#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παρέδωσε το κοινοβούλιο στους δανειστές

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην πρώτη εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε Αιγάλεω και κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο λαός «εξουθενώνεται» από μία κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή.

Πίσω ξεφτιλισμένοι! Εμπρός, σύντροφοι!

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ!
 
  Του Γιώργου Αλεξάτου

Δεκάδες διακοπές υδροδότησης σήμερα το πρωί στη Νίκαια. Κόβουν το νερό από τα φτωχόσπιτα, αυτοί που φροντίζουν να διαγράφονται τα χρέη τους για χιλιάδες κυβικά που σπαταλούν στις πισίνες τους.

Η αντίδραση του κινήματος στη Νίκαια υπήρξε άμεση και θα συνεχιστεί. Το νερό επανασυνδέεται και αν τολμήσουν, ας κυνηγήσουν τον κόσμο!

Από το δράμα του λουκέτου ΕΡΤ, στο ξεπούλημα των ψηφιακών συχνοτήτων

 Ματίνα Παπαχριστούδη -  Hot Doc
Τον Ιούνιο του 2013, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έβαλε λουκέτο στην κραταιά ΕΡΤ, εταιρία που είχε τότε κέρδη 30 εκατ. ευρώ, έβαζε στον κρατικό προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ ετησίως και είχε ανακοινώσει ψηφιακές τηλεοπτικές επενδύσεις ύψους 48 εκατ. ευρώ ως το 2014. Το 2014 ήταν το έτος που θα έπαυε η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος.

Το Δεκέμβριο του 2013, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών προκήρυξε διαγωνισμό για να «πουλήσει» σε ιδιώτες την «ιδιωτική περιουσία» του Δημοσίου, τις τηλεοπτικές ψηφιακές συχνότητες. Μοναδικός ενδιαφερόμενος η εταιρία Digea, πολυμετοχική εταιρία των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή των παραδοσιακών τηλεοπτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων της χώρας, δηλαδή των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης κατά δήλωση πρώην πρωθυπουργών.

Βιλιάρδος: "Στάση πληρωμών ή πλήρης παράδοση στο μνημόνιο"

Οι Έλληνες και το πολιτικό τους σύστημα δεν μπορούν άλλο να παίζουν «το θέατρο του παραλόγου», δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο οικονομολόγος και αναλυτής του portal analyst.gr Bασίλης Βιλιάρδος.
«Ή θα συμβιβαστούν πλήρως με την πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που όλα τα κόμματα μαζί ψήφισαν τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το ότι αυτό δε βγαίνει και τελικώς κατεδαφίζει πλήρως την κοινωνία, βγάζοντας στο σφυρί και το πιο σκληρό πυρήνα της δημόσιας περιουσίας, άρα με το τρίτο μνημόνιο θα "επιβιώσουν" οι λίγοι ή όλοι μαζί θα πρέπει να αποφασίσουν ότι ο φαύλος κύκλος δε σπάει και να πάμε σε στάση πληρωμών του χρέους με ανυποχώρητη θέση την ονομαστική διαγραφή του χρέους δημόσιου και ιδιωτικού».

Ένωνε και βασίλευε

Άρχισαν τα όργανα για το Ομοσπονδιακό Κράτος της Κύπρου
 Η Ε.Ε κάνει τα χατίρια στον Ερντογάν διότι μυρίστηκε πλούτο 

Ουδέν σχόλιο από την Ε.Ε δεν έγινε όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν καταπατώντας το διεθνές δίκαιο εγκαινίασε τον αγωγό μεταφοράς ιδιωτικού νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αλλά αμέσως μετά την μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος του Ερντογάν η Ε.Ε θυμήθηκε ότι όλη η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα Ομοσπονδιακό Κράτος για μια ευρωπαϊκή πορεία. 
Την πρόταση την έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι η "επανένωση" της Κύπρου μπορεί να κάνει το νησί ένα κράτος πρότυπο για ολόκληρη την πολυτάραχη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Όλο και πιο ανατολικά βάζει το σύνορο της η Ε.Ε που σε λίγο,, όπως πάει, θα το φτάσει στο Ισραήλ.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κόσμος της «ελεύθερης αγοράς». Των πολυεθνικών. Της «ελεύθερης οικονομίας». Της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων. Των τραπεζών. Των χρηματοπιστωτικών οίκων. Του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
    Αυτοί είναι που γράφουν την Ιστορία. Και τυχαίνει να είναι οι ίδιοι – μαζί με τους πολιτικούς φίλους τους –που διατείνονται ότι έχει επέλθει το «τέλος της Ιστορίας». Τουτέστιν, έτσι είναι τα πράγματα, δεν αλλάζουν και δεν αλλάζουν διότι έτσι πρέπει να παραμείνουν.
    Μάλιστα… Ας δούμε λοιπόν, πως έχουν αυτά τα πράγματα που «δεν πρέπει να αλλάξουν».

Σκέψεις περί Ευρώπης, Αριστεράς και μερικά άλλα

του Αποστόλη Αποστολόπουλου
Η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα αναζωπύρωσε το σύνθημα «Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία», μια ακόμα μυθολογία της εποχής. Η Ελλάδα και επί Καραμανλή και επί Τσίπρα ήταν ο «αιτών», ο αδύναμος εταίρος. Η διαφορά είναι ότι και η Γαλλία τώρα είναι μεν απαραίτητος αλλά δεύτερος τροχός της ευρωπαϊκής άμαξας. Δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα από τους γερμανικούς εκβιασμούς (νέες απειλές για GREXIT κλπ) και δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτεύουσα θέση στις «επενδύσεις», δηλαδή στη λεηλασία του εθνικού πλούτου. Η επίσκεψη Ολάντ δίνει αφορμή για μερικές γενικότερες σκέψεις σχετικά με την Ευρώπη, την ΕΕ, και την Αριστερά.

Αφιερωμένο σε όσους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον ανθρώπινο πόνο που κρύβει η προσφυγιά


της Αγλαΐας Κυρίτση
Σε όσους βγάζουν πύρινους λόγους, επιδεικνύοντας "ιδιαίτερη" ευαισθησία για τα πνιγμένα παιδάκια στο Αιγαίο, για τα καθημερινά ναυάγια που περνούν πλέον στην επικαιρότητα σαν μια ακόμη είδηση, αποφεύγοντας να προσεγγίσουν επιμελώς την γενεσιουργό αιτία της καταστροφής.

Που αντιμετωπίζουν με περισσότερο κυνισμό από τους πρωτεργάτες του εγκλήματος την κατάσταση, για να πάρουν τα διαπιστευτήρια και κάποια από τα ψίχουλα που περισσεύουν, για να βουλώσουν όπως όπως, τις τρύπες της ντροπής


Σημαδεμένα χαρτιά

Του Τάσου Κωστόπουλου
Δύσκολο πράγμα να ‘σαι μαρξιστής οικονομολόγος και να διαχειρίζεσαι μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Το διαπιστώσαμε μιαν ακόμη φορά κατά την προχθεσινή ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα (και) των Ελλήνων φορολογουμένων –είτε έχουν είτε δεν έχουν κάποιο τραπεζικό κομπόδεμα.
Απαντώντας σε όσους του υπενθύμιζαν τι ακριβώς έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 και δώθε για το τάισμα των (ιδιωτικών) τραπεζών με δημόσιο χρήμα, ο υπουργός Οικονομικών υπήρξε, αν μη τι άλλο, αφοπλιστικά ειλικρινής:

Η στιγμή της αλήθειας για την ΕΝΚΛΩ και την ελληνική βιομηχανία

των Κώστα Λαπαβίτσα και Γιάννη Μουσουλίδη
Τον Μάρτιο του 2015 οι πρώην εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας κατέθεσαν μια εξαιρετικά καινοτόμο πρόταση για την επαναλειτουργία της. Να σημειωθεί ότι η ΕΝΚΛΩ, μέχρι το 2010 που ουσιαστικά πτώχευσε, ήταν η μεγαλύτερη κλωστοϋφαντουργία της Ευρώπης.
Οι εργαζόμενοι προτείνουν τη μετατροπή των απαιτήσεων των πιστωτών σε νέο μετοχικό κεφάλαιο, αντί να περιμένουν οι πιστωτές την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους από την εκποίηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων. Η περιουσία της εταιρείας με τιμές του 2010 ανέρχεται στα 160 εκ €, όταν οι απαιτήσεις των πιστωτών φτάνουν τα 350 εκ €. Σε καθεστώς εκποίησης λόγω πτώχευσης η περιουσία σε μια δεκαετία δεν θα μπορέσει να αποφέρει ούτε καν 20 εκ €. Μόνο οι απαιτήσεις των εργαζομένων ξεπερνούν τα 35 εκ € και του Δημοσίου τα 70 εκ €. Είναι προφανές ότι η πρόταση των εργαζομένων είναι σωστή και θα έχει οφέλη για όλους τους πιστωτές.

Δείτε ποια απίστευτη πινακίδα έχει τοποθετηθεί στον ''Άγιο Σάββα''...

Βίλχελμ Ράιχ: «Άκου Ανθρωπάκο»


24 Μαρτίου 1897 - 3 Νοεμβρίου 1957

Ο Βίλχεμ Ράιχ, ιδρυτής της λεγόμενης «Οργονομίας» («Orgonomy»), ψυχολόγος, συγγραφέας και πρωτοπόρος ερευνητής και εφευρέτης, που κυνηγήθηκε σε τέσσερις χώρες (Γερμανία, Δανία, Νορβηγία και Η.Π.Α.), πέθανε στις φυλακές σαν σήμερα στις 3 Νοεμβρίου του 1957.

Άσκησε σφοδρή κριτική στα υφιστάμενα κοινωνικά και σεξουαλικά ήθη ενώ έγινε κυρίως γνωστός από τα βιβλία του «Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού» και «Άκου Ανθρωπάκο»

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η "ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

 ΣΟΚ για το ρωσικό Airbus: "Δεν εκπλήσσομαι αν το Ισλαμικό Κράτος πήρε εκδίκηση"

Απίστευτες δηλώσεις Ερντογάν με τις οποίες ούτε λίγο ,ούτε πολύ δικαιολογεί ακόμη και την κατάρριψη πολιτικών αεροσκαφών από ισλαμιστές!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM ο πρόεδρος της Τουρκίας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο το ρωσικό airbus να έχει καταρριφθεί από τον ISIS.Κι εκείνος με απόλυτη ψυχραιμία απάντησε ότι “ταρωσικά αεροπλάνα στοχεύουν Μουτζαχεντίν και αντάρτες στη Συρία που αγωνίζονται για την ανατροπή του δικτάτορα Άσαντ. Στη Συρία, η Μόσχα προσπαθεί να ανατρέψει την ισορροπίακατά των αδελφών μας. Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία έκπληξη αν το ισλαμικό κράτος να πάρει εκδίκηση”!

Νύχτα θα φύγεις Τσίπρα

Του Γιώργου Αλεξάτου

Μαθητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις χθες σε όλη τη χώρα.

Στο Ρέθυμνο η κατάληψη του πανεπιστημίου συνεχίζεται μετά από νέα απόφαση της φοιτητικής συνέλευσης.

Στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία από σήμερα.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αναπήρων, αύριο.

Σε λίγες μέρες αρχίζουν κινητοποιήσεις των αγροτών.

"Η νέα γενιά έχει ιδανικά. Ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά" (Βίντεο)

 Με τον γνωστό για τους μαθητές τρόπο του διαδικτυακού συντονισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη μαζική κινητοποίηση.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι απ’ τις ειδήσεις του Mega –το οποίο έδωσε μεγάλη βαρύτητα σε κάποια μικροεπεισόδια που έγιναν- στην κινητοποίηση της μαθητιώσας νεολαίας η οποία είχε σαν ερέθισμα την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η δημόσια παιδεία  με τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, υποδομές.
Από μαθητική ιστοσελίδα αντιγράφουμε:

Οι «αριστεροί» κυβερνώντες διαπρέπουν και σαν «μεσίτες»

Δεν είναι μακρινή η εποχή –επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου- που το σύνθημα «Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας, να φύγετε ρουφιάνοι», κυριαρχούσε σε όλες τις πλατείες της χώρας.
 Οι τότε «ρουφιάνοι» έφυγαν. Με τους σημερινούς να δούμε τι θα γίνει, που συνεχίζοντας την ίδια τακτική έβγαλαν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει και δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν οι προηγούμενοι.

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και «κόκκινα» δάνεια

του Γιάννη Τόλιου
Με αφορμή το Ν/Σ για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, το θέμα των «κόκκινων δανείων» και πλειστηριασμού κατοικιών μπαίνει σε νέα φάση. Το «κουαρτέτο» των δανειστών πιέζει ασφυκτικά για λύση εδώ και τώρα, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύρεται πειθήνια στις επιλογές του. Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα οξύνεται με την πάροδο του χρόνου. Τα «κόκκινα δάνεια» τον Οκτώβρη ’15, ανήλθαν σε 107 δις € (ή 60% ΑΕΠ) και αποτελούν το 52% του συνόλου των δανείων. Ο όγκος τους αποκαλύπτει το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος, δεδομένου ότι αγγίζει 1,5 εκατ. δανειολήπτες (300.000 στεγαστικά, 700.000 καταναλωτικά, 500.000 πιστωτικές κάρτες και 100.000 επιχειρηματικά, κυρίως ΜμΕ)! Από τα 107 δις ληξιπρόθεσμα δάνεια, το μεγαλύτερο μέρος ήταν επιχειρηματικά (σε αξία μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ σε αριθμό μικροεπιχειρήσεων-επαγγελματιών). Σημαντικό μέρος ήταν στεγαστικά και τα υπόλοιπα καταναλωτικά). Στους παραπάνω πρέπει να προστεθούν μια ειδική κατηγορία 70.000 δανειοληπτών, που πήραν στεγαστικό σε ελβετικό φράγκο και λόγω ανατίμησης του ευρώ καλούνται τώρα να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Τρομοκράτησε, σκότωσε, νίκησε

Πούλησε σταθεροποίηση, ηγεμονία και ανάπτυξη παίρνοντας επίσημα τον τίτλο του Σουλτάνου της Μεσογείου.
 

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί  η νίκη του κόμματος του Ερντογάν, "Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης", με ποσοστό 49,5% και 316 έδρες από τις 550 της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Ο προεκλογικός αγώνας ήταν στα μέτρα πραγματικού Σουλτάνου με πολεμικές ιαχές εναντίον της Συρίας, με κήρυξη πολέμου σε Κούρδους τόσο στα σύνορα όσο και στο εσωτερικό της χώρας, με επισκέψεις σε κατεχόμενη Κύπρο και Θράκη υπέρ της "μητέρας Τουρκίας" και με αποκορύφωμα τους 102 νεκρούς που τινάχτηκαν στον αέρα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. 

Η τράπεζα της απόλυτης ασυλίας

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Στην αναζωογόνηση της μικρομεσαίας οικονομίας θα συμβάλλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης που έρχεται στην Ελλάδα, μας λέει η κυβέρνηση προωθώντας την σχετική νομοθεσία στην Βουλή. Αυτό που δεν μας λέει είναι το ποιος θα μπορεί να ελέγξει τις δραστηριότητές της αφού στην σύμβαση για την λειτουργία της προβλέπεται ένα καθεστώς απόλυτης ασυλίας. Δεν θα μπορεί να ελέγξει το ίδρυμα αλλά και το προσωπικό του καμία εποπτική, κρατική, δικαστική ακόμα και αστυνομική αρχή. Πόσο μάλλον οι φορολογούμενοι…
Τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσει στην χώρα μία ακόμη Τράπεζα. Μόνο που αυτή θα διαφέρει από τις υπόλοιπες.

“ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ;”

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Η καλή μας κυβέρνηση – που είναι και «αριστερή» - πέρασε έναν ακόμα νόμο ενίσχυσης των τραπεζών με ρευστό και εγγυήσεις.
Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε όπως και οι προηγούμενοι: Με διαδικασίες εξπρές και «κατεπειγόντως». Αλλά αυτές ακριβώς τις διαδικασίες ήταν που ο ΣΥΡΙΖΑ – πριν γίνει κυβέρνηση – τις αποκαλούσε «εκτροπή»και «αντιδημοκρατική μαυρίλα»…
Ο νόμος αυτός, που δίνει νέο χρήμα στις τράπεζες, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους προηγούμενους αντίστοιχους μνημονιακούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Εκείνους τους νόμους που ο ΣΥΡΙΖΑ – πριν γίνει κυβέρνηση – τους αποκαλούσε «σκάνδαλο»και «έγκλημα»…
Στο πλαίσιο εκείνων των νόμων (που πριν ήταν «σκάνδαλο» και «έγκλημα» αλλά τώρα έγιναν «αριστερή σωτηρία») και πριν από την νέα
ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες είχαν λάβει σε ρευστό ή κρατικές εγγυήσεις το ποσό των 211,5 δισ. ευρώ.

Νεολαία Ελληνορουφιάνων

Έχει ξεφύγει η κατάσταση από τα φασιστοειδή που φύτεψε η κυβέρνηση και η Ε.Ε στις καίριες θέσεις του Κράτους. Έχει ξεφύγει τόσο πολύ που μόνο με την εποχή του Μεταξά μπορεί να συγκριθεί το ναζιστικό μυαλό τους και το μίσος που χρόνια τρέφουν εναντίον του ελληνικού λαού.
Την ώρα που η κυβέρνηση έσωσε τις τράπεζες δίνοντάς τους πλήρη αυτοδυναμία, την ώρα που συζητούν για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που μέχρι τις 10 Νοεμβρίου πρέπει να ψηφιστεί, έχουν αφήσει ελεύθερο το μεγαλύτερο όργανο του συστήματος, εφοριακό-συνδικαλιστή-άεργο-κομματόσκυλο, Αλεξιάδη, να λέει και να προγραμματίζει καταστάσεις για το αύριο χωρίς να υπάρχει αντίσταση από πουθενά. Ούτε από την αντιπολίτευση ούτε και από τις πληρωμένες δημοσιογραφικές πένες. Αλλά ούτε και από τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών που βγαίνουν στο δρόμο μόνο για τα δικαιώματα της συντεχνίας.

Εθνικό Νόμισμα: Η απαρχή μιας νέας Ελληνικής Άνοιξης

Του Όθωνα Κουμαρέλλα*
Ο μύθος περί της επικείμενης καταστροφής που θα επέλθει εάν προχωρήσουμε σε μονομερή διαγραφή του χρέους και καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος εδράζεται, εν πολλοίς, σε δύο βασικές αυθαίρετες παραδοχές - παραμέτρους:

1. Η χώρα δεν παράγει τίποτα, με συνέπεια εάν «απομονωθεί» από την Ευρώπη ο πληθυσμός να πεινάσει.

2. Την καθιέρωση εθνικού νομίσματος θα ακολουθήσει μια τεράστια υποτίμηση και υπερπληθωρισμός με δραματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτά, με συνέπεια την καταβαράθρωση των περιουσιακών στοιχείων, τόσο του δημοσίου, όσο και των ιδιωτών.