#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Γυναίκες μαχητές στη γη των Κούρδων (φωτογραφικό οδοιπορικό)

«Στα όνειρά μου / έρχομαι στη σκηνή σου / κι έχω γεμάτο το καλάθι μου / με τραγούδια των ορεινών άστρων. /
Φτιάχνω ένα κρεβάτι από γλυκές βιολέτες / και διπλώνω τα χέρια σαν αγιόκλημα για σένα».
Μοχάμεντ Χάκι /
γεννήθηκε στο Ανατολικό Κουρδιστάν το 1953

Πρώτος από όλους στηρίζει τον αιματοβαμμένο Ερντογάν ο Τσίπρας!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που έδωσε στο κόμμα του της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ποσοστό σχεδόν 50%.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού προσευχήθηκε σε τέμενος της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν είπε ότι ο λαός ψήφισε υπερ της σταθερότητας και της ενότητας έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στις εκλογές του Ιουνίου.

Κάλεσμα στον Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου: Έστω και την ύστατη στιγμή αρνηθείτε να συμμετάσχετε στην συναυλία του αίσχους

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου η συναυλία στο Gazarte με τον Idan Raichel δεν είναι ένα οποιοδήποτε μουσικό δρώμενο με έναν οποιονδήποτε καλλιτέχνη. Είναι μια εκδήλωση που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ και συνεπώς το ισραηλινό κράτος για προσπαθήσει να καλύψει το αποκρουστικό χαρακτήρα των πολιτικών του και να προωθήσει ένα επίπλαστο ''προοδευτικό'' προσωπείο.
Πίσω από την προσπάθεια του κράτους του Ισραήλ να προωθήσει ένα ''θετικό'' προφίλ μέσω μιας σειράς πολιτιστικών δρώμενων κρύβεται ο πόνος και η δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων. Κρύβεται ο σπαραγμός της Παλαιστίνιας μάνας που χάνει το παιδί της από τα χέρια του Ισραηλινού στρατού, κρύβεται η κραυγή των Παλαιστίνιων προλετάριων που ζουν μια ζωή χωρίς καμία προοπτική στα σύγχρονα γκέτο, κρύβεται η υποτίμηση των ζωών των Ισραηλινών που χτυπιούνται βάναυσα από τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις του κράτους στο όνομα της ''ασφάλειας και του παλαιστινιακού κινδύνου''.

Ξεκινούν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων

Απελευθερώνονται από σήμερα όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να μην παρατείνει τη σχετική αναστολή, η οποία είχε αποφασισθεί στις 21 Ιουλίου 2015, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων

 Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας
Από σήμερα με απόφαση της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος των κατασχέσεων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 Ειδικότερα, με τη μη παράταση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της προγενέστερης απόφασης, η οποία ίσχυε από τα μέσα Ιουλίου λόγω των capital controls και στην ουσία «πάγωνε» την όποια διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης κατασχέσεων, πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση σχετικών ενεργειών ανοίγει διάπλατα.

Η μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα


Όσοι βρέθηκαν σε κάποια τράπεζα αυτές τις μέρες έγιναν (εκτός από θύματα) μάρτυρες της μεγαλύτερης κλοπής που έχει συντελεστεί στον τόπο μας από την εποχή που χάνονταν περιουσίες για ένα τενεκέ λάδι
Σύμφωνα με την επιστήμη της Ψυχολογίας, το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» είναι ένα φαινόμενο στο οποίο οι όμηροι συνηθίζουν τόσο πολύ την κατάστασή τους που φτάνουν στο σημείο να εκφράζουν συμπάθεια για τους απαγωγείς τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που προχωρούν ακόμη παραπάνω και τους υπερασπίζονται ή ταυτίζονται με αυτούς. 

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία...

...με το πενάκι του Latuff
Οι Κούρδοι πλήρωσαν τις συμμαχίες ηγετών τους με τις ΗΠΑ κι εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ!
 

Η ανακεφαλαίωση της ανακεφαλαίωσης


Με το εκβιαστικό δίλημμα του «κουρέματος» των καταθέσεων από 1/1/2016 – λόγω ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας BRRD – η κυβέρνηση πιστή στη συμμαχία της με το τραπεζικό κεφάλαιο ψήφισε το νόμο για ακόμη μία ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Οι τράπεζες έχουν ήδη καταβροχθίσει από το 2008 146,35δις.€ και τώρα προσβλέπουν σε άλλα 26δις.€ περίπου, κεφάλαια από το συνολικό δανεισμό των 86δις.€ που ευελπιστεί να πάρει από τους ευρωπαίους η κυβέρνηση με τις νέες μνημονιακές συμφωνίες που έχει υπογράψει και ενσωματώνει με ταχείς ρυθμούς στην ελληνική νομοθεσία.

Άρχισε η απόσχιση της Καταλονίας από το Ισπανικό Κράτος!…

Του Γιώργου Μητραλιά
Μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων 6-7 ημερών, η Ιστορία δείχνει να επιταχύνεται και η πορεία της Καταλονίας προς την ανεξαρτησία της μοιάζει πια ασταμάτητη: Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός, το πρώτο τεράστιο βήμα προς τη δημιουργία της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Καταλονίας θα έχει γίνει μέσα στις επόμενες 10 μέρες!
Συγκεκριμένα, η νέα καταλανική Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου, θα ψηφίσει τη Διακήρυξη που συνυπέγραψε ήδη η πλειοψηφία των βουλευτών της, και η οποία προβλέπει ότι η κυβέρνηση της Καταλονίας θα υπακούει εφεξής αποκλειστικά και μόνο στο Καταλανικό Κοινοβούλιο και όχι πια στη Μαδρίτη και στους θεσμούς του Ισπανικού Κράτους! Η ίδια ιστορική Διακήρυξη κηρύσσει την έναρξη μιας  «Συντακτικής Διαδικασίας των πολιτών, ανοικτής, συμμετοχικής και χωρίς αποκλεισμούς» που θα καταλήξει στη δημιουργία του Καταλανικού Κράτους «με τη μορφή της Δημοκρατίας (Republica)». Σύμφωνα με την ίδια Διακήρυξη, αυτή η «διαδικασία δημοκρατικής αποσύνδεσης δεν θα υπακούει στις αποφάσεις των θεσμών του Ισπανικού Κράτους» -και ειδικότερα στο διαβόητο Συνταγματικό του Δικαστήριο- που κηρύσσονται «απονομιμοποιημένοι»…

Ο Τσίπρας μας παίρνει τα σπίτια!

Tου Γιώργου Δελαστίκ
Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων.

Σε κλίμα βίας, νοθείας, απειλών και ρουσφετιών το κόμμα του Ερντογκάν νικητής στις Τουρκικές βουλευτικές εκλογές

Του Σεϊτ Αλντογκάν
Σε μια παρωδία εκλογικής διαδικασίας το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσιάζεται ο μεγάλος νικητής στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Συγκεντρώνει το 49,4% του εκλογικού σώματος, εκλέγοντας 316 βουλευτές, (λαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία της Τουρκικής βουλής η οποία αποτελείτε από 550 βουλευτές), έναντι 25,4% του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) το οποίο εκλέγει 134 βουλευτές. Το ακροδεξιό  κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) συγκεντρώνει 12,41% του εκλογικού σώματος και 41 βουλευτές, ενώ το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) 10,6% και 50 βουλευτές.