#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη μπίζνα: Μαζί με τον ΟΛΠ πωλείται & η μισή πόλη!


Μαζί με τον ΟΛΠ πωλείται και ο… μισός Πειραιάς! Απίστευτο και όμως συμβαίνει αφού ο Οργανισμός έχει μια πολύ μεγάλη (αθέατη) περιουσία από ακίνητα στην πόλη και εφόσον προχωρήσει η πώλησή του θα περάσουν στον ιδιώτη- επενδυτή και αυτά!
Η αποκάλυψη, που κάνει το Pireas2day.gr, για την ύπαρξη αυτής της μεγάλης ακίνητης περιουσίας δημιουργεί μείζον θέμα σε σχέση με την πώληση του ΟΛΠ αφού ακόμα πολλά οικόπεδα δεν έχουν εντοπιστεί και φυσικά δεν έχουν αποτιμηθεί, με αποτέλεσμα να μην υπολογιστούν στην αξία του Οργανισμού και θα περάσουν στα χέρια των επενδυτών αντί πινακίου φακής….

Καλώς δεχτήκαμε την Ευρωπαική Τράπεζα που εκποίησε τις ανατολικές χώρες

Του Δημήτρη Καζάκη
Η Ελλάδα επίσημα πλέον κατατάσσεται στο επίπεδο του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, κοκ. Με τον Νόμο Υπ' Αριθμ. 4341 (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 142, 6/11/2015) κυρώνεται η Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σχετικά με τη συνεργασία και τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελληνική Δημοκρατία.

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Ο καθημερινός ψεκασμός και το ολοήμερο νανούρισμα των μέσων μαζικής αποχαύνωσης, πότε με τα "ισοδύναμα" και πότε με την "αξιολόγηση" και τις "αναγκαίες δόσεις", έχει στόχο να καλλιεργεί στο μυαλό των ήδη πτωχοποιημένων ιθαγενών την αναγκαιότητα αποδοχής των νέων μέτρων εξαθλίωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η επίσημη χρεοκοπία του αστικού κράτους που πρέπει να παραμείνει ικανό να απαλλάσσει από χρέη τους "φτωχούς" καπιταλιστές και ικανό να δανείζεται φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα με "κοινωνική ευαισθησία" στα πλαίσια μιας "αριστερής" κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πόντιοι έδειραν τους Χρυσαυγίτες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. (VIDEO)

 παίρνει σειρά ...ο Φίλης

Πλάκωσαν στο ξύλο τους χρυσαυγίτες στο Ποντιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο βουλευτής Κιλκίς της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το άγαλμα Βενιζέλου με κλωτσιές και μπουνιές.

Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου - Ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις

Στο γενικό προσκλητήριο που απηύθηναν προ ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη για διενέργεια πανελλήνιου συλλαλητηρίου του κλάδου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ανταποκρίνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στον Πλατύκαμπο.
Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση είπαν ομόφωνα «ναι» στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών και συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της καθόδου.
Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ν. Λάρισας η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.

Το δράμα της Ελλάδας

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Η προσδοκία πως η πατρίδα μας θα ξεφύγει από την κρίση, οπότε δεν θα οδηγηθεί μέσα από ένα παράλληλο νόμισμα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη χρεοκοπία, ισοδυναμεί με την απόλυτη συλλογική ουτοπία – η οποία ίσως πληρωθεί πολύ ακριβά
«Οι περισσότερες κρίσεις εξελίσσονται με έναν παρόμοιο τρόπο – όπως περίπου οι κλασικές τραγωδίες.Προηγείται η αρχική σπίθα, η πυροδότηση, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μία πολύπλοκη αλυσιδωτή αντίδραση. Τελικά, ο ήρωας δεν αποτυγχάνει λόγω μίας αντικειμενικά ανεπίλυτης κατάστασης – αλλά εξαιτίας των αποφάσεων, τις οποίες λαμβάνει, ως συνέπεια της αρχικής κρίσης».

Με αφορμή την αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πέμπτης 12-11- 2015

Έκπληξη μας προκάλεσε το σύνθημα Κανένα Σπίτι στα Χέρια Τραπεζίτη στην αφίσα του ΠΑΜΕ για την προσεχή 24η απεργία.

Με το που το βλέπεις σκέφτεσαι: Επιτέλους υπήρξε προσεδάφιση από τους συντρόφους συναγωνιστές, στον πλανήτη Γη, στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι  με αυτή την γείωση ανακαλύφθηκε ένα πρωτεύον ταξικό και ταυτόχρονα  Εθνικό καυτό ζήτημα που αφορά το δικαίωμα στο αγαθό της στέγασης  ΟΛΟΥ του λαού. Αγαθό που απειλείται από την κατοχική επέλαση του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Μπορεί αυτή η αντίσταση και υπεράσπιση του αγαθού της κατοικίας ΟΛΟΥ του λαού να γίνει στα πλαίσια του καπιταλισμού και της αγοράς;

Πιθανόν ναι από ότι καταλαβαίνουμε σύμφωνα με την προτροπή της αφίσας. Μπορούμε να το κάνουμε μέσα στο υπάρχον πλαίσιο χωρίς να κατηγορηθούμε για…οπορτουνισμό.

Λαπαβίτσας: "Ούτε ο Σαμαράς δε διανοήθηκε τέτοια μέτρα"