#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση του ΚΟΜΜΟΝ: Η Αριστερά απέναντι στο «αριστερό» μνημόνιο. Υπάρχει διέξοδος;

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση οργανώνει η συντακτική επιτροπή του ΚΟΜΜΟΝ μπροστά στα νέα πολιτικά δεδομένα και τις αρνητικές εξελίξεις για το λαό και την εργατική τάξη. Την Τετάρτη 11 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Αντωνιάδη στην ΑΣΟΕΕ.

ΚΚΕ: Χωρίς σχέδιο ανατροπής και κλιμάκωσης

 Προτεραιότητα για την ηγεσία του Περισσού η οργανωτική ανάπτυξη


Γιώργος Κρεασίδης – ΠΡΙΝ
Τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ καταγράφει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη, επιβεβαιώνοντας τις τοποθετήσεις για τον αρνητικό συσχετισμό που κράτησε στάσιμα τα εκλογικά ποσοστά του. Το ΚΚΕ αποδίδει αυτή την εξέλιξη στην ιδεολογική χειραγώγηση των εργαζομένων, προσπερνώντας ης αγωνιστικές εμπειρίες, τη στάση της Αριστερός και τη δική του, στην εξέλιξη της κρίσης.

Η απάντηση που δίνεται στη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το κάλεσμα για οργάνωση του λαού και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από την ανάπτυξη «εστιών αντίστασης παντού», αλλά και την πολιτική διαφώτιση και αποκάλυψη του χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής.

Μπορεί να ακούγεται παλαιοκομμουνιστικό …

 Στέλιος Ελληνιάδης –  δρομος της αριστερας
Οι πόλεμοι, η διάλυση των τοπικών πολιτικών και κοινωνικών ιστών και δομών, η αποσύνθεση των ξεχωριστών πολιτισμικών δεσμών των λαών, η επακόλουθη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, μεταβάλλουν όλο τον Τρίτο Κόσμο σε ένα χυλό, ανερμάτιστο και ασύνδετο, χωρίς βάση και σημεία αναφοράς. Με μόνους κερδισμένους απ’ αυτό τον αναβρασμό τις αναπτυγμένες δυτικές χώρες και τις πολυεθνικές τους εταιρίες που αποκομίζουν ό,τι τους συμφέρει, αφήνοντας τα υπόλοιπα με τη μορφή ερειπίων και ομαδικών τάφων.

Σε λίγες ώρες η οριστική ρήξη της Καταλονίας με το Ισπανικό Κράτος…

Πράγματι, το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015 θα μείνει σίγουρα στην ιστορία καθώς είναι τότε που το Κοινοβούλιο της Καταλονίας θα ψηφίσει τη Διακήρυξη που σηματοδοτεί τη ρήξη της χώρας  με το Ισπανικό Κράτος!
Του Γιώργου Μητραλιά
Περιττό να πούμε ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Μαδρίτη των επιγόνων του Φράνκο, της Μοναρχίας των Βουρβόνων και της Ιερής Συμμαχίας των νεοφιλελεύθερων κομμάτων του «νόμου και της τάξης» (Λαϊκό, Σοσιαλιστικό και Ciudadanos) είναι κάτι περισσότερο από τεταμένη. Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων στο γραφείο του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και γαϊτανάκι «δραματικών δηλώσεων» ενάντια σε αυτό που σύσσωμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο αποκαλούν «πραξικόπημα» της πλειοψηφίας της καταλανικής Βουλής. Και φυσικά, ελάχιστα καλυμμένες απειλές ενάντια στους… «στασιαστές» που πρέπει οπωσδήποτε να υποταγούν.

Ευρώπη αίσχους και κτηνωδίας!

Το «κακό» που περιορίζεται στους διακινητές, το πρόβλημα που δεν υπάρχει όταν είναι αθέατο….

του Διονύση Ελευθεράτου
Στο ζωικό βασίλειο, ο στρουθοκαμηλισμός «εγγυάται» στον αδύναμο μια τραγική μοίρα, που ο ίδιος πίστευε πως δεν θα ερχόταν, επειδή φρόντισε να μην την βλέπει να καταφθάνει. Στο ανθρώπινο βασίλειο της «συντεταγμένης» θηριωδίας, όμως, ο στρουθοκαμηλισμός λειτουργεί και υπέρ του ισχυρού. Εξασφαλίζει «άλλοθι» της κακιάς ώρας και αναχαιτίζει (;) Ερινύες. Απόδειξη; Το προσφυγικό… 

Εάν παρακολουθείς τις τοποθετήσεις της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και των ηγετών των επί μέρους χωρών της Γηραιάς Ηπείρου, είτε πρόκειται για «ορθολογικές» και «προστατευτικές» των συνόρων νύξεις είτε για «ανθρωπιστικές» εξάρσεις τους, αντιλαμβάνεσαι κάτι βασικό: Για αυτούς δεν υφίσταται πρόβλημα, παρά μόνον εάν εμφανιστούν στον ορίζοντα οι ξεριζωμένοι, ή έστω οι βάρκες...που τους μεταφέρουν.

ΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ…

Φώτο από in-exarchia
Στην Καθημερινή, αυτή τη φυλλάδα υγείας που είναι άξια μόνο για σκουπίζουμε τα ποπουδέλια μας μετά την εντερική κένωση, ένας τύπος που λέγεται Βατόπουλος, που ούτε γνωρίζω τι είναι(στη Βικιπαίδεια λέει ότι είναι υπεύθυνους του πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας υγείας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  Συλλόγου «Φίλοι του κτήματος Τατοΐου») έγραψε 523 λέξεις για να μας πει ότι τα Εξάρχεια πρέπει να «αναβαθμιστούν» γιατί τα αναρχοκομμούνια της περιοχής βρομίζουν την το «γενετικό υλικό» των Εξαρχείων στο οποίο είναι εμποτισμένη η  «αθηναϊκότητα». Μα σαν δεν ντρέπονται δηλαδή τα αναρχοκομμούνια να κολλούν αφίσες στους τοίχους; Δεν ντρέπονται να κάθονται σε πεζοδρόμια, εισόδους πολυκατοικιών, σε πεζούλια και πεζοδρόμους και να καταργούν την διάκριση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου και να πίνουν μπύρες ; Ντροπή και αίσχος.

Επικίνδυνες (κατα)σχέσεις

Φαίνεται ότι το συστεμ δεν έχει συναίσθηση της οργής που θα δώσει η απελευθέρωση της συσσωρευμένης δύναμης της σπείρας….

Ίδρυμα Κοινωνικής Αναλγησίας (ΙΚΑ): Αυτό που φαγε τα λεφτά των ασφαλισμένων στις φούσκες της Σοφοκλέους και στα δομημένα… Που αντί για φύλακας του μόχθου του ασφαλισμένου, αντί να αναδιανείμει το αποθεματικό προς όφελος των ασφαλισμένων, το κατηύθυνε μεθοδευμένα στα κλεφτοχαρτα της Σοφοκλέους… Όπου καρτερούσε το κράτος το βαθύ με τις ορθάνοιχτες βαθιές τσεπαρες του… Οι χίλιοι και κάτι «έλληνες» που τσεπώσανε το προϊόν της μεγαλύτερης αναδιανομής πλούτου που έγινε ποτέ στο Ελλαδιστάν.

ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ...


* Όπου ακούς πολύ πατρίδα, αργεί να ξημερώσει *


www.facebook.com/wonderjlaw3

Η ιστορία ενός Έλληνα ψαρά στην Ισλανδία

Ο Γιάννης Αρελάκης μιλά μέσω skype στον Χρήστο Παρίδη 

Οι Ισλανδοί ταξιδεύουν και είναι διαβασμένοι πολύ. Κάθε χρόνο έρχονται χιλιάδες. Ξέρουν πολλά για την Ελλάδα, ξέρουν την ιστορία μας. Εγώ εδώ την έμαθα, όχι στο Βαλτερό. 
Φωτο: Γιάννης Χατζηασλάνης

Ο Γιάννης Αρελάκης, γιος προσφύγων από το Βαλτερό Σερρών, πάτησε πρώτη φορά το πόδι του επί ισλανδικού εδάφους στις 27 Νοεμβρίου του 1980. Το καράβι στο οποίο δούλευε ως λοστρόμος έπιασε Ρέικιαβικ, έμεινε μια μέρα και την επομένη άραξε στον κόλπο του Σιγλουφίρδι, γνωστό λιμάνι όπου το κύριο επάγγελμα των κατοίκων είναι η αλίευση. Εκεί γνώρισε την Καρολίνα και έκτοτε δεν σκέφτηκε ποτέ ξανά να επιστρέψει στο Βαλτερό.

Δ Καζάκης: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. (ΗΧΗΤΙΚΟ)

 Μια εκτενής ανάλυση για το κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα που συντελείτε από την προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης των χρεοκοπημένων (από καιρό) εγχώριων τραπεζών. Ποια είναι η συμπεριφορά της κοινωνίας μας μέχρι στιγμής και με ποια απόφαση μια μερίδα αυτής της κοινωνίας προσπαθεί να απεμπλακεί από τον οικονομικό και κοινωνικό καιάδα.

ΓΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ- ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Καλός ο χαβαλές, αλλά καλός και ο προβληματισμός... Μια παρέα νέων ανθρώπων αποφάσισαν να εκφράσουν, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τους προβληματισμούς τους για τα προαπαιτούμενα, τις κολοτούμπες, τους "εταίρους", τις προοπτικές... Ας τους δώσουμε δύναμη... Διαδώστε...

ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΤΣΑΛΑΝ!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Του ΑΝΔΡΕΑ ΔΕΝΕΖΑΚΗ*
Πάνε σχεδόν δεκαεπτά χρόνια, από τον Φλεβάρη του 1999, που η Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, με τους υπουργούς Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, Εσωτερικών Αλέκο Παπαδόπουλο, και Δημόσιας Τάξης Φίλιππο Πετσάλνικο, αρνήθηκε να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στον ηγέτη των Κούρδων και τον παρέδωσε στους διώκτες του, από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου τον έστειλε «για την ασφάλειά του».

Η χώρα μας στιγματίστηκε από ντροπή για την κατάφωρη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραδίνοντας τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία, όπου, στην δίκη του στο δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας στην Αγκυρα ζητήθηκε η ποινή του θανάτου. Μια ανήθικη και προδοτική παράδοση, ενάντια στις Διεθνείς Συνθήκες που αφορούν την προστασία προσφύγων που ζητούν πολιτικό άσυλο, ενάντια σε κάθε έννοια ανθρωπισμού, ενάντια στις αγωνιστικές παραδόσεις και το φιλότιμο του λαού μας.

Ο μεγάλος Οκτώβρης και η έφοδος στον ουρανό

(Οι παρευρισκόμενοι σηκώνονται όρθιοι και χαιρετούν τον σύντροφο Λένιν με θυελλώδη παρατεταμένα χειροκροτήματα)
«Συνερχόμαστε σήμερα –άρχισε ο σύντροφος Λένιν- σε δεκάδες και εκατοντάδες συγκεντρώσεις για να γιορτάσουμε την επέτειο της Οκτωβριανής επανάστασης. Για κείνους που από καιρό μετέχουν στο εργατικό κίνημα, που από παλιά συνδέονται με τις μάζες των εργατών, που είχαν στενή επαφή με το εργοστάσιο –για όλους αυτούς είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος που πέρασε ήταν χρόνος αληθινής προλεταριακής δικτατορίας….
Η εργατική τάξη έδειξε ότι είναι σε θέσει να οργανώσει τη βιομηχανία χωρίς τη διανόηση και χωρίς τους κεφαλαιοκράτες. Πολλά έχουν γίνει αλλά και πολλά ακόμα έμειναν να γίνουν στο μέλλον.

Έτσι πρέπει να αντιστέκεται ο δημόσιος υπάλληλος και πολίτης όταν απειλείται το δημόσιο και Εθνικό συμφέρον.(VIDEO)

Σχόλιο: Τα "εργαλεία" των κατοχικών δυνάμεων ορμάνε στο ψαχνό. Αυτό το ξεσάλωμα χρειάζεται να συναντήσει αντίσταση για να ανακοπεί. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η μαζική κινητοποίηση του λαού μας.


Θεσ/νίκη 14/11: Χρυσός & «Ενημέρωση» – Αντίδραση στην κατασκευή συναίνεσης


Ο πολιτισμός των πρωτόγονων

Του Περικλή Κοροβέση
Στο Μουσείο Πολέμου του Παρισιού υπάρχει μια έκθεση με κούκλες, στο μέγεθος του ανθρώπου, όλες ντυμένες πολεμιστές όλων των εποχών, που αρχίζει από τους προϊστορικούς και πρωτοϊστορικούς χρόνους, περνάει από την αρχαιότητα και από ‘κεί στην Ιστορία.
Στα εκθέματα έχουμε και τους πολεμιστές των λεγόμενων «άγριων φυλών» και έτσι η εθνολογία, άθελά της, προσφέρει και τα δικά της φώτα στη φυσιολογικότητα του πολέμου, που είναι συνυφασμένη με το ανθρώπινο είδος.
Ο επισκέπτης, που συχνά ξεναγεί τα παιδιά του, πείθεται πως ο πόλεμος υπάρχει στην ανθρώπινη φύση και καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο πόλεμος γεννιέται με τον άνθρωπο. Αυτή η αντίληψη είναι βαθιά ριζωμένη στους ανθρώπους και δίνει τροφή σε κάθε μιλιταριστικό και φασιστικό καθεστώς.

Κορώνες


  Ανδριανή Στράνη
Αρχικά, το παρατήρησα στο σχολείο, στα τετράδια και στα ρούχα των μαθητών. Κορώνες τυπωμένες ακόμα και στις σελίδες των τετραδίων. Μου φάνηκε αστείο. Ακολούθησε η πρόσκληση σε βαφτίσια. «Στις 25 Οκτωβρίου δίνουμε όνομα στη βασιλοπούλα μας…» με απαραίτητη την κορώνα για το μυστήριο. Άλλο και τούτο! σκέφτηκα.

Το Σάββατο, καθώς έψαχνα για κάποιο δώρο, παρατήρησα σε μαγαζιά διαφόρων ειδών να κυκλοφορεί πολύ κορώνα. Σε κοσμήματα, μπλούζες, παντελόνια, μικροαντικείμενα, μέχρι και σε λουράκια για ζώα. Εξεπλάγην σκεπτόμενη μήπως επισκέφτηκε τη χώρα μας κάποιος γαλαζοαίματος ή γίναμε ξαφνικά, εν μέσω κρίσης, βασιλόφρονες; Μάλλον δεν το πήρα είδηση ότι η κοινωνία μας πέρασε στη φάση της βασιλείας. Ο καθείς και ο κανείς βασιλιάς. Ο μοναδικός και η περιουσία του, δηλαδή, η αποθέωση της ατομικότητας.

12 ΝοέμβρηΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΣ...

Ακόμα και το τρας έχει τους δικούς του κανόνες. Υπάρχει φαντασία, πρωτοτυπία, μια τρέλλα που ξεπερνάει τα όρια και γουστάρει. Δεν ενδιαφέρεται να είναι στα όρια, δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε "κανονικό" Υπάρχει το λαϊκό, το σκυλάδικο και το τρας.. Το λαϊκό λέει "ήσουν η ζωή μου", το σκυλάδικο λέει " ήσουν η ζωή μου και το τέλος μου " το τρας λέει "ήσουν η ζωή μου καριόλα". Η καθως πρέπει τσόντα έχει και διάλογο,  η τρας τσόντα μπορεί να έχει ένα χτυκιάρη που πηδάει ασταμάτητα το καλοριφέρ στο τοίχο!

Δεν είμαστε σοβαροί, θα μπορούσαμε να είμαστε τουλάχιστον αξιοπρεπείς τρασιάρηδες. Δυστυχώς είμαστε απομίμηση ακόμα και του τρας. Κυκλοφορούν ένα μάτσο κλόουν που δεν σε κάνουν ούτε να γελάς ούτε να κλαις. Εχει γεμίσει το χαζοκούτι με κάτι πιο κάτω από το ατάλαντος. Απομιμήσεις του ατάλαντου.  Τα μνημόνια δεν είναι καν η επίθεση από φονικές ντομάτες, είναι ανούσιοι, άνιδροι χαρτογιακάδες που δεν γ@μανε το καλοριφερ, απλά δεν γ@μανε...

Βάση Μνημονίου 3 οι Έλληνες δεν έχουν σπίτι

Δεν υπάρχει νόμος προστασίας πρώτης κατοικίας 
 Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το πόσοι θα χάσουν άμεσα τα σπίτια τους
Οι διαβουλεύσεις που γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών με δόλωμα την δόση των 2 δις ευρώ από το τρίτο πακέτο δανειοδότησης δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο για αυτό που έρχεται με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Τσακαλώτος μπορεί να διαφημίζει ότι κάνει σκληρά παζάρια με τηλεδιασκέψεις πριν το Eurogroup της Δευτέρας για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων έχουν "κόκκινα δάνεια" αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους δανειολήπτες θα χάσουν τα σπίτια τους άμεσα. Ήδη οι δανειστές απαιτούν το 60% των δανειοληπτών να χάσει το σπίτι τους ενώ η κυβέρνηση παζαρεύει για το 35%.