#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Οι περιστρεφόμενες πόρτες και κερκόπορτες της Ε.Ε.


Οι Αγγλοσάξονες χρησιμοποιούν τον όρο revolving doors (περιστρεφόμενες πόρτες) για να περιγράψουν το διαρκές πέρασμα κρατικών αξιωματούχων σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και το αντίστροφο. Τι γίνεται όμως όταν ολόκληρες κυβερνήσεις μετατρέπονται οι ίδιες σε παραρτήματα εταιρειών;

Η πρόσφατη έκθεση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών (CEO) για τη συνεχή διαπλοκή αξιωματούχων της Κομισιόν με πολυεθνικές επιχειρήσεις έκανε και πάλι τον γύρο του κόσμου –και παρουσιάστηκε εκτενώς στην Ελλάδα από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το ταξίδι

Μία από τις ΜΚΟ που έχουν αποδείξει ότι δεν "τρίβουν τα χέρια" τους όταν μία καταστροφή συμβαίνει είναι οι Γιατροί του Κόσμου. Για άλλη μία φορά αποδεικνύουν ότι γιατρός σημαίνει πολύ περισσότερα από μία άσπρη ποδιά και ένα πτυχίο. Το έργο που επιτελούν μήνες τώρα σε Χίο, Μυτιλήνη, Ειδομένη και όπου αλλού τα κύματα προσφύγων φτάνουν κατά εκατοντάδες είναι τεράστιο αλλά και ψυχοφθόρο.

Σε ένα μικρό ντοκιμαντέρ με το τίτλο "Το ταξίδι" οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας μιλούν και δημοσιοποιούν την άλλη εικόνα των ανθρώπινων ερειπίων που φτάνουν στην ελληνική γη....

Πακτωλό χρημάτων δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις χρεοκοπημένες τράπεζες

Λεωνίδας Βατικιώτης – «Πριν»
Με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα συνεχίσουν να είναι σε ελληνικά χέρια οι τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της αναγκαίας ανακεφαλαιοποίησης, δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Σάββατο, 31 Οκτωβρίου το πρωί, τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι συνολικές ανάγκες και των τεσσάρων τραπεζών ανέρχονται σε 4,39 δισ. ευρώ με το βασικό σενάριο και σε 14,4 δισ. ευρώ με βάση το δυσμενές σενάριο εξέλιξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, ενώ η πλέον εκτεθειμένη τράπεζα είναι η Πειραιώς που χρειάζεται 2,21 και 4,93 δισ. ευρώ, αντίστοιχα. Οι ανάγκες των άλλων τραπεζών προσδιορίστηκαν σε 0,26 δισ. και 2,74 δισ. για την Άλφα, 0,34 και 2,12 για την Γιουρομπανκ και 1,58 και 4,60 για την Εθνική, αντίστοιχα.

«Γύπες», «αρπακτικά» και «καρακάξες»

Το τελευταίο διάστημα, το ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας γνωρίζει πιένες. Και όχι μόνον γιατί στις νοικιασμένες αίθουσες γίνεται η διαπραγμάτευση των κυβερνητικών στελεχών με τους δανειστές για το πώς θα αντιμετωπιστεί το μέγα θέμα των «κόκκινων» δανείων, αλλά γιατί στους διαδρόμους καιροφυλαχτούν έτοιμοι να πέσουν στα γόνατα για μια ολιγόλεπτη έστω συνάντηση με τους «Δρακουλέσκους» οι συνήθειες ύποπτοι αγγελιοφόροι των ιθαγενών κουκουλοφόρων.

Εγκαινιάζεται το πρώτο κράτος - Νταχάου στην Ε.Ε.!

 Ρούντι Ρινάλντι – «Δρόμος της Αριστεράς»
 
Το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές διαστάσεις του
Ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του νεοδημοκράτη Κουμουτσάκου για το προσφυγικό, κατέφυγε σε κορόνες ανέξοδου ανθρωπισμού καταγγέλλοντας την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των Ευρωπαίων ιθυνόντων όπως και την αδυναμία της Ευρώπης να υπερασπιστεί τις αξίες της, τονίζοντας μάλιστα ότι στο Αιγαίο δεν ξεβράζονται μόνο νεκρά παιδιά, αλλά ξεβράζεται ο ίδιος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.
Δεν βρήκε τίποτα να πει για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν σχετικά με τις ροές των προσφύγων, δεν κατήγγειλε τις στρατηγικές ούτε τους υπευθύνους, δεν έφερε στην επιφάνεια όσα υλοποιούνται τα οποία βεβαίως ο ίδιος και η κυβέρνησή του αποδέχονται.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ


Τα παιδιά της γωνίας

του Simple Man 
Να χαίρεσαι που δεν σε λογαριάζουν γιατί αν κατάφερες αυτό, τότε έχεις κερδίσει τον μισό πόλεμο ενάντια στα ξένα και εντόπια καθίκια. Αν κατάφερες να κρατήσεις τις υπομονές σου μετατρέποντας τες σε λογική, τότε να είσαι σίγουρος ότι αρχίζεις από μονάδα να γίνεσαι ο επικίνδυνος άνθρωπος της γωνίας. Αυτός που και σε ειρηνικές αλλά και εμπόλεμες καταστάσεις έδινε την μια τον ιδρώτα του και την άλλη το αίμα του, κι όταν ολοκλήρωνε αυτό που το κοινωνικό και ανθρωπιστικό καθήκον τού όριζε, αποτραβιόταν και πάλι στη γνωστή γωνία. 

ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΣΟΥΒΛΙΖΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ  /  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH
''Ο ΣΥΡΙΖΑ επτά μήνες δεν έκανε σχεδόν τίποτα κατά της διαπλοκής. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να κάνει τίποτα στο μέλλον.Τα πρόσωπα μπορεί να παραλλάσσουν, το φαινόμενο θα παραμείνει!''
''Όσο υπάρχει μνημόνιο θα υπάρχει και διαπλοκή''
ΕΡ: Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με μια ανθρώπινη ερώτηση. Πώς νιώσατε το βράδυ των εκλογών όταν πληροφορηθήκατε ότι η ΛΑ.Ε. δεν τα κατάφερε να μπει στη Βουλή;
ΑΠ: Στενοχωρήθηκα. Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι δεν στενοχωρήθηκα πολύ. Τα συναισθήματα εκείνες τις ώρες είναι πάρα πολύ επώδυνα και θα έλεγα πρωτόγνωρα και πολύ σύνθετα. Γρήγορα, όμως, σκέφτηκα ψύχραιμα, κοίταξα μπροστά και είπα: χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά.

Οι κωλοτρυπίδες της Γης

Συρία, Πακιστάν, Υεμένη, Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Ερυθραία, Σιέρα Λεόνε, Γάζα, Ουκρανία, Αιγαίο και πολλά-πολλά ακόμη μέρη που με τρεις λέξεις μπορείς να αποκαλέσεις κωλοτρυπίδες της Γης.
Και γιατί κωλοτρυπίδες; Επειδή κάποιος αποφάσισε να χέσει το μέλλον των ανθρώπων τους.
Ο κροκόδειλος κλαίει για να προσεγγίσει το θύμα του. Χύνει δάκρυα και κάνει σα μωρό παιδί. Κι όταν το θήραμά του τρέξει να δει τι γίνεται, τότε κομματιάζεται στα σαγόνια του. Τι όμορφη που είναι η φύση και πόσο παραστατική. Σα μια μυθιστορηματική παράσταση που μας αγγίζει και μετά λέμε με νόημα ότι τα πάντα είναι βγαλμένα από τη ζωή.

Χ. Σταμούλη: "Θέμα πολιτικής βούλησης οι γερμανικές οφειλές"


Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους στις 2 Νοέμβρη


Η διεθνής «πυραμίδα» των διασώσεων και η τρίτη ελληνική κεφαλαιοποίηση

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Από το 2008, οπότε κορυφώθηκε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, τα καπιταλιστικό σύμπαν περιδινείται γύρω από διασώσεις. Όχι προσφύγων -αυτοί μπορούν να πνίγονται άκλαυτοι στα νερά της Μεσογείου-, αλλά διασώσεις τραπεζών. Ο λογαριασμός είναι ιλιγγιώδης. Η αμερικανική FED υποστηρίζει ότι το κόστος διάσωσης των χρεοκοπημένων αμερικανικών τραπεζών (όχι όλων, γιατί τουλάχιστον 500 αφέθηκαν να καταρρεύσουν) δεν υπερέβη τα 700 δισ. δολάρια. Ωστόσο, έρευνα του Ινστιτούτου Levy ανεβάζει το τελικό κόστος των αμερικανικών διασώσεων σε ένα ασύλληπτο ποσό: 29 τρισ. δολάρια.

Ακόμη κι αν αυτό φαίνεται υπερβολή, είναι αδιαμφισβήτητα τα στοιχεία για τις τραπεζικές διασώσεις στην Ε.Ε. Από το 2008 έχουν διατεθεί για τη στήριξη του τραπεζικού «Λεβιάθαν» 5,1 τρισ. ευρώ σε ρευστό, κρατικές εγγυήσεις, ενίσχυση ρευστότητας και αγορές περιουσιακών στοιχείων (μετοχών και ομολόγων).

Δημήτρης Πατέλης: Aπλά μαθήματα Σύγχρονης Επαναστατικής Θεωρίας


Όχι στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» λέει το Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών


Ανοιχτή επιστολή στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β΄βαθμού απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με την οποία λέει ένα ηχηρό «όχι» στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση». Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί έναν θεσμό γερμανικής εμπνεύσεως, για την προαγωγή της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας, που σύμφωνα με το Συμβούλιο κρύβει πολλές παγίδες

Η επιστολή:

Αξιότιμοι κ.κ. Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων,

με αφορμή την «5η Ελληνογερμανική Συνέλευση», οι εργασίες της οποίας πρόκειται να λάβουν χώρα από 4-7.11.2015 στο Βερολίνο, με τον προσήκοντα σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο και την υψηλή κοινωνική σας αποστολή και με αίσθημα ευθύνης θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής: