#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Πόσο πιο ξεφτιλισμένοι μπορεί να γίνουν οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι;

Πόσο πιο ξεφτιλισμένοι μπορεί να γίνουν οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι; Αν αληθεύει το γεγονός που περιγράφει δημοσίευμα ιστοσελίδας της Θεσσαλίας δεν σε αγανακτεί απλώς αλλά σε εξοργίζει.

Σύμφωνα λοιπόν με ότι διαβάζουμε στην Καρδίτσα υπήρξε ένας υπέργηρος παππούς (92! χρονών) που για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό πουλούσε κάστανα. Τα «όργανα της τάξης» σε μια επίδειξη όχι απλώς κοινωνικής ευαισθησίας αλλά άκρατης επαγγελματικής συνείδησης συνέλαβαν τον 92χρονο στον οποίο υπάρχει ο κίνδυνος να δικαστεί και το «παράπτωμα» του να του στοιχίσει μέχρι 32 μήνες φυλακή!

Πιάσαμε πάτο, Γρηγόρη

του Γιάννη Λαζάρου
Το είδαμε κι αυτό. Η πρώτη ρατσιστική απεργία είναι ιστορικό γεγονός. Στην Ελλάδα των 3 εκατομμυρίων ανέργων κατέβηκαν στον δρόμο διατεταγμένα και συντεταγμένα οι έχοντες μεροκάματο. Μάλιστα η πλειοψηφία αυτών έχουν σίγουρο μεροκάματο. Δημοσιοϋπαλληλικό.
Κι ενώ τα πανό σέρνονταν στο οδόστρωμα και οι ντουντούκες παραμόρφωναν τον "δίκαιο αγώνα" οι άνεργοι της Ελλάδας κατάλαβαν ότι πρέπει να γίνει μια συντεχνία ανέργων, ένα σωματείο που θα πρέπει με πληρωμένο παράβολο να καταθέσει την αίτηση σε αρμόδια δικαστική υπηρεσία για να κατοχυρωθεί ως νόμιμο όργανο αγώνα παίρνοντας άδεια να κατεβαίνει στους δρόμους έχοντας πρώτα κλείσει ραντεβού με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος και επίσημα η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος με υπογραφή Βούτση

Από τον Βασίλη Πολυχρόνη    
Τέλος κι επίσημα για την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος,με τη βούλα του ΠτΒ μάλιστα.Σωστά.Τι να την κάνουμε την Επιτροπή και τι να ψάξουμε για τη νομιμότητα του χρέους αφού...είμαστε large και πλερώνουμε!Τα παίρνουμε απ' τα γερόντια,από τους ανάπηρους,από τις ανύπαντρες μητέρες,από τους πολύτεκνους,από...από...και...πλερώνουμε!!!

Στους ιδιώτες μνήμη και μνημεία, στη λήθη ο πολιτισμός

Το έθιμο, επηρεασμένο από ένα τραγούδι τον Φρανκ Σινάτρα, θέλει όποιον επισκέπτεται τη Φοντάνα ντι Τρέβι, ένα από τα ομορφότερα σημεία στο κέντρο της Ρώμης, να γυρίζει την πλάτη του στο σιντριβάνι και να πετάει ένα κέρμα ώστε να υλοποιηθεί η υπόσχεση του ότι θα επισκεφθεί ξανά την Αιώνια Πόλη. Έτσι, ένα στρώμα από κέρματα διακρινόταν ανέκαθεν στο βυθό του πανέμορφου σιντριβανιού, που από το 1960 και μετά έχει ταυτιστεί με την εικόνα της πληθωρικής Ανίτας Έκμπεργκ από την ταινία του Φελίνι, Ντόλτσε Βίτα, ενδεδυμένης με μαύρη νυχτερινή τουαλέτα να ακκίζεται περπατώντας ράθυμα στα νερά του.

Το σεξ και η απεργία θέλουν διάρκεια


Γ. Κοντογιώργης: Τύποις Δημοκρατία, η ολιγαρχία του κομματικού συστήματος (Ηχητικό)

Οι πολίτες, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι μορφές αντίδρασης που επιλέγουν σήμερα στις αποφάσεις ενός πολιτικού συστήματος που το μόνο που κάνει είναι να επιχειρεί να θωρακίζει την δική του ύπαρξη, είναι ατελέσφορες, είπε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής της πολιτικής επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης.
Χρειάζεται νέος ρόλος και απαίτηση σε καθημερινή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
Κυρίως όμως χρειάζεται όλοι να αντιληφθούν ότι οι παγκοσμιοποιημένες αγορές στη νέα εποχή έχουν προσπεράσει όσους με εργαλεία του χθες επιχειρούν να τις ανατρέψουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!


Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ


Μονόδρομος η ανάπτυξη και η αποτελεσματικότητά των ενωτικών λαϊκών αγώνων

Γράφει ο Γ. Μυλωνάς
Η πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 12/11 στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα είναι μια σημαντική στιγμή στον αγώνα των εργαζομένων εναντίον των μνημονίων και μπορεί να αποδειχθεί υπό προϋποθέσεις αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας για την ανάκαμψη του κινήματος, ιδιαίτερα αν στεφθεί από επιτυχία και επακολουθήσει αγωνιστική κλιμάκωση.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν απέναντί τους μόνο την κυβέρνηση και τους κάθε είδους αστικούς μηχανισμούς. Αντιμετωπίζουν το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, την εργοδοσία και μαζί το σύνολο των αστικοποιημένων ηγεσιών των δευτεροβάθμιων και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία προέρχεται από την απουσία των προϋποθέσεων εκείνων που θα δώσουν ώθηση, θα λειτουργήσουν ως ατμομηχανή για την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Τα ΜΑΤ του Τσίπρα μακελεύουν μεροκαματιάρηδες (Βίντεο))

Του Γιώργου Αλεξάτου
Νέα επίθεση των ΜΑΤ σήμερα κατά των εργατών της "Γενικής Ανακύκλωσης" στα Γιάννενα, που απεργούν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Χθες τα ΜΑΤ προσήγαγαν τέσσερις εργαζόμενους. Σήμερα προσήγαγαν οχτώ.

Θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα με το χορτάτο βουτυρόπαιδο που παριστάνει τον Ηγετίσκο και στέλνει τους ένστολους χρυσαυγίτες να χτυπήσουν ανθρώπους του μεροκάματου.

Κάποιος να τον μαζέψει... Πριν το μαζέψουμε με τις κλωτσιές, το ξεφτιλισμένο ανθρωπάκι...

Ένας λιγότερος...

Παρά τα όσα έπραξε η μοίρα  του φέρθηκε πολύ γενναιόδωρα δίνοντάς του 96 χρόνια ζωής. Από τα 26 του χρόνια που υπηρέτησε ως στρατιώτης την ναζιστική Γερμανία μέχρι που πήγε να ανταμώσει τον δημιουργό του, ο Χέλμουτ Σμιτ δεν έμεινε ούτε λεπτό έξω από την πολιτική ζωή με την πλευρά του "καλού", του "δημιουργικού", του "σοσιαλιστικού", του "ευρωπαϊκού" μα πάντα με τον ναζισμό να κυλάει στις φλέβες του.
Δεν έχασε χρόνο την ώρα που οι "σύμμαχοι" έστηναν πάλι την Γερμανία και ο 30χρονος Σμιτ χώθηκε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας την ώρα που έπεφταν τα πακέτα ανασυγκρότησης το 1952 από την σύμμαχο και φίλη της Γερμανίας, Αμερική. Ο Σμιτ ήταν εκεί ως δεξί χέρι του υπουργού Οικονομικών, Σίλερ ενός ακόμη ναζιστή που από το 1941 μέχρι το 1945 θέριζε αντιναζιστές σε όλη την Ευρώπη και  ο οποίος με το τέλος του πολέμου έγινε βουλευτής και αυτός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

12 Νοέμβρη