#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA: Συνεργάτες των ΝΑΖΙ oι Καραμανλής και Τσαλδάρης; OΛΑ τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα ΚΑΙ φώτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ !!!

Τα κεντρικά γραφεία της CIA
Kωνσταντίνος Καραμανλής-ο Εθνάρχης.
Kωνσταντίνος Τσαλδάρης. Κατάγονταν από το χωριό Καμάρι του Ξυλόκαστρου Κορινθίας και θείος του ήταν ο πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης, και σύζυγος του θείου του, η Λίνα Τσαλδάρη, κόρη του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Λάμπρου.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Βερολίνο, στο Λονδίνο και στη Φλωρεντία και στη συνέχεια άσκησε τη δικηγορία.

Συγκλονιστική αποκάλυψη. "Ακρως απόρρητο" έγγραφο της CIA παρουσιάζει τον "εθνάρχη" Καραμανλή συνεργάτη των Ναζί


Θα είναι όντως συγκλονιστική –αν φυσικά ισχύει- η αποκάλυψη που κάνει η εφημερίδα «Καλάμι» που εκδίδεται από ομογενείς μας στην Αμερική.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλαν παρουσιάζουν ένα έγγραφο το οποίο, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, είναι «άκρως απόρρητον» και έχει συντάκτη της μυστικές υπηρεσίες της CIA.

Ρε για δες ποιοι σου κουνάν το δάχτυλο...

Κι ο Χάρος εφοβήθηκε από τέτοιο θάρρος!

Σπάνιο οπτικό υλικό από την Γερμανική Κατοχή
Το βλέμμα της εξοικείωσης με τον θάνατο...
Δεν έχει διαφορά αν είσαι έτοιμος
να σκοτώσεις ή να... σκοτωθείς...
Απλά κοιτάς τον θάνατο με παγερό βλέμμα,
χωρίς συναίσθημα, με κόρη διεσταλμένη...

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχουν πακέτα στήριξης αλλά συμφωνίες «θανατική ποινή» / Euro Νews


28η Οκτωβρίου: Η κακόγουστη φάρσα των ανδρεικέλων…

Ζούμε μια κακόγουστη ιστορική φάρσα: Η φετινή επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» απέναντι στους εισβολείς του φασιστικού άξονα συμπίπτει με ένα δραματικό «ΝΑΙ» των «αριστερών» ανδρεικέλων στους σημερινούς εισβολείς: Στο νέο φασιστικό «άξονα» της ΕΕ, του Ευρώ και της διεθνούς μαφίας του χρήματος (νεοταξικός φασισμός).

Crematorium…

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάκος
Το αίμα είναι το πετρέλαιο της ιστορίας. Οι αγορές δουλεύουν με αίμα. Οι τράπεζες δουλεύουν με αίμα. Απ’ τα πεδία των μαχών το αίμα κυλάει στα ποιήματα και στα τραγούδια. Παιδικές φωνούλες με όλο το λυρισμό της άγουρης νεότητας τραγουδούν το αίμα. Θέλει νεκροί χιλιάδες να’ ναι στους τροχούς. Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους. Να δίνουν το συκώτι τους. Τα νεφρά τους. Μέσα σ’ αυτό το σιωπηλό τρένο της ατέλειωτης σφαγής ύμνοι ακούγονται από κοριτσίστικα χείλη.

Χώρα υπό κατοχή εορτάζει προηγούμενο απελευθερωτικό αγώνα....

Του Σπύρου Γουδέβενου      
Το παρών σχόλιο δεν έρχεται με τίποτα να σκιάσει τον αγώνα του Ελληνικού λαού το 1940 στην Πίνδο, και το μετέπειτα αγώνα υπό καθεστώς κατοχής για λευτεριά  Αυτοί οι πρόγονοι μας (όχι όλοι, αφού κάποιοι ήταν δοσίλογοι, μαυραγορίτες, κτλ) μας γεμίζουν περηφάνια κάθε μέρα για την θυσία τους υπέρ της ελευθερίας αυτού του τόπου, αγωνιζόμενοι ενάντια στον φασισμό!

Δεν μπορώ να δεχθώ όμως και αυτά τα μέλη της σύγχρονης ελληνικής κυβέρνησης (όπως και τα προηγούμενα από το 2010) που ενόψει της επετείου εκτοξεύουν πατριωτικές κορώνες αντί να βρουν μία τρύπα να κρυφτούν. Υπάρχει ένα όριο κύριοι....

Έλλη Παππά: Το συγκλονιστικό γράμμα που έγραψε στον γιο της από τη φυλακή


Η Έλλη Παππά (1920 - 27 Οκτωβρίου 2009) ήταν Ελληνίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, κόρη του Ευάγγελου Παππά και της Μαριάνθης Παπαδοπούλου. Ήταν η σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη έως και την εκτέλεση του. Έγινε σύμβολο αγώνα, αντίστασης και αξιοπρέπειας, ενώ με τις μαρτυρίες της κράτησε ζωντανές τις ιστορίες μιας καθοριστικής εποχής για την ανθρωπότητα.


H Έλλη Παππά γράφει το 1962 ένα γράμμα στο γιο της μέσα από τη φυλακή, όπου του αφηγείται τι συνέβη την τελευταία νύχτα, πριν την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Το δημοσιεύει η αδερφή της, Διδώ Σωτηρίου, στο βιβλίο της "Η Εντολή".

Η Πολιτική Οικονομία του Εθνικού Νομίσματος … (αξίζει να διαβαστεί) !Θα έχετε παρακολουθήσει στην τηλεόραση ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στην επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα. Αναφορά στο Εθνικό Νόμισμα θεωρείται ύβρις. Το Εθνικό Νόμισμα λοιδορείται. Κάθε συζήτηση επ” αυτού τους θέματος τερματίζεται εν τη γενέσει της. Στο κείμενο που ακολουθεί προσπαθώ να ερμηνεύσω αυτό το γεγονός.

Η επικυριαρχία ενός κράτους σηματοδοτείται με την έκδοση του νομίσματος του. Δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη κρατική οντότητα αν πρώτα δεν προηγηθεί η πράξη έκδοσης νομίσματος.
Έτσι ένα κράτος, που εκδίδει το νόμισμα του, το όποιο στις διεθνείς αγορές ελευθέρα διακυμαίνεται μετά, γίνεται επικυρίαρχο, ασκεί δηλαδή ανεξάρτητη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.

Καλώς ήρθατε στο Νέο Νταχάου!

Ακόμα μια «έντιμη διαπραγμάτευση» για την κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς», αυτή τη φορά σε σχέση με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Η Γερμανία αξίωσε ορθά-κοφτά να γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για 50.000, τουλάχιστον, μετανάστες και πρόσφυγες, σαν μια κωμόπολη, για να καταλάβουμε την τάξη μεγέθους. Εκεί θα φυλακίζονται άνθρωποι που για κανέναν λόγο δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Μάλιστα οι καλοκουρδισμένοι Γερμανοί που σκέφτονται ακόμα και τις λεπτομέρειες, έδωσαν το ελεύθερο στην κυβέρνηση Τσίπρα να διαλέξει πως θα το ονομάσει ανάμεσα σε δύο επιλογές «Νέο Νταχάου» και «Νέο Άουσβιτς».

Νομικός γρίφος ή απορία αφελούς νομικού!

Της Αλέκας Ζορμπαλά
Η Χρυσή Αυγή παραπέμφθηκε και δικάζεται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 187 ΠΚ, περί εγκληματικής οργάνωσης,

Η μόλις συλληφθείσα Οργάνωση "Ε", σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης,
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα προσδιορίζεται ως εθνικιστικό και νεοναζιστικό.
Και στις δύο αυτές υποθέσεις δεν παρενέβη στις έρευνες και στην προανάκριση η αντιτρομοκρατική
και στις δύο αυτές υποθέσεις δεν εφαρμόζεται το 187 Α, ο γνωστός σε όλους μας Τρομονόμος, στη βάση του οποίου δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι, από τον χώρο της αναρχίας και της αριστεράς, έλληνες και αλλοδαποί, έχουν φυλακισθεί και καταδικασθεί, εκτίοντας ποινές ισοβίων και μερικών χιλιάδων χρόνων..

Του χέστη η μάνα χαίρεται τ' αντριωμένου σκούζει

του Γιάννη Λαζάρου 
Σιωπή.......Ούτε γαλανόλευκες στα μπαλκόνια, ούτε ταράμ ταραταντζούμ από τις μπάντες του στρατού, ούτε μεγάλους λόγους περί «Ελλήνων ηρώων», ούτε τίποτε. Μόνο σιωπή. Ας υιοθετήσουμε τη μακροχρόνια σιωπή που μάς διακατέχει εδώ και δεκαετίες μέχρι να λήξει και αυτή η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Να το βουλώσουμε όπως το βουλώνουμε χρόνια τώρα. Εκτός κι αν πρέπει να διαδηλώσουμε ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ για ένα καινούργιο επίδομα: Επίδομα Μνήμης. 
Όποιος συγκινείται περισσότερο ή όποιος γράφει καλύτερα θεατρινίστικα υπέρ του Έπους να λαμβάνει και μεγαλύτερο επίδομα. Όποιος έχει και έναν ήρωα πρόγονο στην οικογένεια, που να έδωσε την ζωή του υπέρ της Ελευθέριας, αυτός να έχει προνόμια ευκολίας δανείων από τις σωμένες τράπεζες, διορισμού για 5μηνα απασχόλησης με 280 ευρώ και επίδομα θέρμανσης. Τα παιδιά των ηρώων το αξίζουν. Κουβάλησαν 75 χρόνια σιωπής με χάρη και περηφάνια. 

ΕΑΜ


Το βλέμμα του τα λέει όλα...

Τασος Ποργιαλιδης-Σουγιας

ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Η Ο.Π.Λ.Α, η περίφημη οργάνωση των «τριάδων» έδρασε στην κατοχή με στόχο και σκοπό να τρομοκρατήσει κάθε επίδοξο χαφιέ, συνεργάτη και βασανιστή των κατακτητών και παράλληλα να εφαρμόζει το λαϊκό δίκιο και την απαίτηση για τιμωρία.
Το «Τριάδες» ανταποκρίνεται στον τρόπο της οργάνωσής της. Κάθε τριάδα ήταν αυτόνομη και δεν γνώριζε μέλος ποτέ καμίας άλλης. Οι δύο από τα μέλη της αποτελούσαν το εκτελεστικό δίδυμο και ο τρίτος ήταν ο σύνδεσμος που μετέφερε τα μηνύματα για κάθε επιχείρηση. Ακολουθούσε στρατιωτική οργάνωση πειθαρχίας. Για την ΟΠΛΑ έχουν γραφτεί αρκετά. Έχουν αναγνωριστεί τα θετικά έχουν αναφερθεί και τα αρνητικά. Σε αυτή την ανάρτηση παρουσιάζουμε την τιμωρία/εκτέλεση ενός αρχιβασανιστή της ΓΚΕΣΤΑΠΟ στα χρόνια της κατοχής, του Ζαχαράκη στον Πειραιά που εκτέλεσε η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ παραδειγματικά.

Χρόνια πολλά για την εθνική επέτειο!


ΟΧΙ


Όχι  δεν είναι μια ανάρτηση για το ΟΧΙ του 1940. Ένα όχι που είπε ο Μεταξάς (στην πραγματικότητα είπε «Τότε έχουμε πόλεμο») για πολιτικούς λόγους (με τις δυνάμεις των Άγγλων να σταθμεύουν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς) αλλά με το λαό να στηρίζει με το αίμα και τη ζωή του ένα ηχηρό χαστούκι στου φασίστες και στους ναζί. (Τώρα γιατί υπάρχει η ΧΑχαχα ε! πάντα υπήρχαν δωσίλογοι και κουκουλοφόρα καθάρματα).
Την 28η θα μπει ξανά η ανάρτηση για την 28η Οκτωβρίου του 2011…

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ! Ο Βασίλης Λεβέντης επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα... Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τσίπρας δεν είναι κομμουνιστής...


Από το "PRESS-GR"
Panagiotis Perros
Και για να το παίξουμε και λίγο δημοσιογράφοι, η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Παύλο Τσίπρα (πατέρα του Αλέξη) να στέκεται στο δημόσιο βήμα δίπλα σε Παττακό, Παπαδόπουλο και Μακαρέζο, απεικονίζει όντως τον Παύλο Τσίπρα. Το τονίζω διότι αμφισβητήθηκε από αρκετούς ότι ήταν αυτό το πρόσωπο. Ρώτησα τον Βασίλη Λεβέντη που τον ήξερε οπτικά από κοντά και μου το επιβεβαίωσε. Η μόνη πρακτική χρησιμότητα που έχει αυτή η πληροφορία είναι ίσως ότι ο Παύλος Τσίπρας δεν ήταν αντιστασιακός όπως ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.