#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Υπέρ πάντων το τομάρι μας

Η κυβέρνηση άφαντη, η αξιωματική αντιπολίτευση άφαντη, η αντιπολίτευση γενικώς άφαντη. Ο μόνος που είναι φανερός σε αυτόν τον τόπο είναι ο στόχος. Λέγεται και Έλληνας πολίτης. Αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος όλων των ευθυνών για την κατάντια δεν είναι πουθενά. Κάνουν κάτι εμφανίσεις στα σκυλάδικα των πολιτικών εκπομπών με λαμέ κουβέντες και τσαλίμια ευρωτσέλιγκα και τέλος.  Έχουν ρίξει όλο το βάρος των  ευθυνών στις πλάτες των πολιτών ως ατομικές οικονομικές ευθύνες και αυτοί είναι σε μόνιμες διακοπές. Οι της ΝΔ υποψήφιοι κάνουν σαν χήρες στο κρεββάτι την ώρα που τα νομοσχέδια φουσκώνουν με νέες ευρεσιτεχνίες του Τσακαλώτου.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει με πίσσα και πούπουλα...»


Οι δανειολήπτες στα χέρια των αποτυχημένων τραπεζών

Των Κώστα Λαπαβίτσα, Εβίτας Νόλκα & Ζωής Χασιούρα
Μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (Ν. 4346/2015, ΦΕΚ Α’ 152/20-11-2015, σε ισχύ από 1/1/2016), το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις τροποποιούμενες διατάξεις του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να παρουσιάσει την πολιτική της για τους δανειολήπτες ως «συνετή», «αριστερή» και προστατευτική για τους πολίτες.

Αλαβάνος: "Τερατογένεση η κυβέρνηση Τσίπρα! Να φύγει με πίσα και πούπουλα"!

"Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα", είπε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της ΛΑΕ ο Αλέκος Αλαβάνος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση ως "την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς".


Από τη μισθωτή στην... αμισθί σκλαβιά

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου
Το χαρακτηρίζουν πανδημία. Είναι το μεγαλύτερο παράδοξο και το πιο δύσκολο να ερμηνευθεί. Η ανεργία, η δουλειά-λάστιχο, η μαύρη εργασία, όλα αυτά είναι απολύτως κατανοητά κι εξηγήσιμα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και με πολιτικές λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού. Τι είναι αυτό που κάνει 1.200.000 εργαζομένους, που δεν πληρώνονται από τα αφεντικά τους, να εξακολουθούν να παρέχουν την εργασία τους κάθε μέρα;

Η απλήρωτη εργασία έχει μετατραπεί σε νέα κανονικότητα κι είναι ίσως η ουσιωδέστερη α-συνέχεια του κόσμου, όπως τον ξέραμε επί δεκαετίες: ο εργαζόμενος παρέχει εργατική δύναμη και σε αντάλλαγμα παίρνει μισθό. Τώρα πια όμως είμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα νέο φαινόμενο, παράδοξο μεν, αλλά μέρος της νέα κανονικότητας εκτάκτου ανάγκης: την άμισθη σκλαβιά.

Ελλάδα: Προτεκτοράτο και των Ισραηλινών

Το βαρέλι της υποταγής δεν έχει πάτο
 Η κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες στους μακελάρηδες να μπουν στην Ελλάδα
 
Δεν έφτανε η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στην Ε.Ε, δεν έφτανε η αναγκαστική επιτήρηση του Αιγαίου με κυρίαρχο την Τουρκία έχοντας ως αφορμή το προσφυγικό κύμα, η υποχώρηση της Ελλάδας συνεχίζεται με νέες συμφωνίες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση με την ισραηλινή κυβέρνηση των μακελάρηδων. Η επικείμενη πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Τελ Αβίβ προμηνύει ότι στο κομμάτιασμα της Ελλάδας και στο ξεπούλημα της μπαίνει και το Ισραήλ.
Από το 2010 με την συμφωνία G to G που κατάφερε το Ισραήλ με την τότε ελληνική κυβέρνηση, το ενδιαφέρον των Ισραηλινών να κάνουν την Ελλάδα μια πλατφόρμα στρατιωτικών και οικονομικών συμφερόντων τους δεν έχει καμφθεί.

Χαιρετισμός του Θ. Συμβουλόπουλου (ΕΠΑΜ) στην Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε.

Δελτίο Τύπου

Στην αδήριτη ανάγκη μιας «ευρύτατης συμπό-ρευσης όλων των φορέων και κινημάτων που αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της ιστορικής συγκυρίας» εστίασε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, χαιρετίζοντας την πανελλαδική σύσκεψη της «Λαϊκής Ενότητας», το Σάββατο 21/11/2015, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Τα δίδυμα του Εξορκιστή


Τον Αύγουστο του 2013 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, έλεγε σε διάφορες συνεντεύξεις του: «Κανείς δεν θέλει να εξαιρούμε τους κακοπληρωτές από την πληρωμή των κόκκινων δανείων τους, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στεγαστική πίστη. Δεν πρόκειται ποτέ τράπεζα να ξαναδώσει δάνειο», έθετε ζήτημα σταδιακής επανεκκίνησης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και δήλωνε πως «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες». Διαβεβαίωνε δε, ότι «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

Πάρε, πάρε, πάρε, πάρε …

Ένα ευρώ ίσον …300 μετοχές! – Απίστευτης, εξωφρενικής έκτασης είναι το οικονομικό έγκλημα που διαπράττεται με τη συνενοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Πάνε, τα έφαγαν οι τραπεζίτες τα περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το καλοκαίρι του 2013 για να τις σώσει!

Ποιος θα το πίστευε ποτέ ότι αν έδινε κάποιος ένα κέρμα του ενός ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, με αυτό το 1 ευρώ θα έπαιρνε… 333 μετοχές της Πειραιώς ή 100 μετοχές της Eurobank ή 50 μετοχές της Εθνικής ή 25 μετοχές της Alpha Bank!!!

Οι Κλουζώ, οι Πουαρώ ...και ο Πούτιν

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
«Είμαστε όλοι Γάλλοι», φώναξαν ομαδικά οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... στο μιντιακό παραλήρημα «αλληλεγγύης και τρόμου» που ξέσπασε μετά τις αμφιλεγόμενες επιθέσεις στο Παρίσι (από νεαρούς ευρω-τζιχαντιστές, απόκληρους των δυτικών μεγαλουπόλεων).
Κι όμως είναι όλοι τους ιδεολογικά, πολιτικά και στρατηγικά ISIS γιατί αυτοί το εξόπλισαν, το στρατολόγησαν και το ανέχτηκαν. Αυτοί και οι σύμμαχοί τους στην Ουάσιγκτων και το Τελ Αβίβ μισούν θανάσιμα το τρίγωνο Τεχεράνη-Δαμασκός-Χεζμπολλάχ, που αντιστέκεται σθεναρά στα σχέδιά τους να αποτελειώσουν την Μέση Ανατολή –και με την κατευθυνόμενη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.

Προϋπολογισμός νέας λιτότητας

Tου Λεωνίδα Βατικιώτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα χνάρια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ
Ό,τι ακριβώς διαβάζαμε στους προϋπολογισμούς των προηγούμενων χρόνων, με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα ίδια ακριβώς γράφει κι ο προϋπολογισμός της υποτιθέμενης αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας ταξικός προϋπολογισμός που δημιουργεί νέα βάρη στον λαό ο οποίος συνεχίζει να σηκώνει το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015, γράφτηκε κατ’ εφαρμογή  του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 19 Αυγούστου με τους πιστωτές, σηματοδοτώντας την ολοκληρωτική της παράδοση σε ΕΕ και ΔΝΤ. Στο 10ο υποκεφάλαιο μάλιστα του 3ου κεφαλαίου παρουσιάζονται λεπτομερώς οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για τα έτη 2015-2016. Πρόκειται για το νέο Μνημόνιο, απλώς οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για να διασκεδάζουν τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργεί η στροφή 180 μοιρών που έχουν κάνει. Με βάση λοιπόν τις δικές τους προβλέψεις η δημοσιονομική προσαρμογή του 2015 είναι 1.541,2 εκ. ευρώ και 5.732,5 εκ. ευρώ για το 2016. Σύνολο 7.273,7 εκ. ευρώ.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της Ιερισσού

Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου του 2013, 6 κλούβες των ΜΑΤ και 7-8 οχήματα της Αστυνομίας εισέβαλαν στο χωριό της Ιερισσού. Οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής έριξαν δακρυγόνα όχι μόνο στο χωριό αλλά δε δίστασαν να ρίξουν χημικά ακόμη και μέσα στο σχολείο της περιοχής την ώρα που τα παιδιά έκαναν μάθημα.

Η δίκη των 4 κατηγορούμενων αγωνιστών, που διώκονται για πλημμελήματα επειδή υπερασπίζονται τον τόπο τους, 

γίνεται τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στα Δικαστήρια Πολυγύρου. 

Όλος ο κόσμος του αγώνα πρέπει να είναι εκεί και να δώσει ένα βροντερό παρόν έμπρακτης αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές.

Πηγή:http://www.epamhellas.gr

Επιτακτική πλέον η ανάγκη του Εθνικού Νομίσματος

Του Σπύρου Στάλια*, Οικονομολόγου Ph.D
Το ευρώ είναι το νόμισμα που εκδίδει η ΕΚΤ σε τόση ποσότητα, που ποτέ να μην μπορεί να ξεπερνά ένα όριο πληθωρισμού 2%, και έτσι στο διηνεκές να έχει σταθερή αξία. Είναι η νεώτερη εκδοχή του κανόνα του χρυσού, ενός βαρβαρικού κατάλοιπου.

Στο πλαίσιο αυτό, αν μια κυβέρνηση ευρωπαϊκή, έχει ανάγκη από πιο πολλά ευρώ, για να χρηματοδοτήσει ένα νέο πρόγραμμα ή να αποπληρώσει παλαιά της δάνεια, τότε αυτά θα τα βρει είτε από την αύξηση των φόρων είτε από την αύξηση του δανεισμού.

Τρίζει το «αριστερό μνημόνιο» μετά τις διαγραφές και τις παραιτήσεις

 Γεράσιμος Λιβιτσάνος – «Πριν»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού υιοθέτησε ως πολιτική της το μνημόνιο που επιχείρησε να εφαρμόσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στην συνέχεια απέκτησε και τις κοινοβουλευτικές πρακτικές της. Κατεπείγοντα νομοσχέδια και διαγραφές διαφωνούντων. Τώρα πλέον φοβάται μήπως έχει σύντομα και την ...τύχη της!

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «ελέγχει το παιγνίδι» που αφήνει να διαρρεύσουν το Μέγαρο Μαξίμου, είναι εμφανής η ανησυχία που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μετά τις δύο απώλειες στην ψηφοφορία για το πρώτο κύμα προαπαιτουμένων με αιχμή τα «κόκκινα δάνεια».

Μετά το ρεύμα θα κόβουν και το νερό

Τέτοια κυβερνητική αναλγησία, τέτοια βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά στρώματα όπως αυτή που βλέπουμε σήμερα από την «δεύτερη αριστερή κυβέρνηση» είχαμε να παρακολουθήσουμε από τις «τρισκατάρατες» δεξιές κυβερνήσεις.

Όπως διαβάζουμε στις οικονομικές σελίδες σημερινής εφημερίδας  η κυβέρνηση προγραμματίζει να ξεπουλήσει το 49% της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ σε Γαλλική εταιρεία. Και ενώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «όλοι οι δείκτες κερδοφορίας των εταιρειών παρουσίασαν άνοδο κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο του 2015» η κυβέρνηση για να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την «προσφορά της προς τους επενδυτές» αποφάσισε να κόψει το νερό σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που λόγω οικονομικής αδυναμίας έχουν ανεξόφλητο έστω και ένα λογαριασμό ανεξόφλητο. 

ΠΑΝΕΛ/ΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε: AΦETΗΡIA MEΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑKΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ  
ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΤΙΚΉ ΑΝΑΤΡΟΠH            
Με μεγάλη επιτυχία , πρωτοφανή συμμετοχή περίπου 1500 αντιπροσώπων , μεγάλο ενδιαφέρον και με εισήγηση του Παναγ. Λαφαζάνη (βλ. εδω), ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (21/11/15) η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.  
Ως αργά το βράδυ του Σαββάτου είχαν μιλήσει στην Σύσκεψη δεκάδες αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, διατυπώνοντας αξιόλογους και ιδιαίτερα χρήσιμους προβληματισμούς για την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, την οργανωτική δομή, την τακτική και τη στρατηγική της ΛΑ.Ε και κυρίως για την ανάγκη πολιτικής αντεπίθεσης της ΛΑ.Ε και πιο δυναμικής παρέμβασης της σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, στην κατεύθυνση μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης, η οποία καθίσταται υπερεπείγουσα για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού.  

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ! ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΠΡΑ!

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Ατυχέστατα, η Ελλάδα «επελέγη» ως τόπος μεγάλου οικονομικού πειράματος. Είναι μακροχρόνια ασυμβίβαστο με τη δημοκρατία – κάποια στιγμή όλες οι «εφεδρείες» κινδυνεύουν να εξαντληθούν. Βασικός σκοπός άλλωστε του «πειράματος» είναι να πάει σε πολιτική «αλλαγή καθεστώτος», πλήρη κατάργηση δημοκρατίας, εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας, αρχίζοντας από Ελλάδα και επεκτεινόμενο σε Ευρώπη.
Δεν μπορεί να γίνει δικτατορία με πρόγραμμα να πεθάνουν οι συνταξιούχοι και να μείνουν άνεργοι οι νέοι! Αν έχεις μια εθνική κρίση με την Τουρκία ή μείζονα τρομοκρατική απειλή, τότε όλα μπορεί να δρομολογηθούν/δικαιολογηθούν.