#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία. Όλες οι λεπτομέρειες για τα (ως πότε;) αεροδρόμια μας. (VIDEO).


Σχόλιο: Ο Β. Αλεβιζόπουλος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Δίνει ένα συνεπή πατριωτικό αγώνα ενημέρωσης και αντίστασης εδώ και χρόνια μέσα στην λαίλαπα των μνημονίων της €κατοχής, υπερασπίζοντας την δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά.
Ενδιαφέρον έχει αυτή η παλιότερη συνέντευξη ουσίας (φυσικά σε περιφερειακό κανάλι) η οποία δόθηκε μεταξύ 1ης και 2ης φοράς «Αριστεράς». Ο Β. Αλεβιζόπουλος επιφυλακτικά πάντα, είχε κάποιες ελπίδες αποτροπής της καταστροφής από την καταβαράθρωση του ΣαμαροΒενιζελικού μορφώματος και την ανάληψη της εξουσίας από το σχήμα ΣυριζΑνέλ.
Η ιστορία έχει δικαιώσει τις επιφυλάξεις του.

Η Βρετανία απειλεί υπέρ της Ε.Ε

Η απειλή του Κάμερον με Brexit μπορεί να αλλάξει όλο τον εργασιακό χάρτη της Ε.Ε
  Ευρωπαίοι μετανάστες και πρόσφυγες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ξενοφώντας Ερμείδης Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέρχεται δριμύτερος απειλώντας την Ε.Ε ότι αν δεν μεταρρυθμίσει Συνθήκες της Ε.Ε που δεν είναι αρεστές πλέον στην Βρετανία, τότε αυτή θα φύγει από την Ε.Ε.
Ο Κάμερον εδώ και ένα χρόνο πιέζει την Ε.Ε να αλλάξει τους κανόνες Συνθηκών της και να εκχωρήσει στην Βρετανία  το δικαίωμα να περιορίσει άμεσα την πρόσβαση των Ευρωπαίων μεταναστών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας της χώρας  και να μειώσει την επιρροή της Ένωσης στη Βρετανία, στα πεδία όπου κρίνει ότι είναι υπερβολική.
Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά μόνο για ένα μέλος-κράτος και αν οι Συνθήκες που αφορούν σε αυτά τα δύο σοβαρά αιτήματα αλλάξουν θα πρέπει να αλλάξουν για όλα τα μέλη-κράτη εκτός βέβαια από χώρες που βρίσκονται κάτω από επιτήρηση, όπως η Ελλάδα.

Η Τραγωδία της Αριστεράς (με μαρξιστικούς όρους)

Του Σπύρου Στάλια*, οικονομολόγου Ρh.D
Όταν η κοινοβουλευτική αριστερά αποδέχτηκε την συνθήκη του Μάαστριχτ, και αργότερα αποδέχτηκε το ευρώ, απώλεσε την αυτογνωσία της.

Η αριστερά με τις ενέργειες αυτές, απεκόπει παντελώς από την παράδοση του μαρξιστικού πολιτικού ορθολογικού ανθρωπισμού.

Ο σύριζα, ‘η πρώτη φορά αριστερά,’ εκτελεί πια με θαυμαστή επιμέλεια τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό είναι κατάντημα.

Η ευρωπαϊκή και η δική μας αριστερά, με οποιοδήποτε προσωνύμιο, αποδέχτηκαν το γεγονός ότι στην ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να υπάρξει γενική κρίση (ύφεση) και ότι η πλήρης απασχόληση είναι η φυσική κατάσταση της οικονομίας.

Ένα ανάξιον εστί ο κόσμος όλος

Δεν είναι ελληνικό προνόμιο η αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής και η επιλογή ηλίθιων κατασκευασμάτων που έχουν την εξουσία στα χέρια τους. Μη νομίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των ηλιθίων, κιοτήδων και εθελόδουλων ενώ οι αναπτυγμένες έχουν λαούς με βαθύ πολιτισμό και συνοχή ενώ τα Κράτη τους είναι τέτοια που μπροστά τους η Ελλάδα φαντάζει σαν ο φτωχός συγγενής. 
Όλος ο πλανήτης είναι μέσα στα σκατά και όλοι οι λαοί είναι το ίδιο βουτηγμένοι σε αυτά χειρότερα και απ΄ ό,τι οι Έλληνες. Από την Βοστόνη μέχρι το Εκατερίνεμπουργκ και από το Κέιπ Τάουν μέχρι την Στοκχόλμη οι λαοί δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται.