#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Ερωτική φωτό "καζούρα" για τον Νταβούτογλου που έταξε νύφες στους Τούρκους

Ο Νταβούτογλου πριν από μερικές μέρες σε μια προεκλογική συγκέντρωση έταξε ακόμη και νύφες στους Τούρκους.
Όπως είναι φυσικό η προεκλογική υπόσχεση έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης…πλάκας στην γειτονική χώρα.
Η οποία αν και τελεί υπό καθεστώς χουντικής λογοκρισίας μπορεί να βρει τρόπους έκφρασης μέσω του διαδικτύου.

Ηρώ Διώτη: Παραμένει η ανάγκη για Αριστερά

Για την αριστερά μετά το τρίτο μνημόνιο μιλά στο NEWS 247 η πρώην βουλευτής Λάρισας Ηρω Διωτη, ή οποία συμμετείχε σε εκδήλωση διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την παραίτηση της και από μέλος του κόμματος. Η κ. Διωτη εκτιμά ότι ενδέχεται " ένα μέρος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, άμα διαψευστούν κι άλλο οι προσδοκίες τους για «παράλληλα» προγράμματα και ισοδύναμα μέτρα να αποχωρήσει".
Σχολιάζει ότι η βούληση για ρήξη τελικά δεν υπήρξε "όσο κι αν κάποιοι και κάποιες πιστεύαμε το αντίθετο".

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Tων ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΑΒΑΝΗ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Γ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ*
Η μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε και την Ελλάδα και η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων ανέτρεψαν τις ισορροπίες που ίσχυαν στην πολιτική ζωή.
Η ραγδαία επιτάχυνση των εξελίξεων και η ανατροπή των δεδομένων φανέρωσαν τις ανεπάρκειες και τα όρια των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Ανέδειξαν όμως και τις σοβαρές ανεπάρκειες της Αριστεράς, ιδιαίτερα της κομμουνιστικής Αριστεράς, αφού κυρίως η κομμουνιστική Αριστερά και η προοπτική της μας απασχολεί. Η ανεπάρκεια αυτή αφορά όλα τα επίπεδα:

Λαοθάλασσα αγροτών στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. ΣΥΡΙΖΑ και δανειστές πήραν το μήνυμα τους!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Χιλιάδες αγρότες απ΄ όλη την Κρήτη έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει αν εφαρμόσει τη ληστρική φορολόγηση του 26% και τον τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ. Από το πρωί αρκετές χιλιάδες από αγρότες και κτηνοτρόφους, έχουν "πλημμυρίσει" την Πλατεία Ελευθερίας και ξεκαθαρίζουν πως είναι μόνο η αρχή.
Το φωτορεπορτάζ του kivotosblog τα λέει όλα...

Συνελήφθη αξιωματικός του ισραηλινού στρατου, επικεφαλής ομάδας τζιχαντιστών, των αποκεφαλιστών του "ισλαμικού κράτους"!

OTI KΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ! 
Νεαρός συνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού είναι ο εικονιζόμενος Yousi Oulen Shahak, με αριθμό στρατιωτικού μητρώου Re34356578765az231434, της ταξιαρχίας Γκολάν.
Ο ισραηλινός αξιωματικός ήταν ο...επικεφαλής ομάδας 20 τζιχαντιστών φονιάδων του "ισλαμικού κράτους" (ISIS), που δολοφονούσαν αδιακρίτων παιδιά και γυναίκες.

Yπάρχει λύση...


Τα κοράκια κάνουν κύκλους, περιμένοντας το πτώμα

Αν προσέξει κανείς τα λεγόμενα από τους διάφορους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς αστέρες, που δεν έχουν ιδέα από το Ασφαλιστικό, αλλά «όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν», θα διαπιστώσει τη μελετημένη οργή τους για το πόρισμα των «σοφών» και τις δηλώσεις που κάνει καθημερινά ο Κατρούγκαλος. Ολοι αυτοί οι χρυσοκάνθαροι (ή απλώς γλείφτες των αφεντικών τους, που θέλουν να γίνουν χρυσοκάνθαροι) ξαφνικά ενδιαφέρονται για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η διαχείριση της μιζέριας και ο «άλλος δρόμος»

του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η προεκλογική υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα έλεγε ότι τα capital controls αναμένεται να αρθούν μετά τις εκλογές και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή τέλος του 2015 με αρχές του 2016.
Τώρα, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, η άρση τους υπολογίζεται τον Ιούνιο του 2016.
Κατά τον υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Μουρμούρα, όμως, η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά και, αντιθέτως, θα είναι εφικτή όταν εκπληρωθούν τέσσερις προϋποθέσεις:

OXI σαν του Τσίπρα...


Eσείς, γιατί είπατε OXI;


«Μα, αν δεν δανειστούμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα;» αναρωτιούνται όλοι οι Έλληνες σήμερα...

Γράφει ο Γιώργος Αναλυτής*
Γιατί καταναλώνουμε ενώ ΔEN παράγουμε. Για να αποκτήσουμε εισόδημα, δεν παράγουμε, αλλά δανειζόμαστε. Κι ακόμα, δεν παράγουμε σκέψη, απλά αντιγράφουμε ή αδιαφορούμε.

Στις μέρες μας, η επιβολή των συμβάσεων και των μνημονίων δημιούργησε τις συνθήκες για αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Ωστόσο, πολλοί από εμάς βλέπουμε μόνο τις άμεσες αλλαγές, που αφορούν στην καθημερινότητα του ατόμου μας, και όχι την κατάρρευση του κράτους και των εθνικών δομών, που γίνεται είτε μέσω απαξίωσης, είτε μέσω εκποίησής τους από τους κυβερνώντες.Και όλα αυτά με καταπάτηση του Συντάγματος, με αντιδημοκρατικούς νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου! ...

Άμεση Δημοκρατία: Από την ιδέα στην πράξη

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Στον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνονται πολλές αναφορές στην άμεση δημοκρατία. Πολλές συλλογικότητες, με πολίτες ανένταχτους, αριστερούς και αντιεξουσιαστές, προσπαθούν να λειτουργήσουν χωρίς ιεραρχίες, αμεσοδημοκρατικά. Ορισμένοι πιο ειδικοί (όρος που απορρίπτεται σε επίπεδο αρχής από πολλούς ακτιβιστές) βγάζουν και βιβλία με τις απόψεις τους. Ακόμα και πολιτικοί χωρίς καμία σοβαρή σχέση με την άμεση δημοκρατία, την αναφέρουν στο δημόσιο λόγο τους σαν αντιστάθμισμα στην αστική δημοκρατία που μπάζει από παντού. Αρκεί, όμως, η επίκληση της άμεσης δημοκρατίας για να υπάρξει άμεση δημοκρατία; Εάν, βέβαια, θεωρήσουμε ότι η επίκλησή της προϋποθέτει τη συνειδητοποίηση και την αποδοχή της, τότε και μόνο η επίκλησή της αποτελεί ένα πρώτο σωστό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Από κει και πέρα, όμως, πώς προχωράμε; Είναι προφανές ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες.

Σύνταξη 100 μεγαλοστελεχών ίση με 50 εκατ. υπαλλήλων

Η ψαλίδα πλουσίων και φωχών στις ΗΠΑ είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μελέτη για τις συντάξεις στη χώρα, που διενήργησαν δύο «δεξαμενές σκέψης».
Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό: 100 επικεφαλής αμερικανικών επιχειρήσεων, μερικοί από τους οποίους ακόμη εν ενεργεία, λαμβάνουν συντάξεις ίσες με αυτές που παίρνουν 50 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ, δηλαδή σχεδόν οι μισές οικογένειες της χώρας.

Όταν ο Τσίπρας εξαφανίζει κάθε ίχνος των αντιφρονούντων του!...

Του Γιώργου Μητραλιά
Να λοιπόν που η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα έλυσε πριν από λίγο δυο από τα μεγαλύτερα προβλήματά της: εκείνο του δημόσιου χρέους και το άλλο που αντιπροσωπεύει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πώς τα κατάφερε να πετύχει αυτό το κατόρθωμα; Μα, απλούστατα, σβήνοντας οριστικά και αμετάκλητα οτιδήποτε θύμιζε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις πρωτοβουλίες που πήρε στη διάρκεια της σύντομης προεδρίας της, και ειδικά την Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους.

Απέναντι σε αυτό το εντυπωσιακό άλμα προς τα πίσω της ελληνικής κυβέρνησης, που παραπέμπει στις μέρες δόξας του θριαμβεύοντος σταλινισμού της δεκαετίας του 1930 (1) αλλά και του πιο ζοφερού μακαρθισμού των αρχών της δεκαετίας του 1950, δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε: Μήπως εξαιτίας όλων αυτών εξαφανίστηκε το δημόσιο χρέος; Μήπως η Ζωή Κ. αποδέχτηκε την ήττα της και το πήρε απόφαση να μην λέει πια την αλήθεια και να σταματήσει τις βιτριολικές της κριτικές;