#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Τι να σχολιάσεις...

 Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews
Στη δευτερολογία του κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, μόλις έναν μήνα πριν, ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τους νεοφιλελεύθερους και τους συντηρητικούς για τη στάση τους γύρω από το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια, έλεγε τα εξής: «Ούτε τους ενδιαφέρει (σ.σ.: τους νεοφιλελεύθερους) και πολύ η προστασία της πρώτης κατοικίας διότι ακριβώς η οικονομία της αγοράς λέει ότι αν έχεις ένα σπίτι στην Κυψέλη και δεν μπορείς να το κρατήσεις, να το πουλήσεις και να πας σε μια πιο φτωχή περιοχή. Στο Περιστέρι. Κι αν δεν μπορείς και στο Περιστέρι, να πας σε ακόμα πιο φτωχή περιοχή. Στην Αγία Βαρβάρα. Κι αν δεν μπορείς, να πας στη Σαλαμίνα. Κι αν δεν μπορείς, να μείνεις σε τσαντίρι.


Β.Βιλιάρδος: Λήξη Χρόνου για την Ελλάδα, κοινό πολιτικό μέτωπο ή κατάρρευση (Ηχητικό)


Πέτρος Αργυρίου: Περάσαμε στην περίοδο του χάους


 Αντιδράσεις και κίνημα λιώνουν την κυβερνητική πλειοψηφία

 Μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια

του Γιώργου Κρεασίδη
Η ψηφοφορία της Πέμπτης ήταν μια απότομη προσγείωση για την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς φάνηκε πως ήταν απατηλή η αίσθηση ότι μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα περάσουν το 3ο μνημόνιο άνετα. Οι διαγραφές του Στ. Παπαγούλη από το ΣΥΡΙΖΑ και του Ν. Νικολόπουλου από τους ΑΝΕΛ, μαζί με την παραίτηση του βουλευτή Γ. Σακελλαρίδη που πλαισίωνε το επιτελείο του Α. Τσίπρα μέχρι πριν λίγους μήνες, είναι εξελίξεις που υπογραμμίζουν ότι οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν φτάνουν για την ανέφελη εφαρμογή των τριών μνημονίων. Οι κραδασμοί κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κατασχέσεις σπιτιών προμηνύουν ότι στην αλυσίδα των σκληρών μέτρων που προβλέπουν τα προαπαιτούμενα, ξεκινώντας από το ασφαλιστικό οι 151 βουλευτές που απαιτούνται δεν είναι δεδομένοι.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκαλεί τεράστια ζημιά στο δημόσιο

του Λεωνίδα Βατικιώτη
Εξόχως ανησυχητικά ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψαν τα συνεχή σφυροκοπήματα που δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα, χάνοντας σωρευτικά το 20% της αξίας τους, παρότι την Δευτέρα με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου οι τιμές τους σημείωσαν άνοδο. Ήταν η πρώτη αντίδραση στα αποτελέσματα των τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που προκάλεσαν ανακούφιση καθώς εκτιμούσαν σε χαμηλά, διαχειρίσιμα επίπεδα το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (4,4 δισ. στο βασικό και 14,4 δισ. στο χειρότερο σενάριο), απομακρύνοντας ως προς το παρόν τον κίνδυνο άμεσης υπαγωγής τους στον ευρωπαϊκό Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Αυτή τη Συρία θέλουν οι "πολιτισμένοι" της δύσης...

...με την πτώση του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Άσαντ
 
Έτσι, όπως στη Λιβύη, όπως στα σκοταδιστικά μοναρχικά αραβικά καθεστώτα... κι οι "πολιτισμένοι"να κλέβουν τον πλούτο των χωρών!
Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ


Bitcoin: Όταν τα γκρίζα κουστούμια υποκλίνονται στα φούτερ


 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Με το Bitcoin, τουλάχιστον για τη βιομηχανία του χρήματος, παρατηρείται ό,τι συμβαίνει συχνά σε όσους αρέσει να απολαμβάνουν τα εστιατόρια και τα καφέ. Το φαγητό που θα σερβίρουν ή η ποιότητα του καφέ που θα προσφέρουν έχει δευτερεύουσα σημασία μπροστά στο ίδιο το μέρος. Το περιβάλλον είναι που λειτουργεί σαν μαγνήτης έλκοντας την πελατεία, κι ας είναι μερικές φορές το αποτέλεσμα αναντίστοιχο των προσδοκιών που δημιούργησε. Αυτό συμβαίνει και με το ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin.

Στις αρχές Νοέμβρη δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε μια τόσο απότομη και ύποπτη άνοδος της αξίας του. Είχε παρατηρηθεί ξανά και στα τέλη του 2013, όταν από τα 120 δολάρια σκαρφάλωσε στα 1.500 δολάρια.

Χαιρετισμός στη Συνδιάσκεψη της ΛΑΕ

Κώστας Λαπαβίτσας
Προς τους φίλους, συναγωνιστές και συντρόφους της ΛΑΕ,

Λυπάμαι βαθιά που δε μπορώ να είμαι μαζί σας στη συνδιάσκεψη. Σας στέλνω τους θερμούς χαιρετισμούς μου με τη διαβεβαίωση ότι ο αγώνας για την απαλλαγή της χώρας μας από τα Μνημόνια, η πάλη για την κοινωνική αλλαγή, δε σταματάει όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας μας.

Η χώρα μας, αιχμαλωτισμένη στο τρίτο Μνημόνιο, βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί και θα γίνει ακόμη μικρότερη το 2015-6. Η κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη και εξουθενωμένη.

Τα κωλόσπιτα δεν θα ρίξουν ούτε αυτή την κυβέρνηση

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
– Το ΠαΣοΚ είναι παντού. Για μία ακόμη φορά μια κυβέρνηση κλώνος του ΠαΣοΚ κινδυνεύει να πέσει από κωλόσπιτα. Παλιότερα κινδύνεψε να πέσει από ένα και μόνο αλλά τελικά άντεξε.
– Απορώ με όλους αυτούς που θα χάσουν τα σπίτια τους και εξεγείρονται. Πώς είναι δυνατόν να βάζουν πάνω από την πατρίδα το σπίτι τους; Άλλοι  έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα κι αυτοί δεν μπορούν ούτε ένα σπίτι;
– Δυστυχώς, στερούνται οραμάτων! Για την πατρίδα μωρέ, για την πατρίδα! Γιατί τι είναι η πατρίδα; Δεν είναι οι τράπεζες; Δεν είναι οι εταιρείες; Δεν είναι το μεγάλο κεφάλαιο; Τι δηλαδή, οι άνθρωποί της είναι η πατρίδα;

Οικοεγκλήματα και οικοκτονίες

 Στο Φίτζι πέρυσι είχαν καταγραφεί 20.000 άνθρωποι
 που είχαν μολυνθεί από τον δάγκειο. | dreamstime

Του Περικλή Κοροβέση
Στον μακρινό Ειρηνικό ωκεανό, λίγο πιο πάνω από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, υπάρχει μια συστάδα νησιών που συγκροτούν δεκατέσσερα κράτη.
Τα πιο γνωστά από αυτά είναι τα Φίτζι, Τούβαλου, Βανουάτου κ.ά.
Αυτό που παράγουν είναι μια παραδεισένια ομορφιά, σχεδόν σε ένα παρθένο περιβάλλον και με εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν.
Οι κάτοικοι είναι πράοι και ευγενικοί. Οσοι έχουν καταφέρει να πάνε εκεί, συχνά εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής, γυρίζουν ενθουσιασμένοι.
Αυτά που γράφω είναι σαν να μιλάει κάποιος τουριστικός πράκτορας. Εγώ θα σας έλεγα να μην πάτε.

Όταν το ταξικό γίνεται άλλοθι προδοσίας


 
Του Δημήτρη Καζάκη [21/5/2012]
Τι σημαίνει πατριωτικό και τι ταξικό καθήκον; Μπορεί να διαχωριστεί το ένα από το άλλο; 
Ναι, μόνο στα μυαλά των παραθρησκευτικών οργανώσεων της αριστεράς και της δεξιάς. Το ταξικό δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ ξεχωριστά από το εθνικό και πατριωτικό καθήκον από την σκοπιά των καταπιεσμένων στρωμάτων του λαού. Αυτός ο δύσμοιρος ο Καρλ Μαρξ, που τόσο έχουν ασελγήσει πάνω του ιδίως όσοι εμφανίζονται ως οι πιο ακραιφνείς του οπαδοί, έγραφε ότι η ιδιαιτερότητα της εργατικής τάξης στον καπιταλισμό βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί ως τάξη σαν μια «απλή άθροιση ομώνυμων μεγεθών, το ίδιο περίπου όπως οι πατάτες μέσα σ’ ένα σακί αποτελούν ένα σακί με πατάτες.» Ο Μαρξ έγραφε επίσης ότι «εφόσον εκατομμύρια οικογένειες ζουν κάτω από οικονομικές συνθήκες ύπαρξης, που ξεχωρίζουν τον τρόπο της ζωής τους, τα συμφέροντά τους και την κουλτούρα τους από εκείνες των άλλων τάξεων και τις αντιπαραθέτουν εχθρικά μ’ αυτές, συνιστούν μια τάξη. Στο βαθμό όμως που υπάρχει μόνο μια τοπική συνάφεια των συμφερόντων τους, όπως συμβαίνει ανάμεσα στους μικρούς αγρότες, και δεν δημιουργείται καμιά αίσθηση κοινότητας, κανένας εθνικός δεσμός και καμιά πολιτική οργάνωση, τότε δεν συγκροτούν τάξη.»

Ότι κρύβουν οι δημοσιογραφικές πόρνες... 91 χρόνια Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας

  "H Nίκη της Συρίας εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, θα είναι Nίκη των Eργαζομένων!"
 
Syrian Communist Party - الحزب الشيوعي السوري
ألوان الألوية الحمراء التي جابهت في إسبانيا فاشية فرانكو
The Colors of the Red Brigades that fought in Spain against Franco's fascism
 


Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Επέτειος 91 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας...
Στον 5ο χρόνο της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, οι Σύροι κομμουνιστές γιορτάζουν με εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Συρίας, του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ" -όπως αρέσκονται να διατυμπανίζουν στην Ελλάδα ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η παραδοσιακή δεξιά κι όλος ο νεοφιλελεύθερος συρφετός-, την επέτειο.

Τρομοκρατία: Το υπερόπλο της Δύσης

  «Θα πρέπει να επιτεθείτε στους πολίτες, σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά, αθώους ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια. Ο λόγος είναι απλός: Πρέπει να αναγκαστεί το κοινό να στραφεί στο κράτος απαιτώντας μεγαλύτερη ασφάλεια»
 
Αυτός ήταν ο στόχος της αμερικανο-νατοϊκής τρομοκρατικής Επιχείρησης Stay Behind που αιματοκύλησε τη Δυτική Ευρώπη τον τελευταίο μισό αιώνα: Μια μακριά συγκεκαλυμμένη επιχείρηση μαζικής τρομοκρατίας και εξαπάτησης των πληθυσμών των Δυτικών χωρών που καθοδηγήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης. Εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν με βομβιστικές και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, τραίνα, σουπερμάρκετ, πάρκα, καφετέριες και γραφεία. Όλες αποδίδονται αρχικά στην Αριστερά ή σε κάποιο (πραγματικό και διαβρωμένο ή κατασκευασμένο) «ανατρεπτικό» γκροπούσκουλο και όλες αποδεικνύονται στη συνέχεια έργο πρακτόρων των αμερικανικών, ΝΑΤΟϊκών μυστικών υπηρεσιών και των «εθνικών» παραρτημάτων τους σε κάθε χώρα. 

Ποιος δημιουργεί τους τρομοκράτες και ποιος τους δίνει όπλα;

Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Δείχνουν και ξαναδείχνουν τα κανάλια τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ στις δηλώσεις του για τη σφαγή στο Παρίσι, να υπόσχεται εκδίκηση χωρίς οίκτο, sans pitie. Και κολλητά τον υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας να δηλώνει ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να βομβαρδίζει στη Συρία! Η απόλυτη κτηνωδία, η απόλυτη ατιμωρησία. Γιατί και οι δυο θα έπρεπε να είναι στα κάτεργα. Για τα εγκλήματα τα οποία διαπράττονται με δική τους εντολή στη Λιβύη, το Τσαντ, το Μάλι και τη Συρία. Που είναι υπεύθυνοι και για τη σφαγή στο Παρίσι, σαν προέκταση, μία από τις συνέπειες, των σφαγών και των καταστροφών που πραγματοποιούν οι Γάλλοι στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.