#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Bashar Al Assad: “Χθες η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία ζούμε επί 5 χρόνια”!

Του Νίκου Κλειτσίκα
Όπως ακριβώς με την Αλ Κάιντα, που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους για να αντιμετωπιστεί η "κομμουνιστική" διείσδυση της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, έτσι και το νέο κατασκεύασμα τους (ισλαμικό κράτος, ελεύθερος συριακός στρατός, ή ότι ονομασία έχει δοθεί στις μισθοφορικές ορδές των “πολιτισμένων” δυτικών) επιτέλεσε το “έργο” που σχεδίασαν, σκηνοθέτησαν και εκτέλεσαν οι “μεγάλες” δυνάμεις της νέας τάξης.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Συρία μια συνάντηση εκπροσώπων της γαλλικής κυβέρνησης και του Σύρου Προέδρου Bashar Al Assad. Ακριβώς την επόμενη των φονικών επιθέσεων στο Παρίσι με το αίμα αθώων ακόμη νωπό...

Σαν σήμερα το 1980 οι μπάτσοι δολοφονούσαν Κουμή και Κανελλοπούλου

Σαν σήμερα το 1980 δολοφονήθηκαν από μπάτσους των ΜΑΤ η 20αχρονη εργάτρια Σταματία Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Κύπριος φοιτητής της Νομικής Ιάκωβος Κουμής. 

Οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.

Η ΕΔΕ που διατάχτηκε, όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τι περιπτώσεις δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Την ίδια μέρα είχαμε δυο τουλάχιστον τραυματισμούς από αστυνομικά περίστροφα ενώ η αστυνομική βία είχε αποτέλεσμα πολλά εκατοντάδες σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών, συλλήψεις κ.λ.π.

Χτύπημα Ευρωπαϊκής Τρομοκρατίας

Η Ε.Ε φανερώνει αιματηρά το πραγματικό της πρόσωπο 
 Η μητέρα της "τρομοκρατίας" ατσαλώνεται
 
Το χτύπημα ήταν πολιτικό και όχι τρομοκρατικό. Τα δεκάδες πτώματα Γάλλων πολιτών και τουριστών σε ήσυχες λαϊκές συνοικίες και σε χώρους που συναθροίζονται νέοι βολεύουν περισσότερο το όραμα της Ε.Ε παρά το δημιούργημα της Δύσης με το όνομα Ισλαμικό Κράτος.
Απίστευτα καλά σχεδιασμένη η επίθεση μετά από απειλές του ισλαμικού κράτους ότι θα χτυπούσαν πρωτεύουσες ευρωπαϊκών κρατών με πρώτο το Παρίσι ως αντίποινα για την συμμετοχή της Γαλλίας στους  αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ισλαμικών στόχων στη Συρία. Καθόλου τυχαία η επιλογή του Παρισιού και για την Ε.Ε εφόσον η συγκεκριμένη πρωτεύουσα έχει βαρύ παρελθόν με τα γκέτο δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών ειδικά με καταγωγή από την πρώην αποικία της Γαλλίας, Αλγερία.

Επίθεση στη δυνατότητα της χώρας να παράγει

Ποια είναι βαθύτερη στόχευση των νέων μέτρων 
που απειλούν να αφανίζουν τον πρωτογενή τομέα
 
Του Δημήτρη Κοδέλα*
Στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου περίοπτη θέση έχουν μέτρα που χτυπούν τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή της χώρας, με την κυβέρνηση έτοιμη να νομοθετήσει με περισσή άνεση και προθυμία όσα δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι προκάτοχοί της.

Στην κυβερνητική στάση κυριαρχεί η εξαπάτηση, σε σχέση με τις μόλις προ κάποιων μηνών δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αγρότες, ο χειρισμός που περιλαμβάνει και καρότο (υποτιθέμενη διαπραγμάτευση, συζήτηση περι ισοδυνάμων, παράλληλων προγραμμάτων, εισροές από ΚΑΠ κ.λπ.) και μαστίγιο («κρατάτε μικρό καλάθι», «η συμφωνία θα εφαρμοστεί») καθώς και η πυροδότηση κοινωνικών αυτοματισμών ως μια σταθερή πολιτική διαίρεσης της κοινωνίας και απομόνωσης της κάθε κοινωνικής ομάδας. Έτσι, το υπ. Οικονομικών διαρρέει non paper με τους φόρους τον αγροτών το έτος 2014, ισχυριζόμενο ότι δεν πληρώνουν αρκετούς και η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει ότι «η φορολόγηση των αγροτών έπρεπε να αντιμετωπιστεί και χωρίς τη συμφωνία» η οποία «θα εφαρμοστεί».

Γαμώτο, ξέχασα το διαβατήριο

 Άρης Χατζηστεφάνου
Λίγες ώρες από τη στιγμή που γράφτηκε το κείμενο επιβεβαιώθηκε ότι το διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα σε έναν από τους δράστες ήταν πλαστό. 
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο Ιντερνετ η γελοιογραφία ενός Άραβα σκιτοσγράφου, που σατιρίζει την ευκολία με την οποία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποδέχτηκαν άμεσα την πληροφορία ότι ένας από τους δράστες των φρικτών επιθέσεων στο Παρίσι ήταν Σύρος πρόσφυγας, που πέρασε από τα ελληνικά σύνορα. Γαμώτο, γράφει η λεζάντα, ξέχασα το διαβατήριο.
Το σκίτσο θα μπορούσε εύκολα να ενταχθεί στις δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας, που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα αφού υπονοεί ότι η παρουσία ενός συριακού διαβατηρίου στον τόπο της επίθεσης είναι τουλάχιστον ύποπτη. Είναι πολύ πιθανό να είναι θεωρία συνωμοσίας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου και οι «παλατιανές» συνωμοσίες

Αναγκαία μια δημοκρατική επανάσταση

 Το editorial του Δρόμου

Η 42η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σκεπάζεται από έναν ομιχλώδη γνόφο «παλατιανών» συνωμοσιών που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στοχεύουν ευθέως στο οικοδόμημα της μεταπολίτευσης. Κανείς δεν μπορεί να πει αν τα περιστατικά που τον συνθέτουν προέρχονται όλα από το ίδιο σκοτεινό κέντρο ή αν πρόκειται για συμπτώσεις ασύνδετων διεργασιών. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το τοπίο μυρίζει Πομπηία στις τελευταίες ημέρες της και το ερώτημα είναι αν ο λαός θα πρέπει να απεύχεται την έκρηξη του ηφαιστείου ή να ελπίζει σ’ αυτήν.