#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ !


Εργοστάσιο παραγωγής αξιοπρέπειας

Λίγη προϊστορία… –
Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής , στη Θεσσαλονίκη, ήταν ένα εργοστάσιο όπως πολλά άλλα: εγκαταλελειμμένο από τα αφεντικά, αφού πιστώθηκε με δάνεια και επιδοτήσεις και φυσικά με χρέη προς τους εργαζόμενους. Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, όμως, δεν είναι πια σαν όλα τα άλλα. Κι αυτό γιατί οι εργαζόμενοί του δεν επέλεξαν την απλή, έστω δυναμική, διαμαρτυρία, αλλά έβαλαν στον τραπέζι μία νέα πρόταση. Μπορούμε χωρίς αφεντικά, είπαν. Είπαν, ακόμα, ότι δεν αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία τους. Και, τέλος, έκαναν πράξη αυτή τους την στάση καταλαμβάνοντας το εργοστάσιο και διεκδικώντας να πάρουν στα δικά τους χέρια την παραγωγική μονάδα και να συνδέσουν την παραγωγή της με την κοινωνία.

Να πως αγοράζουν χρόνο πληρωμένο με παραμύθι, μέχρι να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά

Η είδηση που ακολουθεί περνά στα ψιλά, γιατί κάποιοι δε θέλουν να αναδείξουν την πραγματική της σημασία. Πρόκειται όμως για μια είδηση αποκαλυπτική αυτού που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα...
 

Για μια αλήθεια που αν η κοινωνία συνειδητοποιήσει την πραγματική σημασία της, αν καταλάβει το βρώμικο τρόπο με τον οποίο στήθηκε το πιο άθλιο παιχνίδι όλων των εποχών, τότε σίγουρα θα κατανοήσει γιατί η μοναδική ανταμοιβή όλων εκείνων που διαχειρίστηκαν τη «σωτηρία» μας, δε μπορεί να είναι άλλη από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Σε ένα σύστημα που αυτοκαταστρέφεται, γιατί αυτή είναι η μοίρα που το ακολουθεί σαν προπατορικό αμάρτημα, συνένοχοι και προσκυνημένες δουλίτσες που μετέτρεψαν τη γραβάτα σε φερετζέ του ξεβράκωτου κώλου τους, επένδυσαν στη συνενοχή σου.

Στρατοκρατούμενη Ευρώπη! Και στο Βέλγιο ο στρατός βγήκε στους δρόμους!


Ξεχάστε την Ευρώπη που ξέρατε. Το χτύπημα στο Παρίσι αλλάζει τα πάντα και βάζει τη Γηραιά ήπειρο στην “χρονομηχανή” ,μεταφέροντάς την σε άλλες πολύ δύσκολες και σκοτεινές εποχές. Μετά από τη Γαλλία το Βέλγιο έβγαλε τον στρατό στους δρόμους για να προλάβει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι έξοδος του στρατού από τους στρατώνες του, καθιερώνεται πλέον ως πρακτική και είναι βέβαιο ότι βήμα, βήμα, χώρα τη χώρα θα φθάσει και σ΄ εμάς.
Έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την Παρασκευή και 13 που σημάδεψε την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι τζιχαντιστές σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι και όπως φαίνεται, στο Βέλγιο τρέμουν ένα παρόμοιο μακελειό.
Στο ανώτατο επίπεδο!

Μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την διήμερη πανελλαδική συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας

Αγαπημένοι σύντροφοι και συντρόφισες,

Για άλλη μια φορά σας χαιρετώ από μακριά, από τη Βαρκελώνη όπου διεξάγεται διεθνές συνέδριο για το χρέος και παρουσιάζουμε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας, την ώρα που οι νεομνημονιακές δυνάμεις λυσσομανούν να θάψουν την Επιτροπή και τα συμπεράσματά της, γιατί γνωρίζουν ότι είναι γυμνές απέναντι στην αλήθεια.

Παρά την απόσταση που μας χωρίζει, μας συνδέει και θα μας συνδέει πάντα η κοινή μας δέσμευση να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού και της κοινωνίας, να προασπίσουμε τα δικαιώματα της νεολαίας, να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στον τόπο μας, να δώσουμε κάθε μάχη και κάθε αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι την τελική δικαίωση.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Εκ μέρους του προσωρινού Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. χαιρετίζουμε τη σημερινή Πανελλαδική μας Σύσκεψη.

Χαιρετίζουμε τη θερμή αγωνιστική παρουσία του καθενός και κάθε μιας χωριστά.

Η Πανελλαδική μας Σύσκεψη κατά κοινή αναγνώριση παρουσιάζει μια εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή. Θα έλεγα ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή αλλά και ζωηρότατο ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον το οποίο γίνεται πολύ μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο στη σημερινή συγκυρία όπου η κυβέρνηση έχει τεθεί σε τροχιά ραγδαίας φθοράς ίσως και κατάρρευσης. Σε μια συγκυρία όπου η ΛΑ.Ε., παρ’ ότι εξωκοινοβουλευτική δύναμη, φαντάζει εκ των πραγμάτων ως η μόνη αντιπολίτευση και ως η μόνη παράταξη που διαθέτει ρεαλιστική, άμεση, αυθεντική, ριζοσπαστική, δημοκρατική, αντιμνημονιάκη εναλλακτική λύση.

Θα ήθελα να σας μισήσω αλλά δεν μπορώ. Μόνο λύπηση σας ταιριάζει

Τα χαράματα τον είχαν βρει ξάγρυπνο. Δεν είχε μπορέσει να κλείσει μάτι ούτε για ένα λεπτό. Είχε σηκωθεί από το κρεβάτι σαν χαμένος κι έφτιαξε καφέ, όπως κάθε μέρα. Καπνίζοντας στο μπαλκόνι ούτε που κατάλαβε ότι πέρασε η ώρα. Ετοιμάστηκε βιαστικά και βγήκε από το σπίτι.
Όμως, εκείνη τη μέρα τα πόδια του, αντί να πάνε μπροστά με κατεύθυνση το σχολείο, του φαινόταν πως γύριζαν προς τα πίσω.
Ήταν μέρα απεργίας.

Η θρησκευτική πίστη ως όπλο υποταγής και μαζικής καταστροφής[1]

Γράφει ο Κώστας Λάμπος
«Φοβηθείτε λοιπόν τη φωτιά που θα έχει για τροφή τους ανθρώπους και τις πέτρες,
τη φωτιά την προετοιμασμένη για τους άπιστους.», Κοράνι

«Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την Γην, ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην,
αλλά μάχαιραν», Ιησούς Χριστός

«Ο θεός μας είναι Φωτιά που κατακαίει», Παύλος, προς Εβραίους 12.29
«Κανένα βασίλειο δεν έχει χύσει ποτέ περισσότερο αίμα από το βασίλειο του θεού», Σαρλ Λουί ντε Μοντεσκιέ
«Η πίστη είναι μια κράμπα, μια παράλυση, μια ατροφία του μυαλού σε
ορισμένες θέσεις», Έζρα Πάουντ

«Πίστη σημαίνει να μη θέλεις να μάθεις την αλήθεια», Φρειδερίκος Νίτσε
«Η πίστη σε μια ιερή υπόθεση είναι σε μεγάλο βαθμό υποκατάστατο για μια χαμένη αυτοπεποίθηση», Erich Hoffer

Άρση προστασίας της πρώτης και μοναδικής ζωής

του Γιάννη Λαζάρου
Οι διαπραγματεύσεις "μαίνονται" μεταξύ δανειστών και εγκεφάλων της κυβέρνησης τύπου Τσακαλώτου και Σταθάκη. Πόσοι θα χάσουν την πρώτη κατοικία τους και ποιους θα προστατεύσει η αριστερή κυβέρνηση. Αγωνία μεγάλη έχει ο λαός ενώ η εξάντληση είναι χαραγμένη στα πρόσωπα των διαπραγματευτών. Το σίγουρο είναι ένα. Η κυβέρνηση πάλι θα πετύχει. Πάντα πετυχαίνει και θριαμβεύει βαφτίζοντας όπως της γουστάρει τα θέλω των ξένων που την διόρισαν για να ολοκληρώσουν τους σκοπούς τους.
Οι κατοικοεδρεύοντες στην   αποικία δεν θα πάρουν χαμπάρι ακόμη μια φορά την σφαγή για να βάψουν τις μουτσούνες τους με κάποια σημαία. Ακόμη δεν έχουν ξεβάψει τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας από τις μούρες για την συμπαράσταση στους Γάλλους και άντε από την αρχή.

Σ. Σακοράφα: Κατάντησε η βουλή «το λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων, παρατυπιών, βάρβαρων πολιτικών επιλογών, υποτακτικών συμφωνιών, λεόντειων συμβάσεων»

Συναγωνίζεται σε αιχμηρά και καυστικά σχόλια την τοποθέτηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, η επιστολή που απεύθυνε στον πρόεδρο της βουλής που «κάποτε υπήρξε αριστερός» Ν. Βούτση, η Σοφία Σακοράφα. Αφορμή η κατάργηση της Επιτροπής Χρέους. Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ότι με πολιτική ευθύνη του Τσίπρα και επί προεδρίας του η Βουλή κατάντησε «το λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων, παρατυπιών, βάρβαρων πολιτικών επιλογών, υποτακτικών συμφωνιών, λεόντειων συμβάσεων»
 
Ολόκληρη η επιστολή, όπως μας την έστειλε η Σ. Σακοράφα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο:

Εκλεγμένοι τρομοκράτες

"Απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (2002/475/ΔΕΥ)". 
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο που πρέπει κάθε Έλληνας πολίτης να διαβάσει και να το φέρει ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις τον σέρνουν για επιβαλλόμενα χρέη, για οφειλές προς δημόσιους οργανισμούς ενώ είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο για όλους όσους σύντομα θα αναγκαστούν να προβούν σε δίκη εναντίον της Τράπεζας που θα τους κατάσχει το σπίτι.
Η συγκεκριμένη απόφαση της Ε.Ε αναφέρεται αόριστα σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση έχει βάλει στόχο να προσβάλει σοβαρά μία χώρα. Χώρα όχι Κράτος, χώρα όχι κυβέρνηση ή πολίτευμα.

Aυτές τις ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ, αυτές τις Λιονταρίνες τρέμουν οι μισθοφόροι τρομοκράτες, οι ιμπεριαλιστές κι οι λακέδες τους!

Δεν λιποτάκτησαν για να γίνουν πόρνες στα μουρδέλα των "πολιτισμένων" της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Πολεμούν τους εισβολείς μισθοφόρους, τους φονιάδες του Ολάντ και των ιμπεριαλιστών, στην πρώτη γραμμή της μάχης...
Και... φέρουν στη στολή τη σημαία της κατεχόμενης Παλαιστίνης!
Η Συρία, σε αντίθεση με όλες τις αραβικές χώρες που σε διάφορες εποχές πούλησαν την Παλαιστινιακή Επανάσταση, ΠΟΤΕ δεν εγκατέλειψε το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης για Λευτεριά!

Μανώλης Γλέζος: Μεγάλο λάθος μου που έδωσα εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση!Η σωστή αντίδραση στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

Του πιτσιρίκου
Μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πολυνομοσχεδίου που απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και αλλάζει το πλαισίο προστασίας για τους δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη, οι πολίτες αναρωτιούνται ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης, ώστε να μην χάσουν τα σπίτια τους.

Επειδή διαβάζω για συλλαλητήρια, πορείες και διαδηλώσεις κόντρα στο νόμο που ψηφίστηκε, θέλω να πως όλα αυτά είναι παρωχημένα.

Κάναμε χιλιάδες διαδηλώσεις τα τελευταία έξι χρόνια, και το αποτέλεσμα ήταν η μία ήττα μετά την άλλη, και το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο.

ΛΑΕ, ΕΠΑΜ και Ανοιχτή συνέλευση κατά των πλειστηριασμών έξω το από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (video)

Χθες το πρωί η Λαϊκή Ενότητα, η Ανοιχτή Συνέλευση και το ΕΠΑΜ στα δικαστηρια της Καλαμάτας είχαν διαμαρτυρία ενάντια στο πολυνομοσχεδιο που ψηφίζεται τώρα για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω το από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας προχώρησαν σήμερα το πρωί μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης.Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» “οπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος ,έδωσαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στους πλειστηριασμούς και στους κινδύνους να χαθούν σπίτια. Ο κ .Πετράκος σχολίασε επίσης και την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.  Στο  video o Thanasis Petrakos

ΟΗΕ: Ψήφισμα ενάντια στο Ναζισμό - Καταψήφισαν ΗΠΑ, Καναδάς, Ουκρανία - Απείχαν ΕΕ και Ελλάδα!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 
 
Πηγή: Πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
Μετάφραση: revol-now.blogspot.com.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 20 Νοέμβρη/TASS/. H τρίτη επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε την Τρίτη ψήφισμα που περιλαμβάνει μέτρα ενάντια στην ηρωοποίηση (glorification) του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΛΑΕ 21 και 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ

Η Λαϊκή ενότητα εγκαινιάζει μια διαδικασία συλλογικής συζήτησης με τα μέλη και τους φίλους της ανοιχτά στην κοινωνία για το παρόν και το μέλλον της ,για την αριστερά , για το κίνημα,για τον αντιμνημονιακό αγώνα ,για το εναλλακτικό σχέδιο ριζοσπαστικής αλλαγής .

Η συζήτηση αυτή θα καταλήξει στην ιδρυτική της συνδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016.