#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Ελλάδα, Πορτογαλία η ίδια ιστορία

Η Πορτογαλία είναι χαμένη υπόθεση με την οποιαδήποτε κυβέρνηση 
Κρας τεστ των Βρυξελλών για τις αντοχές της δήθεν δημοκρατίας
 
Οι εκλογές στα κράτη-μέλη της Ε.Ε είναι μία περιττή διαδικασία ειδικά για χώρες οι οποίες φορτώθηκαν Μνημόνια και μπήκαν σε κατάσταση εξυγίανσης μέσω των  Βρυξελλών. Εκτός από το φαινόμενο Ελλάδα όπου κυβερνάται από έναν συνασπισμό δύο κομμάτων που στο πραγματικό σύνολο του εκλογικού σώματος δεν ξεπερνά το 21%, το τελευταίο συμβάν με την μειοψηφική κυβέρνηση στην Πορτογαλία ξεκαθαρίζει για το ποιος διατάσσει την εθνικές κυβερνήσεις των χωρών-μελών και ειδικά όσων υπέγραψαν Μνημόνια.
Ο πρόεδρος της χώρας, Καβάκο Σίλβα, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κεντροδεξιό συνασπισμό με πρωθυπουργό τον Κοέλιο και με μόλις 104 έδρες όταν απαιτούνται 116 για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σήμερα είμαστε όλοι Εθνάρχες...


Ο ηρωϊκός Αντιεισαγγελέας που δεν προήχθη από τον "εθνάρχη" συνεργάτη των ναζί Καραμανλή, εξαιτίας της σύλληψης του Μέρτεν...

"PRESS-GR"
Ο ηρωϊκός Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α ν δ ρ έ α ς Τ ο ύ σ η ς, διαπρεπής νομικός, υψηλού ήθους, εξαιτίας της σύλληψης του Μέρτεν, δεν προήχθη από την Κυβέρνηση Καραμανλή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως αναμενόταν, αλλά τοποθετήθηκε στη θέση του ο...

Καλημέρα, από την Άλφα τράπεζα τηλεφωνούμε...Επιστήμονες εξηγούν γιατί η εξόρυξη χρυσού σημαίνει καταστροφή

Καθηγητές του ΑΠΘ κατέρριψαν τους ισχυρισμούς της Ελντοράντο 
υπέρ της επένδυσης στις Σκουριές 
 
Του Νίκου Φωτόπουλου
Το πόρισμα είναι ένα: Οι εξορύξεις στις Σκουριές είναι για τα συμφέροντα και δεν βοηθούν κανέναν! Μιλώντας σε επιστημονική βάση, δύο ειδικοί καθηγητές του ΑΠΘ –ένας χημικός μηχανικός κι ένας γεωλόγος– ξεγύμνωσαν τους ισχυρισμούς της Ελντοράντο και όσων φλερτάρουν με την «επένδυση», στηριζόμενοι πάντα στα πορίσματα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος που βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στα χέρια του εισαγγελέα.
«Τα πορίσματα αυτά δεν ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε ήταν συνωμοσία κάποιων εχθρών της επένδυσης, αλλά το αποτέλεσμα του επίμονου αγώνα των κατοίκων που κατήγγειλαν και μόνοι τους έψαχναν αυτά για τα οποία βοούσε ο τόπος», ξεκαθάρισε μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του κινήματος «SOS Χαλκιδική», στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ Νικόλαος Μοσχούδης.

Νομικό και θεσμικό Άουσβιτς το τρίτο μνημόνιο

του Λεωνίδα Βατικιώτη (*)
Άραγε υπάρχει κάτι χειρότερο από τα μέτρα αύξησης της φορολογίας και περικοπής των κοινωνικών δαπανών που περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο; 
Είναι οι όροι που θωρακίζουν τη σύμβαση, ισχυροποιώντας υπέρμετρα τη θέση των δανειστών.
Το πλαίσιο της συμφωνίας έρχεται να αποτρέψει κάθε μελλοντική προσπάθειας ακύρωσης του αντιλαϊκού τυφώνα, επιχειρώντας να αφαιρέσει από την Ελλάδα συνταγματικά δικαιώματα που αποτελούν γνώρισμα κάθε σύγχρονου κράτους...
Mόνο εκνευρισμό προκαλούσαν στην προεκλογική περίοδο ιοι επαναλαμβανόμενες φλυαρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) και των ΑΝΕΛ για τα περίφημα «αντίρροπα ή παράλληλα μέτρα», με τα οποία υποτίθεται ότι δα εξουδετερω­θούν ή, στην καλύτερη περίπτωση, δα λειανθούν οι πιο τραχιές πλευρές του τρίτου Μνημονίου, που συμφώνησαν με τους πι­στωτές και ψήφισαν στη Βουλή παραμονή του 15Αύγουστου.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΕΛΛΗΝΕΣ-Τα γνωστά μεγάλα ονόματα επιχειρηματιες που άρπαζαν τις περιουσίες (video)

Τα γνωστά μεγάλα ονόματα επιχειρηματιες που άρπαζαν τις περιουσίες.
Εφοπλιστές, πολιτικοί, εργολάβοι, επιχειρηματίες όπως ο Λαναράς, Βασιλειάδης Παπαλεξανδρής-Στεργίου,-Καρέλας, Χυτήρογλου, Παπαστρατη η Ελένη Βουλπιώτη σύζυγος του Ιωάννη Βουλπίώτη συνεργάτη των Ναζί και επίσημου αντιπροσώπου της SIEMENS,
ο Επίσκοπος Μυτιλήνης ακόμα και ναι ναι.. η Τράπεζα της Ελλάδας η οποία όπως ξέρουμε μόνο ελληνική δεν είναι...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΞΙΖΕΙ

Σιχασιά….

Γράφει ο Καρτέσιος
Και στο πούτσο μου παπάρα αν φοβάσαι τους πρόσφυγες ότι θα σου πάρουν τη χώρα, παλιομαλάκα, χώμα και νερό είναι, όλων μας είναι και τα παιδιά που πνίγονται δικά μου είναι και δικά σου θα έπρεπε να τα νιώθεις και να παρακαλάς να σωθούν όλα και να κλαις όταν πνίγονται κι όταν βασανίζονται κι όταν ορφανεύουν κι άντε γαμήσου καργιόλη που αδιαφορείς και δυσανασχετείς και λες «τόσα είχαμε στο κεφάλι μας, τώρα μας φορτώνονται κι αυτοί» γιατί άχρηστο είναι το κεφάλι σου και άδικο βάρος στους ώμους σου κι αν δε μπορείς να νιώσεις, να καταλάβεις, άντε και πνίξου να ξαλαφρώσουμε από έναν μαλάκα, πολλοί είστε δε θα λείψετε, πιο κάτω από τον πάτο είσαι αν δε μπορείς

Κούρεμα των πάντων

Γράφει ο mitsos175
Με ρώτησε κάποιος, αν θα έχουμε κούρεμα καταθέσεων. Του απάντησα, πως κατά τη γνώμη μου, δεν τίθεται θέμα ΑΝ θα έχουμε τέτοια εξέλιξη, αλλά ΠΟΤΕ.
Κάθε μνημόνιο επιβάλει εσωτερική υποτίμηση. Γι αυτό το λόγο μοιραία θα έχουμε μείωση όχι μόνο των εισοδημάτων, όπως γίνεται ως τώρα κάθε χρόνο αλλά και ολόκληρης της αξίας της κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Τι είναι όμως εσωτερική υποτίμηση; Είναι υποτίμηση. "Υποτίμηση ενός νομίσματος είναι η μείωση στη συναλλαγματική ισοτιμία (ανταλλακτική αξία) του σε σχέση με μία επιλεγμένη βάση. Η βάση μπορεί να είναι οτιδήποτε μεταξύ των εγχώριων μισθών, της παγκόσμιας τιμής του χρυσού ή ενός ξένου νομίσματος".

Η νεκρική σιγή των νέων


Υποθέτει κανείς πως είτε δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, είτε έχουν διαβρωθεί από τις συνθήκες που επικρατούσαν, ειδικά στην Ελλάδα – διαφορετικά δεν εξηγείται η αδιαμαρτύρητη αποδοχή του εγκλήματος που συντελείται εις βάρος τους
«Μία κοινωνία προβάτων διοικείται νομοτελειακά, με την πάροδο του χρόνου, από μία κυβέρνηση λύκων» (Juvenal, Ρωμαίος σατυρικός).

Άρθρο 

Χωρίς καμία αμφιβολία, τα περισσότερα μέτρα που υπαγορεύονται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς επίσης κάποια από τα «ισοδύναμα» που επιλέγει η κυβέρνηση, είναι εις βάρος των νέων – γεγονός που αποτελεί το άκρον άωτο του εγωισμού και της ιδιοτέλειας μίας γενιάς, η οποία θέλει να μεταφέρει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στα παιδιά της, καθώς επίσης στα δικά τους παιδιά.

Εγινε, τελικά, η απώλεια συνήθειά μας

Της Αλέκας Ζορμπαλά
Νεκρά κορμιά, νεκρά παιδιά μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.

Νέα ναυάγια στα νερά του Αιγαίου και τείχη παντού υψώνονται,  Στον Έβρο, στην Αυστρία, Σλοβενία και αλλού ...  ενώ, όσοι καταφέρουν και επιζήσουν θα μαρκάρονται, για να ξεχωρίζουν...

29 Οκτωβρίου 1961. Όταν ψήφισαν και τα δέντρα

του Γιώργου Αλεξάτου
«Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε βωμός τω αγνώστω Θεώ. Προτείνω εις την ΕΡΕ να αναγείρει βωμόν τω αγνώστω εκλογέα», δήλωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, λίγες μέρες μετά από τις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961 και την αποκάλυψη του μεγέθους της βίας και της νοθείας που έδωσαν στο κυβερνητικό κόμμα της Δεξιάς, την ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 50,8% των ψήφων.
Οι εκλογές διεξήχθησαν μέσα σε κλίμα φόβου των κυρίαρχων παραγόντων της ελληνικής πολιτικής ζωής, του μεγάλου κεφαλαίου, της Δεξιάς, του θρόνου, του στρατού και των Αμερικανών, που είχε προκληθεί από την ανάδειξη της ΕΔΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση με το 24,4% των εκλογών του Μαΐου 1958, εννιά μόλις χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου.