζεύουν από τα πλούσια αφεντικά τους. Απορώ γιατί έχουν ακόμα τα σήματα των κομμάτων και όχι των εταιριών που είναι από πίσω. Ίσως για να γλυτώνουν οι αφέντες τους τις αγωγές για τη σκαρταδούρα.

Φινλανδία: «Διόρθωσέ το», δηλαδή έξοδο από το ευρώ

Η προηγούμενη φορά που τα εργατικά συνδικάτα στη Φινλανδία βγήκαν στους δρόμους ήταν το 1992 συγκεντρώνοντας 300.000 μέλη τους. Η προηγούμενη όμως φορά που προχώρησαν σε γενική απεργία ήταν το 1956(!), όταν 400.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν κάτω από τις σημαίες τους. Όταν επομένως σε μια χώρα όπως τη Φινλανδία, που οι εργατικοί αγώνες είναι τόσο σπάνιοι, ορίζεται γενική απεργία όπως έγινε το Σεπτέμβριο κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Η Ρωσία "παραβίασε" τον τουρκικό εναέριο χώρο επειδή η Τουρκία "μετακίνησε" τα σύνορά της

Εύθραυστη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες

 
Η κατάριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία με το πρόσχημα της παραβίασης των τουρκοσυριακών συνόρων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στα στρατόπεδα του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Συμμαχίας (Ρωσία, Συρία, Ιράν ,Ιράκ), ενώ το ζήτημα έχει ανοίξει και στον ΟΗΕ. Η εξέταση των βαθύτερων αιτιών της πολύπλοκης αυτής κατάστασης αποδεικνύεται μία αρκετά λεπτή υπόθεση.

Πάντως παρόμοια περιστατικά ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν συμβεί και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδαwww.globalresearch.ca, προσπαθεί να ανιχνεύσει τις βαθύτερες εξηγήσεις για ένα ακόμη, όμοιο με το σημερινό, περιστατικό που έλαβε χώρα στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.
(Η απόδοση από τα αγγλικά έγινε για λογαριασμό του alfavita.gr από τον Γιώργο Βασιλείου)

Οι ΗΠΑ "αδειάζουν" Τουρκία για την δήθεν παραβίαση του ρωσικού SU-24

Οι ΗΠΑ “αδειάζουν” Ερντογάν και Νταβούτογλου για τα όσα ισχυρίχονται περί “παραβίασης” του τουρκικού εναέριου χώρου από του SU-24 που τελικά καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά F-16.
Oι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το ρωσικό βομβαρδιστικό ενδεχομένως «παραβίασε» τον τουρκικό εναέριο χώρο για ένα διάστημα λίγων δευτερολέπτων προτού η τουρκική πολεμική αεροπορία καταρρίψει το πολεμικό αεροσκάφος, γνωστοποίησε Αμερικανός αξιωματούχος, που υποστήριξε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε προκαταρκτικές ενδείξεις.

Κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου (video)


Κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους: Καλοστημένη προβοκάτσια της Τουρκίας


 
Του Σεϊτ Αλντογκάν
Με την δικαιολογία της παραβίασης του εναέριου χώρου της χώρας, Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρώσικο μαχητικό, (χρησιμοποιώντας πύραυλο αέρος-αέρος από τουρκικό F-16), ενέργεια που εξόργισε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν κάτι που εκδηλώθηκε από την δήλωση του τελευταίου ότι «μαχαιρωθήκαμε πισώπλατα απ’ τους συνεργάτες των τρομοκρατών».
Η τοποθέτηση αυτή είναι απολύτως συμβατή με την ομιλία που είχε κάνει πρόσφατα στους G20 και είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι προσφέρει βοήθεια στο ΙSIS.

Η δυναμική παρέμβαση της Ρωσίας στην περιοχή έχει αλλάξει την ισορροπία, που υπήρχε.

Καλοφάγωτα! Κι όταν γυρίσει ο τροχός, θα σας γαμήσει ο λαός!

Δες και μάθε πώς σου σκάβουν το λάκκο

του Δημήτρη Καζάκη
Χρωστάτε στην τράπεζα. Τι θα συμβεί αν κατά τη διάρκεια της εκκρεμότητας βρείτε αγοραστή για την κύρια κατοικία σας και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη από την οφειλή σας στην τράπεζα; Όχι μόνο η τράπεζα δικαιούται να πάρει το ποσό της οφειλής σας προς αυτήν, αλλά και το 50% του υπολοίπου!

Δηλαδή; Αν π.χ. χρωστάτε στην τράπεζα 50.000 ευρώ με υποθήκη την κύρια κατοικία σας και βρείτε να την πουλήσετε για 80.000 ευρώ, τι θα συμβεί; Η τράπεζα δικαιούται να πάρει όχι μόνο τα 50.000, αλλά και 15.000 ευρώ από το υπόλοιπο ποσό. Κι έτσι ο δανειολήπτης και κάτοχος της πρώτης κατοικίας έχει δικαίωμα να κρατήσει όχι τα 30.000 ευρώ, αλλά μόνο τα 15.000.

Το πάρτυ μόλις άρχισε…

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Για τις εξελίξεις στη Συρία με λίγα λόγια:

1. Η Ρωσία αποφασίζει να κόψει το βήχα στους δυτικούς και παρεμβαίνει από το Σεπτέμβρη στρατιωτικά στη Συρία στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης, καταφέρνοντας συντριπτικά χτυπή-ματα στο χαλιφάτο, εκεί που οι δυτικοί "χάζευαν" για τέσσερα χρόνια με μόνη επιδίωξή τους την κατάρρευση του καθεστώτος Άσσαντ και την αποκλειστική δική τους επικυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή.

Ρωσικό μαχητικό SU 24 καταρρίφθηκε στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Το ρωσικό Su-24 βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Συρίας, λέει το Κρεμλίνο 

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος, με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επιβεβαιώνει ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό.
Το ρωσικό μαχητικό Su 24, που κατερρίφθη από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας. Εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε πολεμικό αεροπλάνο μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της.


Εγώ δεν έβαλα το τρικολόρ στη φωτογραφία προφίλ στο Facebook!

Γιατί αναγνωρίζω πως κάτω από αυτή τη σημαία, τη σημαία του γαλλικού ιμπεριαλισμού, έχουν σφαγιαστεί λαοί και έχουν ρημαχτεί χώρες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Γιατί το μακελειό στο Παρίσι είναι απόρροια των ιμπεριαλιστικών πολέμων, εξαιτίας της παρόξυνσης των ανταγωνισμών των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας. Ανταγωνισμών επικίνδυνων όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής αλλά συνολικά, μιας και αυτοί μόνο αντιδραστικές εξελίξεις μπορεί να φέρουν.

Γιατί κάτω από αυτή τη σημαία δέχεται άγρια εκμετάλλευση η εργατική τάξη της Γαλλίας. Κομμάτια της οποίας είναι πρόσφυγες και μετανάστες που οι ίδιοι «γέννησαν», χρησιμοποιώντας τους σαν αναλώσιμα εργαλεία για να κερδοφορούν.

Το ISIS και οι νεοβάρβαροι που καραδοκούν


Έναν χρόνο πριν, ο Francois Hollande δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde ότι η Γαλλία εξοπλίζει και εκπαιδεύει αντάρτες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού από το 2012, δηλαδή τους τζιχαντιστές του μετώπου Al Nusrah, καθώς αυτοί «είναι οι μόνοι που μπορούν να γίνουν εγγυητές μιας δημοκρατικής μετάβασης του καθεστώτος». Τον ίδιο χρόνο, η Αμερική, η Βρετανία και η Τουρκία σε συνεργασία οργάνωσαν τη μεταφορά του οπλοστασίου του Καντάφι από τη Λιβύη στα χέρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Το 2012, η Σαουδική Αραβία προσέφερε χάρη και μισθό σε πάνω από 1000 θανατοποινίτες που θα εκπαιδεύονταν στρατιωτικά για να συνδράμουν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Τον Αύγουστο του 2013, ο Ομπάμα πήρε πίσω την προαναγγελλόμενη επέμβαση στη Συρία με αφορμή την επίθεση με χημικά όπλα από τις δυνάμεις του Ασάντ, αφού το μέτωπο Al Nusrah προμηθεύτηκε χημικά όπλα και συγκεκριμένα αέριο Σαρίν, με τη διαμεσολάβηση Τούρκων και Σαουδάραβων.

ΝΔ: Ένα φιάσκο με πολλά σκοτεινά σημεία

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Το φιάσκο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένα απλό τεχνικό λάθος ή ένα λάθος οργανωτικού ερασιτεχνισμού.
Οι ακραίες αντιθέσεις που προϋπήρχαν εντός του κόμματος, που απλά ήρθαν στο φως με αφορμή τη ματαίωση των εκλογών, οξύνονται. Και δεν οξύνονται μόνο πάνω στο έδαφος των προσωπικών φιλοδοξιών. Οξύνονται και πάνω στο έδαφος σκληρών ανταγωνιστικών σχεδίων, κέντρων εντός και εκτός χώρας.

Οι, off the record, δηλώσεις του ανεκδιήγητου Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια της «προεκλογικής» συγκέντρωσης («μην αγχώνεστε, εκλογές δεν θα γίνουν»), πέρα από το ότι δικαιώνει τη λαϊκή ρήση (από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια) δείχνει ότι κάποιοι ήξεραν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας θεωρεί ότι το πλαίσιο και η κατεύθυνση που αποτυπώνεται στα εισηγητικά κείμενα όπως και η προγραμματική διακήρυξη ορίζουν το περίγραμμα με το οποίο θα κινηθεί η ΛΑΕ το επόμενο διάστημα μέχρι την πρώτη, την «ιδρυτική», Πανελλαδική Συνδιάσκεψή της, στις αρχές του χρόνου.

Ειδικότερα, η Πανελλαδική Σύσκεψη κάνει τις ακόλουθες εκτιμήσεις για τη συγκυρία και τα καθήκοντά μας:
1.Η ΛΑ.Ε. υπογραμμίζει ότι το ξεκίνημα της συγκεκριμένης εφαρμογής του Μνημονίου 3 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την καλυμμένη υποστήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων και -κυρίως- την ανοιχτή υποστήριξη από τους δανειστές και τις ευρωηγεσίες, διαμορφώνει καθοριστικά τους όρους της συγκυρίας και διαμορφώνει ένα κλίμα σαφώς διαφορετικό από αυτό των εκλογών της 20/09.

Τεχνικό σφάλμα ακύρωσε τις εκλογές αρχηγού στην αγέλη αρπακτικών της ΝΔ

Του Δημήτρη Καζάκη
Η ΝΔ στα καλύτερά της. Τυπικό παράδειγμα των κομμάτων εξουσίας. Τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί που υπόσχονται τι; "Με μένα θα έχουμε την κουτάλα της εξουσίας." Τίποτε άλλο. Ποιά είναι τα μεγάλα, τα κορυφαία ζητήματα με τα οποία αναμετρήθηκαν και αφορούσαν τη τύχη της χώρας; Κανένα. Άλλωστε όλοι τους έχουν εναποθέσει τις τύχες αυτής της χώρας στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον.

Το μόνο που ποθούν είναι η κουτάλα της εξουσίας. Ακόμη κι αν είναι να πεθάνει η χώρα κι ο λαός της κάτω από τα μνημόνια και το καθεστώς κατοχής. Δείτε τους όπως είναι στ' αλήθεια. Η διαφθορά στο απόγειό της. Ποιός είναι πιο δεφθαρμένος; Αυτός που ψηφίζει τέτοιους υποψηφίους, ή αυτός που ψηφίζεται με μόνη υπόσχεση: Εμείς θα φάμε καλά και άσε όλους τους άλλους, μαζί και την πατρίδα, να χαθούνε.