#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Άγριος εκβιασμός από Μέρκελ, Γιούνκερ, Ερντογάν*

του Σταύρου Χριστακόπουλου
Πότε η δήλωση Φίλη για τους Πόντιους και ο ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου από τους φασίστες, πότε η ομίχλη από τις καταγγελίες Πανούση για ένα «έγκλημα χωρίς πτώμα», φαίνεται ότι δεν μπορούμε να συζη­τήσουμε κάτι σοβαρό σε αυτήν τη χώρα. Και μάλιστα την ώρα που η εφαρμογή του μνημονίου περνάει στην πιο κρίσιμη φάση και μεγάλα θέματα στρατηγικής της χώρας βρίσκονται πάνω στην τσόχα Ευρω­παίων και νεο-οθωμανών τζογαδόρων.
Στο προσφυγικό παίζεται πλέον ένα πολύ επικίνδυνο παρασκηνιακό παιχνίδι μεταξύ Ερντογάν και Ευρωπαίων, οι οποίοι παραχωρούν στον ενισχυμένο από τις εκλογές πρόεδρο της Τουρκίας όλα όσα ζητάει για να περιορίσει την εξαγωγή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευ­ρώπη.

Τι πρέπει να γίνει με τις τράπεζες και τα "κόκκινα" δάνεια;

Το όλο ζήτημα με τα "κόκκινα" δάνεια έχει περιοριστεί στο αν θα μπουν σε πλειστηριασμό και οι πρώτες κατοικίες, από ποιο ύψος αξίας και πάνω, με βάση ποια εισοδηματικά κριτήρια. Με άλλα λόγια το όλο πρόβλημα έχει περιοριστεί απλά και μόνο στο ποιος θα χάσει το σπίτι του πρώτος και ποιος δεύτερος. Ακόμη και οι γνωστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ περιορίζονται αποκλειστικά στο να διεκδικήσουν την αποτροπή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.

Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το τοκογλυφικό και σαράφικο τραπεζικό σύστημα, που σήμερα έχει μετατραπεί σε καταβόθρα εκατοντάδων δις και ακινήτων για να διασωθούν τα υπερκέρδη της χρηματοτραπεζικής συμμορίας. Προσέξτε όμως πόσο ωραία μας βάζουν να συζητάμε αυτό που τους συμφέρει.

Ο δύσκολος και παρατεταμένος τοκετός της νέας διαπλοκής με το Μαξίμου

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Από τα σκάνδαλα του Πώποτα και του Κοσκωτά μέχρι τον Λαυρεντιάδη και τον Κυριακίδη, από τη χρυσή εποχή της φούσκας του Χρηματιστηρίου μέχρι τα σημερινά «κεσάτια» των πάλαι ποτέ κραταιών ομίλων των ΜΜΕ, και από τον ξεχασμένο σήμερα Καλογρίτσα μέχρι την αναζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για φίλια μέσα, η διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας σφραγίζει τις εξελίξεις. Σήμερα, όμως, η επιτροπεία των τραπεζών από το «κουαρτέτο» των δανειστών κάνει τα πράγματα δύσκολα και το τοπίο ασαφές…

Δεν είναι δα και πολλοί οι βουλευτές ίου ΣΥΡΙΖΑ που σε σχετική πρό(σ)κληση θα απαντήσουν με απόλυτη βεβαιότητα στο ερώτημα «ποιος ήταν ο εκδότης της Πρώτης»;

H ΣΥΓΧΏΡΕΣΗ ΤΟΥΣ (ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΏΝ) ΕΠΑΦΊΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΌ ΆΛΛΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΌΝ ΕΠΑΦΊΕΤΑΙ ΣΕ ΜΈΝΑ


 http://www.straitstimes.com/

όχι στους πλειστηριασμούς

Σύνταγμα στις 18:30

«Επαχθές σχέδιο το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες, τα μεσάνυχτα, στη Βουλή», η κυβέρνηση, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο «μεταξύ των άλλων, ανοίγει τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών», καλώντας, παράλληλα, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, 19 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοε 2014 απο το Ε.Πα.Μ. Πάτρας. Τι μας ξημερώνει στην Ελλάδα & στον κόσμο γενικότερα;
Έχει σχέση το ένα με το άλλο, και σε ποιο βαθμό; Το μέλλον δεν προφητεύεται. Μπορεί όμως να προβλεφτεί, ερμηνεύοντας τα γεγονότα...
Παρουσιάζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα, που πρέπει να έχουμε υπ' όψιν όλοι μας, το βίντεο: "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;"
δίνει αφορμή για ερμηνείες που τρομάζουν, αλλά και για περαιτέρω αναζήτηση...
Το τελικό ζητούμενο είναι η συνειδητοποίηση μιας βασικής αλήθειας:

Ότι, το μέλλον δεν είναι δώρο. Είναι επίτευγμα...

Τέρμα τα δίφραγκα

της Κατερίνας Γκαράνη
Όχι άλλα πλάνα με έναν λαό να αιμορραγεί και μία εξουσία να κάνει ό,τι θέλει. Η φωτογραφία με έναν νέο που ξέρει να αμύνεται εναντία σε  όσους βγάζουν μεροκάματο εκτελώντας εντολές είναι μία εικόνα συμβόλου που σηκώνει λίγο το ηθικό μας. Διότι το ηθικό μας ήταν πεσμένο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις σούργελα, που κατέστρεψαν έναν λαό με εντολές ξένων, αλλά από χθες που το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο μπήκε στην Βουλή για ψήφιση το ηθικό μας έχει κυλίσει στις σχάρες των υπονόμων της υπομονής. 
Μάλλον είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που κατάλαβαν τι περνάει η αριστερή κυβέρνηση στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Λίγοι κατάλαβαν ότι άρθηκε γενικώς η προστασία της εστίας του Έλληνα.

«Είμαστε όλοι φονιάδες»

Σύσσωμη η Ε.Ε κήρυξε πόλεμο στην "τρομοκρατία" βομβαρδίζοντας την Συρία
Το σχέδιο της Ε.Ε "η 11/9 της Ευρώπης" βάζει και την Ελλάδα σε πόλεμο.
 
Τυπικά η Ελλάδα ως μέλος-κράτος της Ε.Ε έχει κηρύξει τον πόλεμο από σήμερα εναντίον της Συρίας. Το πολύ καλά στημένο "τρομοκρατικό" χτύπημα στο Παρίσι και οι αποκάλυψεις "τρομοκρατικών" εστιών σε Γερμανία, σε Αγγλία, σε Πολωνία, σε Ουγγαρία αποδεικνύουν ότι η Ε.Ε ήθελε μία αφορμή ανάλογη με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στην Αμερική για να συστήσει τον πρώτο κοινό στρατό των κρατών-μελών.
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών της Ε.Ε αποδέχθηκαν το αίτημα της Γαλλίας να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 42 παρ. 7 της Συνθήκης της Λισσαβόνας σύμφωνα με το οποίο εάν ένα κράτος-μέλος είναι θύμα ένοπλης επίθεσης στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν απέναντί του μια υποχρέωση βοήθειας και συνδρομής με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Τελικά ποιος είναι εθνικιστής και μάλιστα σοβινιστής χειρίστου είδους;

Τους θαυμάσατε όλους αυτούς του απατρίδες Ευρωπαίους; Όλους αυτούς που εξασκώνται σε δεκάρικους για "ευρωπαϊκά ιδανικά" και ευρωπαϊσμό; Τους είδατε όλους αυτούς που βγάζουν σπυριά όταν μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αυτοδιάθεση; Είδατε πόσο ωραία υιοθέτησε τον επίσημο Γαλλικό σοβινισμό η αριστερά του κ. Φίλη, που μόλις πριν δυο βδομάδες μας έδινε μαθήματα καταγγελίας του "εθνικισμού" με την άρνηση του προφανούς, δηλαδή της γενοκτονίας των Ποντίων;

Je suis Francais, φωνάζουν όλοι ντυμένοι με τη Γαλλική σημαία. Δεν έχει σημασία ότι η επίσημη Γαλλία εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις διάλυσης σε πάνω από 14 χώρες, κυρίως σε πρώην αποικίες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ο δίδυμος εφιάλτης


Του Βασίλη Βιλιάρδου

Στην Ιταλία, αντίθετα με την Ελλάδα, όλα τα πολιτικά κόμματα κάθονται μαζί σε ένα τραπέζι – επειδή τα ενώνει ο κοινός στόχος ενός αποτελεσματικού σχεδίου, μίας όσο το δυνατόν γρηγορότερης εξόδου της χώρας τους από την Ευρωζώνη
(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
.
“Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ο χρόνος του παιχνιδιού έχει λήξει. Το βιοτικό μας επίπεδο θα μειωθεί πάρα πολύ, αλλά τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερες ημέρες. Πρέπει να πολεμήσουμε. Όλοι μαζί, χωρίς καμία εξαίρεση. Θα υπάρξουν θύματα. Θα κάνουμε λάθη. Είναι όμως απαραίτητο” (W. Churchill).
.

ΆρθροΒιώνουμε χωρίς καμία αμφιβολία μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – οπότε δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Η Ελλάδα είναι αθεράπευτα χρεοκοπημένη, ενώ τα δύο γιγαντιαία της προβλήματα, ο «δίδυμος εφιάλτης», είναι αφενός μεν το δημόσιο, αφετέρου το ιδιωτικό χρέος.

Μέρες δόξας ζουν οι ένστολοι χρυσαυγίτες επί ημερών Τσίπρα!

Του Γιώργου Αλεξάτου
Μέρες δόξας ζουν οι ένστολοι χρυσαυγίτες επί ημερών Τσίπρα!

Σήμερα έπνιξαν την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, επιχειρώντας να διαλύσουν το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο.

Χθες είχαν μπει στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ, περιφρουρώντας το μπλοκ του στην πορεία του Πολυτεχνείου. Πριν μια βδομάδα μακέλεψαν τους απλήρωτους εργάτες στα Γιάννενα.

Πριν λίγες βδομάδες τσάκισαν τη διαδήλωση κατά του φράχτη στον Έβρο.

Je suis malakas

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έκλεισε η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών, όσον αφορά στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Η συμφωνία μοιάζει επώδυνη καθώς πλήρη κάλυψη από τους πλειστηριασμούς θα έχει μόλις το 25% των δανειοληπτών. Από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας θα υπάρχει πλήρης προστασία μόνο για δανειολήπτες με εμπορική αξία του ακινήτου τους έως 170.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα για τετραμελή οικογένεια έως 21.000 ευρώ».
Είναι κι αυτός ένας πόλεμος. Δεν ξέρω αν θα δημιουργήσει απεγνωσμένους που ζωσμένοι από εκρηκτικά θα ανατινάζονται ανάμεσα σε όσους θα έχουν σπίτι, αλλά είναι ένας πόλεμος. Ένας βάρβαρος πόλεμος από πολιτισμένους δυτικούς πολιτικούς και τραπεζίτες.

ΝΤΙΛΙ ΝΤΙΛΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ....

Στο "πολιτισμό" των ανθρώπων ακόμα και ο θάνατος έχει διαφορετικές όψεις. Υπάρχουν δολοφονίες που είναι πολύ "ξενέρωτες" για τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης. Υπάρχουν άλλες που ανατριχιάζεις και χύνεις ποτάμια δάκρυα γιατί σ΄αγγίζουν. Γιατί σ΄αγγίζουν? Γιατί είναι κοντά. Who gives a f@uck για κάποιον που σκοτώνουν σε μια άλλη ήπειρο? Κάπου στα βάθη της Αφρικής σφαγιάζονται χιλιάδες, κάπου στη Λατινική Αμερική πίσω απο τις φιέστες των μουντιάλ και της Κοπακαμπάνα, η ζωή είναι ζούγκλα που αν ζήσεις πάνω από τα 40 είσαι φαινόμενο. Στη Μέση ανατολή είναι η παιδική χαρά των εμπόρων του θανάτου εδώ και κάτι άπειρα χρόνια. Η Γάζα στενάζει, το Ιράκ ισοπεδώθηκε, η Λιβύη γύρισε στην εποχή των σπηλαίων. Στα διάφορα Βιετνάμ αυτού του κόσμου λαοί ισοπεδώθηκαν, γυναικόπαιδα σφαγιάστηκαν, όπως και σ΄ολη την ανθρώπινη ιστορία, τα παιχνίδια πολέμου, τρομοκρατίας, βίας, απανθρωπιάς είναι το φετίχ αυτού του ιού που κατασπαράζει τη γη σαν καρκίνωμα και ονομάζεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ακου τι είπε!

Του Γιώργου Αλεξάτου
Είναι κι αυτός ο Βαρθολομαίος, όμως, μεγάλη μουσίτσα! Άκου, τι του 'πε του ανθρώπου:

- Μην ανησυχείς, τέκνον μου, Αλέξιε! Ορών σε, τοιουτοτρόπως ενδεδυμένον, καθίσταμαι βέβαιος ότι είσαι ο πλέον κατάλληλος δια το έργον το οποίον σου ανέθεσε ο Ύψιστος.