#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Σταύρος Χριστακόπουλος: Ευρώπη Φρούριο- Ελλάδα Φυλακή


Άρης Χατζηστεφάνου: Επιταχύνουν το «Πανοπτικόν» και την περίκλειστη ΕυρώπηKen OKeefe: Εμείς είμαστε η ISIS! (απίστευτος! τα λέει στεγνά)


Σε έχω ήδη σκοτώσει

του Simple Man
Έτσι, γιατί το όρισε το παγκόσμιο σύστημα των ασθενικών κατόχων του εξασθενημένου ουρανίου θα πρέπει να πεθάνεις εσύ, Μικρέ μου, που με κοιτάς με τα μάτια ορθάνοιχτα ζητώντας μία απάντηση ανθρώπινη σε έναν γεμάτο ερωτηματικά απάνθρωπο κόσμο. Θα είσαι ο επόμενος στην λίστα για αφίσα σε γραφεία συντακτών εφημερίδων, όπως και τόσοι άλλοι Μικροί, πριν από σένα. 
Θα μπεις σε μια κορνίζα πιο γυαλιστερή από τα μάτια σου και δεν θα έχεις το ερωτηματικό χαμόγελο της ξιπασμένης Μόνα Λίζα. Το δικό σου πορτρέτο δε θα έχει την τύχη να κρατήσει 500 χρόνια δόξας, ούτε να μπει σε μία φωτισμένη θέση στο Λούβρο.

Ζητείται λογική

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και ο συντηρητικός, και ο προοδευτικός, και ο δεξιός, και ο αριστερός, και κάθε καρυδιάς καρύδι τέλος πάντων, νιώθουν την ανάγκη να ζήσουν το μύθο τους και να πρωταγωνιστήσουν σε όσα έγιναν περί τα 40 χρόνια πριν. Κατά το ελληνιστί λοιπόν, «live your myth in Greece»!
Θα ήθελα να πληροφορήσω άπαντα τα παραπάνω ζωντανά ότι, είτε επικοινωνήσετε τον Μύθο του Πολυτεχνείου, είτε απαξιώσετε την Όλη Ιστορία, το μόριό σας θα παραμείνει το ίδιο μικρό και η γυναίκα σας θα εξακολουθεί να σας παντοφλιάζει στην πρώτη ευκαιρία. Χαλαρώστε λοιπόν, δεν κερδίζετε τίποτε. Όσοι ήταν να κερδίσουν από εκείνον το Νοέμβρη άλλωστε, τρώνε ακόμη και θα τρώνε μέχρι να ψοφήσουν με χρυσά κουτάλια.

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες


Η μικρούλα δεν ήταν Γαλλίδα... Ήταν κόρη, Μάρτυρας της...


...Μάνας Συριακής γης!
Ντρέπεστε;

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Υποδοχή ήρωα επιφύλασσαν οι συγχωριανοί του στον αγρότη από τη Μεσσαρά

Viral έγινε ένα βίντεο από τις συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών των ΜΑΤ στην Αθήνα. Ένας αγρότης παίρνει φόρα και με τη γκλίτσα στο ένα χέρι κάνει ένα ακροβατικό και με εναέρια κλωτσιά χτυπά τον έκπληκτο αστυνομικό.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν ήταν αλήθεια αγρότης. Και τελικά ήταν και μάλιστα κρητικός. Ο καρατέκα αγρότης που ακινητοποίησε τον αστυνομικό των ΜΑΤ είναι από χωριό του δήμου Γορτύνας, όπως ενημερώνει το e-messara.gr, και αν και δεν έχει σχέση με πολεμικές τέχνες, είναι απίστευτα σβέλτος και ριψοκίνδυνος.

Η «ελπίδα» τους σκοτώνει


Άλλος ένας απόμαχος θύμα της «ελπίδας» …

Ένας απόμαχος της ζωής, «μπαταχτσής», στα 86 του χρόνια κάηκε ζωντανός απ’ τα κεριά που φώτιζαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του ή από ένα μαγκάλι που ζέσταινε τις κρύες του νύχτες, μιας και η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα που δεν μπορούσε να πληρώσει.

Στημένο

Καρτέσιος 
 Το 1991 ο στρατός του Σαντάμ αποτελούνταν από 260.000 μάχιμους άνδρες και άλλους 800.000 σε εφεδρεία. Οι Δυτικοί ξεμπέρδεψαν με αυτόν το στρατό πριν καν τελειώσουν τα διαφημιστικά συμβόλαια του CNN που υπέγραψε αποκλειστικά για τη ζωντανή μετάδοση εκείνου του πολέμου. Τα μπουλούκια του Ισλαμικού Κράτους αριθμούν περί τους 13.000 άνδρες. Οι Δυτικοί δηλώνουν ότι αδυνατούν να ξεμπερδέψουν. Ελάχιστοι άνθρωποι πλέον σε όλο τον πλανήτη απέμειναν να πιστεύουν ότι οι Δυτικοί αδυνατούν και είναι βέβαιοι ότι απλώς δεν θέλουν να το κάνουν.
Το Ισλαμικό Κράτος είναι χρήσιμο και βολεύει πολλούς....

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ / 18-11-2015

...Ο λαός και η χώρα βρίσκονται σε υπέρτατο κίνδυνο....


"...Το Ε.Πα.Μ. ήρθε να απαντήσει σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα. Ο αγώνας του είναι κατεξοχήν απελευθερωτικός. Είναι αγώνας εθνικός και ταυτόχρονα κοινωνικός, μιας και διεκδικεί την χώρα από τα δεσμά της τυραννίας και του δήμιου προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, του εργάτη, του αγρότη, του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία, του επαγγελματία και κυρίως της νέας γενιάς για να έχει μέλλον σ’ αυτόν τον τόπο.

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Κατάφεραν, λοιπόν, οι αναίσχυντοι από την αρχή της κρίσης κι ιδίως από τότε που επινοήθηκε το μεγάλο ριφιφί,  οπότε και ιδρύθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να έχουν ταΐσει τα ευαγή μας τραπεζικά ιδρύματα με αστρονομικά ποσά που σωρευτικά ξεπερνούν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ

Ανεξέλεγκτες λογιστικές χρεώσεις και πιστώσεις στα λογιστικά κιτάπια του ελληνικού κράτους, υπέρ της διάσωσης των τραπεζιτών με το άχθος των χρεολυσίων και το διάφορο των τόκων φορτωμένα στις πλάτες ημών των ραγιάδων, και των παιδιών μας και των εγγόνων και των δισέγγονών μας, στο διηνεκές.

Ξεφτίλες αγρότες...

Lauren O'sullivan
Ξεφτιλες αγρότες κόβεται τον δρόμο στα αριστερα υπερήφανα ματ.
Ντροπη σας ρε,δεν φτάνει που σας έκαναν μασαζ με γκλομπ και σας ψεκάζουν με υαλουρονικο τους φέρεστε ετσι;
 PRESS-GR

«Ενιαίο» Φτωχολόγιο

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*
Άλλο ένα «ενιαίο» κατ' ευφημισμόν μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους κόβεται και ράβεται με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΔΝΤ. Το «ενιαίο μισθολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων που θεσπίστηκε το 2011 με στόχο δήθεν να εξισωθούν οι αμοιβές τους, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα των Μινχάουζεν (γνωστός γερμανός βαρώνος για τα ψέματά του) του πολιτικού μας συστήματος.

Ποτέ το μισθολόγιο δεν υπήρξε ενιαίο, αφού με την περιβόητη «προσωπική διαφορά» διατηρήθηκαν οι ανισότητες με αποτέλεσμα η «αριστοκρατία» των δημοσίων υπαλλήλων να έχει μισθούς κατά 500 - 700 ευρώ μεγαλύτερους από τους πληβείους.

19/11/1942 Η μεγαλειώδης αντεπίθεση του Σοβιετικού στρατού στο Στάλιγκραντ

Στις 19/11/1942 οι Σοβιετικοί πέρασαν στην αντεπίθεση που είχε την κωδική ονομασία «Ουρανός». Το σχέδιο εκπονήθηκε από τους στρατηγούς Ζούκοφ και Βασιλιέφσκι και προέβλεπε την προσβολή των εφεδρικών δυνάμεων της 6ης Στρατιάς, που τη συγκροτούσαν κακοεκπαιδευμένοι στρατιώτες από τις συμμαχικές χώρες του Αξονα (Ιταλοί, Κροάτες, Ρουμάνοι, Ούγγροι, αλλά και ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών).

Στο τέλος αυτής της μεγαλειώδους αντεπίθεσης που διήρκεσε σχεδόν δυόμισι μήνες, στις 2/2/1943, ο στρατάρχης Φον Πάουλους αναγκάστηκε να παραδοθεί, όταν οι Σοβιετικοί πολιόρκησαν το αρχηγείο του και κάθε αντίσταση ήταν μάταιη. Ηταν ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός που παραδόθηκε στην ιστορία του γερμανικού στρατού. Μαζί του παραδόθηκαν 22 στρατηγοί και 91.000 στρατιώτες της 6ης Στρατιάς.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η ηθική του «καλού παιδιού»…


Η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κατόπιν απαίτησης του Πρωθυπουργού, είναι ένα νέο επεισόδιο στο κυβερνητικό σήριαλ του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ.
Πολυσήμαντο επεισόδιο…
Καταρχάς, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, «καρδιακός» φίλος και από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τσίπρα εξαναγκάζεται σε παραίτηση: Αυτό και από μόνο του δείχνει περίτρανα την εκφυλιστική αποσταθεροποίηση και τον πολιτικό κατήφορο της «αριστερής» κυβέρνησης.